Posts by Crysis
Uwaga! Nowa aplikacja mobilna OGame dla Androida!
Pamiętaj o migracji konta przed 6 października!
Migracja konta dla Androida zakończy się za tydzień!
-
-
Mam nową zabawną teorię:
QuoteCiąża to stan fizjologiczny organizmu kobiety, w którym w jej macicy rozwija się zarodek lub płód. U ludzi trwa ona zazwyczaj 280 dni, czyli 40 tygodni, licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Ciąża jest podzielona na trzy trymestry, z których każdy trwa około 3 miesiące.
-
Może nie 365 dni, a np. pół roku codziennych logowań?
ja na quasar bardzo dlugo bez urlopu gralem i logowalem dzien w dzien wiec moze tak byc
Na pewno nie o to chodzi.
1. Od 17.10.24 do 24.07.25 mineło 281 dni, a to fascynujaca liczba nie jest.
2. Osiągnięcie zwiazane tylko z kontami które migrowały do docelowego uni
3. Osiagniecie przyznane po synchro po fuzji.
Zapewne dotyczy to 365dni jak posze Fenrir, kto nie miał synchro ten nie dostał - synchro nie mieli gracze którzy nie uczestniczyli w fuzji, a synchro było pewnie z całego roku, a nie od konkretnej daty bo po co GF mniała ją uwzględniać?
-
Jutro, 24 lipca wszystkie serwery zostaną zaktualizowane do wersji 12.1.0
- o 10:00 OGame.org (wszystkie uniwersa) i OGame.de (Uni1, Undae, Delphinus i Lyra)
- o 13:00 OGame.de, OGame.pl. OGame.cz i pozostałe uniwersa wszystkich społeczności oraz serwery Cmentarza
Uwaga: około 10:45 uruchomimy poprawkę dla kont, które mają problemy z synchronizacją osiągnięć po zakończonej fuzji.
Skontaktuj się z Supportem, jeśli po zakończeniu konserwacji nadal zauważysz jakiekolwiek problemy związane z synchronizacją osiągnięć.Jak już mówielm, przypuszczam ze trofeum jest zwiazane z poprawką do osiagnieć. GF pewnie przechowuje historię aktywności urlop/idlak i mogli po tej poprawce pominąć limit wprowadzenia osiagniec jak nginx napisał np. na u68 znalazłem graczy ze 100% aktywki bez osiągniecia (Stranglet), a na kerberosie czyli tam, gdzie większość kont jest z Q, jest już duzo największych fanów...
PS Moze też chodzi też o codzienne logowanie?
-
Też to dostałem
Po logowaniu czy synchro osiągniec po fuzji, a może jeszcze inaczej?
-
Biggest Fan
QuoteYou are always there for your empire, which is why you rank among the best of the best!
a co to za ukryte osiagniecie?
Gratuluje odkrycia, pytanie co zrobiłeś jakąś sekretną liczbę razy?
-
To nie tylko ogame... cały internet jest matrwy.
-
Póki co się buja, ile z nas końca doczeka, może kiedyś w przyszłosci w ogame będzie grać AI, trzeba być dobrej myśli.
-
Te gestapowskie metody nie robią na mnie wrazenia, mam prawo do 1 telefonu
-
-
-
Ponieważ poza 1 trofeum mamy więszość ustalone, to pozostaje dopieszcznie tego co jest, a mam tu na myśli takie sytuacje jak powyższa.
Nie da się zacytować tabeli (1 post), wiec wstawiam screena :
Tematy wymagające dopracowania czy potwieedzenia jak się komuś chce bo np. akurat robi to osiągniecie i chce mieć wkład w tę analize.
1. Bohater Rebeliantów - szansa w manewrze Hamilla-Promilla. Stawam że jest to 1/1000, ale to na podstawie 2 pomiarow, jak to zrobicie to podajcie ile prób potrzebowaliście.
2. Talent impr. - czy atak 9999 kolonizatorów też działa, czyli czy 10k to minimalna liczba, przy której zalicza?
3. Niszczyciel przekąsek - teraz mamy przedział między 200 a 568kk (wg zbyn1u). Warto by poznać jaki najmniejszy rabunek jedzenia wystarcza i czy jest to 500kk?
4. Hurtownik - przedział od 300 do 373 przedmiotów.
5. Liczykrupa - czy jest to 50 czy 52 itemy. Ostatnio wpadłem na to, że przy większości eventów z nagrodami jest dokładnie 17 nagród do odebrania, więc aktualnie stawiam że jest to 3*17=51 przedmiotów, czyli zaliczenie w pełni 3 eventów. (ma to sens w moich pomiarach ale to jeszcze potwierdze przy następnym evencie z nowego uni)
-
U mnie też tylko raz wpadło, a wylatałem z 10k lotów. Kiedyś szacowałem że trzeba średnio około 3.5k lotów, czyli powinno na 95% po 10k lotów to osiągniecie wpaść
-
Nawet najbardziej niedorzeczna fuzja byłaby do przełknięcia gdyby nadal istniała opcja migracji na inne uni poprzez cmentarz, oczywiście na starych zasadach top20
Też mnie to boli że już tego nie ma...
To chyba przez graczy, którzy robili hurtowe zakupy w turcji i przenosili się na zwykły serwer, a potem rakieta z napędem na antymaterie startowała z 4 prędkością kosmiczna
-
Pomimo grania prawie 20 lat wciąż liczy się dla mnie ilość pól na planecie, jesli 8 ma 254, a planeta na 6 pozycji 301 (+30 na start) to jednak wybiorę 6, bo jest rozwojowa, plus lepsze wydobycie krychy,
Kompletna bzdura. Nawet nie umiesz ze zrozumieniem przeczytać tabeli.
FAQ: Planety - Kolonizacja
Pomimo grania prawie 20 lat wciąż liczy się dla mnie ilość pól na planecie, jesli 8 ma 254, a planeta na 6 pozycji 301 (+30 na start) to jednak wybiorę 6, bo jest rozwojowa, plus lepsze wydobycie krychy, paczkami nie grałam i grać nie będę, u handlarza bywam rzadko, chyba, że z ekspów wpadnie, co mi po samej mecie wtedy, skoro nie wydaję anty bez opamiętania?
Ilosc pol się nie zmienia po fuzji. liczba planet = liczba przenosin, bo też galę zmienia.
Planety mozna poprzenosic na pozycje 7-9 lub jak sie nie gra z paczakmi 14-15 na deuter (sluszałem, że w przeliczeniu na metal jest wiekszy bonus niż na 8. Niektorzy też biorą poz 12 ale nie wiem dlaczego.
-
Widziałem post, gdzie ktoś zrabował 890kk pożywienia i mu wpadło osiągnięcie. Jednak może być tak że liczba wynosi 1kkk, gość już miał wcześniej zrabowane powiedzmy 200kk i to mu tylko pozwoliło przekroczyć 1kkk łącznie
Nikt tego raczej nie wie, wyedytowałem wczoraj 1 post w tej sprawie, chodzi o to co pisał gracz Republika.
Jesteś ciekawy to sprawdź - kradnij np. po 100kk. Pytanie jak to odkryto - ktoś farmił z nieodznaczonym rabunkiem jedzenia, dostał trofeum a nie wiedział co się stało, dał znać komuś mądrzejszemu i ten ktoś to odkrył na nowo, bo rabunek z 10kk i 100kk nie wyszedł, a z 1000kk zadzałał.
Zgadzam się to może też być suma lub konkretna liczba. Daj znać co z tego wyszło.
niszczyciel przekąsek - weszło mi jak zrabowane zostało
890,349m
nie wiem czy kiedykolwiek wcześniej rabowałem pożywienie - raczej na 100% nie -
Zbieracze mają tańsze budynki + zniżki z badań i FŻ więc jak budynek kosztuje np 1.000.000 i mamy zniżkę 25% to wydajemy mniej surowca na i tak już tańszym budynku a dostajemy punkty z całej puli 1.000.000 pomimo 25% zniżki??
Tak. Punkty sa liczone ze wzoru na koszt a nie z sumy surowcow. Tak by trzeba zapisywać całą historie co kiedy budowałeś i jaką miałeś zniżkę gdyby np. jakiś błąd wystąpił.
Dla pewnosci sprawdziłem 7poz. silosu dał 2 624 punktów gdy wydałem w przeliczeniu na punkty 2 604
-
kiedy najwcześniej może wpaść osiągnięcie 365 bez urlopu?
17.10.25 (lub dzień poźniej). Pytanie czy trzeba się zalogowywać każdego dnia przez rok, czy wystarczy nie właczać urlopu i wchodzić raz w tyg.
Skasowane liczniki na wielu osiągnięciach po fuzji dalej nie są naprawione więc ni jak się to ma do oddawania konta.
To już wiemy.
Licznik kasuje się gdy:
1. Konto zmienia lobby
2. Konto zmienia uniwersum przez fuzję.
3. Hipotetycznie konto trafia i wraca ze cmentarza - czy ktoś to może sprawdzał? Na moją logikę pasuje.
-
Poszukiwacz legend zdobyty!
Czyżby 5 lipca były urodziny założyciela ogame - Legor? Cóż za ego
A więc jednak 365 dni bez urlopu to będzie ostatni sekretny numerolog.
edit________
Zaktualizowałem nowe ustalenia z osatnich 2 miesiecy w głownym poście. Jest tam chyba wszystko.