Ogame BUG FLOTY 1.5 mld limit

• Witam post bardziej do COMA Art kierowana z Polecenia

Chciałbym założyć ten temat, aby poruszyć kwestię bardzo dużego błędu, który występuje na Ogame. O założenie tematu na Polskim forum zostałem poproszony przez …. (KingRabbit ).
    Jak wiemy, formy życia, rozwój Ogame znacznie ułatwił nam rozbudowę naszych kont do dużych liczb. Niestety, duża liczba flot powoduje duże błędy, ponieważ walki kończą się remisem bez zwycięzcy.

W związku z tym chciałbym opisać moją sytuację:

6 września zaatakowałem gracza Gothe, umieściłem planetę w tym samym systemie i wysłałem rozpruwacze. Podczas ataku flota gracza Gothe znajdowała się na księżycu w pobliżu planety.

-- skan floty Q6q7ghH.png
    -- zdjęci ataku   mFru9lV.png

Podczas lotu przeskanowałem gracza i flota nadal była dostępna na księżycu.

Kiedy flota dotarła na księżyc, przez bardzo długi czas nie otrzymywałem żadnych informacji o ataku, dopiero po kilku minutach pojawił się raport kończący się remisem.

zuHz2uA.png

API cr-pl-189-e9b36bbac7b7dc38283073d3c567346a513905b3

Jak pisałem wcześniej, Ogame nie rozstrzyga starć przy tak dużej liczbie flot. 1.5 sumy wszystkich jednostek, a w tym Starciu było ponad 2.4 mld

Sprawa została zgłoszona do Supportu, ale otrzymałem odpowiedź, że decyzja jest taka by nie rozliczać tego starcia...

Po otrzymaniu tej wiadomości zdecydowałem się na kilka dodatkowych ataków flotą powyżej 1,5 miliarda jednostek by udowodnić, że takich starć gra nie rozstrzyga i kończą się remisem.

hDrSSKc.png

IaoVDjO.png

API 1 cr-pl-189-4a1aea0a46ca50c756ce76e70f373afe1b8bea41
    API 2 cr-pl-189-fb766def337497d503333fb99636e091f0caaf56

API 3 cr-pl-189-fb766def337497d503333fb99636e091f0caaf56

API 4 cr-pl-189-d3cd95da2e99e6ec0752ecaf77e4227af3ce93eb
    API 5 cr-pl-189-22902677322544c401f508b1e975fb77a806c5e6

POST na FORUM ORG

https://board.en.ogame.gamefor…853403-bug-s-ogame-fleet/

Co o tym sądzisz i jak Twoim zdaniem powinno to zostać rozwiązane?

W razie pytań proszę o kontakt.

PS: dodam od siebie zróbcie 1.5 mld jednostek i możecie stać bez obawy nie trzeba FS robić gra nie ogarnia takich starć

• Jak oni nie potrafią wrzucić info o imporcie/eksporcie że event włączony a myślisz że się tym zajmą... A Art ma tyle do gadania co tłumaczenie informacji od niemca... w temacie o podłączaniu pilota pod atak nie potrafią się uzewnętrznić bo Art na urlopie chyba dalej... Po co się męczyć

• wysyłaj po prostu mniej statków :D

rozwiązaniem jest przerzucenie na mocniejszy, droższy serwer, ale nie wiem czy dobrze zrobiłeś płacząc wszędzie o tym, bo jak ktoś przeliczy ile ma zysku z danego serwera to może brakować tam kilkuset tysięcy złotych :D Niemcy są bardzo mściwi :D

• Ciekawe info, tak sie zastanawiałem gdzie to starcie sie podziało (niektórych odpycha ,,przepychem,, ale od takich cyferek trudno oderwać wzrok), ale przede wszystkim co w takim razie boycottttt'owali turcy w sierpniu? Wychodzi na to, że samych siebie :trollface:. Trzeba było im wtedy pomóc.

Skojarzyła mi się ta farsa do limitu złomu z piratami, widać żeby wypracować zmaksymalizowany % ze starcia trzeba wszystko dokładnie wykalkulować, żeby było dokładnie 149...99 i odpowiednie jednostki itd. choć w sumie niedawno widzieliśmy takie ,,nieprawdopodobne,, starcie xD.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• to tak jakby klub pilkarski z 1 ligi przeniesc gdzies do okregowej :) tylko tam tak by nie bylo bo sa od tego wlasciwe organizacje proste i logiczne

i ktos sie cieszy ze wygrywa...........

to nawet jednym zawodnikiem wygra :)

ale kto na to by patrzyl ?

tu na kerberosie zawsze byly dziwne akcje ale nie takie

• nie ma sensu zawsze będzie REMIS

Czy to oznacza że jak się zbuduje np. 1,5kkk sond to nie można ich strącić z planety w żaden sposób? Niech bedzie sond 1,49999kkk + 1 lm, żeby nie bylo tej walki automatycznej.

Cwana forma ochrony floty.

Gothe ma 1,496kkk jednostek, więc może wystarczą wystarczająco silne GS. :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Majsu i tak nie bedziesz world ranking 1

pamietaj ta gra zeszla na dno przez ciebie................

jak sie nie czujesz niewinny ?

gracz top polski .................................. albo nie jest w polsce tak sie udziela cos nie halo :)

• IaoVDjO.png

"Ktoś" skasowal mi post wiec napisze go jeszcze raz

Przy okazji moze warto by sprawdzic skad u Majsa takie ilosci surowca, ze screena wynika ze paczka metalu daje mu 33kkk a ilosc sosu ktora jest na screenie daje ok 170 TYSIECY paczek mety, czy jest to w ogole czasowo mozliwe do otwarcia ? nie mowiac juz o ilosci anty ktora by musiala byc kupiona...

• Naucz się liczyć , tak powiem delikatnie. Nie 170 tysięcy a co najwyżej kilka tysięcy. To jedno, drugie - co to jest 170k paczek na dzien dzisiejszy. Po trzecie - jak zauważysz jest odpalony generał + mechy co daje "ledwo" 33g z paczki, co z kolej jak policzysz daje ledwo ich kilka tysięcy na ilośc surowca widocznego na SS. A teraz pomyśl ile z paczki będzie miał Majs po odpaleniu zbieracza + rocków + boosterów do wydobycia. Pewnie ze 100 G przynajmniej ( o ile nie więcej - strzelam na oko ), co z kolei da jeszcze mniej paczek przy tej ilości którą kitra a którą widać na screenach. Więc... no 170k paczek to tyle co nic, ale w tym przypadku to raptem pewnie kilka tysięcy. Pi razy drzwi - na oko strzelam.

Robi wrażenie taka ilość surowca i pewnie stąd - z wrażenia - takie cyfry ci wydupczyło ;)

• Naucz się liczyć , tak powiem delikatnie. Nie 170 tysięcy a co najwyżej kilka tysięcy. To jedno, drugie - co to jest 170k paczek na dzien dzisiejszy. Po trzecie - jak zauważysz jest odpalony generał + mechy co daje "ledwo" 33g z paczki, co z kolej jak policzysz daje ledwo ich kilka tysięcy na ilośc surowca widocznego na SS. A teraz pomyśl ile z paczki będzie miał Majs po odpaleniu zbieracza + rocków + boosterów do wydobycia. Pewnie ze 100 G przynajmniej ( o ile nie więcej - strzelam na oko ), co z kolei da jeszcze mniej paczek przy tej ilości którą kitra a którą widać na screenach. Więc... no 170k paczek to tyle co nic, ale w tym przypadku to raptem pewnie kilka tysięcy. Pi razy drzwi - na oko strzelam.

Robi wrażenie taka ilość surowca i pewnie stąd - z wrażenia - takie cyfry ci wydupczyło ;)

to ty sie naucz liczyc albo wyciagnij nos z wiesz czego i u kogo to sam zobaczysz. sprobuj przeklikac 100 paczek metalu i zobaczysz ile to trwa, pozniej sprobuj 1000 a pozniej 10000 a na koncu 150000, kazdy widzi ile czasu majs jest zalogowany i takie ilosci sosu nie moga sie pojawic z legalnych zrodel, bo by sie palil 24/7 klikajac paczki.

to ty sie naucz liczyc albo wyciagnij nos z wiesz czego i u kogo to sam zobaczysz. sprobuj przeklikac 100 paczek metalu i zobaczysz ile to trwa, pozniej sprobuj 1000 a pozniej 10000 a na koncu 150000, kazdy widzi ile czasu majs jest zalogowany i takie ilosci sosu nie moga sie pojawic z legalnych zrodel, bo by sie palil 24/7 klikajac paczki.

Ale ty pierdo... lisz. Tylko tyle ci powiem, i nie wiem skąd ci do głowy przyszło stwierdzenie że trzymam nos u kogoś gdzieś jak sam / sama to opisujesz. Rozumu to ci natura poskąpiła, a jak dla ciebie czas jest problemem to nie marnuj go na wypisywanie takich idiotyzmów i na tą grę skoro o klikaniu paczek i o tej grze jak widać pojęcia nie masz.

Tak dla twojej wiadomości ludzie potrafią odpalać po kilka tysięcy paczek dziennie albo i więcej.

I niech se tam majs ma nawet 100000x tyle sury - gówno mi to tego. Czy wyczarował, czy nabugował, czy wymodlił na pielgrzymce wyznawców fantastycznych bożków średniowiecza w wypizdowie górnym. Nie moja sura, nie moja sprawa ile siedzi i klika czy czaruje.

Temat dotyczy jednego a ty lecisz na złamanie karku wyciągając z dupska kij wie co.

Zwróciłem tylko uwagę że wypisujesz bzdury i tyle. Więc wypisuj je dalej. Koniec transmisji.

Wiem, że offtop...

Co to jest 170k paczek na dzisiejsze czasy - no drobiazg, tyle co nic. Zadziwiać mnie nie przestajesz :) Zakładam, że to z własnego doświadczenia piszesz. A nie, czekaj, ty nie kupujesz anty wiec jak zawsze ekspert teoretyczny.

No i zazdroszczę tak elastycznego kręgosłupa.