Wersja 8.X - dyskusje

• Na 165 ekspedycji trafiłem antymaterie 7 razy, od początku eventu do teraz znalazłem 26K anty

https://prnt.sc/25fpdm4

Może to nie wiele, ale na początku każdego eventu 9x, początek jest słaby (tzn. mało anty wpada dziennie). Tym razem event trwa 4 dni więc jesteśmy na półmetku, więc jeśli mnie przeczucie nie myli to teraz zaczną się "żniwa".

A tak swoją drogą czy waszym zdaniem jest różnica w wysyłanej flocie na exp. celem zdobycia antymaterii?
    Tzn. czy lepiej wysłać DT lub MT a może pioniery? A może jeszcze coś innego?
    Znajdywanie Anty ma coś wspólnego z wysyłaną flotą? Czy jest to rachunek prawdopodobieństwa/przypadek?

Klasa : Zbieracz

• Na potwierdzenie moich wczorajszych słów o pechu, przekazuję wiadomość, że dzisiaj do tej pory zebrałem już 30k antymaterii na ekspach, więc potwierdza się, że raczej nikomu nie wyłączają tylko niektórzy mają większego, a inni mniejszego pecha.

Lub szczęście, zależy z której strony się patrzy.

• Mineły 4 dni eventu 9x

Miałem nadzieje na 200K anty

a zdobyłem tylko tyle :(

https://prnt.sc/25r7ipa

pokazuje 400 ekspedycjii (ogame infiniti nie bierze pod uwagę ekspedycji puszczonych z telefonu ) ale wszystkich razem było ok. 500 przez 4 dni

Ale i tak jest dobrze :) bo żeby mieć 70K anty musiałbym zapłacić £4.99

• Z tym Anty nie było aż tak źle

Od: dowódca floty
    Spontaniczna deformacja nadprzestrzeni pozwoliła Twojej ekspedycji zebrać dużą ilość Antymaterii!

Zrabowano: 14.886 Antymateria.

W sumie, podczas całego długiego weekendu wpadło ok 65k.

• (ogame infiniti nie bierze pod uwagę ekspedycji puszczonych z telefonu

no jak nie?? uwzględnia, jedyny warunek to taki, że trzeba wiadomości z ekspedycji odświezyć będąc już na komputerze, zanim te się skasują (ma się dobę, albo dwie nawet, żeby to uczynić)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• I zrobili przerwe techniczną.Tak,że najważniejsze funkcje w antigame przestały dzia

Przerwy techniczne są cyklicznie robione co jakiś czas. Nie ma to związku z błędami. Są robione w ramach konserwacji czy coś takiego. A nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak wyszukiwanie farm w tym programie. Nie używam ale to chyba zbyt duże ułatwienie.

• Może nie szukałeś?

Sprawdź w dziale FAQ najczęściej zadawane pytania

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• (Nie znalazłem wątku dyskusyjnego na temat cmentarza dlatego piszę tutaj )

dział FAQ nie odpowiedzial na moje pytanie

Bo jest tam mowa o automatycznym przeniesieniu po 60dniach

A u mnie trwa migracja

Nie wiem jak długo to potrwa stąd moje pytanie

• Są konta na uniwersach nieaktywne po 100 dni i więcej i do tej pory ich nie przeniosło. Dodatkowo są konta, które były ponad 60 dni offline, zbanowali je aby przenieść na cmentarz a i tak są widoczne w galaktyce od dłuższego czasu bez przeniesienia i cały czas na banie.

• dział FAQ nie odpowiedzial na moje pytanie

Bo jest tam mowa o automatycznym przeniesieniu po 60dniach

odpowiada, odpowiada, tylko czytać (szukać) się nie chce. Gdyby nie było tam odpowiedzi na Twoje pytanie, nie pisałabym, żebyś tam zajrzał. Masz nawet zacytowałam co by nie było, że sama sobie to dopisałam...

Czy kolonie gracza, który został przeniesiony na Cmentarz znikają od razu?
    -> Nie. Mechanizm przenosin działa identycznie jak podczas procesu fuzji. Kolonie gracza znikają wraz z całym jego kontem po 7 dniach od pojawienia się na serwerze cmentarza.

Są konta na uniwersach nieaktywne po 100 dni i więcej i do tej pory ich nie przeniosło. Dodatkowo są konta, które były ponad 60 dni offline, zbanowali je aby przenieść na cmentarz a i tak są widoczne w galaktyce od dłuższego czasu bez przeniesienia i cały czas na banie.

Mało tego, są (przynajmniej były, bo teraz to już nie pamiętam jakie to te konta były, żeby zweryfikować) konta, które miały nałożoną blokadę przed "wynalezieniem" cmentarza i ich nie przeniosło ani w początkowym etapie, gdy losowo (?) wybierało konta 60+, ani w późniejszym, gdy przenosiło już na bieżąco. Ba nawet było konto, które miało nałożoną blokadę za 60+ ale została zdjęta, tak o :S

pnZMuihsj

S. King

Edited once, last by Avinashi ().

• Czy kolonie gracza, który został przeniesiony na Cmentarz znikają od razu?

-> Nie. Mechanizm przenosin działa identycznie jak podczas procesu fuzji. Kolonie gracza znikają wraz z całym jego kontem po 7 dniach od pojawienia się na serwerze cmentarza

to nadal nie odpowiada na moje pytanie Bo nie zostałem przeniesiony na cmentarz. I Nie interesuje mnie po ilu dniach zniknę ze starego uni

Tylko kiedy będę na cmentarzu

60 dni przelecialo konto na uni jest skreślone a w lobby informacja o trwającej migracji

Podczas normalnej fuzji

Istnieją dwa konta

Jedno zbanowane czeka 7 dni i znika

A drugie juz na docelowym z wlaczonym urlopem

• Potwierdzam to co napisał zlomek, że konta u nas też zbanowane na urlopie siedzą ok 100 dni i są widoczne w galaktyce. Pisałem o tym w zeszłym roku ale również nie otrzymałem żadnej sensownej odpowiedzi w tym temacie. Także chyba pisz ticketa bo teraz nic więcej chyba już nie zostało. Pisałem ale nikt nie słuchał o tym, że taki proceder ma miejsce. Najlepiej grać gdzie się gra obecnie i nie próbować się nie logować przez 60 dni do czasu wyjaśnienia sprawy.

• to nadal nie odpowiada na moje pytanie Bo nie zostałem przeniesiony na cmentarz. I Nie interesuje mnie po ilu dniach zniknę ze starego uni

Tylko kiedy będę na cmentarzu

odpowiada, chociaż zdanie jest źle skonstruowane, nie mniej pretensje do autora tamtego posta. Masz nałożoną blokadę na konto, ALE w dalszym ciągu jest ono na uniwersum, na którym do tej pory grałeś. Po 7 dniach zostanie ono skasowane na tamtym uniwersum, a pojawi się na cmentarzu. Czyli zamiast numeru obecnego uni będziesz mieć en.300 Wtedy będziesz mógł się zalogować na swoje konto będące już na cmentarzu.

Jedno zbanowane czeka 7 dni i znika

A drugie juz na docelowym z wlaczonym urlopem

trochę wątpię, by konto, które dajmy na to wczoraj dostało blokadę za 60+ już dziś czy jutro znalazło się na innym uniwersum, ale może faktycznie tak się da zrobić. napisz ticketa i będziesz wiedzieć

pnZMuihsj

S. King

• to nadal nie odpowiada na moje pytanie Bo nie zostałem przeniesiony na cmentarz. I Nie interesuje mnie po ilu dniach zniknę ze starego uni

Jaki nick i serwer? :)

Konto pojawiało się kiedyś zaraz na cmentarzu, przy banie. Co gracz widzi w lobby nie wiem, ja widziałam pojawiające się konta na cmentarzu.

Potwierdzam to co napisał zlomek, że konta u nas też zbanowane na urlopie siedzą ok 100 dni i są widoczne w galaktyce. Pisałem o tym w zeszłym roku ale również nie otrzymałem żadnej sensownej odpowiedzi w tym temacie.

Hmm

Możesz przypomnieć?

• ciap

cmentarnyLatte

Taurus

W lobby informacja o blokadzie do 1stycznia 2038

Powód migracja w toku

Pragnę poinformować że na cmentarzu jest konto o nicku "cmentarnyLatte". Ma 418.812.305 punktów.

ODYSSEY

Z tego co pamiętam to bardziej tam chodziło o to że są konta które spełniają 60 dni i urlop a nadal są na uni.

Takich kont co dostały bana powyżej 20 dni off było małe i zostało zgłoszone do Adanio żeby sprawdził.