Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• Niech dadzą wszystkim taka sama wersję LF jak mają na 68 i po sprawie. Jak będą chcieli poprawić błędy to od razu poprawia wszystkim w czym problem 🤷‍♂️.

Chyba nie rozumiesz w czym problem. GF caly czas probuje naprawic bledy ktore pojawiaja sie przy wgrywaniu LF na stare uniwersa. Przy nowych nie ma tylu lagow.

• GF caly czas probuje naprawic bledy ktore pojawiaja sie przy wgrywaniu LF na stare uniwersa. Przy nowych nie ma tylu lagow.

Cały czas, czyli albo nie potrafią albo nie da się tego zrobić. To jak sobie radzą gracze z u68 z tymi problemami. Mimo tak poważnych problemów każdy gra i funkcjonuje. Grubo. :D

• Niech dadzą wszystkim taka sama wersję LF jak mają na 68 i po sprawie. Jak będą chcieli poprawić błędy to od razu poprawia wszystkim w czym problem 🤷‍♂️.

Chyba nie rozumiesz w czym problem. GF caly czas probuje naprawic bledy ktore pojawiaja sie przy wgrywaniu LF na stare uniwersa. Przy nowych nie ma tylu lagow.

No jakoś na 68 Unii nie ma problemu wszyscy szczęśliwi i rosną na potęgę. Tam jakoś można było wgrać więc można i wgrać na pozostałe 🤷‍♂️

• Jak mają takie problemy z wgraniem form życia, to niech otworzą nowe serwery i zrobią fuzję starych serwerów na nowopowstałe uni.

A tak na marginesie, od biedy rozważyłbym grę od nowa na nowym uni, ale przez obecną sytuację nawet zaczynając jeszcze raz od zera nie mam gwarancji, że kolejny update znów nie będzie grywany tylko na jeszcze nowsze uni.

Ale, dzięki prężnej pracy GF bliżej mi do ostatecznego porzucenia ogame.

No jakoś na 68 Unii nie ma problemu wszyscy szczęśliwi i rosną na potęgę. Tam jakoś można było wgrać więc można i wgrać na pozostałe 🤷‍♂️

Czytajac forum natrafilam na wiele slow krytyki co do grywalnosci na 68 po wprowadzeniu LF. Wiec nie wiem skad stwierdzenie, ze wszyscy "szczesliwi". Ba, nawet na nowych uniwersach takich chociazby jak Perseusz maszyna nie wyrabiala, dlatego musiala byc zmieniona. A na starych uniwersach mamy ogrom surowca ktory moze byc zainwestowany jednoczesnie w LF. Czego servery i skrypt gry po prostu nie jest w stanie na ten moment przetworzyc.

• No jakoś na 68 Unii nie ma problemu wszyscy szczęśliwi i rosną na potęgę. Tam jakoś można było wgrać więc można i wgrać na pozostałe 🤷‍♂️

widac ze nie grasz na tym u 68 codzienoscia jest ze budynki sie nie koncza budowac albo badania albo floty sobie wisza w powierzu wiec napewno bylem szczeliwy z powodu jak 2h musialme czekac na pojawinie sie stacjonuj floty ;)

Czytajac forum natrafilam na wiele slow krytyki co do grywalnosci na 68 po wprowadzeniu LF. Wiec nie wiem skad stwierdzenie, ze wszyscy "szczesliwi". Ba, nawet na nowych uniwersach takich chociazby jak Perseusz maszyna nie wyrabiala, dlatego musiala byc zmieniona. A na starych uniwersach mamy ogrom surowca ktory moze byc zainwestowany jednoczesnie w LF. Czego servery i skrypt gry po prostu nie jest w stanie na ten moment przetworzyc.

To zróbcie ograniczenie czasowe na początkowe poziomy budynków form życia. Wolałbym początkowe poziomy budować nawet po godzinie bez możliwości przeklikania ale żeby już były te formy. To co wszyscy by zrobili w 10 minut na rozwiniętych serwerach robilibyśmy tydzień ale lepiej tak niż czekać pół roku albo i dłużej jeszcze ;) Oczywiście mam na myśli, żeby te ograniczenie wprowadzić czasowo tylko na potrzebę implementacji form na stare uniwersa :) Może głupi pomysł ale czasami mam wrażenie, że już spisali nas na straty.

widze juz nie system zdarzen tylko to :trollface:

chyba ty nie rozumiesz co odpisujesz Gf nie poradzi sobie z lagami podczas wgrywania Lf na stare uni

szkoda ze tylko u68 musi sie mierzyc z tymi bledami i problemami

widac ze nie grasz na tym u 68 codzienoscia jest ze budynki sie nie koncza budowac albo badania albo floty sobie wisza w powierzu wiec napewno bylem szczeliwy z powodu jak 2h musialme czekac na pojawinie sie stacjonuj floty ;)

Rentek z tego co wiem to ty na urlopie jestes wiec nie wypowiadaj sie :P

swoja droga jakos nie placza ludzie za bardzo z tego powodu

dawac na reszte uni LF bedziemy sie borykac z bolaczakmi wszyscy

To zróbcie ograniczenie czasowe na początkowe poziomy budynków form życia. Wolałbym początkowe poziomy budować nawet po godzinie bez możliwości przeklikania ale żeby już były te formy. To co wszyscy by zrobili w 10 minut na rozwiniętych serwerach robilibyśmy tydzień ale lepiej tak niż czekać pół roku albo i dłużej jeszcze ;) Oczywiście mam na myśli, żeby te ograniczenie wprowadzić czasowo tylko na potrzebę implementacji form na stare uniwersa :) Może głupi pomysł ale czasami mam wrażenie, że już spisali nas na straty.

ja bym wolal zeby dopisali parte lvli tych budynkow i po sprawie bylo by

• Już widzę jak ludzie płaczą że im dodatkowe miliardy surowców płynie 😂.

Może i się wieszać na 6 godzin nie widzę z tym problemu surka to surka dajcie wszystkim. Albo wyłączcie wszystkim i będzie sprawiedliwie jak za parę lat naprawicie to dacie 🤷‍♂️

• ".... Albo wyłączcie wszystkim i będzie sprawiedliwie jak za parę lat naprawicie to dacie 🤷‍♂️

No ja tu nie czułbym sprawiedliwości, biorąc pod uwagę fakt, że FŻ rozwijam od momentu wprowadzenia.

Choć patrząc na to, jak socjalistyczno-sprawiedliwie postąpili na u68 z graczami, którzy latali na ekspedycje w poszukiwaniu ras po ostatniej aktualizacji...to nawet i to może się ziścić .

obyś Tyski nie wywołał wilka z lasu

• Już widzę jak ludzie płaczą że im dodatkowe miliardy surowców płynie 😂.

Może i się wieszać na 6 godzin nie widzę z tym problemu surka to surka dajcie wszystkim. Albo wyłączcie wszystkim i będzie sprawiedliwie jak za parę lat naprawicie to dacie 🤷‍♂️

Po co, z biznesowego punktu widzenia lepiej żeby teraz u68 nabiło punktów na LF, potem ogłaszasz szumnie włączenie LF na takim Kalyke, a tydzień później fuzje i cyk żeby nadgonić te kilka miesięcy poślizgu w LFach paczkomaty z Kalyke nabiją kabze kupując paczki.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• No niestety wygląda na to, że nie udało się GF udoskonalić na tyle Form Życia by wprowadzić je na wszystkie uniwersa.

Uważam, że jest to słuszna decyzja, bo jak dobrze pamiętamy aktualizacje realizowane zaraz przed świętami nie wychodziły nikomu na dobre ;)

Obecnie jesteśmy w trakcie przerwy świątecznej, więc zakładam że dalsze informacje o aktualizacjach i patchach pojawią się po 8 stycznia.

A powiedz mi czysto teoretycznie...dałoby się wprowadzić FŻ na inne uniwersa, w takim technicznym stanie, jak mają ludzie z np u68 ??

Bo może porobić jakieś tematy dyskusyjne w DiD każdego uni, następnie porobić ankiety...i niech ludzie zdecydują czy zgadzają się FŻ i grać z lagamii czy wola jeszcze się wstrzymać ...

Przepraszam że się tak wcinam, bo ogólnie jako gracz z u68, powinienem siedzieć cicho i nie uszczęśliwiać nikogo na siłę, ale takie pytanie mnie naszło, po przebudzeniu..także słowa krytyki z waszej strony jak najbardziej są uzasadnione

• Decyzja o wprowadzeniu LF nie jest życzeniowa.

Osoba decyzyjna w tej sprawie uważa, że aktualizacja nie jest w stanie akceptowalnym aby wprowadzić ją na starsze serwery.

W tym tygodniu mieliśmy już wymianę sprzętu na najnowszym uniwersum, bo po prostu nie wyrabia i jak serwer nie leżał to floty trzeba było szukać z kilkanaście minut.

Nie sądzę by ankiety coś dały, bo jest to po prostu decyzja odgórna od osoby która zatwierdza aktualizacje.