Rock`tale ludność T3

• Wie ktoś jak najtaniej odblokować 18 slot badań na skalniakach? (T3- 6pozycja)

Czyli jak najkorzystniej posiadac 448mln ludności T3?

(Nie bierzmy monument skalny pod uwage)

Pozdrawiam!

• Najtańsza opcja jest z monumentem skalnym, innych obliczeń nie znam bo mi nie są potrzebne, te są najtańsze

image.png

• innych obliczeń nie znam bo mi nie są potrzebne, te są najtańsze

Jeżeli innych obliczeń nie znasz to skąd wiesz że są najtańsze? ;x

https://proxyforgame.com/pl/ogame/calc/lfcosts.php

Tutaj można samemu się upewnić fakt to jest najbardziej ekonomiczne i jest efektywne ludność dlugo wskakuje to akurat nie nowość ale kolejny myk nie ma w ogóle pożywienia ale jednak polecam pomimo faktu monument skalny na 16ty 5% więcej upustu robi różnicę kiedy z biegiem czasu podnosi się budynki

Ja odrazu klepałem monumet skalny zaraz po spełnieniu wymagań do 16tego nie ma co czekać 😁

• A własnie, od kiedy klasa sojuszu nie zwieksza liczby mieszkań o 10%? Miałem to kiedys policzone z klasą a tu sie cos pozmieniało kolejny raz i to znowu w złą strone...:rebels:.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Chyba że ma się fuzyjną, raczej szkoda prądu na to :D

Dokładnie, a jak fuzyjna będzie pracować na wysokich obrotach to spali wiecej deu. Można sobie wiec policzyc ile czasu zajmie przepenie w elektorowi dexu o równowartości wszystkich zaoszczedzonych surowców przy dużym lvl monumentu. Wyburzać sie tego nie opłaci, a trzeba zbudować to tak aby wiecej zaoszczedzić niż spalić, ja mam 11-13lvl.

Tak samo jest z budynkami zmieniającymi ludzi w ,,mądrych i genialnych,,. Uważam, ze bardziej opłaci sie zrobić wyżej mieszkania i jedzenie pomio, że ktoś sobie tam wyznaczył układ dający najmniejszy koszt. Nikt nie uwzględnia energii, a po dłuższym czasie fuzjną na mniejszych obrotach sobie można odbić surowce nadpłacone w te budynki, jakby ktoś powiedział, nienajtaniej kupione.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• monument skalny na 16ty 5% więcej upustu robi różnicę kiedy z biegiem czasu podnosi się budynki

Chyba że ma się fuzyjną, raczej szkoda prądu na to :D

ja mam 4800 średnia ilość z 16tu planet satelit słonecznych na planecie baterie wulkaniczne mam zamiar dobić na 20tym dolecowo do 21 lvl i komorę zakłóceń na 36 budynki będę podnosić wyżej nie mam fuzyjnej i daje rade :D Nie mam miejsca na planetach by stawiać fuzyjna aby postawić fuzyjna w razie czego to terraformery musiałbym przekręcić do 15tego bo jak się bawić to się bawić raz a porządnie xD Musiałbym wtedy przeskoczyć na ludzi na 2 tygodnie aby to pstryknąć jeszcze szpiegowska bym sobie obniżył koszty i każdorazowo przed włączeniem przełączyć na ludzi i jest cool :) trzeba jakos korzystac monument jest podstawa jezeli chcesz obnizyc koszta calkowiete jezeli chcesz byc w plecy surke a jezeli nie posiadasz paczek albo nie uzbierales surowcow to juz inna sprawa ja miesiacami ciulalem a dwa dni przed wprowadzeniem form rozeslalem wszystko na moony teraz pozostaje tylko i wylacznie otwarcie kilku paczek by wlaczac to co jest relatywnie tanie i rownomiernie eozwijac nie mam zamiaru sie licytowac zalezy na jakim jest lvlu Twoje konto jezeli masz eko to w sumie badania wychodza taniej jak budowa kopalni z 50 na 51 np koszt lekko ponad 4mld da efekt praktycznie taki sam w zasobach samego metalu jak dwukrotnosc obecnego wydobycia metalu podstawowego jaki jest na lvl 50 ^^ wiec ma to sens . Nie zamierzam sie licytowac w skracanie to nie ma sensu dla mnie musialbym wydac samej anty okolo 10 mln aby byc zadowolony :D niech sie kreci jak jest 1-2 badania na dzien ukonczone kopalni jest ok deuter przy uzytkowaniu elektrowni fuzyjnej i monumecie skalnym to na marginesie i tak jakbyscie przeliczyli zawsze wiecej Wam zostanie jak przed wprowadzeniem form zycia w tym roku prawdopodobnie calkowicie zrezygnuje z satelit slonecznych chociaz ... jezeli w lutym bede miec chronione 100% wydobycia to czy ktos bedzie chcial leciec by mi gasic satelity kiedy bede ciagle posiadac surowce na natychmiastowa odbudowe satelit :D chyba zaden gracz az taki nie jest by gasic zlosliwie zatelity nie zuskujac w sumie nic xD

• Nie doceniasz złośliwości graczy. Skoro walą po transporterach i sondach, to i dla samych satelit przylecą.

• jezeli w lutym bede miec chronione 100% wydobycia to czy ktos bedzie chcial leciec by mi gasic satelity kiedy bede ciagle posiadac surowce na natychmiastowa odbudowe satelit :D chyba zaden gracz az taki nie jest by gasic zlosliwie zatelity nie zuskujac w sumie nic xD

Kryjówką chcesz chronić 100% wydobycia? Badanie bazuje na wartości bazowej, 16planet z 25lvl kryjówki to zwiększenie o 1600%. Dużo ale np. przy moim wydobyciu jest to ~63% dziennego wydobycia (bez geologa i dopalaczy, wtedy jest jeszcze mniejszy % chroniony). Przykład na kopalni metalu 47lvl (serwer x8) - bazowo na godzinę daje 1,34kk a po sumowaniu bonusów (magma, pełzacze, plazma, LF i klasy) wychodzi 3,85kk jest to ~2,9 razy więcej a nie mam jeszcze przygotowanych wszystkich badań LF

Chyba że kryjówka inaczej działa, to poproszę o poprawienie mnie :/

• Przy marnym eko i innej klasie niż zbieracz powinno się udać schować dzienne wydobycie tylko jakim kosztem

Nie rozumiesz jego idei, jemu nie chodzi o eko tylko o brak widocznosci aktywnosci bo jesli bedzie przesylac na stacjonuj surowki z planet to na skanach widoczne bedzie caly czas 0 surowcy :D taki fanatyzm :trollface:

• Nie doceniasz złośliwości graczy. Skoro walą po transporterach i sondach, to i dla samych satelit przylecą.

Mam takiego popierdułkę w układzie. Siedzi na U , jak zejdzie to leci mi na satki i pełzacze. Potem tydzień na U i od nowa. Saki i pełzacze odbuduję w dzień czy dwa z wydobycia własnego na planecie a koleś miałby więcej zysku z własnych kopalni jakby nie uciekał na U.

Tak jak piszesz to złośliwość , .... .. . . . . ..