Porozmawiajmy na temat UniFusion

• normalnie się rozmarzyłem czytając te niektóre posty:)

a co w temacie łączenia x2 ? są jakieś pomysły?

tam same skiszone ogóry i mizeria, (aż strach pomyśleć co będzie jak to się otworzy),

takie Dorado np? pustynia wśród pustyń, z czym to można połączyć? poproszę kogoś kompetentnego o fachowe pomysły :)

• Witam

Każdy wie że największym problemem tej gry jest brak graczy z tego powodu mam pomysł aby stworzyć jedno główne uniwersum do którego trafią wszystkie konta.

Wiem wiem mamy uni o różnych prędkościach i zawansowaniu graczy. Można temu łatwo zaradzić. GF da proporcjonalnie do różnicy pkt miedzy graczami określona ilość antymaterii oraz przyspieszacze budowy, badań itd. ( zdaję sobie sprawę że mogą to być spore ilości ale jak to mówią bogaty tez nie ma lekko

Można też wprowadzić 1 mc ochrony graczy aby mieli czas przepalić surowce i podnieś staty.

Dzięki temu GF zaoszczędzi na serwerach a słabsi gracze będą mogli przebudować konta i na pewno odzyskać chęć do gry.

Prędkość nowego uni można ustalić ankietą

Co wy na to?

• takie rozwiązanie skończy się szybko i bardzo źle

silne i doświadczone konta zmiotą wszystkich słabych w pył, poprztykają się między sobą co doprowadzi do jeszcze większego pogłębienia różnić w punktach i odejścia wielu graczy nowych czy mniej regularnych

Różnica prędkości universów jest konieczna do zachowania resztek graczy i dania im możliwości wyboru tempa oraz sposobu gry

Już teraz wychodzą sytuacje gdzie gracze po fuzji z silniejszym uni rezygnują bo zaczynali na innych parametrach i w spokojniejszych realiach

• No nie do końca.

Po pierwsze zakładam, że po min roku gry nie będzie tu początkujących graczy

Po drugie możesz wydać wszystkie surowce w eco co zabezpiecza Cię przed stratą

Oczywiście masz rację że przez kilka miesięcy będzie ostra walka o hegemonie tak jak to się odbywa na nowych uni. Uważam że to akurat tylko zachęci do gry.

• Nie musisz mnie nazywać w postach spamerem bo ja cie tak nie nazywam chyba, że chcesz

Przykro mi, metka spamera Ci już została, więc konto spalone mordeczko, patrz sygna. Ale zostawmy to już, whatever. Albo załóż osobny temat.

Co do fuzji 1x.

ALBO kierujemy się ilością graczy, punktami i zrównoważeniem:

• u68 z Nekkar (~1400 graczy)
    • Sombrero + Kalyke + Taurus+ Xanthus (~1000 graczy)

ALBO dajemy graczom możliwość wyboru i idziemy im na rękę:

• Exodusowe: Sombrero Kalyke Xanthus Taurus --> Docelowe u68 lub Nekkar.

Pierwsza opcja super, druga też.

takie Dorado np? pustynia wśród pustyń, z czym to można połączyć? poproszę kogoś kompetentnego o fachowe pomysły :)

Prędkość x2

• Exodusowe: Octans Dorado Rosalind --> Docelowe Yildun lub Libra

Zła opcja?

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Taurus (pz 30%) łączony z uniwersami z pz 70%?

Zrób ankietę na Taurus, i dowiesz się że oprócz bobro więcej graczy chce takiego wyjścia.

Dlaczego nie?

Cytat:

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

/

• Oczywiście złomu z obrony nie włączą, bo na to nie zgodziliby się ekonomiści-bunkrownicy i szybko by uciekli, ale jak damy wiele żądań, to może chociaż ten złom 70% dadzą ;)

Większość ekowców na Taurusie robi fs-y , tylko nie liczna część się bunkruje także robiąc ankietę jest duża szansa na to że złom z obrony by zaakceptowali:)

• ... także robiąc ankietę jest duża szansa na to że złom z obrony by zaakceptowali:)

Ankieta zmiany PZ na Taurus by potem mieć fuzję: Sombrero Kalyke Taurus Xanthus?? Nawet nie znajdziesz 10% graczy, którzy by niechcieli.

No i Nekkar z u68 i wszyscy zadowoleni :rumieniec:

i jak to mówią: wilk syty i owca cała. Tylko Art czy GF poszłoby na taki sensowny pomysł :popcorn:

Cytat:

/

• aby stworzyć jedno główne uniwersum

Na pewno nie jest to dobry pomysł

Można zrobić tyle uni ile jest prędkości flot.

Chyba, że prędkość takiego jednego uni flot będzie x1 to ok w innym przypadku to nie przejdzie. Ankieta będzie daremna. Dużo osób odejdzie.

. Ale zostawmy to już, w

Ale tylko ty się przyczepiłeś do mnie jak rzep do dupy i ciągniesz to cały czas bezsensownie. I nie chcesz się puścić i zostawić tego a piszesz zostawmy a dalej drążysz jak kret. Daj se na wstrzymanie i tyle.

Twoje posty tez sa kasowane więc tez szpanujesz i jeszcze obrażasz ludzi na potęgę.

Może ciebie też będziemy nazywać chamowaty

logi chamowaty pasuje

o i Nekkar z u68 i wszyscy zadowoleni

tam jest za dużo graczy a reszta uni ma mniej nie bardzo to raczej

• Ale tylko ty się przyczepiłeś do mnie jak rzep do dupy i ciągniesz to cały czas bezsensownie. I nie chcesz się puścić i zostawić tego a piszesz zostawmy a dalej drążysz jak kret. Daj se na wstrzymanie i tyle.

Twoje posty tez sa kasowane więc tez szpanujesz i jeszcze obrażasz ludzi na potęgę.

Może ciebie też będziemy nazywać chamowaty

logi chamowaty pasuje

Ja się przyczepiałem/przyczepiam/ i będę przyczepiał do spamu, który siejesz razem z muńkiem - on wie, że jest spamerem i się śmieje prosto w ryj.

Może też tak zrób? Bo nawet swojego spamu nie potrafisz rzetelnie obronić, więc?

Nazywaj mnie jak chcesz - miód dla mnie i Rudej :) prawda oko kole. Zresztą czy to wielka obelga "spamer"? Daj spokój już, spamer jesteś i tyle.

Może Ty sobie daj na wstrzymanie albo otwórz nowy temat w dziale spam, albo na priv zapraszam, to tam pogadamy.

o i Nekkar z u68 i wszyscy zadowoleni

tam jest za dużo graczy a reszta uni ma mniej nie bardzo to raczej

Gdzie jest za dużo graczy? Na u68? To przynajmniej się Nekkar nudzić nie będzie. A te 2 uni pasują do siebie prawie że idealnie::popcorn:;]

Uni 68 Nekkar
    Top 1 5 100 180 3 112 097
    Top 5 1 487 360 1 854 126
    Top 10 1 227 789 946 758

I będzie jakieś 1300 graczy razem - to źle?

Mówisz, że "reszta uni ma mniej"

No tak, dlatego miejmy nadzieję, że tym razem GF pójdzie na rękę graczom i zrównoważy pozostałe uniwersa łącząc je w jedno:

Sombrero Kalyke Taurus Xanthus = ok 1000 graczy.

źródło: mmorg-stat eu

Cytat:

/

• ja bym dodał jeszcze opcję że zamiast iść do połączonego Sombrero Kalyke Taurus Xanthus dać możliwość przejścia też w razie czego do u68 połączonego z nekker, opcja fajna dla tych co szukają bardziej aktywnych uni :E w takiej sytuacji co nieco bardziej wybredni gracze powinni być zadowoleni jak i samo GF ;] no ale podejrzewam że takiego ukłonu z strony GF dla graczy jest niemożliwy, nie wspominająć już o PZ z obrony czy nawet zwiększonym PZ z floty ;/

• ja bym dodał jeszcze opcję że zamiast iść do połączonego Sombrero Kalyke Taurus Xanthus dać możliwość przejścia też w razie czego do u68 połączonego z nekker, opcja fajna dla tych co szukają bardziej aktywnych uni :E w takiej sytuacji co nieco bardziej wybredni gracze powinni być zadowoleni jak i samo GF ;] no ale podejrzewam że takiego ukłonu z strony GF dla graczy jest niemożliwy, nie wspominająć już o PZ z obrony czy nawet zwiększonym PZ z floty ;/

A jak już połączą u68 z Nekkar, to który gracz, oprócz Ciebie :beaten:: z Sombrero Kalyke Taurus Xanthus wybierze przejście na u68+Nekkar? To musiałby być jakiś wariat jak Ty :ocb:

Cytat:

/

• ja nie wariat bo wariaci w psychiatryku lądują :lool:

ja jestem szalony :> nie powiesz mi że sky by z tego nie skorzystało.

pomysł może trochę szalony ale nie powiesz że nie jest mobilizujący dla osób która już nudzi np na taurusie ta pustka, zwłaszcza że coraz więcej kont ląduje na cmentarzu i to już dość mocno widać jak opustoszało nasze uni.:sleeping2:

• Dlatego fuzja z Sombrero Kalyke i Xanthus powinna na nowo zmotywować do gry. :baseball:

Ale nie ma co gdybać, zobaczymy co tam wielkie umysły GF wymyślą, a nóż widelec ktoś tam nas czyta i powie: czemu nie?

Cytat:

/

• Taurus (pz 30%) łączony z uniwersami z pz 70%?

TAAAK!

I dać wszystkim złom z obrony!!!

Oczywiście, możemy dzisiaj powoli rozpocząć wdrażanie wyższego procenta, żeby gracze Taurusa mogli się trochę podciągnąć, ale docelowo i tak będą stratni. Moim zdaniem takie coś powinno odbyć się tylko po ankiecie na Taurusie. Co do złomu z obrony.... Ludzie latami budują bunkry i nagle ma się okazać, że to na nic? Beznadziejny pomysł.