Wersja 11.X - dyskusja

• Po aktualizacji spadła mi produkcja energii i surowców na wszystkich planetach.

Wygląda na to, że przez ten punkt ze zmian:

Naprawiono wpływ klasy Handlarzy na pojemność żywności i populacji.

wyłączył mi się ostatni slot badań FŻ.

Czyli handlarz błędnie dodawał populację i/lub żywność.

Uni 25 - [NBH] - Krzysieek - top 40 - off

Uni 62 - [OwNed] - Krzysieek - top 12 - off

Uni Pegasus - Strangelet - top 14 - Uni Fusion

Uni Taurus - [IRA] - Strangelet - top 5 - Uni Fusion

Uni 68 - [IRA] - Strangelet - top 134 - on

Edited once, last by Strangelet ().

• Jest o tyle lepiej, że przestały mi znikać planety i moony przy dodatku Anti Ogame. Flota też się trochę mniej wiesza. Fakt, że jest to bardzo powolne, ale w moim odczuciu z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej

• jak masz spalinowy na 6 a brak impulsowego to dt lecą szybciej. Podstawa gry. Widzę, że się nie znasz. Co ty nie pamiętasz początku grania i robienia transóv. :D

Zeby sie czymś chełpić to trzeba mieć jeszcze racje. Mt ma podstawową predkość 10.000 a DT ma 7.500. Ciekawe w jaki sposób zwiekszając te liczby proporcjonalnie razy 1.6 (6 lvl spalin 10%*6=+60%) nagle ci wyjdze że predkość DT jest większa. Trzeba być skończonym idiotą z matematyki zeby tego nie zauwazyć. Jedyna opcja to dodatkowy czynnik w postaci ulepszenia DT przez formy zycia.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Zeby sie czymś chełpić to trzeba mieć jeszcze racje. Mt ma podstawową predkość 10.000 a DT ma 7.500. Ciekawe w jaki sposób zwiekszając te liczby proporcjonalnie razy 1.6 (6 lvl spalin 10%*6=+60%) nagle ci wyjdze że predkość DT jest większa. Trzeba być skończonym idiotą z matematyki zeby tego nie zauwazyć. Jedyna opcja to dodatkowy czynnik w postaci ulepszenia DT przez formy zycia.

To nie jest matematyka tylko gra i trzeba być idiotą żeby tego nie zauważyć.

Sprawdź sobie na symulatorze kto ma racje.

Mt lata na spalinowym a nie na impulsowym. :D

Nic nie wiesz o mechanice gry. .

• nie jest matematyka tylko gra i trzeba być idiotą żeby tego nie zauważyć

Idiotą jest ten, któren twierdzi że ogame nie to nie kilka linijek kodu, matematyka, układy między graczami i masa zmarnowanego czasu.

Sprawdź sobie sam w kilku różnych źródłach zanim zaczniesz twierdzić że czarne jest białe, najlepiej załóż nowe konto, bo chyba dawno nie grałeś.

Mt lata na spalinowym a nie na impulsowym. :D

Nic nie wiesz o mechanice gry. .

Wiesz w ogóle co to znaczy? Predkość podstawowa jest święta jak stała grawitacji. Zmiana napedu daje dodatkowy bonus bo impuls zwiększa prędkość podstawową o 20% na poziom, a nie o 10% jak spaliny. Więc bonus sie podwaja, ale od 5poz impulsu, a twój przykład to 6poz spalin i 0 impuls, czyli oba statki lataja 60% szybciej:

MT 10000*1,6=16000

DT 7500*1,6=12000

16000>12000

edit;

Poza tym zeby DT>MT to by trzeba mieć 5poz impulsu (10000*[1+0,2*5]=20000) i 20000/7500-1=1,67, czyli 17poz spalin, raczej mało prawdopodbna konfiguracja na poczatku gry i na kazdym innym jej etapie.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited 6 times, last by Crysis ().

• iesz w ogóle co to znaczy? Predkość podstawowa jest święta jak stała grawitacji. Zmiana napedu daje dodatkowy bonus bo impuls zwiększa prędkość podstawową o 20% na poziom, a nie o 10% jak spaliny. Więc bonus sie podwaja, ale od 5poz impulsu, a twój przykład to 6poz spalin i 0 impuls, czyli oba statki lataja 60% szybciej:

MT 10000*1,6=16000

Mt lata na spalinowym v pierwszej fazie gry.

Sobie sprawdź na symulatorze, że nie masz racji.

Chłopie nie znasz się na grze.

Jeśli masz tylko napęd spalinowy na poziomie 6, a impulsowego nie masz na początku gry rozbudowanego to mt i dt latają na spalinowym i wtedy dt lata szybciej. Ogarnij to . :D

Piszesz głupoty.

• ja zapytam
    nie wprowadzają FZ na stare uni bo są błędy?
    to czemu otwierają nowe uni skoro są błędy?

odpowiedz jest oczywista

• Crysis Niestety w tym konkretnym przypadku ten typ ma rację (choć zapewne nie wie dlaczego... moim zdaniem wywnioskował z praktyki, bo szczerze wątpię, by zaszedł w swoich badaniach na tyle wysoko, by przerzucić się na napęd impulsowy). Dla mt wraz z zmianą mnożnika napędu zmienia się też wartość podstawowa (z 5000 do 10000).

Moderator kasai:
    Upominam za obraze.

• Zatem pozostaje mi przeprosic za zamieszanie, bo w istocie przy zmianie napedu poza nowym bonusem również predkosc podstawowa jest mnożona przez stosunek mnożników napędu nowego do starego (poza bombkami), niestety wyleciało mi to z głowy.

Co do spin doc'a, gdyby był w stanie powyższe zrozumieć to i również udowodnić swoje rację. Jak trafnie napisałeś, on tylko próbuje epatować wiedzą, ale jej zrozumienie go przerasta.

• stanie powyższe zrozumieć to i również udowodnić swoje rację. Jak trafnie napisałeś, on tylko próbuje epatować wiedzą, ale jej zrozumienie go przerasta.

choć zapewne nie wie dlaczego... moim zdaniem wywnioskował z praktyki, bo szczerze wątpię, by zaszedł w swoich badaniach na tyle wysoko, by przerzucić się na napęd impulsowy

Kilka osób napisało, że dt są szybsze a wy dalej nie wierzycie. (Vampek masz słabe konto, to myślisz, że ktoś inny też ma. Ja byłem top1 w badaniach). Jak się rozbuduję impulsovy do poziomu 5 to są szybsze bo będzie latał na impulsovym.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Akurat rozumiem, prędkości flot i ci udowodniłem kilka razy, ale klapki na oczach.

Wam się wydaje, że jesteście najmądrzejsi, a ktoś inny nic nie wie.

Ale się mylicie i jeszcze wprowadzanie ludzi w błąd.

Nie szanujecie innych i hejt siejecie. Nie potraficie normalnie rozmawiać.