Chcemy zaproponować pomysł zmian i poddać je pod dyskusję graczy. Zmiana sposobu liczenia limitu bez rozbijania punktów na surowiec. Przykładowo gracz ma 1.000.000 punktów i to mnożymy x5. Wyszedłby wtedy mniej kolosalny limit 5.000.000 surowców możliwych do dostania. Drugi pomysł, to aby darczyńca wysyłał zgłoszenie do supportu w sprawie darowizn od siebie.
Po kolei Panda i reszta „świty”
Kiedy przestaniecie udawać, że tu chodzi o jakiekolwiek usuwanie patologii w grze?
Mówisz o „poddaniu w dyskusję graczy”, czyli kogo? Kilkunastu / kilkudziesięciu formowych świrów? 90% graczy nie wie o takim forum lub wie i ma Was gdzieś – masz odwagę wkleić ankietę (z jawnymi wynikami na żywo) w grze i spytać naprawdę co sądzi SPOŁECZNOŚĆ o konieczności zgłaszania pomocy nawet tej drobnej oraz limitowaniu tej pomocy?
Może przestańcie udawać, że chodzi o jakieś dobro graczy, tylko wymieńcie z Nicków konkretnie zachowania których z nich się Wam nie podobają oraz wskażcie swoją grupę nacisku? Czyli niezadowolonych flociarzy, którym przy obecnym rozdęciu eko przestało się opłacać pajacowanie i kupowanie flot pod pusze?
P.s. I co? Rozdacie bany za wysłanie 100 mln surowca? Niemcy będą zadowoleni na pewno z takiego obrotu spraw. A gracze już ustawiają się w kolejkach po kupno paczek.
Display More
Majcher, gram w Ogame aż / tylko od dwóch lat. Dotąd nie widziałem potrzeby zakładania sobie konta na forum, ale, niestety, po przeczytaniu wymiany postów w tym właśnie wątku coś we mnie pękło. Skargi, narzekania, protesty, wyzwiska... często nie mające żadnego odniesienia do tematu wątku. A przecież chyba nie o to chodzi, aby tylko krytykować innych, ale żeby zaproponować alternatywne rozwiązania danego problemu. No, chyba że będziemy się bawić w stado baranów, które pobeczą, pobeczą i pójdą dalej za przewodnikiem stada (bez obrazy, proszę ). Większość z Was ma zapewne większy staż w grze, niż ja. Dlaczego więc nie zgłaszacie propozycji, jak rozwiązać ten problem, a jedynie piszecie, że jest źle, a zmiany, mające w założeniu poprawienie sytuacji, są do ...
Przecież to właśnie Wy tworzycie tą grę!!! Żadna gra nie ma racji bytu bez graczy, którzy w nią grają!!! Pretensje do Teamu, że nic nie robi, lub robi to źle, są według mnie bez sensu. Moderatorzy nie są wszechwiedzący, nie mają złotego leku na każdy problem. Dlaczego więc, zamiast krytykować, nie rzucicie garścią pomysłów, jak uzdrowić sytuację, aby w przyszłości nie dochodziło do sytuacji, zwanych przez niektórych z Was patologią? Kto inny, jak nie Wy może znaleźć wyjście z sytuacji, satysfakcjonujące większość graczy, przy okazji nie będące zbyt uciążliwe dla ogółu? Rzucajcie pomysłami, które może nawet będą się wydawać głupie, ale równie dobrze mogą pomóc w uzdrowieniu sytuacji.
Aha, jeszcze jedno: nie jestem flociarzem, klepię eko i niekiedy też kupuję anty za sms-a na geologa, lub dopalacze