Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

• Tak mi pszyszło do głowy, luźny pomysł, może to trzeba kupic każdy item z rodzaju i po prostu tak wyszło że komuś ze 14, komuś za 15 razem wpadło.

Na skrinie nie było dopałki energii, stąd ta koncepcja.

Wtedy by wychodziło, że trzeba kupić 7 różnych ale nie ma pewnosci czy się wylosują jednego dnia.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Osiągnięcie z licytatorem to ma przede wszystkim idiotyczny opis, który jednak sugeruje wydanie dużo siana na item. XD Jakby co, to testowałem to na PST - 10kkk surowca wydane i nic, za punkty honoru też nic nie wpadło.

• Tytuł: Liczykrupa
    Tekst: Kto może odmówić, jeśli jest to za darmo?
    Wyjaśnienia: :wall: (item +1 plazmy trzeba odebrać z nagród)

Ja z nagród odbierałem napęd i tez zadziałało , wiec chyba chodziło o kazdy item jaki wybierzesz z ostatniego okienka wyboru..

Ja z nagród odbierałem napęd i tez zadziałało , wiec chyba chodziło o kazdy item jaki wybierzesz z ostatniego okienka wyboru..

No właśnie częsci osób, które odbierały napęd, osiągnięcie nie wpadło, więc możliwe, że jest jeszcze jakiś dodatkowy, ukryty warunek.

• Plazma była 2 razy. Ja odebrałem tylko tę 2 i mi nie zaliczylo, pierwszy ewent byłem na u. To nie powinno miec znaczenia bo osiagniecie wpadało graczom w obu terminach gdy był +1poz. badania. Możliwe że trzeba było mieć sztab, sam nie wiem, ale sam odbior badania to za mało na pewno.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Ciąg dalszy licytatora zakończony niepowodzeniem. Drugi dzień z rzędu wygrane wszystkie licytacje i niestety osiągnięcie nie zaliczone. Fakt brakło mi także dziś do kupienia dopalacza do kryształu tak jak pisałeś Crysis wczoraj aby mieć komplet dopalaczy kupionych w jeden dzień.

Potwierdzenie licytatora dzień 2

https://ibb.co/1MTnp3q

• Spytałem chat jaka jest szansa ze z 18 losowań wypadnie wszytkie 7 typow itemów, wyszlo:

P≈0.6112 (61.12%)

Wiec statystycznie jutro powinno sie udac jeżeli przyjmiemy ze typy wypadają po równo 1/7. Mozliwe tez ze chodzi o jakąś specyficzną liczbę ofert np. znów 69, tylko pytanie wtedy, czy celowo chcieli zmylić trop.

No właśnie częsci osób, które odbierały napęd, osiągnięcie nie wpadło, więc możliwe, że jest jeszcze jakiś dodatkowy, ukryty warunek.

ja odebralem energetyczna i mi zaliczylo

• Z ciekawości przejrzałem profile osób, które na 100% odbierały badania z ostatnich eventów - część ma, część nie ma, i to zarówno osoby, o których wiem, że mają sztab, jak i nie mają. Więc diabli wiedzą, jaki był dodatkowy warunek, żeby to dostać.

• Daty odblokowań jak nic zwiazane z ewentami z nagrodami i to nie tylko tym od plazmy w mikolaja 6-8. Były też w okolicy 14 i 25. Gdzieś też widziałem odblokowanie 28 ale teraz nie moge znaleźć - przedmiot astro?

liczykupa.png

Więc tu chodzi o coś co większość odebrała ne evencie w mikołaja , ale nie tylko. Do głowy przychodzi mi tylko sztab który ,,zalicza,, (ja chyba wziałem środkowy :trollface:)

sztab.png

Osiągnięcie z planetą 500 pól potwierdzone.

Osiągnięcie odblokowane!
    Od:
    dowódca floty

07.01.2025 19:29:39

Udało ci się ukończyć następujące osiągnięcie: Ukryte osiągnięcie - Sekretny numerolog
    Zadanie osiągnięcia:Posiadaj planetę ze ściśle określoną liczbą pól planety.W nagrodę otrzymujesz 100 pkt. osiągnięć. Oprócz tego otrzymujesz:
    Skin planety
    A54_T5_Pskin_ID45

Informacja: wszystko, co odblokujesz, jest dla ciebie dostępne na wszystkich twoich serwerach. Jeśli chcesz zobaczyć wszystkie swoje osiągnięcia i nagrody, zajrzyj do swojego profilu: Profil

• chcesz powiedziec ze trzeba sobie zrobic planete ktora ma 500 pol ? czyli lape maksa bedac na odkrwycy, a potem ja podnosze terraformerem oraz przedmiotami do pol ?

• Boski_Ozyrys dokładnie tak. I z tego co wskazali wyżej gracze, musi to być dokładnie 500 pól

Co do licytatora - może nie chodzi o ilość wygranych aukcji, a o określoną wartość zakupu?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• jaka rasa i jakie dokładnie budynki i badania robiłeś aby to osiągnąć? i czy po zmianie na inną rasę pola planety zostają czy resetują się? :P

• Tak planeta musi mieć dokładnie 500 pól (nie więcej nie mniej).

Budynki są uzależnione od tego jaką duża masz planetę oraz ile lub czy chcesz inwestować w pola planety (z nagród lub antymaterię).

Budynki które wykorzystałem :

- Terraformer

- Bio-Modyfikator (budynek rasy Kaeleshow)

- Pola planety (z nagród lub antymaterię)

Pola planety które powstały poprzez wybudowanie budynku Bio-Modyfikatora znikają razem z zmianą rasy na inną niż Kaeleshe, Można użyć tych pól które dają nam Kaeleshowie zabudować je i zmienić rasę wtedy pola są wyczerpane ale budynki które zostały wybudowane działają normalnie. Rasę można zmienić co 48 h bezpłatnie więc uważam że można to wykorzystać .

• Z osiągnięciem za aukcje jest ten problem, że jeśli to określona wartość licytacji, to możliwości są właściwie nieskończone (choć pewnie to kolejna wariacja liczby 69, znając poczucie humoru twórców tego ficzera). Na pewno nie chodzi o przekroczenie określonego wysokiego progu licytacji, chyba że ja po prostu go nie osiągnąłem, mimo zalicytowania za 10kkk surowców (co wydaje się wręcz aż nadto). No i opis sugeruje jednak wartość licytacji...