Błąd kosmetyczny - wiadomosci

• w ogole sie nie da latac.. zeby raport szpiegowski trzeba bylo otwierac?

to co ja mam skanowac 20sek przed dolotem floty by zdazyc zawrocic jak cos?!

zmiana na OGROMNY -

Wszystko dziala prawidlowo masz dwie opcje w jezyku ankielskim trash i filtr która wybierzesz aby sfixowac swój problem odznacz wszystkie opcje raporty nie będą wyświetlane w miniaturkach

w ustawieniach niby to jest?

• W wiadomosciach u samej gory nad raportami filtry i kosz ;)

• W podglądzie wiadomości jak masz u góry dwa przyciski "Kosz" i "Filtr", klikasz ten drugi i ustawiasz co chcesz widzieć.

Nie ma jednak tak łątwo, bo limit to 6 opcji.

:whistling: Każdy zasłuży na miejsce w moim hostelu, nawet ty milcząca, brykająca owieczko :whistling:

• czyli co mam ustawic zeby bylo widac tak jak przed ta cala aktualizacja?

• No właśnie i teraz flociarze beda mieli problem, żeby przeczytac raport przed dolotem ataku, np żeby sprawdzic czy ktos sie nie podstawia w obrone, to muszą się fajnie naklikac;-)Niemiec jak się za coś weźnie to zawsze zepsuje

Moderator kasai:
    Nie przeklinamy.

• to tylko Ci daje mozliwosc wybrania tego co Ci RS pokazuje..

mi chodzi jak mam zrobic zebym nie musial klikac na te RS.. zebym widzial calosc, nie da sie...

zmiana na minus

opcja FLOTA pokazuje Ci liczbe statkow a nie wartosc FLOTY!!

• Nie wiem cwaniaku co piszesz jak rozumujesz ale wlasnie wiadac :D jaki macie problem wszystko jest widoczne jak po staremu trzeba w wiadomościach po prawej stronie zobaczyć i się zainteresować masz ich filtry i kosz prawda :D filtrs and trash :bicz: Odznaczamy ptaszkami koloru czerwonego wszystkie opcje efekt wow mamy raporty gotowe :trollface::beaten:

• widac ze zawsze byles farma skoro nie rozumiesz o czym pisza zlomiarze...

• flociarzom zostalo wrzucic urlop albo pograc eko przy obecnym stanie gry niestety..... albo robic wsio recznie ale to mija sie z celem gdzie czas gra spora role w tym wszystkim

sam zastanawiam sie co tu teraz robic ;)

• Na Antiogame nie jestem w stanie podnieść żadnej floty- ktoś to ogarnie? Powinna być wprowadzona jakaś blokada ataków czy coś.

EDIT: Da się jak wyłącze Antiogame- gratuluję GF, że zabraliście mi mój ulubiony dodatek

• EDIT: Da się jak wyłącze Antiogame- gratuluję GF, że zabraliście mi mój ulubiony dodatek

Nie tylko Twój. Wygląda na to, że twórca AGR też już ma dosyć i możliwe, że tymi głupimi zmianami zabili najlepszą wtyczkę, która pomagała grać.

To jego wpis:

So despite heavy protest from tool developers, Gameforge decided to push an unfinished version that is Version 11.15.x to live rounds.

This version changes many things, including a full rework of the messages page, breaking AGR features as well as other tools. To make it easier for tool devs to adapt their tools to the new messages, Gameforge added meta data to all messages to make accessing data easier. However, some things are still missing and some are wrong. These have been reported but weren't fixed before the version went live.

I'm not willing to invest development time into adapting AGR features to unfinished stuff. Gameforge puts features on the PTS in a state that can at best be described as "alpha" where things constantly keep changing. And before it reaches a "beta state" it goes live. The PTS is not an acceptable environment to develop tools. And unfortunately Gameforge keeps pushing unfinished features to live rounds too.

What this means is in order to update AGR to work with the current version I would need to write code that I will have to trash in a few weeks/months when the message meta data is fixed / finished. And I'm not willing to do that.

Gameforge needs to take their 3rd party tool devs seriously and work together with them. Not against them. Unfortunately, it still doesn't feel like accessibility for tool devs is a priority for Gameforge.

I tłumaczenie dla osób nieznających angielskiego

Pomimo ostrych protestów twórców narzędzi, Gameforge zdecydowało się wypuścić niedokończoną wersję, czyli wersję 11.15.x, do rund aktywnych.

Ta wersja zmienia wiele rzeczy, w tym pełną przeróbkę strony wiadomości, zepsucie funkcji AGR, a także innych narzędzi. Aby ułatwić twórcom narzędzi dostosowanie ich do nowych wiadomości, Gameforge dodało metadane do wszystkich wiadomości, aby ułatwić dostęp do danych. Jednak pewnych rzeczy nadal brakuje, a niektóre są błędne. Zostały one zgłoszone, ale nie zostały naprawione przed publikacją wersji.

Nie chcę inwestować czasu programistycznego w dostosowywanie funkcji AGR do niedokończonych rzeczy. Gameforge wprowadza funkcje na PTS do stanu, który można w najlepszym przypadku określić jako „alfa”, w którym wszystko ciągle się zmienia. Zanim osiągnie „stan beta”, zostanie uruchomiony. PTS nie jest akceptowalnym środowiskiem do opracowywania narzędzi. I niestety Gameforge nadal umieszcza niedokończone funkcje także w rundach na żywo.

Oznacza to, że aby zaktualizować AGR do pracy z bieżącą wersją, musiałbym napisać kod, który będę musiał wyrzucić do kosza za kilka tygodni/miesięcy, kiedy metadane wiadomości zostaną naprawione/ukończone. A ja nie mam ochoty tego robić.

Gameforge musi poważnie traktować zewnętrznych twórców narzędzi i współpracować z nimi. Nie przeciwko nim. Niestety, nadal nie wydaje się, że dostępność dla twórców narzędzi jest priorytetem dla Gameforge.