Wiadomo już co z tym tematem ? Czy admini w ogóle podjęli jakiekolwiek działania ?
Valhalla [SzO] & Megan [SzO] & Adam [SzO] vs. Hawi [NetWars] ~ 224 267 789,15% - TOP 1 ACS ogame.pl - No Fire Bug
- Valhalla
- Closed
-
-
Niestety nie mam zbyt dobrych wieści dla atakujących. 2.5 roku temu miałem dokładnie ten sam problem tylko w dużo mniejszej skali. Zgłosiłem ticketa i dostałem odpowiedź, że błąd został naprawiony, na dowód załączam post z forum: 03.11: Wersja 8.4.0-pl6
Gdy napisałem, że kto mi w takim razie zwróci przepalony dex to dostałem informację, że GF nie przewiduje rekompensat w tej sprawie. Screen z korespondencji z GF, a konkretnie Rudą: https://zapodaj.net/plik-J1DsFLBn3v
Jak widać po 2.5 roku problem powrócił i wbrew temu co napisano na forum nic się nie poprawiło. GF zbiera kasę, a błędy w grze nie zostają naprawione latami.
-
Wiadomo już co z tym tematem ? Czy admini w ogóle podjęli jakiekolwiek działania ?
A co ma być, nic. Nasi admini jedyne działania jakie mogą podjąć to przesłać problem do niemców. Nasi nie piszą kodu, nic nie robią. Więc zapewne - bo polska nie jest wyjątkowa w żadnym stopniu - już niemcy wiedzą. Tym bardziej że w innych społecznościach podobne akcje nie raz miały i mają miejsce.
A co zrobią z tym niemcy - nic. Będzie jak jest , moze jedynie dadza info co by kalkulować poniżej 1mld statków w walce i tyle. W najlepszym wypadku jeśli niemcy zdecydują - obrońca w końcu zasłużenie straci flotę bo mu odpiszą i na tym sie skończy. I tyle.Więcej trzeba budować za hajs, więcej. Będzie tylko lepiej.
-
powodzenia w walczeniu o swoje. podziwiam za kręcenie takich procentów jak i zapał do tego świństwa, które już drugi raz wam taki numer wywija.
-
Własnością konta jest GF każdego z graczy więc rola prawa polskiego jak i prawników raczej nic nie pomoże. Oczywiście można udać się po poradę prawną i wybadać temat.
Tutaj bym polemizował, bo regulamin nie mówi jasno, że właścicielem jest GF.
"Właścicielem konta gry jest właściciel konta lobby, do którego jest ono przypisane.
Na jednym koncie może grać wyłącznie jego właściciel. Jedyny wyjątek stanowi tzw. zasiadanie
konta."
Sam operator nie może ze sobą grać, więc stwierdzanie właścicielem konta gry jest właściciel
konta lobby w moim mniemaniu odnosi się do mnie jako gracza. -
Wy naprawdę sądzicie, że prawnicy nie zabezpieczyli GF na takie sytuacje?
-
Wy naprawdę sądzicie, że prawnicy nie zabezpieczyli GF na takie sytuacje?
Jestem głęboko przekonany, że próbowali zabezpieczyć, ba, nawet o tym, że przekonują swojego klienta, że skutecznie zabezpieczyli.
Ale - żadna umowa nie jest nadrzędna w stosunku do ogólnego prawa handlowego. Przykładem są umowy bankowe, z pewnością zabezpieczane jeszcze lepiej niż podany przez Ciebie przykład.. a następnie obalane w sądach, wynikiem czego są odszkodowania lub postępowania ugodowe.
Przepraszam za offtop -
Własnością konta jest GF każdego z graczy więc rola prawa polskiego jak i prawników raczej nic nie pomoże. Oczywiście można udać się po poradę prawną i wybadać temat.
Tutaj bym polemizował, bo regulamin nie mówi jasno, że właścicielem jest GF.
"Właścicielem konta gry jest właściciel konta lobby, do którego jest ono przypisane.
Na jednym koncie może grać wyłącznie jego właściciel. Jedyny wyjątek stanowi tzw. zasiadanie
konta."
Sam operator nie może ze sobą grać, więc stwierdzanie właścicielem konta gry jest właściciel
konta lobby w moim mniemaniu odnosi się do mnie jako gracza.No i tu jesteś w błędzie. Masło maślane tworzysz nie klejące sie kupy w żaden sposób. Konto , lobby nie jest twoją włąsnościa. Ty jesteś tylko jego użyszkodnikiem. Jest własnością uogólniając -GF. Nie maż żadneg aktu własności konta. Ty tylko go użytkujesz. Tworzenie takich zawiłych i po prostu głupich tez i twierdzeń jest nie na miejscu w 2024 roku , szczególnie przez kogoś kto potrafi się poruszać po sieci.
Pojęcie "właściciela konta / lobby" jest pojęciem względnym. Na poczet "mowy polskiej" i samego forum.
Studiując OWK czy też OWU pojawia się już określenie "użytkownika". A wczytując się dalej masz już jasno i klarownie nakreślone że nic tutaj poza zmarnowanym czasem na ta grę - nie jest twoją własnością.
Wyciągnięty luźno cytat - jesteś użytkownikiem , nie właścicielem. Właścicielem możesz być psa. A nie konta w grze online :
Grając w grę - korzystasz z usługi - jaką jest granie w grę.
Gameforge przyznaje użytkownikowi niewyłączne prawo użytkowania treści cyfrowych usług
Gameforge, które jest ograniczone czasowo i upływa najpóźniej z zakończeniem umowy
ramowej („prawo użytkowania”). Prawo użytkowania jest zwłaszcza ograniczone przez regulacje
zawarte w nr 6. Oprócz tego wszystkie prawa do usług Gameforge pozostają zastrzeżone. -
Ostatnie lata gameforge próbowało za wszelką cenę nas zatrzymać przy tej grze nie wspominając o zachęceniu nowych graczy. Gdzieś się przeliczyli albo brali pod uwagę taką sytuację.
Pomysły na grę świetne, dużo pozytywów ale...
Wszyscy wiemy że tylko chodziło wyłącznie o pieniądze, żadne sentymenty nie wchodzą w grę gdyby tak było dzisiaj dalej rządziłby Okręt Wojenny.
Może nie brali pod uwagę że ludzie będą kupować w dziesiątkach tysięcy złotych antymaterie a później serwer będzie się zawieszać przy takich starciach bo statków wojennych więcej na budowane niż wszystkich SS na uni68.
Graty
-
Nawet jesli zaplanuje sie akcje na 100% i tak trzeba sie liczyc z tym że ogame może widzieć to inaczej..Niestety juz od długiego czasu gra działa w ten sposób, że dużo zależy od przypadku, szczęścia..sam nie wiem jak to nazwać. Nie ważne jakie umiejętności sie posiada, trzeba miec jeszcze fart żeby wszystko zadziałało jak trzeba. Co jest totalnie nie wytlumaczalne, bo te błędy nie występują od wczoraj.
Olesniczanin i Olszynek...jestescie braćmi może? Bo nadajecie na podobnie odklejonych falach, nicki tez jakos podobne..
Jeden nie kuma, że ludzię sie denerwują bo gra nie działa jak trzeba, przez co teraz ekipa SZO nie moze sie cieszyc z tak ogromnego RW i TOP 1 OGAME, ciekawe jak Ty bys na to zareaglowal?
Drugi, ciśnie na Balboa który nawet nie uczestniczyl w starciu ze ładuje kase w gre, a floty biorące udzial w tym ST są prawie wszystkie zrobione w ten właśnie sposób...
Zbijcie 5, skoczcie na piwko albo tymbarka jak tam lubicie, czuje że napewno się dogadacie
...a tutaj jak widzicie, wasze mądrości do nikogo nie trafiają
-
Temat przeczyszczony z postów obrażających i bardzo odbiegających od tematu.
PS. wg Regulaminu forum starcie nie spełnia wymogów aby być w tym dziale (chociażby brak jednoznacznego % z bitwy) ale z powodów okoliczności jego powstania pozwalam aby tu został. Jednak % nie można zaliczyć na poczet żadnego ranking ze względu na jego 'nieobliczalność'.
-
PS. wg Regulaminu forum starcie nie spełnia wymogów aby być w tym dziale (chociażby brak jednoznacznego % z bitwy) ale z powodów okoliczności jego powstania pozwalam aby tu został. Jednak % nie można zaliczyć na poczet żadnego ranking ze względu na jego 'nieobliczalność'.
Już się zaczyna ta sama narracja co zawsze
Ten sam przykład gdzie forum gry nie jest do dyskusji o grze, ale o tym czy można o tym pisać czy nie to zadecyduje administrator
Nie winie tutaj za przeczyszczeni tematu o paczkomatach itd, ale ta Pani narracja mnie rozbawia
Albo gra się do jednej bramki albo wcale trochę rozwagi i poważnych decyzji jest potrzebnych i walki o graczy nawet na forum w sprawie błędów gry, bo taka narracja, która Pani ciągle prezentuje jest właśnie jest demonstrowanie narracji teamu pl czy to na forum czy to w grze czyli zero walki o graczy
Ponownie gratuluję agresorom i liczę mimo wszystko na korzystne rozliczenie bitwy
-
Ten sam przykład gdzie forum gry nie jest do dyskusji o grze, ale o tym czy można o tym pisać czy nie to zadecyduje administrator
Nie winie tutaj za przeczyszczeni tematu o paczkomatach itd, ale ta Pani narracja mnie rozbawia
Albo gra się do jednej bramki albo wcale trochę rozwagi i poważnych decyzji jest potrzebnych i walki o graczy nawet na forum w sprawie błędów gry, bo taka narracją właśnie jest demonstrowanie narracji teamu pl czy to na forum czy to w grze.
Ponownie gratuluję agresorom i liczę mimo wszystko na korzystne rozliczenie bitwy
Nie rozumiem w ogole ataku w moją stronę i 'narracji forum'. Od zgłaszania błędów jest team gry i żadne moje słowa tutaj na forum jak 'słabe' jest te RW i błąd przez które wygląda ono tak jak wygląda nie poprawi nikomu humoru Więc nie będę sie nic na ten temat tutaj wypowiadać bo niczego to nie zmieni.
Posty które poleciały były to głównie wjeżdżające na inne osoby. Nie zostały skasowane żadne posty 'bo źle mówiły o GF" czy "wytykał błędy'. Więc proszę się zastanowić na przyszłość rzucając słowami "Ten sam przykład gdzie forum gry nie jest do dyskusji o grze" bo z tym one nie miały nic wspólnego, ani z dobrym smakiem.
-
Albo gra się do jednej bramki albo wcale trochę rozwagi i poważnych decyzji jest potrzebnych i walki o graczy nawet na forum w sprawie błędów gry, bo taka narracją właśnie jest demonstrowanie narracji teamu pl czy to na forum czy to w grze.
Nie rozumiem w ogole ataku w moją stronę i 'narracji forum'. Od zgłaszania błędów jest team gry i żadne moje słowa tutaj na forum jak 'słabe' jest te RW i błąd przez które wygląda ono tak jak wygląda nie poprawi nikomu humoru Więc nie będę sie nic na ten temat tutaj wypowiadać bo niczego to nie zmieni.
Posty które poleciały były to głównie wjeżdżające na inne osoby. Nie zostały skasowane żadne posty 'bo źle mówiły o GF" czy "wytykał błędy'. Więc proszę się zastanowić na przyszłość rzucając słowami "Ten sam przykład gdzie forum gry nie jest do dyskusji o grze" bo z tym one nie miały nic wspólnego, ani z dobrym smakiem.
Domyślam się, że Pani po prostu nie pamięta o co chodzi i tyle, bo to stara sprawa, ale jednak to, że temat może pozostać na forum i nie zostanie zamknięty według widzi mi się administratora to jest właśnie to. Jeden temat, który jest związany z błędem gry i starcie powinno być rozliczone przez grę a nie zostało może pozostać na forum a drugi zostanie zamknięty, bo forum gry nie jest do dyskusji o grze i takie jest widzi mi się administratora to jest właśnie nie granie do jednej bramki i to o tym mówię i ta narracje mnie rozbawia i dokładnie mi chodziło w tym żeby walczyć o graczy i grać w jedną bramkę gdzie błąd gry jest ewidentny i potrzebny jest support teamu nie tylko w grze, ale nawet i na forum żeby gracze widzieli, że nie są olewani i nawet takie niby nic nie znaczące zostawienie tego st i nie zamykanie go już sporo znaczy i tego życzę w przyszłości
Napisałem też wyżej, że nie winie za przeczyszczanie tematu za posty o paczkomatach itd. To był zwykły spam, który nic nie wnosił do tematu tak samo jak i ja odbiegam od tego, ale to mój ostatni post tutaj. Ponownie życzę szopowej ekipie dobrego rozstrzygnięcia
-
Proszę jednak pamiętać, że te starcie powinno się odbyć i wynik powinien być wygenerowany przez ogotche.
W żaden sposób to nie wina atakujących, że do takiego starcia nie doszło, mimo, że obie strony UCZESTNICZYŁY w starciu. To nie błąd z lagiem, że flota wróciła, ale jej nie uwzględniło w starciu, czy lot na 00. Po API i RW widać, że obie strony stanęły do walki, więc dlaczego błąd gry ma karać graczy?
Wy jako support powinniście zrobić wszystko, aby atakujący mogli wkleić tu prawidłowy raport i starcie powinno się liczyć do rankingów, bo atakującym się to po prostu należy.
Nie ma podstaw ani powodu, by mieli zostać okradzeni z tego starcia i jego fenomenalnego wyniku!
-
graty starcia, niestety błędy w tej grze były, są i będę. Ale nasze mistrze zielonego pryjorytetu potrafia tylko "wyczyscic" ze zbednych postow. W niczym nie pomagacie. I kazdy o tym wie mozecie sobie czyscic te posty a i tak wszyscy wiemy ze jestescie tu od parady:). Atakujacym raz jeszcze graty. Ciach!
-
Wy jako support powinniście zrobić wszystko, aby atakujący mogli wkleić tu prawidłowy raport i starcie powinno się liczyć do rankingów, bo atakującym się to po prostu należy.
Nie ma podstaw ani powodu, by mieli zostać okradzeni z tego starcia i jego fenomenalnego wyniku!
A co ma support do tego?
-
A co ma support do tego?
Zeby odpowiedziec sobie na to pytanie, nalezy przetlumaczyc z j. ang. na j. pol. slowo 'support' (wsparcie).
cale to starcie to niezla ironia, chlopaki sie doslownie przepaczkowali dla normalnego, nie naduzywajacego antymaterii gracza takie liczby, a co za tym idzie rowniez ten blad - sa nieosiagalne.
-
A co ma support do tego?
Zeby odpowiedziec sobie na to pytanie, nalezy przetlumaczyc z j. ang. na j. pol. slowo 'support' (wsparcie).
cale to starcie to niezla ironia, chlopaki sie doslownie przepaczkowali dla normalnego, nie naduzywajacego antymaterii gracza takie liczby, a co za tym idzie rowniez ten blad - sa nieosiagalne.
A czasy rynku są Ci obce? Są konta które kilka lat temu też były napuchnięte do granic możliwości bo rynek dzialał jak działał. Wtedy też płacz był? Paczki są dostępne dla każdego. Krzywe akcje na rynku to było łamanie zasad gry, a wielu graczy ukaranych nie zostało po dziś dzień. Paczki w żaden sposób nie łamią tych zasad więc zwalanie na paczki to głupota. To raczej twórcy gry powinni przewidzieć wcześniej co się stanie skoro dodali do gry taką a nie inną możliwość. Same paczki nie wystartowały i nie zezłomowały.
-
A co ma support do tego?
A czasy rynku są Ci obce? Są konta które kilka lat temu też były napuchnięte do granic możliwości bo rynek dzialał jak działał. Wtedy też płacz był? Paczki są dostępne dla każdego. Krzywe akcje na rynku to było łamanie zasad gry, a wielu graczy ukaranych nie zostało po dziś dzień. Paczki w żaden sposób nie łamią tych zasad więc zwalanie na paczki to głupota. To raczej twórcy gry powinni przewidzieć wcześniej co się stanie skoro dodali do gry taką a nie inną możliwość. Same paczki nie wystartowały i nie zezłomowały.
Ty masz do mnie jakies pretensje, bo zauwazylem, ze sytuacja jest ironiczna? Daj sobie siana kolego, Twoje dywagacje nic w tej kwestii nie zmieniaja. Koledzy spaczkowali sie do tego stopnia, ze wywolalo to blad w grze - widac nawet GF nie przewidzialo, ze w ogame znajda sie az takie losie Co do ''same paczki nie wystartowaly i nie zezlomowa'' w tej sytuacji paczki nie zezlomowaly nawet jednej sondy. Ciezko nie pomyslec, ze gra utarla im nosa za wszystkich uczciwych graczy ktorzy padli ich ofiara ;)...