Porozmawiajmy na temat UniFusion

• pod warunkiem, że połączą K z u68. Bo 3 Uni docelowe z prędkością x1 to stanowczo za wiele

To bez większego znaczenia czy są 3 docelowe bo i tak prawie wszyscy z x1 pójdą na earth. Co do istnienia 3 unii z x1 to trudne do zmiany bo te serwery za bardzo się różnią.

% złomu K i u 68 to przepaść i oba te unii mają relatywnie dużą ilość graczy więc mogą współistnieć.

Myślę że najrozsądniej byłoby w tej fuzji zastąpić earth zamiast kalyke a przy następnej fuzji pomyśleć o połączeniu K+u68 lub earth+Kalyke.

Wiadomo że graczy ubywa i w końcu wszystkich nas wchłonie u68 ale róbmy to małymi kroczkami a nie tak jak teraz.

PS Fajnie sobie pogadać ale wiecie że i tak nas zleją i nic nie zmienią? xD Za kilka fuzji będą musieli wprowadzić boty żeby u68 i kaleki miały co farmić bo tak zniechęcą graczy z nowszych unii:)

• [mniam] i tak wszystko już ustalone.

Na u 68 będziecie mieli dobrze. Nic wam nie grozi.

Floty są stosunkowo małe względem innych uni.

Mamy same znane osobistości.

Układy są gotowe na przyjęcie górników, badaczy a i ygrek powita salwą flociarzy.

Zapraszam w imieniu swoim :D

Moderator kasai:
    Wulgaryzm usuniety.

• Znaczenie 3 Uni docelowych z prędkością x1 jest spore.
    3 Uni nie będą miały wyboru. Pamiętaj, że 68 i Kalyke też czeka na fuzje tak jak i Ty i ja i inni. Jeśli będą 3 uniwersa docelowe to te 3 Uni będą pokrzywdzone. Jeśli przyjdą wszyscy na Earth to Kalyke i 68 pozostaną bez przyrostu nowych graczy. Oni w tym momencie będą pokrzywdzeni bo niby wezmą udział we fuzji, ale jednak pooglądają ją przez szybę tylko.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Ja też nie :) Na co mi fuzja, nie latam flotą, nie handluje, wystarczy mi kilku innych graczy do pz i pm. Do tego rozbijają mi układ planet i muszę się użerać z nowymi stalkerami. Same zalety:)

Po mojej ostatniej fuzji porzuciłem grę jak znudzony flociarz mi zmasakrował konto i to nawet bez zysku, tak po prostu dla zabawy. Dla niego wydać kilka kkk na bezsensowne ataki to nic, dla mnie to był rok gry w plecy.

Tydzień później wrócił na urlop i znowu zaczął spamować na forum "kiedy fuzja" xD

@edit

Tak mi się teraz nasunęło pytanie, jak mam zleconą na moonie budowę obrony na rok do przodu to jak po fuzji dostanę relokacje to i tak nie będę mógł jej zrobić? Będę musiał przez rok tkwić na losowych kordach?

To dopiero chamstwo, chyba faktycznie przyjdzie mi porzucić grę:( Brawo GF, brawo!

• Cześć :)

Trochę czasu zabrało mi przeczytanie postów, zamieszczonych po ogłoszeniu fuzji. Tak, jak pisała kasai , kiedy fuzja była tylko daleką perspektywą, większość z Was, Koleżanki i Koledzy, zignorowała temat, chociaż po wprowadzeniu LF na wszystkich uniwersach fuzja wisiała w powietrzu, tylko nie wiadomo było, kiedy dokładnie nastąpi... Ja akurat zakładałem, że uni Kalyke (na którym gram) zostanie połączone z U68 trzy miesiące po wprowadzeniu LF, na szczęście los był dla mnie łaskawy i fuzja następuje po upłynięciu sześciu miesięcy od wprowadzenia form życia :), no i , dodatkowo, uni Kalyke jest uni docelowym :):):).

Niektórzy z nas, graczy Kalyke, jest równie zaskoczone tą sytuacją. Na przykład Valhalla, który już raz migrował na U68, po krótkim pobycie na tym szacownym uniwersum wrócił do nas, na Kalyke (przez cmentarz, oczywiście), a teraz - czekał na fuzję, aby na U68 wrócić... Proponuję proste rozwiązanie: przesunąć główną fuzję o tydzień, a w okresie od siódmego do czternastego maja dać możliwość graczom z uni docelowych dokonania wyboru, na którym z tych uni chcą dalej grać. Zakładam, że problem ten dotyczy wszystkich społeczności, nie tylko polskiej, tak więc propozycja ta ma dużą szansę realizacji, tym bardziej, że fuzja się jeszcze nie rozpoczęła...

Kolejna sprawa: na Kalyke nie ma w debrisie deuteru, bo tak zadecydowali w ankiecie gracze. W związku z tym czytałem opinie, że uniwersum to jest tak zabetonowane przez "górników", że żadna zmiana ustawień jest niemożliwa... Moi drodzy, jeśli przejdziecie na Kalyke i dojdzie do kolejnej ankiety na ten temat, to OD WAS będą zależały wyniki ankiety!!! To WY będziecie wtedy graczami tego uni, nie tylko "starzy" gracze!!! Tym bardziej, że część "górników" w ostatniej ankiecie było za wprowadzeniem zmian, ale nie miało siły przebicia. Ja sam zaliczam się do takich graczy, gdyż pomimo tego, że jestem ekoludkiem, nie zarabiam na błędach innych graczy (bo jak inaczej można nazwać niewysłanie FS-a, lub trzymanie floty na moonie lub na planecie itp itd), ale lubię polatać na piratów (tak, tak, z klasą zbieracza wysyłam expy bojowe - limit pola zniszczeń jest taki sam, jak przy odkrywcy, a nie ma ograniczonej o 50% szansy na spotkanie piratów) i deuter w debrisie byłby dla mnie miłą premią :):):).

A jeśli chodzi o łączenie uni starych z młodymi: łał, no to jest już potężny problem... Zaczynałem na Mensie, gdzie przypominałem sobie podstawy gry (po dziewięcioletniej przerwie). Byłem cieniakiem, za którego edukację zabrali się bardziej doświadczeni gracze z sojuszu (dzięki, Bezdechu i Magiku :)). Po czternastu miesiącach od otwarcia Mensy doszło do fuzji ze starszym o kilka miesięcy Kalyke - z dnia na dzień z bodajże dziewiętnastego miejsca spadłem do drugiej setki... No i co? Puściłem pod nosem niemiłą dla ucha wiązankę, powiedziałem sobie: "OK, boy, let's do it!" i... gram dalej ! Rok później, przed kolejną fuzją, w której Kalyke znów było uni docelowym, spadłem z pierwszej czterdziestki (tak, tak, w ciągu roku, bez paczek, skoczyłem około 100 oczek w górę :)) na 225 miejsce. I co? Gram dalej :) Przez dwa lata dociągnąłem do dziewięćdziesiątego miejsca i... Co dalej, zobaczę po kolejnej fuzji :). Ludzie, nie przejmujcie się tym, że spadniecie w statystykach; traktujcie to jako wyzwanie, możliwość pokazania innym, że chcecie, możecie, potraficie :). Radzenie sobie z przeciwnościami najlepiej pokazuje, kto jest ulepiony z gliny, a kto z ... nawozu. Po prostu grajcie swoje :) :) :)!!! A jeśli chodzi o różnice punktowe: jak słusznie zauważyła ciap, wprowadzenie LF wywróciło przyrosty punktowe do góry nogami. Tak więc wszystko zależy od WAS, od mądrego inwestowania surowców, cierpliwości, samodyscypliny i, niekiedy (oby jak najrzadziej), szczęścia :). Pozdrawiam i życzę powodzenia w grze :) :) :).

• Aż musze spytać..jaki zestaw puszczasz na te ekspy ?

• pod warunkiem, że połączą K z u68.

W następnej fuzji. :D

zamienić Kalyke z Earth na uni docelowe.

Nie zamieniać, tylko dodać Earth do docelowych.

Earth jako docelowe to dobry pomysł, ale trzy uniwersa z prędkością x1 jako docelowe to zły pomysł.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Moim zdaniem też połączenie Kalyke do U68 i mlodszych Juno/Pers/Thuban do Earth na tą chwile najsensowniejsza opcja. Za rok można dopiero się bawić w dalsze łączenie do U68 tych co przetrwają po fuzji na Earth. Pisałem o tym już jeszcze przed ogłoszeniem fuzji.

• Ruda

Pewnie padło to pytanko ale zadam ponownie

Limit odkryc form życia będzie dostosowany czyli jeśli uni docelowe ma większy limit niż moje obecne to po przeniesieniu ten limit mi się zwiększy?

Po przeniesieniu obowiązywać będzie limit uniwersum docelowego.

Chciałabym wyprostować tą kwestię: po przeniesieniu każdy z graczy będzie miał swój limit odkryć, który obowiązywać na exodusie. Będzie zwiększał się standardowo +50 misji.

Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

• To jeszcze Ruda rozwiej wątpliwości czy jakieś zmiany w fuzji są możliwe, bo nikt nie wie czy w ogóle jest sens pisania tych wszystkich postów, próśb i pomysłów.

• dużo osób narzeka.

Nie ma fuzji źle, jest też źle.

Mam wrażenie, że dużo osób chciałoby trafić najlepiej na 10 razy słabszych i jeszcze może fsa nie robić ;)

Fajnie jest, jest wybór, będzie jeszcze wieksza rywalizacja.

To tylko gra.

Ktoś to ma więcej pkt to nie znaczy , że nie można go skubać ;)

• To jeszcze Ruda rozwiej wątpliwości czy jakieś zmiany w fuzji są możliwe, bo nikt nie wie czy w ogóle jest sens pisania tych wszystkich postów, próśb i pomysłów.

Nie ma możliwości zmiany, rejestracja na exodusach została już wyłączona.

Więc nie pozostaje już nic innego niż tylko czekać.

Drodzy koledzy, koleżanki, zostały ostatnie dni na zastanowienie się, zmian nie będzie, więc wybierajmy co jest.

Co mogę zrobić, gdy mogę przenieść swoje konto tylko do universum docelowego, gdzie już mam założone konto?

Niestety nie ma możliwości połączenia dwóch kont w jedno oraz zgodnie z Zasadami można mieć tylko jedno konto na universum. W takiej sytuacji musisz ustawić urlop na jednym z kont i nie logować się na konto ponownie. Masz możliwość logowania się na takie konto raz na 30 dni, aby uchronić je przed kasacją. Dzięki temu będziesz mieć możliwość przekazania konta nowemu właścicielowi za pomocą tokenu przekazania konta.

Jak to działa w praktyce? Zakładając że mam konta na wszystkich unii docelowych, będę mógł sobie wybrać jedno z nich i tam mnie przeniosą pod warunkiem że włączę urlop na unii docelowym?

Jak to się będzie wyświetlać w lobby, jako dwa osobne konta na jednym unii?

• Tak się dzieci OGame podniecają tymi fuzjami.

A nie pamiętają czasów kiedy ktoś zaproponował łączenie Uniwersów.

Padały wtedy odpowiedzi ze strony tzw. Teamu:

Nie ma takiej technicznej możliwości.

Zgadza się, był taki temat na starym forum.

Co do tematu tej fuzji, to podzielam uwagę graczy ws Earth. W obecnej sytuacji, Team nie staje na wysokości zadania w tej sprawie, i omija ten temat niczym jak kajak płynący przez Ocean Atlantycki - totalna zlewka.

• Olewają bo decyzja już zapadła zapewne wcześniej a dopiero teraz mogli ogłosić jak przyszła kolej naszej społeczności na fuzję i cokolwiek nie powiemy czy teraz czy sporo przed fuzja to i tak zwisa i powiewa, ot co doskonały przykład z postami, których rzekomo nie ma :)

• Dokładnie to ! Czas na wysyłanie pomysłów był gdy Ruda o to pytała, zgłosiło się wtedy parę osób i padło parę propozycji, mniej lub bardziej udanych.

Co z nich wyszło to już inna kwestia bo GF i tak miał swój pomysł na to, to było raczej grzecznościowe zapytanie, co by gracze nie mówili, że GF ich olał.

Teraz gdy plan został ogłoszony, gracze się obudzili z ręką w nocniku i teraz zgłaszają propozycje, powodzenia 😁