na całości, żeby nie było widać, że skopiowane z neta
A po co.
Nie znam nazwiska to i skopiowałem.
Ale znam zasady tworzenia, temat i o co chodzi.
io śmigało cały czas bez problem
Już wszystko ok a znikanie planet jest tylko na chromie.
![]()
na całości, żeby nie było widać, że skopiowane z neta
A po co.
Nie znam nazwiska to i skopiowałem.
Ale znam zasady tworzenia, temat i o co chodzi.
io śmigało cały czas bez problem
Już wszystko ok a znikanie planet jest tylko na chromie.
![]()
Po aktualizacji spadła mi produkcja energii i surowców na wszystkich planetach.
Wygląda na to, że przez ten punkt ze zmian:
Naprawiono wpływ klasy Handlarzy na pojemność żywności i populacji.
wyłączył mi się ostatni slot badań FŻ.
Czyli handlarz błędnie dodawał populację i/lub żywność.
Po aktualizacji spadła mi produkcja energii na wszystkich planetach.
a mi populacja zmalała. Ktoś coś wie?![]()
Mi przy wysyłaniu ekspedycji wczoraj pokazywało 120kk pojemności a dziś przy tej samej liczbie 79kk pojemności i się zastanawiałem czemu. Teras już wiem. Kolejne genialne "poprawki".
Określenie typu obecne zmiany nie są widoczne dla graczy są najbardziej ważne
finalnie ujmując lubię to ![]()
Wprowadzam poprawkę od poprawki wprowadzając wprowadzenie nowego wprowadzenia które nie zmienia wizualnego inferfejsu
aczkolwiek zawiesi popraweczka flotę
mini job i GF. ![]()
![]()
![]()
Czyli jak wprowadzili poprawkę poprawki o nie zawieszaniu się flot to można wprowadzać LF. ![]()
Jest o tyle lepiej, że przestały mi znikać planety i moony przy dodatku Anti Ogame. Flota też się trochę mniej wiesza. Fakt, że jest to bardzo powolne, ale w moim odczuciu z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej
Dotyczy nowego uniwersum
jak innych nie wiem / DT są sporo szybsze niż MT ![]()
Czyli jak wprowadzili poprawkę poprawki o nie zawieszaniu się flot to można wprowadzać LF.
Musimy tego sobie życzyć na święta i na nowy rok ![]()
![]()
DT są sporo szybsze niż MT
Dosyć niezwykłe, nawet z FŻ, może jakis screen?
osyć niezwykłe, nawet z FŻ, może jakis screen?
Nie trzeba, na początku gry jak masz spalinowy na 6 a brak impulsowego to dt lecą szybciej. Podstawa gry. Widzę, że się nie znasz. Co ty nie pamiętasz początku grania i robienia transóv. ![]()
Całkiem zwyczajne, a nie niezwykłe.
jak masz spalinowy na 6 a brak impulsowego to dt lecą szybciej. Podstawa gry. Widzę, że się nie znasz. Co ty nie pamiętasz początku grania i robienia transóv.
Zeby sie czymś chełpić to trzeba mieć jeszcze racje. Mt ma podstawową predkość 10.000 a DT ma 7.500. Ciekawe w jaki sposób zwiekszając te liczby proporcjonalnie razy 1.6 (6 lvl spalin 10%*6=+60%) nagle ci wyjdze że predkość DT jest większa. Trzeba być skończonym idiotą z matematyki zeby tego nie zauwazyć. Jedyna opcja to dodatkowy czynnik w postaci ulepszenia DT przez formy zycia.
Zeby sie czymś chełpić to trzeba mieć jeszcze racje. Mt ma podstawową predkość 10.000 a DT ma 7.500. Ciekawe w jaki sposób zwiekszając te liczby proporcjonalnie razy 1.6 (6 lvl spalin 10%*6=+60%) nagle ci wyjdze że predkość DT jest większa. Trzeba być skończonym idiotą z matematyki zeby tego nie zauwazyć. Jedyna opcja to dodatkowy czynnik w postaci ulepszenia DT przez formy zycia.
To nie jest matematyka tylko gra i trzeba być idiotą żeby tego nie zauważyć.
Sprawdź sobie na symulatorze kto ma racje.
Mt lata na spalinowym a nie na impulsowym. ![]()
Nic nie wiesz o mechanice gry. .
nie jest matematyka tylko gra i trzeba być idiotą żeby tego nie zauważyć
Idiotą jest ten, któren twierdzi że ogame nie to nie kilka linijek kodu, matematyka, układy między graczami i masa zmarnowanego czasu.
Sprawdź sobie sam w kilku różnych źródłach zanim zaczniesz twierdzić że czarne jest białe, najlepiej załóż nowe konto, bo chyba dawno nie grałeś.
Mt lata na spalinowym a nie na impulsowym.
Nic nie wiesz o mechanice gry. .
Wiesz w ogóle co to znaczy? Predkość podstawowa jest święta jak stała grawitacji. Zmiana napedu daje dodatkowy bonus bo impuls zwiększa prędkość podstawową o 20% na poziom, a nie o 10% jak spaliny. Więc bonus sie podwaja, ale od 5poz impulsu, a twój przykład to 6poz spalin i 0 impuls, czyli oba statki lataja 60% szybciej:
MT 10000*1,6=16000
DT 7500*1,6=12000
16000>12000
edit;
Poza tym zeby DT>MT to by trzeba mieć 5poz impulsu (10000*[1+0,2*5]=20000) i 20000/7500-1=1,67, czyli 17poz spalin, raczej mało prawdopodbna konfiguracja na poczatku gry i na kazdym innym jej etapie.
iesz w ogóle co to znaczy? Predkość podstawowa jest święta jak stała grawitacji. Zmiana napedu daje dodatkowy bonus bo impuls zwiększa prędkość podstawową o 20% na poziom, a nie o 10% jak spaliny. Więc bonus sie podwaja, ale od 5poz impulsu, a twój przykład to 6poz spalin i 0 impuls, czyli oba statki lataja 60% szybciej:
MT 10000*1,6=16000
Mt lata na spalinowym v pierwszej fazie gry.
Sobie sprawdź na symulatorze, że nie masz racji.
Chłopie nie znasz się na grze.
Jeśli masz tylko napęd spalinowy na poziomie 6, a impulsowego nie masz na początku gry rozbudowanego to mt i dt latają na spalinowym i wtedy dt lata szybciej. Ogarnij to . ![]()
Piszesz głupoty.
ja zapytam
nie wprowadzają FZ na stare uni bo są błędy?
to czemu otwierają nowe uni skoro są błędy?
odpowiedz jest oczywista
Crysis Niestety w tym konkretnym przypadku ten typ ma rację (choć zapewne nie wie dlaczego... moim zdaniem wywnioskował z praktyki, bo szczerze wątpię, by zaszedł w swoich badaniach na tyle wysoko, by przerzucić się na napęd impulsowy). Dla mt wraz z zmianą mnożnika napędu zmienia się też wartość podstawowa (z 5000 do 10000).
[mod='kasai']Upominam za obraze.[/mod]
Zatem pozostaje mi przeprosic za zamieszanie, bo w istocie przy zmianie napedu poza nowym bonusem również predkosc podstawowa jest mnożona przez stosunek mnożników napędu nowego do starego (poza bombkami), niestety wyleciało mi to z głowy.
Co do spin doc'a, gdyby był w stanie powyższe zrozumieć to i również udowodnić swoje rację. Jak trafnie napisałeś, on tylko próbuje epatować wiedzą, ale jej zrozumienie go przerasta.
stanie powyższe zrozumieć to i również udowodnić swoje rację. Jak trafnie napisałeś, on tylko próbuje epatować wiedzą, ale jej zrozumienie go przerasta.
choć zapewne nie wie dlaczego... moim zdaniem wywnioskował z praktyki, bo szczerze wątpię, by zaszedł w swoich badaniach na tyle wysoko, by przerzucić się na napęd impulsowy
Kilka osób napisało, że dt są szybsze a wy dalej nie wierzycie. (Vampek masz słabe konto, to myślisz, że ktoś inny też ma. Ja byłem top1 w badaniach). Jak się rozbuduję impulsovy do poziomu 5 to są szybsze bo będzie latał na impulsovym.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Akurat rozumiem, prędkości flot i ci udowodniłem kilka razy, ale klapki na oczach.
Wam się wydaje, że jesteście najmądrzejsi, a ktoś inny nic nie wie.
Ale się mylicie i jeszcze wprowadzanie ludzi w błąd.
Nie szanujecie innych i hejt siejecie. Nie potraficie normalnie rozmawiać.