Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• że aktualizacja nie jest w stanie akceptowalnym aby wprowadzić ją na starsze serwery.

To jak nie jest akceptowalna to może wyłączyć na u68 skoro mają tam takie problemy. Jeśli nie da się grać na u68.

W tym tygodniu mieliśmy już wymianę sprzętu na najnowszym uniwersum,

To może wymieć serwery wszędzie. Skoro przez tak długi okres nie mogą nic poprawić to albo się nie da i niech wyłączą na u68 i nie wgrywają tego nigdzie albo niech zaczną konkretnie coś robić z tymi serwerami. Bo widocznie jest to wina zbyt słabego sprzętu bo nie wierze, że sprawy jakiegoś skryptu tyle czasu się robi. To nie jest start statku kosmicznego. :D

Wymienić serwery i wprowadzić albo wyłączyć wszędzie i już.

Bo zabierają się do tego jak nasi wczoraj. :D

• SPIN DOKTOR no spójrz jak jednym postem rozwiązałeś wszystkie problemy trapiące ogame. Kto by pomyślał, że to może być takie proste!!! Napisz to teraz tylko jeszcze raz, ale bezpośrednio do gameforge, bo z tego forum twoje rady mogą do nich nie dotrzeć.

• łeś wszystkie problemy trapiące ogame. Kto by pomyślał, że to może być takie proste!!! Napisz to teraz tylko jeszcze raz, ale bezpośrednio do gameforge,

Proste, tylko trzeba kasę wyłożyć na nowy sprzęt. :D A tego nikt nie chce robić. :D

Jak masz lepsze pomysły to sam im doradź i napisz.

a czemuż to mieliby wyłączyć to wszędzie ? Pytam, bo już drugi raz czytam taki sam pomysł ?

Bo przecież nie jest akceptowane aby wprowadzić na stare serwery. Problemy są na u68 z flotą. To należy wyłączyć. Nie może flota wisieć przez tyle czasu w zawieszeniu. Tak się nie da grać, ludzie narzekają. Nawet ostatnio na nowym uni musieli wymienić sprzęt, więc jest już źle wszędzie.

• No to czemu nowo otwierane uni mają FŻ, skoro jest wciąż ten błąd?

Oczywiście wszyscy wiemy.

A tłumaczenie że serwery nie wyrabiają i dlatego Perseus jest przenoszone jest śmiechu warte. Zrozumiałbym gdyby na starych uni grało po 5000 aktywnych graczy, a nie 300.

Prawda jest taka, że ważniejsza jest dla GF aplikacja mobilna, którą wciaż poprawiają, a z której i tak niewielu korzysta.

A nasze dywagacje na ten temat, mają gdzieś.

Pokrzyczymy, a dziś o 18:00 i tak GF swoje zarobi.

Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego weekendu.

• Spin leki Ci puscily?

GF postanowilo zrobic stress test na WYBRANYCH uniwersach(mniej ludzi, mniejsza skala problemu) - poniewaz jak widac gra na PTS nijak przeklada sie do gry na 'co dzien'. Jest na pewno lepiej niz bylo i jak to jest ich jedyne wyjście to niech nadal naprawiaja krytyczne bledy kosztem tej cząstki graczy którzy chcieli bądz nie wzieli udzial w tych beta testach. Zakazujac tej aktualizacji wszedzie - jaki będzie z tego pożytek? idź poważnie weź te leki bo sie znowu wlaczyles :beaten:

• Prawda jest taka, że ważniejsza jest dla GF aplikacja mobilna, którą wciaż poprawiają, a z której i tak niewielu korzysta.

Podejrzewam że do aplikacji mobilnej jest inny team oddelegowany ;)

Bo może porobić jakieś tematy dyskusyjne w DiD każdego uni, następnie porobić ankiety...i niech ludzie zdecydują czy zgadzają się FŻ i grać z lagamii czy wola jeszcze się wstrzymać ...

Na forum nie każdy gracz wchodzi i nie każdy musi być świadomy jak to przeszkadza i denerwuje. Kiedyś musiałam pilnie zrobić FS a flota mi wisiała w powietrzu godzinę i człowiek czeka...

Bo przecież nie jest akceptowane aby wprowadzić na stare serwery. Problemy są na u68 z flotą. To należy wyłączyć. Nie może flota wisieć przez tyle czasu w zawieszeniu. Tak się nie da grać, ludzie narzekają. Nawet ostatnio na nowym uni musieli wymienić sprzęt, więc jest już źle wszędzie.

Ok, jak oddają wszystkim surowce wydane na FZ + a potem jak włączą oddają budynki i badania :)

• Prawda jest taka, że ważniejsza jest dla GF aplikacja mobilna, którą wciaż poprawiają, a z której i tak niewielu korzysta.

Podejrzewam że do aplikacji mobilnej jest inny team oddelegowany ;)

Wiesz, czy tylko się domyślasz?

Pytam bo wiem jak to wygląda w mojej firmie. Gdzie jak to nazwałeś inny team zawalił kamień milowy i do ratowania sytuacji deleguje się inne teamy programistów.

Wszyscy wiemy jakim niewypałem jest aplikacja mobilna OGame. To też moje przypuszczenia są bardziej trafne.

• ciap , Ty byłabyś za wyłączeniem FŻ jakby Ci oddali surkę ?

Bo ja mam w FŻ ponad 57.000.000 punktów i zastanawiam się, jakbym miał to zabezpieczyć. Z drugiej strony, co poświęconym czasem ?

Ja inwestuje w FŻ od samego początku i żal byłoby mi tych wszystkich miesięcy jak cholera.

No chyba ze miałbym do wyboru podniesienie badań i kopalń w trybie natychmiastowym..to mógłbym przeboleć.

Przy każdym innym rozwiązaniu, opcja z wyłączeniem FŻ i nawet oddaną surką nie wchodzi w grę. Nawet nie chcę o tym myśleć.

• kolejny miesiąc bez oficjalnych informacji, kolejny miesiąc plucia na graczy. Ja i kilku znajomych olaliśmy już grę na tym poziomie co kiedyś. Antymaterii już nie ładujemy. Pora oddać konta i pobawić się w inną grę

• kolejny miesiąc bez oficjalnych informacji, kolejny miesiąc plucia na graczy. Ja i kilku znajomych olaliśmy już grę na tym poziomie co kiedyś. Antymaterii już nie ładujemy. Pora oddać konta i pobawić się w inną grę

Dla mnie bez sensu..Jak chcesz oddać konto, to co to za różnica dla Ciebie poczekać dwa miesiące na cmentarzu i przejść na uni z FŻ ?

Nie jest to lepszym rozwiązaniem ?

Dla mnie bez sensu..Jak chcesz oddać konto, to co to za różnica dla Ciebie poczekać dwa miesiące na cmentarzu i przejść na uni z FŻ ?

Nie jest to lepszym rozwiązaniem ?

Mam już dość tak słabych deweloperów gry. Zerowej komunikacji. Stania w miejscu bo są zamknięci na urozmaicenia, których sporo mają podawanych na forach i discordzie.

Niemal rok i nadal aktualizacji nie potrafią zrobić, przecież to jest wręcz jawne przyznanie się do braku kompetencji haha

Na szczęście cała nasza zgraja ma to samo zdanie i będzie można dalej się bawić w fajnym gronie przy innej grze

• Poprawka wgrana, aktywacji brak.

Dlaczego uznajesz to za poprawkę?

Dla mnie to nowa funkcja?

Poprawką bym bardziej nazwała dopasowanie ogame do rzeczywistego spalania (czyli głownie przy starcie i hamowaniu).

Może źle się wyraziłem. Miałem na myśli aktualizację. Kolejną bez aktywacji.

Mamy już aktualizację do wersji z LF, deuter na pz i możliwość omijania układów.

Teoretycznie, bo nie włączone :)

• To tylko obietnica, tak jak LF. Zapomnij.

Zresztą teraz jest już nowa. Puste układy, które można ominąć.

Poprawka wgrana, aktywacji brak.

Funkcja ta nie zostanie aktywowana z automatu, Na niemieckim forum jest doprecyzowane, że jest to nowy parametr konfiguracyjny serwera (jak np. włączona ładowność sond szpiegowskich) i będzie aktywowana na nowo powstałych uniwersach, a na starych gdy społeczność wyrazi taką chęć.

Es handelt sich hier um ein Server-Setting, welches auf neuen Unis oder bei einer von der Community gewünschten Server-Setting Änderung aktiviert werden kann.