Posts by Crysis

Jeszcze 1 jedno mi sie nasunęło - odnośnie zadania:

Usuń pole zniszczeń. (Oprócz pól zniszczeń eventu)

O jaki iwent w zasadzie tu chodzi - PZ z anty?

Ten już zatarł się u mnie dobrze w pamięci, ale nawet jeśli .. to ostatni był w 2021 - PZ z Antymaterią 04-06.10.2021. Jak pamiętam pierwsze nagrody też się wtedy pojawiły w 2021.

Z jednej storny mamy więc zbędne wyjaśnienia (takiego eventu już nie ma), a z drugiej strony przy odbiorze nagród niekiedy niewystarczające. np. czy nagroda trafia do ekwipunku - owszem da się wydedyukowac, ale łatwo nie zauważyć, jak do niedawna z czasowością bez klepsydry. Do tego są zadania których albo nie można wykonać abo ich zrobienie może poważnie zaszkodzić imperium (przerwanie badań; wydawanie kasy na zbędne rzeczy).

Jak im tak to wszystko dobrze wychodzi to wróciliby do starej dobrej formuły samego logowania, przynajmniej zawsze zaliczało i to na urlopie :trollface:

Jeszcze z innej beczki.. pamiętam, że część zadań nie była losowana np. przebadaj coś, gdy akurat laboratorium było zajęte czymś innym. Dostałem dzisiaj coś podobnego - rozbudowe budynku labu, a laboratorum pracuje i nie ma szans wykonać zadania. Luźna sugestia żeby to naprawić, bo nie było takich dawniej zadań. Ktoś dostanie np. kolonizacje i ma paczkować astro żeby zaliczyć 200 trytu (też jast takie podobo)? :trollface:

Napisałem że:

ze starych i dobrze znanych przedmiotów

Te nowe wiadomo że tymczasowe, ale jestem pewien że jeszcze wczoraj wszystkie były tymczasowe bo na kilku kontach postanowiłem ich nie odbierać, nie ma możliwości żebym nie odbierał stałych przedmiotów, a teraz już wszystkich nie odbiore. GF ,,szczere gratulacje ,,

już jutro, 7 października o godzinie 14:00, wystartuje nowy event z nagrodami

Wydarzenie potrwa do 14 października również do godziny 14:00.

...

Wszystkie uniwersa otrzymają przedmioty tymczasowe.

Czy mi się wydaje, czy własnie znikła tymczasowość ze starych i dobrze znanych przedmiotów? Jak widać liczne dislajki jednak coś dają.

* Tusze, bo nie widze tej klepsydy, ale nic nie odbierałem bo czekam, chyba jak każdy, na sztab z 7 nagrody :trollface:

Nietajnych :) ukryte sie do tego nie wliczaja. Musisz ukonczyc jakies z 1-51

Czytaj temat uważnie - góra strony 🏆 Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja 🏆 Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

Ukryte trofea jak najbardziej sie wliczają do wszystkich ukończonych, ostatnio pisłem o tym. Trzeba oczywiscie zdobyć wsystkie 5 z danej kategorii, a tych jest 3. Sam ma już odblokowane 2 bo niestety licytatora i tego gościa od największych wiatraków wciąż nie mam.

Niestety z perspektywy czasu widzę, że wykorzystałem ten item zdecydowanie za szybko..

A ja tam go trzymam, teraz mogą co najwyżej dać ,,tymczasowy,, :trollface:

Rok temu była 2x plazma na urodziny 3 paź. i na mikołaja 6 gru. Pamiętam do bardzo dobrze, bo jakimś sposobem nie zdążyłem odebrać tej pierwszej logując się dopiero po północy :piwko:.

Jak ktoś planuje wziac depozyt (xD) w 2 tierze to nie jest to przedmiot, tylko od razu dodaje poziom. Chciałem odebrać na Fafnirze gdzie mam 15poz do osiagniecia, a kliknąłem na innej planiecie i zdobyłem 1 poziom :trollface:

Piszę bo to powinno być rozróżnione, a nie, że nie wiadomo czy po tych zmianach item wyląduje w ekwipunku czy nie... Przynajmniej opis w dymku powinien się pojawić!

Zwiększyli do 23dni bo liczą, że wtedy więcej graczy wypaczkuje sobie plazmę. Swoją droga tyle powinien wynoscić normalny czas przydatności przedmiotów tymczasowych bo 7dni to zdecydowanie za mało, szczególnie na skracacze i zmiane klasy..

Jest jeszcze kwestia komputera ekspedycyjnego. Specialnie skosowałem dane z OGT i latałem tylko z komputerem, wyszło, że pustych jest 15% ekspów, a zapewnie tych pozytywnych po równo więcej, choć u mnie było tylko widać, że zysk szedł we flote i surę. Tu różnica też jest wiec duża, a ostatnio coraz częściej jest ten przedmiot.

Można spokojne złożyc, że ze sztabem w każdych kolejnych nagrodach/artekwariacie będzie się pojawiał, czyli nawet 1/4-1/2 miesiąca można by latać takim wzmocnionym ekspem.

Te badania dają dokładnie +x% wiec tu nie ma losowości, wystarczy ze przemnożysz swoje wyniki.

Na 11 planetach postawiłem na nowym koncie za 4kk (z badaniami eko) około +40% sury z eksp. (w miesiąc), czyli dla 18 planet masz +65%.

Na spokojnie można jak widac podwoić zyski, a ze wzmocnieniem odkrywcy ten bonus się jeszcze wymnoży, on się uwzględnia zarówno do podstawy ekspedycji jak i bonusu do ekspedycji

np.

masz 130% bonusu i +50% wzmocnienia, razem bonus to nie 180%, a :

50%+ 130%*(1+50%)=50%+195% = 245% bonusu

Różnica w liczeniu jest spora, bo aż 65%, a piszę o tym bo też się na to złapałem na poczatku :!:

Poza tym z 50% wzmocnieniem dochodzi kolejny eksp. czyli taki jakby bonus dodatkowy np jak masz zazwyczaj 10 to dostajesz 11/10 - dodatkowe 10% zysku z eksp, ale to sobie można liczyć różnie:D

Zrób na próbę 1 planetę na ludzach lub mechach pod ekspy i przetestuj ile to zajmuje i czy sie chcesz w to bawić, bo tu głównie o czas faktycznie chodzi.

Faktycznie chwilowo nie działa na Herkulesie, a u ciebie nestu widzę że masz 0 misji z bonusem, co też jest błedem bo nie uwierzę, że wylatałeś w kilka minut 120 misji. U mnie na lirze wszystko gra.

Takie rzeczy się zgłasza w błedach i warto sie bardziej wysilic w opisaniu problemu, a nie jak Spindoktor.