nie działa licytator
Fajne jak ktoś wygrał 800+ aukcji , a postęp osiagniecia 1000 wygranych się po fuzji resetuje. Brawo GF
nie działa licytator
Fajne jak ktoś wygrał 800+ aukcji , a postęp osiagniecia 1000 wygranych się po fuzji resetuje. Brawo GF
Pytam bo mam uruchomione budynki za konkretne sumy. Najwyżej je anuluję i surka się pojawi już na nowej destancji...
Od razu, ale w momencie przeniesienia nic nie może lecieć, badać się, budować (także na moonie). Jeśli się kończą przed momentem przeniesienia, to luz, ale jeśli w jego czasie nadal coś będzie trwało, to przenosiny się anulują.
Uda się, jak zapniesz urlop. Dla budynków to się chyba nie opłaci, ale badanie, które trwa od kilku miesięcy już na pewno tak. Nie wiem jak to się ma do zapachnej stoczni np. na lata, ale o ile to klopot, to pewnie też działa.
Zresetowało: liczba surowców na ekspedycjach, liczba statków na ekspedycjach, liczba ekspedycja, liczba zebranej antymaterii, liczba surowców przehandlowana u handlarza, liczba zebranych artefaktów, liczba ukończonych ekspedycji, najlepsze jest 3 mam zero planet posiadanych ;), i ilość znalezionych handlarzy, więc 365 dni liczy się pewnie od nowa,
Super, mamy więc odpowiedź na moje pytanie. Dobrze że już to wiadomo choć mam maluteńką nadzieje ze może to naprawią, bo ograniczenie czasowe 750 handlarzy (które wymaga zrobienia około 750/0,005=150.000 ekspów) do okresu roku-półtora to nonsens. U mnie na szczęscie zostaje jeszcze u68, ale to i tak jest nie w porzątku
Ten wirtualny surowiec się resetuje czy ulega migracji wraz z przedmiotami itp wymienionymi w FAQ?
Uprzedzając pytanie, status antymaterii kupionej i sprzedanej równiez pozostaje po migracji niezmieniony.
Może zrób skriny (dla pewności ) i uruchom migracje, teraz już nie ma tego problemu z banem, wiec i urlopu nie ma potrzeby wbijać.
Mnie zastanawia jak migracaja wpływa na osiagniecie 365dni bez urlopu i status zliczeń w IE (ukryte), ale tego nikt pewnie nie wie.
Cos sie nieźle wywaliło w kolejce, albo te wszyskie farmy jak zaczeli przenosić to jeszcze poczekamy, chyba że już brakło miejsca...
No to zaproponuje taką tymczasową teorie:
Manewr Promilla (Hamilla)
Prawdopodobieństwo zniszczenia (przed bitwą) 1GS przez LM generała wynosi 1‰.
Skąd to sie bierze? Wiadomo, że przydało by się wiecej udanych prób,
~2480 prób u mnie (jak do tej pory nikt się nie pochwalił, że to przebił)
... ale skoro twój wynik to taki max wśród graczy, to szansa 1:1000 dobrze sie w to wpasowuje. Z podobnego wzoru na robienie moonów wychodzi po tylu próbach sumaryczna szansa 1-(0,999)^2480 = 91,6%. Oczywiście to może być też 1/500, ale wtedy Twoja szansa to 99,7% więc moim zdaniem za dużego miałbyś pecha, nawet jak na tego najwiekszego . Trzeba więcej średnich wyników do potwiedzenia.
u mnie wyszło z 250 ataków
Tu wychodzi sumaryczna szansa 1-(0,999)^250= 22%, czyli tak jakby zrobiłeś moona za pierwszym.
To wygląda co całkiem obiecująco, coś jak szansa na czarną dziurę. Fajnie by było też ją oszacować - kto ile prób wykonał.
250 ataków i siadło
Właśnie, jak to działa bo też bym to zrobił. Jest szansa 1 do miliona jak mówił Han Solo i potrzeba więcej lm aby ją zwiększyć, czy wystarczy 1 lm, a szansa jest dużo większa i stała np. 1/1000- moze ktoś to szacował/ jaks lista wyników prób jest?
Doszedłem do tych samych wnioskow tutaj Porozmawiajmy na temat UniFusion
A wystarczyło by odblokować transfer na odpowiadające serwery np. do francji lub anglii, jezyk można sobie przecież ustawić nawet japoński na dowolnym serwerze.
Czy może mi ktoś zalinkować info odnośnie zasad łączenie Uni. Chodzi mi o to że mam konto i na Quasar i na Kerberos i teraz mi łączą oba te Uni. Szukam info co mam w takim przypadku zrobić
Ja też tak mam, co wiecej na Q i Q mam już po 2 konta z poprzednich fuzji. Po prostu wybierasz 1 konto, a na 2 możesz logowac się 1 raz na miesiac żeby nie znikło. Jak trafi na cmentarz to już nigdzie nie można wrócić, więc lepiej na to nie pozwolić!
będzie bardzo kiepsko to wyglądało
Z takim podejściem to będzie (mam nadzieję) ostatnia fuzja.
Po co rozwijac nowe konta, kiedy wiadomo, że wszyskie potem połaczą w jedno i nie ma sposobu żeby je odzyskać. Nawet w ostatecznej ostatecznosci jakby chcieć grać w różnych lobby to i tak się straci osiagniecia. A co z nadmiarem anty na kontach? - też je szlag trafia, choć nie, przecież można sobie kupić za nie skórki AI...
Oddawać Cmentarz!
a co z bonusami np na 8emce na metal ? zostają pomimo innych kord, czy zmienią się na aktualne ?
Zostaje na pewno temperatura (sprawdzałem), a jak miałeś 15 pozycje, a przeniesie cie na pozycje z bonusem metalu to będziesz miał combo bonusów (choć to raczej trudno przewidzieć, bo przy przenoszeniu też galaktyka się może zmienić, nie pamietam czy najbliższy układ także??). W druga stonę to nie działa niestety, bo z tego co pamiętam przy przenoszeniu to temperatura sie zmienia (tym darmowym, tym za anty na pewno sie zmienia), ale można odzyskać bonus metalu.
A wiec głosujmy
5. Po miesiącu, kiedy gracze zaczeli to odblokowywać : 30+339 = 369
znając upodobania GF do pewnej liczby celowałbym w 369
Może być tak jak Qnick napisał 369.
A gdybyś miał to oszacować ile tych przedmiotów odebrałeś? Tuu masz dane (nie licze tego ewentu dzisiejszego - to można dodać z pamięci)
1. Od 17.10.24 do 26.06.25 mineło dni: 250
2. Było wtedy 8 eventow, które trwały dni: 34
Przy odbieraniu 4 itemów na eventach to wychodzi: 250 + 34*(4-1) = 352. Przynajmniej już znamy działnie, teraz szukamy ile trzeba zebrać. Ja niestety też tego nie notowałem...
9x po 8h dostalem 14kk metalu reszta nic to tak duzo
Aż by się chciało 9x8 = 72 Niestety to pierwsze wpływa tylko na anty, ale drugie na opóźnienie (przyspeszenie) w powrocie.
Kiedyś pisałem, że de dłużesze ekspy mogłyby zwiększać szansę na duże znalezisko. Chodzi o to, że wysyłając normalnie zarabiamy więcej, ale za takie dłuższe ekspy np. powyżej 8 godz. szansa na duże rozdanie by się podwoiła do 2%, 16 godz. kolejne podwojenie 4%, 32 godz. daje 8% itd. Nie dawałoby to dużo, ale byłaby satysfkacja szczegolnie dla tych, którym się nie chce.
Każdy zasłuży na miejsce w moim hostelu, nawet ty milcząca, brykająca owieczko
A czemu nie w Grand hotelu?
Ile razy mam tłumaczyć jedną rzecz w kółko abyście zrozumieli?
To samo pytanie mógłby skierować do ciebie prawie każdy* rozmówca w tym temacie.
Nikogo nie upolujesz jeśli nie zarabiasz poprzez bezmyślne klikanie wysyłając co godzinę 420 transpoterów i pionera.
Dokładnie, możesz wysyłać np. 200 transporterów aby w pewnym momencie doszło do podświadomości, że ekspy dają mniej od zbieracza i sprawa rozwiązana!
W końcu wyłapałem u gracza ,,scorer,, kolejność trofeów sekretnego numerologa - hurtownik, który jest jednak przed licytatorem.
Przeglądając dane natknąlem się na pierwszej stronie na kilku graczy, który też to odblokowali. Zakładam, że to dzięki przywróceniu dopalaczy kris i energi brąz, choc też pytanie, czy nie chodzi i ilość odblokowań jak na początku mówiłem. Więc czy może ktoś potwierdził którąś z opcji? Czy jest to 25 różnych itemów czy jakiaś ich ilość np. 200-300 (event)? Dobrze ze przynajmniej ten licytator jest już potwierdzony.
_________
Ogólnie to ilość, a nie 25 różnych wydaje się bardziej ,,prawdopodobna,, bo to zgodnie z tekstem prawdopodobnie, a nie na pewno miało się mi udać poznać wszystko, a jak pisze holon przy losowym odbieraniu itemów raz dziennie, żeby trafić 25 różnych potrzeba (bez wymian za anty)
Średnia liczba dni: 344,6 ± 146,2 (miesięcy: 11,5 ± 4,9)
Więc byłoby ciekawe, gdyby sekretna liczba właśnie wynosiła coś koło 345, o ile można było tyle odebrać z ewentami (na oko myśle że tak)
__________ edit2_________
Mój szacunek maksymalnej liczby przedmiotow odebranych od startu osiągniec do odkrycia hurtownika z eventem I/Ex6.
1. Od 17.10.24 do 7.5.25 mineło dni: 203
2. Było wtedy 8 eventow, które trwały dni: 34
3. Maksymalna liczba itemów to: 203+34*(6-1) = 373
4. Dla odbierania 5 dziennie (trzeba kiedyś spać): 203+34*(5-1) = 339
5. Po miesiącu, kiedy gracze zaczeli to odblokowywać : 30+339 = 369
Myślę że gdyby faktycznie chodziło o ilość, co by wyjaśniało dlaczego gracze to odblokowali pomimo buga w IE. Pierwsze odblokowanie to musi być odebranie prawie wszystkiego - także to 345 jest jak najbardziej możliwe, może to być nawet 369
klasa powinna dawać jakieś korzyści od samego początku.
Skoro żadna klasa ci nie pasuje to może po prostu nie wybieraj?