Display MoreStać mnie na słoty do ekspedycji i tak samo będzie mnie stać na te dodatki
Można i tak - wierzę że cie stać, ale na wszystko darmowej anty nie starczy. Sloty ekspów 30d to około 338k anty miesiecznie, kiedyś szacowałem, że zeby tyle zarobić przyjmujac, że event 9x anty w ciągu roku trwa przez miesiąc, potrzeba by dziennie wylatać 220-240 (bez bonusu form). Podjerzewam że jeśli przedmioty eksp. do sklepu by trafiły, to nie byłyby tanie i raczej trudno byłoby cały czas je utrzymywać, może prez 7d raz w miesącu- taki ,,event,,.
Co do reszty, nic odkrywczego, znane fakty o zbieraczu i odkrywcy, w końcu ten 2 powstał by promować grę aktywną, wymuszając czasami wręcz niezdrowe poświęcenie grze.
Chyba dawno temu to obliczales i nie grasz odkrywcą.
Event 9 x więcej antymaterii jest raz w miesiącu i trwa zwykle cztery dni..
Przez te 4 dni ( ciągłego latania) to możesz praktycznie sobie nazbierać na te sloty na miesiąc.
Do tego dochodzą event z nagrodami..
Plus to co nazbierasz na ekspedycji przez pozostałe dni w miesiącu bez eventu .
Więc sobie to dobrze policz.
Mnie Interesują tylko słoty na ekspedycje i na nic więcej nie wydaje ...
Więc anty się jeszcze odkłada.
+ Sloty na ekspedycje można kupić jak są w promocji.
Sztab/admirał Cię nie interesują dla dodatkowego slotu ekspów?
Uzbieranie na combo "sloty ekspów + sztab" nie jest możliwe, a po prawdzie to i uzbieranie na same sloty / ewentualnie sloty + admirał" wymaga pewnej dozy szczęścia, ale jest możliwe. Z możliwością odkładania anty jednak bym się nie zgodził
1. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na sloty ekspów i sztab.
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji oraz 90-dniowego sztabu. Całkowity koszt slotów to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k. Do tego sztab to 425k, przy 20% cashbacku wychodzi de facto 340k.
Tak więc:
- sloty ekspów to 661,5k co trzy miesiące
- sztab to 340k co trzy miesiące.
Łącznie: 1.000.500 Antymaterii
To z kolei powoduje, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 333.834 Antymaterii.
2. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na sloty ekspów i tylko admirała floty.
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji oraz 90-dniowego admirała. Całkowity koszt slotów to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k. Do tego admirał to 50k, przy 20% cashbacku wychodzi de facto 40k.
Tak więc:
- sloty ekspów to 661,5k co trzy miesiące
- admirał to 40k co trzy miesiące.
Łącznie: 701.500 Antymaterii
To oznacza, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 233.834 Antymaterii
3. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na same sloty ekspów
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji. Całkowity ich koszt to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k.
Tak więc sloty ekspów to 661,5k co trzy miesiące
To z kolei powoduje, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 220.500 Antymaterii.
4. Podsumowanie
Zdobycie Anty na same sloty 90 dni bądź na sloty 90 dni + admirała wydaje mi się możliwe, ale przy pewnej dozie szczęścia. Natomiast zyskanie darmowej anty na 90 dni slotów + 90 dni sztabu jest zwyczajnie niemożliwe, chyba że masz bardzo mocno podniesione badanie pod anty oraz latasz dzień i noc.
A jeśli jeszcze zaraz się okaże, że event z artefaktami okaże się cyklicznym np. co miesiąc, oraz dodając do tego średnio dwa eventy z nagrodami w miesiącu, to ten sztab na cały miesiąc okaże się niezbędny albo wprowadzą do sklepu itemy ekspedycyjne z ostatniego eventu za artefakty, a wtedy na pewno nie będziesz w stanie uzbierać na wszystko bez wydawania kasy.