Wie ktoś jak najtaniej odblokować 18 slot badań na skalniakach? (T3- 6pozycja)
Czyli jak najkorzystniej posiadac 448mln ludności T3?
(Nie bierzmy monument skalny pod uwage)
Pozdrawiam!
Wie ktoś jak najtaniej odblokować 18 slot badań na skalniakach? (T3- 6pozycja)
Czyli jak najkorzystniej posiadac 448mln ludności T3?
(Nie bierzmy monument skalny pod uwage)
Pozdrawiam!
Najtańsza opcja jest z monumentem skalnym, innych obliczeń nie znam bo mi nie są potrzebne, te są najtańsze
ja mam tak:
enklawa 74
farma 78
kuźnia 18
oriktorium 14
Dziekuje bardzo za odpowiedzi
Myslalem nad 75,78,15,12
Pozdrawiam
innych obliczeń nie znam bo mi nie są potrzebne, te są najtańsze
Jeżeli innych obliczeń nie znasz to skąd wiesz że są najtańsze? ;x
innych obliczeń nie znam bo mi nie są potrzebne, te są najtańsze
Jeżeli innych obliczeń nie znasz to skąd wiesz że są najtańsze? ;x
https://proxyforgame.com/pl/ogame/calc/lfcosts.php
Tutaj można samemu się upewnić fakt to jest najbardziej ekonomiczne i jest efektywne ludność dlugo wskakuje to akurat nie nowość ale kolejny myk nie ma w ogóle pożywienia ale jednak polecam pomimo faktu monument skalny na 16ty 5% więcej upustu robi różnicę kiedy z biegiem czasu podnosi się budynki
Ja odrazu klepałem monumet skalny zaraz po spełnieniu wymagań do 16tego nie ma co czekać 😁
A własnie, od kiedy klasa sojuszu nie zwieksza liczby mieszkań o 10%? Miałem to kiedys policzone z klasą a tu sie cos pozmieniało kolejny raz i to znowu w złą strone....
monument skalny na 16ty 5% więcej upustu robi różnicę kiedy z biegiem czasu podnosi się budynki
Chyba że ma się fuzyjną, raczej szkoda prądu na to
Dokładnie, a jak fuzyjna będzie pracować na wysokich obrotach to spali wiecej deu. Można sobie wiec policzyc ile czasu zajmie przepenie w elektorowi dexu o równowartości wszystkich zaoszczedzonych surowców przy dużym lvl monumentu. Wyburzać sie tego nie opłaci, a trzeba zbudować to tak aby wiecej zaoszczedzić niż spalić, ja mam 11-13lvl.
Tak samo jest z budynkami zmieniającymi ludzi w ,,mądrych i genialnych,,. Uważam, ze bardziej opłaci sie zrobić wyżej mieszkania i jedzenie pomio, że ktoś sobie tam wyznaczył układ dający najmniejszy koszt. Nikt nie uwzględnia energii, a po dłuższym czasie fuzjną na mniejszych obrotach sobie można odbić surowce nadpłacone w te budynki, jakby ktoś powiedział, nienajtaniej kupione.
monument skalny na 16ty 5% więcej upustu robi różnicę kiedy z biegiem czasu podnosi się budynki
ja mam 4800 średnia ilość z 16tu planet satelit słonecznych na planecie baterie wulkaniczne mam zamiar dobić na 20tym dolecowo do 21 lvl i komorę zakłóceń na 36 budynki będę podnosić wyżej nie mam fuzyjnej i daje rade Nie mam miejsca na planetach by stawiać fuzyjna aby postawić fuzyjna w razie czego to terraformery musiałbym przekręcić do 15tego bo jak się bawić to się bawić raz a porządnie Musiałbym wtedy przeskoczyć na ludzi na 2 tygodnie aby to pstryknąć jeszcze szpiegowska bym sobie obniżył koszty i każdorazowo przed włączeniem przełączyć na ludzi i jest cool trzeba jakos korzystac monument jest podstawa jezeli chcesz obnizyc koszta calkowiete jezeli chcesz byc w plecy surke a jezeli nie posiadasz paczek albo nie uzbierales surowcow to juz inna sprawa ja miesiacami ciulalem a dwa dni przed wprowadzeniem form rozeslalem wszystko na moony teraz pozostaje tylko i wylacznie otwarcie kilku paczek by wlaczac to co jest relatywnie tanie i rownomiernie eozwijac nie mam zamiaru sie licytowac zalezy na jakim jest lvlu Twoje konto jezeli masz eko to w sumie badania wychodza taniej jak budowa kopalni z 50 na 51 np koszt lekko ponad 4mld da efekt praktycznie taki sam w zasobach samego metalu jak dwukrotnosc obecnego wydobycia metalu podstawowego jaki jest na lvl 50 ^^ wiec ma to sens . Nie zamierzam sie licytowac w skracanie to nie ma sensu dla mnie musialbym wydac samej anty okolo 10 mln aby byc zadowolony niech sie kreci jak jest 1-2 badania na dzien ukonczone kopalni jest ok deuter przy uzytkowaniu elektrowni fuzyjnej i monumecie skalnym to na marginesie i tak jakbyscie przeliczyli zawsze wiecej Wam zostanie jak przed wprowadzeniem form zycia w tym roku prawdopodobnie calkowicie zrezygnuje z satelit slonecznych chociaz ... jezeli w lutym bede miec chronione 100% wydobycia to czy ktos bedzie chcial leciec by mi gasic satelity kiedy bede ciagle posiadac surowce na natychmiastowa odbudowe satelit chyba zaden gracz az taki nie jest by gasic zlosliwie zatelity nie zuskujac w sumie nic
Nie doceniasz złośliwości graczy. Skoro walą po transporterach i sondach, to i dla samych satelit przylecą.
jezeli w lutym bede miec chronione 100% wydobycia to czy ktos bedzie chcial leciec by mi gasic satelity kiedy bede ciagle posiadac surowce na natychmiastowa odbudowe satelit chyba zaden gracz az taki nie jest by gasic zlosliwie zatelity nie zuskujac w sumie nic
Kryjówką chcesz chronić 100% wydobycia? Badanie bazuje na wartości bazowej, 16planet z 25lvl kryjówki to zwiększenie o 1600%. Dużo ale np. przy moim wydobyciu jest to ~63% dziennego wydobycia (bez geologa i dopalaczy, wtedy jest jeszcze mniejszy % chroniony). Przykład na kopalni metalu 47lvl (serwer x8) - bazowo na godzinę daje 1,34kk a po sumowaniu bonusów (magma, pełzacze, plazma, LF i klasy) wychodzi 3,85kk jest to ~2,9 razy więcej a nie mam jeszcze przygotowanych wszystkich badań LF
Chyba że kryjówka inaczej działa, to poproszę o poprawienie mnie
Mam dzienne wydobycie mety 99mln a kryjówka ma pojemność 3mln to trza by ją powiększyć o ponad 3 tys. %
Przy marnym eko i innej klasie niż zbieracz powinno się udać schować dzienne wydobycie tylko jakim kosztem
Przy marnym eko i innej klasie niż zbieracz powinno się udać schować dzienne wydobycie tylko jakim kosztem
Nie rozumiesz jego idei, jemu nie chodzi o eko tylko o brak widocznosci aktywnosci bo jesli bedzie przesylac na stacjonuj surowki z planet to na skanach widoczne bedzie caly czas 0 surowcy taki fanatyzm
Nie doceniasz złośliwości graczy. Skoro walą po transporterach i sondach, to i dla samych satelit przylecą.
Mam takiego popierdułkę w układzie. Siedzi na U , jak zejdzie to leci mi na satki i pełzacze. Potem tydzień na U i od nowa. Saki i pełzacze odbuduję w dzień czy dwa z wydobycia własnego na planecie a koleś miałby więcej zysku z własnych kopalni jakby nie uciekał na U.
Tak jak piszesz to złośliwość , .... .. . . . . ..