Wersja 11.X - dyskusja

• Czyli to nie kiepski internet w hotelu, tylko stary, dobry ogej z nowymi ficzerami? Dobrze jest wrócić...

Pozdrawiam

• dokładnie o te misje chodzi...

Ciekawe czemu nam nie zalicza a spin miał zaliczone od początku..

Bo pytając znajomych też dostałam odpowiedzi, że nie zalicza im tej misji

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Formy są ustawieniem serwera tak samo jak predkosc eko, a tam gdzie ich nie ma wartości są na 0.

Nie ma tylko XI grupy zadan na uni bez FŻ, widać jak byk czego przeciez ta grupa dotyczy...

A jest błąd v przeglądzie dyrektyw po 5 jest 7 a powinna być 6 dyrektywa.

V - VII

ma być V - VI

No chyba że jest sie takim Doktorem od siedmiu (tu sześciu) boleści...

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Nie ma tylko XI grupy zadan na uni bez FŻ, widać jak byk czego przeciez ta grupa dotyczy...

No chyba że jest sie takim Doktorem od siedmiu (tu sześciu) boleści..

O czym ty gadasz. Nie ma 6 dyrektywy bo nagle jest 7 i więcej nie ma dyrektyw.

Formy są ustawieniem serwera tak samo jak predkosc eko, a tam gdzie ich nie ma wartości są na 0

Może dla ciebie są ale dla mnie nie są. Chyba wyraziłem się jasno v tej kwestii.

Prędkość eko to co innego niż nowe statki czy formy życia, To nierozerwalna część struktury gry,

Jak dla kogoś prędkość eko to to samo co inne statki czy budynki to macie chore podejście.

Temat jest zamknięty a ty piszesz v kółko i drążysz temat nie potrzebnie.

Nie pajacuj i nie drąż tematu.

Making all new features a server setting and requiring each server to request a poll to enable it is kind of a weird approach. Then again, Lifeforms is technically also a server setting, but Gameforge won't

Specialnie szukałem posta ze FŻ są ustawieniem serwera - https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7204840#post7204840, raczej deweloper AGR-u wie co mówi...

Nie ma 6 dyrektywy bo nagle jest 7

A może jeszcze podrążę ździebka... Raczej każdy komu nie brak klepki wymyśli, że brakująca 6 dyrektywa dotyczy stricte FŻ i nie jest aktywna na uni bez tego ustawienia serwerowego.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Raczej każdy komu nie brak klepki wymyśli, że brakująca 6 dyrektywa dotyczy stricte FŻ i n

To jest raczej gdybanie czy jest tak specjalnie czy jest błędem. Bo mogło być normlanie 6 widoczne i nie włączona na uni gdzie nie ma FZ. To jest równie prawdopodobne co twoja wersja ale trzeba pomyśleć też trochę żeby na to wpaść. . hee

Słowo wymyśli napisałeś czyli brak pewności czy to jest błąd czy nie. Domysły tylko.

Specialnie szukałem posta ze FŻ są ustawieniem serwera

Raczej nie vie co mówi bo to GF wprowadza a nie agr.

Pomyśl sobie logicznie do jakich wniosków sam dojdziesz. Pomyśl czasem sam trochę a nie co inni ci wmawiają.

Jak statki i nowe budynki mogą nie być integralną częścią gry.

Prędkość eko, badań itp. mogą być ustawieniami serwera a nie tak poważna rzecz jak wprowadzenie nowego statku jakim był pancernik czy rozpruwacz a teraz są nowe budynki i nowe badania.

Nowe badania jak astrofizyka czy pancernik też zostały wprowadzone i weszły na wszystkie uni bo jak sobie wyobrażasz to inaczej.

• Trzeba pomyśleć... nie pogrążaj się, gdyby można do ciebie wysłać misje poszukiwawcze FŻ to by takie raporty przychodziły:

Code
    1. Po intensywnych poszukiwaniach załoga statku ekspedycyjnego natrafiła na ogromną, luminescencyjną amebę! Ameba ta niestety nie najlepiej radziła sobie w standardowych testach na ustalenie ilorazu kosmicznej inteligencji. Ponadto ameby nie cieszyły się zbyt wielkim uznaniem wśród naukowców, więc postanowiono nie drążyć tego tematu i wrócić do domu.

To nie są domysły, czytaj uważnie, przedmówcy pytali o różnice w zadaniach na uni bez FŻ. Jest tam nieaktywna dyrektywa 6 i tyle.

Pomyśl czasem sam trochę a nie co inni ci wmawiają.

Nie każdy ma dostęp do API ogame, trzeba liczne formalności przejść i podać cel, a wtedy dopiero mozna mieć wgląd. Ktoś kto pracuje przy AGR, pobiera dane i obrabia doskonale zna te mechanikę jak sadzę. Konto gracza to pewnie zwyczajna tabela z lvl i danymi, a na uni z FŻ masz dostęp z poziomu gry do pozostałych pól, a tak masz niewyświetlane bonusy na 0. Może i tak nie jest, ale to nie ma znaczenia.

• ożna do ciebie wysłać misje poszukiwawcze FŻ to by takie raporty przychodziły: Code

Hahah ty sobie sprawdź lepiej swoje IQ bo chyba za wysokie nie jest bo ja akurat mam powyżej 120.

Szkoda gadać z takim osobnikiem jak ty.

Ktoś kto pracuje przy AGR, pobiera dane i obrabia doskonale zna te mechanikę jak sadz

Mnie nie interesuje co ty gadasz i mechanika gry i inne bzdury.

Nie myślisz logicznie i tyle v temacie. Więc nie mamy o czym rozmawiać.

Taką amebą to właśnie jesteś ty a nie ja.

Ja ci daje argumenty a ty piszesz o amebach i tabelkach. Taka gadka jak z amebą właśnie.

Taki argument dla ameb jak ty

GF chciało docelowo wprowadzić LF na wszystkie uni.

Tylko technicznie nie wyszło. Jak myślisz dlaczego a nie miało to być tylko ustawienie parametrów danego uni.

To już zostawiam cię z twoim myślami.

Co ci teraz mają powiedzieć, że im nie wyszło i jest to parametr gry a ty uwierzył . :D

We wszystko tak wierzysz co ci powiedzą. :D .

• akurat mam powyżej 120.

W przedziale wiekowym dla 6-latków być może masz nawet 130. Proponuję powtórzyć test dla właściwej grupy wiekowej.

FŻ są moim zdaniem wszędzie wgrane tylko GF nie wszędzie daje nam dostęp do ich rozbudowy z poziomu gry - bo kazdy ma tę samą, chwilowo szwankującą, 11 wersję. Analogicznie jak z rynkiem - jakiś kod jest ale niedostępny.

• FŻ są moim zdaniem wszędzie wgrane tylko GF nie wszędzie daje nam dostęp do ich rozbudowy z

I teraz piszesz z sensem. I z tym stwierdzeniem mogę się zgodzić.

W przedziale wiekowym dla 6-latków być może masz nawet 130. Proponuję powtórzyć test dla właściwej grupy wiekowe

Test ogólny. Dla każdego. Są różne, dla różnej kategorii wiekowej też są. Zrób sobie taki to sam sprawdzisz. I pochwal się swoim dopiero komentuj czyjś i mój.

Test musi zawierać wszystkie elementy testu według inteligencji Wechslera. Na marginesie.