Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Wszystko rozumiem ale nigdzie nie było skrawka informacji o jakich 35 dniach.

Również nie masz nigdzie napisane że to 60 dni. :ocb:

chce info od teamu a nie poddenerwowanych userow

Nie jestem poddenerwowana ale bardziej zdziwiona do czego człowiek jest zdolny.

Jeżeli chcesz info od teamu to napisz ticketa.

Ja daję dane które widzę w systemie.

Każde przenoszone konto dostaje przed bana.

Fuzja dobiegła końca, widzę że wszystkie konta na serwerze mają bana.

Jak posortujesz sobie wszystkie konta dziś przeniesione po dni OFF bez względu na inne warunki (tabelka 1 i 2) zauważysz że tylko konta poniżej 35 dni zostały skopiowane.

Jeżeli te dane są niewystarczające, spoko. Olej je i tyle. :fsmile:

Myślę że może być to ciekawostka dla innych.

Dlaczego idlaki nie aktywne mające anty a nie mające urlopu nie zostają przeniesione? co z nimi w takim razie jeśli na cmentarz tez nie trafią.

Gdzie masz info że nie zostaną skopiowane na cmentarz?

• Panowie błagam zapoznajcie się z tym co napisała ciap. Udawana niewiedza to pół biedy, ale macie tak tłusto wyjaśnione co i jak, że to woła o pomstę do nieba. Nie róbmy z siebie debili.

Aaaaa i dla jasności co nie zostało powiedziane wprost można naprawdę niezwykle łatwo dorozumieć. Błagam, zatrzymajmy proceder z ex forum.

• - było info o 60 dniach na stsrym forum, w nowosciach i ogłoszeniach

- nie musze pisac ticketa :) ticket jest w innym celu....ja wczoraj rozmawiałem z moderatorem tutaj na forum i wszystko było ok dopoki nie zaczełas robic z tego problemów i pisac o ticketach.....

Rozumiem ze widac to przy przenoszeniu kont ale musisz zrozumiec że chcemy tez info oficjalnego. Nie wiem dlaczego masz z tym taki problem ? Jasne, podajesz przydatne info ale kurcze....nie jest oficjalne....i nie musze pisac ticketa by je uzyskac - od tego jest forum ;)

• - było info o 60 dniach na stsrym forum, w nowosciach i ogłoszeniach

Mylisz warunki skryptu przenoszącego konta na cmentarz.

Tutaj mówimy o fuzji.

Sama Ruda i Art pisali że nie wiedzą ile konto musi być OFF żeby iść na cmentarz z fuzji. :rolleyes3:

• Gdzie masz info że nie zostaną skopiowane na cmentarz?

Sama to napisałaś? Przecież na cmentarz trafiają tylko urlopy. Skoro nie trafiają na cmentarz a na deocelowe tez nie to co?

Panowie błagam zapoznajcie się z tym co napisała ciap. Udawana niewiedza to pół biedy, ale macie tak tłusto wyjaśnione co i jak, że to woła o pomstę do nieba. Nie róbmy z siebie debili.

Aaaaa i dla jasności co nie zostało powiedziane wprost można naprawdę niezwykle łatwo dorozumieć. Błaga

Powiedz mi gdzie to jest jasno i klarownie napisane bo ja tego nie widzę. Proszę.

• W grupie x1 które teraz się łączą nie było zmiany prędkości flot.

Były ;) np Himalia otrzymała x5, mimo że wcześniej miała x6.

Zastosowano takie rozwiązanie bo łączone uniwersa do Himali miały prędkość x4.

Fenrir , Indus, Leda, Europa łączą się z Galatea

Chyba w tej grupie też zmiana prędkości flot bo np.: na Indus jest x2 a Galatea już jest x3

• Nie myle - ja od poczatku pisze o idlakach idacych na docelowe uni. Tylko te mnie interesuja i o tym rozmawialem z Ruda :rolleyes3:

Ja również.

Dziś bana dostał szarak Shadow_T z 155. Ban = przeniesienie.

Miał punktów 108.272.941. Miał I i off od 98 dni. Miał 108kk punktów i 6kk punktów w obronie. Jakby wszystko stracił miałby nadal ponad 100kk. Na docelowym nie widzę szaraka który ma 100-109kk punktów.

Zgodnie z ogłoszeniem Fuzja zakończona jest.

Przecież na cmentarz trafiają tylko urlopy. Skoro nie trafiają na cmentarz a na deocelowe tez nie to co?

Nigdzie nie widziałam info że mowa o urlopach.;)

===

FAQ fuzji na OGame.DE:

Bestehende Accounts ohne Auswahl eines Zieluniversum wurden im Pool zwangsfusioniert und inaktive Accounts (35T+) auf den Friedhofsserver transferiert von dem aus dann eine Fusion nach Wiederkehr des Spielers möglich ist

google translate:

Istniejące konta bez wyboru docelowego wszechświata zostały przymusowo połączone w puli, a nieaktywne konta (35T +) zostały przeniesione na serwer cmentarza, z którego możliwe jest połączenie po powrocie gracza

Logitech :fsad:

Już sobie idę.

Takie ładne statystyki dałam i zginęły. Starałam się ;(;(

• "

Dziś bana dostał szarak Shadow_T z 155. Ban = przeniesienie.

Miał punktów 108.272.941. Miał I i off od 98 dni

"

No i tu nie do konca mnie rozumiesz. Ja pisze o idlakach ktore NIE miały off dluzej niz 60 dni czyli NIE kwalifikuja sie na cmentarza.

Ja NIE chce wiedziec kto idzie na cmentarza, cmentarz mnie NIE interesuje, ja chce wiedziec kto IDZIE z idlów na uni docelowe.

Zapomnij o cmentarzu ! Piszemy tu o UF.

• Ja NIE chce wiedziec kto idzie na cmentarza, cmentarz mnie NIE interesuje, ja chce wiedziec kto IDZIE z idlów na uni docelowe.

Jeżeli wszystkie konta powyżej 35 dni idą na cmentarz to logicznie wnioskując wszystkie konta poniżej 35 dni idą na docelowe. ^^

Ten szarak przy zwykłym działaniu skryptu, poza łączeniem, nie poszedłby na cmentarz. Więc jeżeli ten szarak nie został skopiowany to znaczy że fuzja działa inaczej niż skrypt. Chyba z Avinashi rozmawiałam na temat czy fuzja przenosi szaraków. No to wynika że nie.

• spoko tylko tu w pierwszym zdaniu piszesz ze ponizej 35 dni szaraki idą na docelowe a juz w kolejnym zdaniu w tym samym poscie piszesz ze po rozmowie z Avinash doszlas do wniosku ze szaraki nie sa przenoszone prz UF :fsmile:

Dlatego poczekam na pełne info przy UF.

edit: info o urlopach było juz na samym poczatku...

• Także ja ponawiam pytanie.

Co się stanie po łączeniu z kontami nie aktywnymi dłużej niż 60 dni, które nie mają urlopu?

Bo oczywiste jest, że na cmentarz nie trafią.

Dziękuje za sensowną odpowiedź. :)

Przewiń sobie wyżej - tam Ci przecież ciap fajnie wszystko wyjaśniła.

To Ci nie wystarczy? To przejrzyj sobie stare forum, tam znajdziesz odpowiedź - uwierz mi.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Naprawdę smutno mi teraz. :fsad:

Człowiek siedzi i poświęca czas żeby przetestować bo były pytania od graczy a GF nie odpisało. Najpierw weekend, potem pewnie zajęli się błędem... i nie odpisali.

Jedynie co to jest spam i trollowanie. Inaczej tego nazwać nie idzie jeżeli pisałam wyżej że przenoszenie kont na cmentarz przy fuzji to co innego od przenoszenia skryptem. Na co mi wklejają FAQ cmentarza który dotyczy skryptu. Piszę że konta powyżej 35 dni niezależnie od innych warunków i statusu przechodzi na cmentarz to post niżej "co dzieje się z szarakiem powyżej 60 dni"...

Gdzie jest granica tego co tu się wyprawia?

Gracze tu przychodzą się czegoś dowiedzieć...:fsad:

Pisanie że to nie jest oficjalne info...Nie jest ale jest to opisanie tego co się dzieje w grze.

Virus  Logitech dziękuję :fkiss:

A teraz idę sobie popłakać do poduszki.

• Inaczej tego nazwać nie idzie jeżeli pisałam wyżej że przenoszenie kont na cmentarz przy fuzji to co innego od przenoszenia skryptem. Na co mi wklejają FAQ cmentarza który dotyczy skryptu. Piszę że konta powyżej 35 dni niezależnie od innych warunków i statusu przechodzi na cmentarz to post niżej "co dzieje się z szarakiem powyżej 60 dni".

Ja potrzebuje prostej odpowiedzi a nie przenoszenia skryptów i nie skryptów.

Skoro ktoś z GF pisze, że nie przechodzą to dla mnie jest to prosta informacja i tego oczekuje. Jeśli nikt nie jest w stanie mi wytłumaczyć w prosty sposób to trudno.

Ja się nie znam na skryptach i piszesz w ten sposób, że ja tego nie rozumiem Co jest czym.

Jeżeli wszystkie konta powyżej 35 dni idą na cmentarz to logicznie wnioskując wszystkie konta poniżej 35 dni idą na docelowe.

Dla mnie to nie jest logiczne. Logiczna jest prosta informacja co się zadzieje.

• ciap No ja pytałam się jak to ma zadziałać, ale chyba nie dostałam żadnej odpowiedzi :beaten:

A to już jednak 35 dni a nie 60?

Jeszcze pytałam czy podczas fuzji na cmentarz pójdą tylko z exodusowych uni czy z docelowych także, czy na docelowych będzie trzeba czekać X czasu bo wciaż będzie po 100 kont przenoszonych :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• ciap No ja pytałam się jak to ma zadziałać, ale chyba nie dostałam żadnej odpowiedzi :beaten:

A to już jednak 35 dni a nie 60?

Hmm, nigdy chyba nikt nie pisał ile dni trzeba OFF. Na DE piszą o 35 dni...

No nic.

=======

Na cmentarzu pojawiły się nowe konta.

Jedno konto miał 39 dni OFF i było szarakiem bez urlopu i zostało przeniesione na cmentarz:

I 39 Cmentarz

Zgadza się nick, punkty i reszta danych.

Przy normalnym działaniu cmentarza takie konto nie spełnia 2 warunków -

• ma mniej niż 60 dni
    • nie ma urlopu

Pomimo tego jest na cmentarzu.

Przenoszenie w fuzji nie działa tak samo jak przenoszenie na cmentarz-skrypt.

Jest jeden warunek które spełniają wszystkie konta przeniesione - mają więcej niz 35 dni OFF.

============

Co ciekawe znowu nie wszystkie konta zostały przeniesione na cmetnarz. Ale brakuje tutaj jakiegoś klucza. Bo raz na cmentarz trafiły konta z urlopem raz bez. Jedyne co je łączy to 35 dni OFF :rolleyes3:

Dane w spoiler:

:/:/:/