Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

• Trzeci dzień wygrany cały na licytatorze oraz zakup wszystkich rodzai dopalaczy nie pozwolił zdobyć osiągnięcia.

Szkoda że sie nie udalo.. ale też mnie to cieszy, bo osiągniecie być może jest przystępniejsze do zdobycia dla szerszej liczby graczy. Inne pomysly:

- konkretna ilosc ofert np. 69

- konkretna cena np. 696969, 6969696, itp

- zakupy o konkretnych godzinach

- zakup konkretnych przedmiotow np. tylko tego samego typu

- wygrana w ostatniej sekundzie (podbicie)

- itd itp

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Przetestowane przeze mnie dziś:

- duża liczba ofert (251)

- konkretna cena (próbowałem z różnymi wariantami 69: 6969, 69696969 etc.)

- bardzo duże przebicie w ostatnich sekundach

Bez efektu. Wygrana w ostatniej sekundzie - wskoczyłoby mi to już kilkunastokrotnie od momentu, gdy dodali osiągnięcia, więc to też nie to.

• Przy okazji jak przegladałem trofea na globalu to zauważyłem taki awatar

to co prawda osiągnięciem nie jest, ale jest ukryte, przynajmniej w PL

9b1267a741fac9e1247f92e7bf87a0c54997df9c.webp   f2a58f409a82d772b025a08b5ee0fdbc137b3f65.webp

Pytanie jak go zdobyć.. :?:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Animowane avki jak do tej pory są dostępne tylko za antymaterię, więc to raczej nie jest powiązane z osiągnięciem (ale nie wiem, czemu w PL i CZ tego nie ma).

EDIT: przejrzałem niemieckie i francuskie forum, najwyraźniej Liczykrupa jest przyznawany jeszcze wg innego klucza, bo niektórzy dostawali za odebranie itemków, niekoniecznie badań.

• przejrzałem niemieckie i francuskie forum, najwyraźniej Liczykrupa jest przyznawany jeszcze wg innego klucza, bo niektórzy dostawali za odebranie itemków, niekoniecznie badań.

To już ustaliłem : Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

Pytanie czy warunkiem jest odbiór wszystkich nagród (sztab)?

• Nie jestem przekonany, mam cały czas sztab, odbierałem nagrody w każdym możliwym evencie, a dostałem dopiero na badaniu - inni dostawali na wcześniejszych nagrodach od momentu wgrania osiągnięć na serwery.

• Nie jestem przekonany, mam cały czas sztab, odbierałem nagrody w każdym możliwym evencie, a dostałem dopiero na badaniu - inni dostawali na wcześniejszych nagrodach od momentu wgrania osiągnięć na serwery.

pamiętajcie, że nadal mówimy o kodzie produkcyjnym dostarczanym przez GF. Śmiałym założeniem jest, że osiągnięcia do profilu wpadają prawidłowo kiedy wyzwania dzienne (przy okazji otwierania nowych uniwersów), które moim zdaniem są łatwiejsze do wykonania (i pewnie walidacji) czasami się bugują.

• Może trzeba zaliczyć wszystkie zadania i odeebrać wszystkie nagrody? Tam byl tylko login... bez kup coś w sklepie czy dostawania szału.. Ze sztabem odbierało się wszystko i zaliczało zadania. Ja zadania zaliczyłem ale nie miałe sztabu w pierwszym zadaniu z odbiorem sztabu (6.12). Ewentualnie tu chodzi też o tryt - zbierz max czy coś takiego. Raczej przypadkowość lub odbiór konkretnych nagród jak sztabu najbardziej po lewej z 3 możliwych to nie to. :trollface:

Opcja z ilośćą nagród do mnie też przemawia bo ktoś miał za przedmiot astro odblokowane, pytanie czy go aktywował, bo może tu jest pies pogrzebany.

• 1. Edytowalem pierwszy post i dodałem nazwy osiagnięć. Jak odblokujecie brakujące to wklejcie tekst z wiadomosci to dodam potem odpowiednie nazwy typu sekretny numerolog czy supertropiciel

3/ Ukryte osiągnięcie - Sekretny numerolog

Zadanie: Posiadaj planetę ze ściśle określoną liczbą pól planety.
    Tytuł: Skin planety
    Wyjaśnienia: 500 pól.

2. Hamster:) - Tu codziło mi o ilość aktywowanych bonusów, że do (liczy)kupy nie liczą się przedmioty w ekwipunkku tylko aktywowane , coś jak pisał Kubson91

• Liczy Krupa odkryłem na dwóch kontach, ja robię tak: jak zaczyna się wydarzenie to nie mam aktywnego sztabu, po 2-3 dniach aktywuję sztab i zbieram zaległe nagrody, robiłem tak na dwóch kontach i osiągnięcie to dwa razy dostałem,nie gwarantuję, że o to chodzi

• Dostałem kilka dni temu liczykrupę. Bez sztabu. Odebrałem trzeciego dnia po prostu admirała floty i wpadło.

:whistling: Każdy zasłuży na miejsce w moim hostelu, nawet ty milcząca, brykająca owieczko :whistling:

• Ashwagandha, masz jeszcze w wiadomosciach osiagnieć tekst z rabunku 1kkk jedenia albo jakies którego brakuje - liczykurpe np? Dodaje nazwy osiagniec i tych brakuje.

Co do trytu to chyba nie, bo podobno przy odbiorze nagrody zalicza i z tego co tu słysze to takiej która do ekwipunku nie trafia, no chyba że zsotaje z ekwipunku uruchomiona (+1 astro). Taka moja luźna teroia że jakaś konkretna ilość tych uruchhomionych sie liczy do kupy?

• Ashwagandha, masz jeszcze w wiadomosciach osiagnieć tekst z rabunku 1kkk jedenia albo jakies którego brakuje - liczykurpe np? Dodaje nazwy osiagniec i tych brakuje.

Co do trytu to chyba nie, bo podobno przy odbiorze nagrody zalicza i z tego co tu słysze to takiej która do ekwipunku nie trafia, no chyba że zsotaje z ekwipunku uruchomiona (+1 astro). Taka moja luźna teroia że jakaś konkretna ilość tych uruchhomionych sie liczy do kupy?

Skradzione 1 mld żarcia, tu mogę pomóc

image.png