Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Trwa nadal czyszczenie uni z nieaktywnych kont. ;)

ciap wrzucała w innym temacie jak wygląda stan ilości takich graczy na uniwersach.

Dużym problemem w pierwszej turze stanowiły konta, które nie zostały poprawnie przeniesione na serwery docelowe.

Stąd opóźnienia.

• Myślę, że to będzie tak. Teraz jest przed majówką to nie będą robić fuzji. Po majówce jest dzień dziecka to też nie bardzo. A po dniu dziecka są wakacje to już tym bardziej nikt nie pracuje. Fuzji możemy spodziewać najszybciej we wrześniu, ale to zaś przed dniem nauczyciela i ich świętem narodowym zjednoczenia także też nie jest pewne. A potem to już wiadomo grudzień...

• Mówię Wam przecież, że odstawili pozostałe fuzje na bok, bo nie są one potrzebne, i "oni" dobrze o tym wiedzą :)

Więc najwcześniej na święta 2021 / po. :brawo:

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Słychać tylko coś o wersji 8.0 :o

Pisałem o niej rok temu, bo 20-ta rocznica. Nie dosłownie 8.0, ale to było do przewidzenia.
    Nie wnikam w to, co to ma być, bo i tak na zaś więcej jest spekulacji, niż konkretów - a jak pojawią się zapowiedzi, to kolejne spekulacje i tak rozminą się w rozjechanych bugami realiach z oczekiwaniami. Ale tak czy inaczej trzymam kciuki za przemyślane i w pełni przetestowane zmiany.

• Nie ma informacji na temat fuzji bo jest nie potrzebna jak wyżej napisali, a po czyszczeniu na cmentarz jest jeszcze bardziej pusto w układach niż było.

pojawiły się problemy przy przenosinach i teraz jest problem żeby to naprawić, nikomu się nie chce.. Więc o fuzji zapomniano i pewnie nie będzie.

W sumie mnie tam jest nie potrzebna ta cała fuzja, nie wiem jaką inni w tym temacie mają opinię.

Może kiedyś jak będą chęci ktoś to naprawi i wznowią fuzję. Ale lepiej niech to będzie nawet za rok czy 2 niż szybciej i znów z błędami.

Ciekawe co to znowu będzie za wersja ta 8 i ile nowych błędów przyniesie, bo już po ostatniej wersji błędów nie naprawiono i źle się gra przez to.

• pojawiły się problemy przy przenosinach i teraz jest problem żeby to naprawić, nikomu się nie chce.. Więc o fuzji zapomniano i pewnie nie będzie.

Gdzie masz info że nie będzie fuzji bo problemu nie naprawili? :)

Słychać tylko coś o wersji 8.0 :o

Coś więcej na ten temat? Jakieś źródło itp?

Art pisał że za niedługo będzie wersja 8.0 zmieniająca sojusze. Dokładnie nie wiadomo.

Na forum EN kiedyś był temat z przyjętymi zmianami które mają wejść w 8.0.

Teraz pytanie co ważniejsze. Nowa wersja dla wszystkich krajów czy fuzja.

• Gdzie masz info że nie będzie fuzji bo problemu nie naprawili?

Gdyby tak było to fuzja już by dawno była. Nie napisali dlaczego? to już tego nie wiem. :DWidocznie nie ma się czym chwalić pisząc taką informacje. Słuchajcie daliśmy =ciała niesiemy kiedy będzie fuzja. Chyba nikt by tak nie napisał.

• Gdzie masz info że nie będzie fuzji bo problemu nie naprawili?

Gdyby tak było to fuzja już by dawno była. Nie napisali dlaczego? to już tego nie wiem. :D

https://board.pl.ogame.gamefor…ostID=8804722#post8804722

Jak widzisz aktualizacja która robiła problemy w czasie fuzji została wgrana ponownie więc można podejrzewać że została naprawiona.

Więc nie pisz "pojawiły się problemy przy przenosinach i teraz jest problem żeby to naprawić, nikomu się nie chce.. " ponieważ zdanie wskazuje że jesteś tego pewny. Wprowadzasz innych w błąd.

• Jak widzisz aktualizacja która robiła problemy w czasie fuzji została wgrana ponownie więc można podejrzewać że została naprawio

Napisałaś, że można podejrzewać wiec nie masz pewności, nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Gdyby to co wgrali było poprawne to fuzja by ruszyła dalej a widzisz gdzieś jakąś fuzję, więc można domniemywać z dużym prawdopodobieństwem, że jest tak jak ja mówię.

• To jak już mają zamiar nie robić nic z fuzja to chociaż dali by sobie spokój z tą maskaradą i przenieśli wszyskie dzialy na nowe forum i napisali wprost, że żadnej fuzji na chwilę obecną nie będzie, bo to jest już dzieciniada.

• To jak już mają zamiar nie robić nic z fuzja to chociaż dali by sobie spokój z tą maskaradą i przenieśli wszyskie dzialy na nowe forum i napisali wprost, że żadnej fuzji na chwilę obecną nie będzie, bo to jest już dzieciniada.

Podejrzewam że jakby mieli zamiar nie robić to forum by przenieśli.

Nigdzie nie napisali że zrezygnowali z tego pomysłu.

• Nigdzie nie napisali że zrezygnowali z tego pomysłu.

Nie zrezygnowali w ogóle ale obecnie czyli na daną chwilę nic nie robią. Ten stan może potrwać ileś tam czasu miesięcy czy rok. To tak się nie robi. Mogli napisać, że są problemy na dzień dzisiejszy nie wiemy ile to potrwa, ujednolicamy forum a nie tu trochę tam trochę , S&D jest tam niema,. Tak się nie robi.

Napisać po ludzku będziemy myśleć znowu o fuzji np. w grudniu i tyle. Nie którzy czekają nie wiedza co robić. :D reszta włączyła urlop, żeby przejść samemu na cmentarz, się okazuje też są problemy, czyli nic nie działa jak powinno. Ale to się informuje pisze i tyle.

.., nie było, nie ma i nie będzie hehe :D

• Nie wiem dlaczego nie ma fuzji. GF raczej się nie tłumaczy z tego co robi.

Podejrzewam że teamowi forum również obecna sytuacja nie jest na rękę - toć muszą modkować 2 fora i ciągle mają pytania kiedy połączenie forum. Obecna sytuacja trwa 3 miesiące. Ciekawe czy jakby wiedzieli że tyle to potrwa od razu by przenieśli wszystkie serwery.

Nie którzy czekają nie wiedza co robić. :D reszta włączyła urlop, żeby przejść samemu na cmentarz, się okazuje też są problemy, czyli nic nie działa jak powinno.

Nie wiedzą co robić? Normalnie grać? :rolleyes3:

Urlop i cmentarz teoretycznie mało zmieni. Przejdziemy z serwera mniej aktywnego na trochę bardzie ale bez znajomych, sojuszu... Jeżeli ktoś nie chce zmienić serwera jak np. pewna osoba z Virgo na Xanthus to urlop i cmentarz mało tu zmienia.

• Urlop i cmentarz teoretycznie mało zmieni. Przejdziemy z serwera mniej aktywnego na trochę bardzie ale bez znajomych, sojuszu... Jeżeli ktoś nie chce zmienić serwera jak np. pewna osoba z Virgo na Xanthus to urlop i cmentarz mało tu zmienia.

Nie zgodzę się z tą opinią. Przejście na cmentarz i inne uni może dać więcej motywacji, bo wraca człowiek do gry po ponad dwumiesięcznej przerwie (okres przejścia na cmentarz od włączenia urlopu). Taki gracz wraca głodny gry. Fakt, nie będzie w top 20 (warunek zmiany uni). Ale z odpowiednim nastawieniem szybko wbije się do topki (na pewno z grubym portfelem). Dlatego nie mów że cmentarz mało zmieni.

Cytat:

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

/

• Logitech

Wypowiadałam się w temacie fuzji. Piszesz o powrocie z urlopu. Ja o aktywnej grze - jeżeli gram na uni gdzie mam sojusz, znajomych i wrogów których znam to cmentarz niczego nie zmieni. Jakoś nie widzę masowych urlopów i przejść na cmentarz żeby zmienić uni ponieważ nie ma fuzji. :fsmile:

Ludzie są przyzwyczajeni do swojego podwórka i raczej grzecznie czekają na fuzję.

• ciap nie widzisz takich ruchów, bo jak ktoś tam wyżej napisał, gracze jeszcze nie wiedzą co robić, stąd wyczekiwania. A może będzie tak, że kolejne fuzje i uniwersa, które będą najbardziej stratne dostaną możliwość wyboru uni docelowego? Nikt jeszcze nic nie wie, bo to ucichło aż do świąt 2021. Zobaczymy wtedy. Na razie nikt nie chce tracić dwóch miesięcy rozwoju konta, które mogą okazać się nietrafioną decyzją.

Cytat:

/