Niezwykle niepokojący błąd w grze – prośba o wyjaśnienia i reakcję!

• I tu do adnimistracji gry, dałem wam łatwy i sensowny sposób na rozwiązanie problemu bo to nic trudnego w kodzie gry zmienić ustawienia by nie dało się wprowadzać więcej niż 9999 statków w formacji FLOTA EKSPEDYCYJNA

Ja latam slotami po 1 pionierze, 1 sondzie i 30.000 MT, które łącznie mają 300kk ładowności (max co aktualnie mogę znaleźć to 290,208,274 metalu i z każdym kolejnym poziomem badań FŻ się to zwiększa, więc co jakiś czas dokładam kolejne 1000 MT). Podejrzewam, że nie jestem jedynym, który lata na ekspedycje małymi transporterami. Ograniczenie do 9999 statków nie rozwiąże problemu, a tylko sprawi innym (w tym i mi) kłopot...

Moja ekspedycja to obecnie 45.500 MT ;) Maks - 450 milionow metalu.

• Jednakże w tym momencie dochodzimy do meritum. [...]

Ha, miło że ktoś jeszcze pamięta KFZ :-)

Spróbuję odpowiedzieć na Twój żal. Tak, gra się zmieniła. Kiedyś też były sposoby na ucieczkę flotą, zdaje się szybkie przeklikiwanie na moonie umożliwiało 2-3 sekundy. Ważny był spryt, szybki internet, trochę szczęścia, dobra myszka i zwinne palce. Pamiętanie o wolnych slotach, obronie przed GSami, FSy z przed-Reckami itd. 1GS kosztowały relatywnie więcej więc samo zdjęcie moona było dużym wyzwaniem, a do tego dochodziło jeszcze zdjęcie FSa.

Teraz ważna jest Antymateria. Nie płacisz - to dziubiesz flotkę i pilnujesz konta. A jak jesteś "bogolem" to KUPUJESZ flotę, KUPUJESZ sloty i KUPUJESZ usługi które umożliwiają działania i postępy NIEDOSTĘPNE dla "biedaków". Można na to narzekać, ale każda taka ucieczka flot albo surowce w Handlarzu to złote monety na koncie GF, więc dlaczego by nie.

Ogame już dawno przeszło się na "play for free, pay for win". I jak to się mawia - co zrobisz jak nic nie zrobisz Bożenko.

• Co by zamordowało grę ? To że da się kogoś zezłomować jak mu sie moona zniszczy i wyliczy ? w tym przypadku nie było trzeba nawet ? Takie rzeczy kiedyś były tylko możliwe z botem a teraz to normalne ?

Obrona przed paczkomatem :D a kto ci zabroni kupować anty ? a po 2 co jeśli osoba która nie kupuje anty będzie siedzieć tydzień planować akcję i ktoś mu w 1 sekundę ucieknie ? to tez będzie ok ?

Osoby nie kupujące anty chcą mieć jak to powiedziałeś " szanse obrony" toż ci powiem że jest takie coś :D , pilnować się i nie puszczać fs na PZ . OH NIE ! TOŻ TO NIEMOŻLIWE !!!!.

GF robiło różne próby zmiany gry, raz na dobre raz na złe. Były serwery na których był market statków i można było kupić w 1 sekundę 1kkk panców za metal po minimalu i aktywować 1s przed wlotem floty. I co to niszczyło sens latania bo z 0 skilla można było każdego zezłomować. Teraz jest w drugą strone, nieważne co zrobisz i tak ktoś ci ucieknie...

Po 2 wszyscy lubią komentować PACZKOMATY, tak wstyd i hańba tacy są gorsi bo nie umieją grać. Powiem to tak, wolę w życiu być bardziej ogarnięty i zarobić na wydanie 2-3 tyś na grę na miesiąc bez widocznego wpływu na mój budżet domowy, niż super graczem ogame co siedzi 15 godzin na dobę i być cieciem na stróżówce.

Podsumowując

W owej akcji brało udział 5 osób , paczkomaty i nie paczkomaty , śledziły cel przez parę tygodni, wybrały najbardziej prawdopodobne cele , siedziały całą noc i i prawie cały dzień, wycelowały floty 1s po powrocie, tylko żeby się zdziwić że gracz który puscił top 3 flotę na serwerze na PZ , zrobił CLICK i flota poleciała . No to gratulacje. a tak na marginesie bez tych paczkomatów to byście nie mieli w co grac :D bo GF nie będzie utrzymywać serwerów NON PROFIT :D ale chyba myślicie że jesteście tacy fajni że to dla was robia :D

• Statki kupisz, Paczki kupisz... ale skilla juz nie ;)
    Tak czy siak chłop was ograł wiec przyjmijcie to na klatę. Jezeli pierwsza proba sie nie udała to moze 2..6..19... kiedys w koncu traficie :) To nie jest tak ze kazdy moze sobie uciec. Uciec trzeba umiec . pozdrawiam

• Ogranie ograniem. Pogratulowałem, tak jak każdy z nas.

Jednak gratulacje i robienie sobie pożywki z tego, że ktoś kogoś ograł nie rozwiązuje problemu.

• Z tymi Max ekspami to chyba przesadzacie :P z tego co pamiętam max na x8 eko była pojemność 3200 DT ( 10 tech nadprzestrzena) czyli ok 140kk mety + % form zycia do tego chyba ze cos się zmieniło i tego nie wiem, na duńskim gram sobie od tak wiec nie sprawdzałem :D 450kk mety max macie albo 290kk jak pisze drugi kolega? Dodali nowy próg pkt dla top 1 ? :D bo po staremu było 7 progów:

1kk

5kk

10kk

25kk

50kk

75kk

100kk - i tu max było 140kk mety z 1 ekspedycji

tak czy owak 9999 DT i tak ma większa pojemność niz 45k mt :D 9999 DT to jak 49996 MT xD

• Tak to jest, jak olewa się naprawę kolejkowania i co za tym idzie ataków na 00. Już nie wnikam w to czy da się, czy się nie da, ale jak widać za tym ciagną się kolejne kłopoty.

Ograniczenie w schemacie flot do 99999 statków i baj

• MT lataja szybciej

• A nie łatwiej po prostu zlikwidować wszystkie zasady gry i zrobić UNI z wolna amerykanką :D? Zobaczcie ile by to problemów rozwiązało, tu multikonta, pushy boty itd i 0 pretensji bo wszystko dozwolone to każdy może to robić :D Ten co poświęca grze więcej czasu i zakłada 10 multikont pod push będzie i tak lepszy od tego który mnie czasu poświęca grze :D xD

Nic nie trzeba tworzyć. Są takie uniwersa - tzw. uni chaosu

- de_171

- en_174

- ru_169

tam nie obowiązują żadne reguły

• Oj tam że szybciej lata :D różnica przy wysokich napędach nie jest tak odczuwalna. Owszem wiem ze 1 min w tą szybciej 1 minuta powrót szybciej to wciągu 24h jedna fala exp gratis może wyjśc :D

DT 34336
    MT 62821

No masz rację, trochę szybciej... Jedna dodatkowa fala to 15 ekspedycji, a dwie to 30. A to około 1kkk MSU więcej na dobę :)

• zrobię mały offtop i pokaże Ci jakie cuda czyni LF - to maks koleżanki z soja która gra odkrywcą...

94DF6519-680F-4301-9CDB-744AAB708043.png?ex=672ace9e&is=67297d1e&hm=95410c50e30273957cccdd1b9ff8b356157cb1ed27818f2e8ee57a62821e1321&

• Jakaś odpowiedź zawsze jest lepsza niż żadna. Ruda dzięki za poświęcony czas !

Nie dostalem co prawda odpowiedzi z rozwiazaniem na przyszlosc, ale przynajmniej wiem:

- nie ma sensu sciaganie ksiezyców

- nie ma sensu skanowanie falanga

- nie ma sensu wyliczanie z PZ

- nie ma sensu wyliczanie kontry

Zostaje latanie na BFS i liczenie na to, ze znajdzie sie ktoś, kto nie uczy sie na bledach innych i da sie na spadaka zlapac.. ;)

• Moje subiektywne zdanie jest inne niż większości z Was. Pewnie dlatego, że jestem ekowcem :)

Uważam, że ogame to gra online i gracz, który jest online powinien mieć wpływ na przebieg gry. Jesli ktoś zdąży zawrócić stację po moonkillu, to powinien mieć większe szanse obrony floty niż obecnie - myślę, że skrypty dają 99% pewności trafienia, przy minimalnym wysiłku ze strony atakującego (nie licząc ściągnięcia moonów). Liczenie zawróconej stacji powinno być trudniejsze niż odpalenie skryptu.

Zawrotka stacji gwarantująca 100% ochronę floty jednocześnie wyłącza gracza z gry na 2/3 dnia (zakładając 8h spokojnego snu, zawrocona stacja zajmuje conajmniej 16h).

• Uważam, że ogame to gra online i gracz, który jest online powinien mieć wpływ na przebieg gry. na stacja zajmuje conajmniej 16h).

Gra DAJE ci możliwość OBRONY. To nie jest SINGLE PLAYER a gra zespołowa, jeżeli ktoś Cię wyliczył Gra daje Ci możliwość poproszenia Sojusz lub silniejszego gracza o podstawkę. Kto jakie ma kontakty i z kim to już inwidualna sprawa. Nie masz kolegów w Topce? ( nie pisze o Tobie a ogólnie ) to twój problem. Czas w grze w takiej jak Ogame nie tylko poświęcasz na latanie budowanie badanie itd ale i budowania sieci znajomości, jeżeli to zaniedbasz to tak samo jak byś zaniedbał eko, badania czy flote.

Mi się podoba te ułatwienie wysyłania exp z podglądu gali, mega fajna sprawa i jestem za tym by to utrzymali ale uważam też ze powinien zostać zrobiony upgrade bo to wypacza gre jak ktoś jest w stanie uciec w przeciągu 1-3s.

Zdjęcie moona wyliczenia czy to za pomocą progamu czy nie tak jest wiele trudniejsze niż puszczenie fs'a i pójcie spać. Zauważ ile tak gracz musi poświecić czasu by zaatakować. Obserwacja, znalezeinie moona z którego obrońca robi fs'a itd to czasami klika dni się ludzie na to przygotowują, i 1s ma im zabrać kilu dniowe przygotowania?

Więc to nie jest minimalny wysiłek atakującego, minimalby wysiłek to jest to co Ty robisz czyli puszczenie fs'a i pójście spać

• bzdura i podstawy ekonomii sie klaniaja. To nie paczkomaty utrzymuja ta gre bo ich paczka daje 2kkk+ mety, to tysiac pozostalych graczy na uni kupujacy 2-3x miesiecznie anty za 50zl utrzymuja ta gre. Przelicz to sobie.

• Ile ? ;) Tysiąc ? ;) Ty to jesteś fantasta ;) Boję się Twojej ekonomii, jeśli tak wygląda Twoja matematyka ;)