Uni Fusion Rosalind

• Witam wszystkich
    Myślę, że nie przesadzę jeżeli napiszę, że jest to zdanie większości graczy uni Cetus:rebels:, proszę poprawcie mnie w komentarzach jeżeli się mylę.

Mam takie jedno pytanie, co za u-łomek wymyślił, aby takie uni jak Cetus połączyć z Rosalind i to bez możliwości jakiegokolwiek innego wyboru:lool::cursing:, jak to miało np. miejsce w wypadku uni Ferdynand. Przecież wszyscy gracze tego uni w zasadzie nie mają najmniejszych szans w jakiejkolwiek rywalizacji na tym serwerze. Kto na to wpadł i z jakiego mu to wyszło wzoru:/? naprawdę chciała bym poznać historię tego "błyskotliwego" zwarcia zwojów w mózgu tej istoty:wall:. Spora częsć graczy bedzie albo siedzieć na wiecznych urlopach albo puszczać długie fsy i mieć nadzieję, że jak spadną moony to nikomu nie będzie się chciało liczyć tygodniowego stacjonuj, no kawał dobrej k.... roboty:baseball:. Nie dość, żę z prędkości flot pokojowych x7 spadliśmy na x2 i zwózka surowców dla nas to wieki to jeszcze z miarę wysokiego top, po ponad roku sumiennego grania spadło się prawie na top 200, no bravo, jak bym chciała czekać na transport 2,5h to bym nie zaczynała gry na Cetus:foch:. Nie mamy nic do graczy , którzy będą nas atakować bo taka idea tej gry i to nie ich wina że zrobiliście z graczy Cetusa farmy:popcorn:, ale to co się tutaj odiwaniło, to udało się jak polski nowy ład wiadomo komu. Może szanowne grono suportu wypowie się w tej kwestii i zaproponuje jakieś sensowne rozwiązanie tej durnej fuzji:smash::fkiss:

Istnieją tylko dwie możliwości: albo jesteśmy sami we wszechświecie, albo nie... i obie są równie przerażające.:evil:

Edited once, last by Queen Borg ().

• Zgadzam się że fuzja Zenith/Cetus/Halley z Rosalind w takim kształcie jest grubo nieprzemyślana, bardziej bym widział Cetus w grupie która miała wybór między Ozon a Narvi. Zmiana prędkości flo pokojowych z x8 na x2 to totalne nieporozumienie dla kogoś kto przez ponad rok grał na wyższym speedzie ale to nie jedyny problem. Nikt nie analizował chyba wyników pkt graczy - Cetus jako jedyny z tej grupy miał eko x7 i badania x14 więc inaczej się rozwijaliśmy i powinniśmy być połączeni jako najstarsze uni w grupie a nie jedno z najmłodszych. Obecnie jesteśmy około 200-250 miejsc niżej w statach i mamy realnie małe szanse na powalczenie z graczami na nowym serwerze. Mówiąc dosadnie tak przeprowadzona fuzja ustawia większość graczy Cetus docelowo w roli farm. Dodatkowo zwróćcie proszę uwagę że w wyniku tej fuzji powstał mocno zapchany i aktywny serwer (ponad 1000 osób) a spójrzcie teraz na listę graczy na Ozon (230 osób) czy Narvi (167 osób - kompletny odpał). Na prawdę myślę że należało to zrobić inaczej tym bardziej że Cetus był blisko datami powstania serwera do grupy która migrowała na Ozon i Narvi a także bliżej Cetus parametrami do np. Dione, Atlas czy Ferdinand

• Jak najbardziej sie zgadam,

ta fuzja to jest mega chory pomysl, wydaje mi sie ze cale Halley tez sie pod tym by podpisalo. Oby dwa uni sa poszkodowane. Wydaje mi sie ze teraz tego juz nie cofna wiec ze pozostanie nam tylko i wylaczne cmentarz i przeniesc sie na jakies normalne uni, gdzie jest jakas szansa na jakakolwiek rywalizacje.

Oddajcie chociaz predkosc flot pokojowych zebysmy odrobine mniej stratni byli.

Rowniez czekam na wyjasniena tej decyzji :!::!:

• Uwzględnij jedna rzecz, Unie z LF i bez nich nie mogą się połączyć, stąd pewnie Cetus i Halley wyldowały gdzie wylądowały. Ale ten problem sam GF sobie zrobił.

• Uwzględnij jedna rzecz, Unie z LF i bez nich nie mogą się połączyć, stąd pewnie Cetus i Halley wyldowały gdzie wylądowały. Ale ten problem sam GF sobie zrobił.

ale te dwa nowe uni na ktore wpadli gracze z np ferdka sa bez lf:)

Istnieją tylko dwie możliwości: albo jesteśmy sami we wszechświecie, albo nie... i obie są równie przerażające.:evil:

Edited once, last by Queen Borg ().

• zgadza sie, nowe unia sa bez LF, takze rozsadniejsza opcja dla cetusa czy haley była by opcja przeniesienia sie na ktores z nowych uni, ktos tu niezle spier... te cale fuzje

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Z punktu widzenia gracza decyzja jest zupełnie niezrozumiała. Tą fuzję planował chyba jakiś człowiek z excela, który myśli, że słabsi będą się paczkować na potęgę żeby dogonić topke. Na bank znajdą się pojedyncze osoby, które to zrobią ale zapewne większość graczy przestanie grać i to nie tylko na tej uni a w ogóle zniechęci się do tej gry. Jaki jest sens zakładać konto na nowym uni po takich cyrkach jeżeli ma się teraz świadomość, że za rok znowu połączą z jakimś potężnym, rozwiniętym serwerem i człowiek spadnie przykładowo z Top10 do Top150 i będzie łatwym celem.

Uwzględnij jedna rzecz, Unie z LF i bez nich nie mogą się połączyć, stąd pewnie Cetus i Halley wyldowały gdzie wylądowały. Ale ten problem sam GF sobie zrobił.

Było wystarczająco serwerów bez LF, które jeszcze nigdy nie miały fuzji, żeby połączyć je ze sobą zachowując możliwość wyboru pomiędzy dwoma ustawieniami tak jak jest teraz z Ozone i Narvi więc jak dla mnie Twój argument jest nietrafiony.

• Ta gra już od dłuższego czasu zmierza w złym kierunku, szkoda tylko ludzi, którzy zżyli się z tym bo to nie pierwszy cios aby było im pod górkę. Przypomina mi to nagłą zmianę umowy jaką zawarłem z operatorem kablówki, umówiliśmy się na 8 kanałów sportowych, a nagle zabierają mi 6 z nich i dodają bajki oraz kanał dla dorosłych (co mnie nie interesuje:saint:). Nic tylko pogratulować decyzji i patrzeć dalej jak to wszystko się sypie, bo powiedzmy sobie szczerze - do tego społeczeństwa rzadko trafia ktoś nowy, a jak trafi i widzi te akcje z paczkami to szybko trzeźwieje i ucieka.

Żeby nie było tak źle i beznadziejnie to przypominam, że są jeszcze inne alternatywy ;)

UNI 22 TPM | UNI 38 FearFactory | Mizar - WOWWW | Kalyke - WOWWW | Kerberos - T3S

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

• Cała ta fuzja pokazuje tylko i wyłącznie niekompetencje całego GF a co za tym idzie naszego teamu Art  Ruda  smoki po co wy tu jesteście?? Jeśtescie niewolnikami tej bandy z Niemiec?? Za słupy ogłszeniowe robicie?? to po co wy tutaj? Mogłby byle szkop nam te info wrzucać na forum...Wam jest wygodnie siedzieć po ciuchutku i mieć w dupie wiekszość graczy... To ze nie widzicie pushy i kombinacji dużej cześci z graczy to już wszyscy się przyzywczaili... Ruszcie w koncu te wasze tłuste dupy i zacznijcie coś działać na rzecz naszej polskiej społeczności...

• Cała ta fuzja pokazuje tylko i wyłącznie niekompetencje całego GF a co za tym idzie naszego teamu Art  Ruda  smoki po co wy tu jesteście?? Jeśtescie niewolnikami tej bandy z Niemiec?? Za słupy ogłszeniowe robicie?? to po co wy tutaj? Mogłby byle szkop nam te info wrzucać na forum...Wam jest wygodnie siedzieć po ciuchutku i mieć w dupie wiekszość graczy... To ze nie widzicie pushy i kombinacji dużej cześci z graczy to już wszyscy się przyzywczaili... Ruszcie w koncu te wasze tłuste dupy i zacznijcie coś działać na rzecz naszej polskiej społeczności...

dokładnie :)

• Temat dotyczący zmiany prędkości flot pokojowych z tego co widziałam już pojawił się w DiD, więc zakładam że po zakończeniu fuzji ankieta zostanie posłana w grze.

Natomiast jeżeli chodzi o fuzje, one nigdy nie były równe i sprawiedliwe dla wszystkich. Czasami nawet łączono x2 z x1, gdzie x1 w większości nie odnalazły się w nowej rzeczywistości gry.

Przykro mi, że tak jest, ale nie da się dogodzić każdemu.

• Temat dotyczący zmiany prędkości flot pokojowych z tego co widziałam już pojawił się w DiD, więc zakładam że po zakończeniu fuzji ankieta zostanie posłana w grze.

Natomiast jeżeli chodzi o fuzje, one nigdy nie były równe i sprawiedliwe dla wszystkich. Czasami nawet łączono x2 z x1, gdzie x1 w większości nie odnalazły się w nowej rzeczywistości gry.

wystarczyło zapytać graczy z cetusa czy chca fuzji z halley albo uni zblizonym rozwojem... ale po co... Poczestowaliscie zanith i rosalinde farmami z halley i cetusa...
    I nie mozecie sie tlumaczyc zblizonymi parametrami bo co rowniez wyszlo sa one calkowicie inne dla cetusa czy rosalinda... Pokazuje to jawna niekompetencje...

wystarczyło zapytać graczy z cetusa czy chca fuzji z halley albo uni zblizonym rozwojem... ale po co... Poczestowaliscie zanith i rosalinde farmami z halley i cetusa...
    I nie mozecie sie tlumaczyc zblizonymi parametrami bo co rowniez wyszlo sa one calkowicie inne dla cetusa czy rosalinda... Pokazuje to jawna niekompetencje...

inne spolecznosci pytaly jak gracze widza fuzje np wegry byl temat na forum inna spolecznosc to francja a wpl jak zwykle nie dalo sie inaczej smiech na sali

inne spolecznosci pytaly jak gracze widza fuzje np wegry byl temat na forum inna spolecznosc to francja a wpl jak zwykle nie dalo sie inaczej smiech na sali

Bo polski team to banda nieudołów, którym się albo nie chce albo są dymani przez Niemców, nie wiem dlaczego się tak dajecie trakotować skoro mamy jedna z większych społeczności na świecie... Art  smoki  Ruda

Trzeba było nas od razu na Quantum wrzucić

• jeszcze z miarę wysokiego top, po ponad roku sumiennego grania spadło się prawie na top 200,

Obecnie jesteśmy około 200-250 miejsc niżej w statach i mamy realnie małe szanse na powalczenie z graczami na nowym serwerze

Jaki jest sens zakładać konto na nowym uni po takich cyrkach jeżeli ma się teraz świadomość, że za rok znowu połączą z jakimś potężnym, rozwiniętym serwerem i człowiek spadnie przykładowo z Top10 do Top150 i będzie łatwym celem.

Podobno wszyscy tutaj grają za piwo a nie cyferki, o czym przypominacie pod każdym ST. :P

Trzeba było nas od razu na Quantum wrzucić

nie na quantum a do nas na quazar xD