I poproszę w ankiecie umieścić pytanie o złom z obrony
Zmiana parametrów universum
- Zdzichu
- Closed
-
-
Koniecznie złom z obrony, bunkrownikom mówimy nie 😀
-
Hejka
Znów tabelka informacyjno-porównawcza
Lista uniwersów OGame.pl - FAQ - najczęściej zadawane pytania - Forum (gameforge.com)
W momencie wprowadzenia pz z obrony na 30% (jak rozumiem), Galatea staje się praktycznie uni wojskowym tak jak Pasiphae i Umbra. Na Galatei tylko słabsza prędkość 3, a nie 4 jak na tamtych uni.
To spowoduje, że w razie łączenia uniwersów (jeżeli w ogóle są one jeszcze brane pod uwagę po wprowadzeniu przenoszenia kont przez cmentarzysko), fuzja będzie dotyczyć prawdopodobnie właśnie tych uni. Dostosują nam tylko szybkość.
Na Galatei, stan górniczy raczej tego nie udźwignie hahaha
Czy wprowadzenie pz z obrony będzie traktowane jako dodatkowa opcja w ankiecie tak jak przy określaniu parametrów nowego uni czy to będzie opcja łączna - prędkość eko+badań i pz z obrony?
Podniesienie szybkości eko, a zwłaszcza szybkości badań dotyczy wszystkich graczy. Ekowcy się nie zniechęcają, bo mają czym odrobić straty.
Generalicja automatycznie też ma po czym latać
Co do dostępnych opcji w ankiecie.
Czy jest możliwe wprowadzenie bardziej korzystnego współczynnika zużycia deuteru?
To też z korzyścią dla wszystkich Wilk syty i owca cała
-
Na Galatei jest obecnie najniższe spalanie dexu. Nie da się ustawić niżej
-
Ufff...uffff
Tabelka, mnie cokolwiek, oszukuje
Szkoda. Dex zawsze dobrze widziany.
Włączyło mi się małe dramatyzowanie
Założyciel tematu - Zdzich - ma już wrzucony urlop na uni. Podobnie jak większość graczy z jego sojuszu - Górnicy. Nawet nie ma do kogo pisać o powrocie do dyskusji na forum
W marcu coś było na rzeczy To już ten etap gry na danym uni. Potem sezon wakacyjny i gracze rezygnują. Często wracają w porze zimowej, ale nie wszyscy. Niektórym udaje się wyjść z nałogu Dotyczy to zarówno flociarzy, jak i ekowców..
Oczywista oczywistość - jeżeli rezygnują ekowcy, flociarze nie mają po kim latać i też się zniechęcają, a jak wiadomo generała eko nie kręci, nie daje adrenaliny
-
Na Galatei jest obecnie najniższe spalanie dexu. Nie da się ustawić niżej
galatea nie ma najnizszego spalania deu
https://gyazo.com/bd84d8dc7f2a0514e46a9a572716ab5d
jak widac na screenie mozna nizej
-
Błąd piśmienniczy, poprawione.
-
jak jesteś taki fafarafa to wlatuj do mnie - zapraszam serdecznie
flociarzom mówimy nie xD
To jak z z dinozaurami - ich już nie ma a ekowcy są
-
Dzień dobry. Ja się wypowiem w imieniu sojuszu FedGal. Ponieważ wielu ludzi nie chce być na tym forum, przeprowadziliśmy wewnętrzną sondę. W przeciągu 24 godzin zebraliśmy 21 głosów na tak. Nie jest więc tak, ze 2-3 osoby chcą dyskusji o zmianach, ale 2-3 osoby chętnie przeglądają to forum. Załączam screen. Na discordzie jesteśmy pod nickami z gry, więc tym łatwiej.
Linki do screenów:
-
ja bym w ankiecie wolal zeby byly 2 pytania
o zmiane eko i badan a 2 o pz z obrony
-
Jestem zdecydowanie za tym, żeby zwiększyć eko tego uni.
Oraz zdecydowanie przeciwny wprowadzaniu debrisu z obrony, to tylko będzie gwoździem do trumny tego uni.
-
jak jesteś taki fafarafa to wlatuj do mnie - zapraszam serdecznie
flociarzom mówimy nie xD
To jak z z dinozaurami - ich już nie ma a ekowcy są
tu nie chodzi o bycie fifa rafa, tylko o interakcje które zachodzą w grze. chciałbym wpaść ale nie wiem jaki masz nick w grze, nie ma nikogo pod nickiem Pan Paczka chyba że Cię z kimś mylę…
-
Witam.
To ja wypowiem się w imieniu sojuszu [KARTEL] oto kilka naszych głosów. Są to screny z Komunikacji-->Wiadomości sojuszu:
https://ibb.co/X3XZ4tQ -
Z konfiguracją 8x, 16x uni: Himalia, Octans, Sombrero, Umbra, Xantippe, Ymir, Zenith, Atlas.
Ostatnio wprowadzone zmiany na Virgo.
Właśnie, po przeprowadzonej ankiecie, zostaną zmienione parametry na uni: 68, Nekkar, Quantum, Taurus, Libra.
Na Galatei, w temacie, zaczęły się przepychanki.
Potem zaskoczenie, dlaczego większość graczy na forum nie zagląda.
-
Witam
Prędkość ekonomii i badań jak najbardziej za podniesieniem co do złomu z obrony jestem na nie.
-
-
Róbta sobie co chceta, ja jestem przeciwny tylko ankiecie w grze, bo wtedy wszystkie mulciaki głosują.
-
Dzień dobry. Ja się wypowiem w imieniu sojuszu FedGal. Ponieważ wielu ludzi nie chce być na tym forum, przeprowadziliśmy wewnętrzną sondę. W przeciągu 24 godzin zebraliśmy 21 głosów na tak. Nie jest więc tak, ze 2-3 osoby chcą dyskusji o zmianach, ale 2-3 osoby chętnie przeglądają to forum. Załączam screen. Na discordzie jesteśmy pod nickami z gry, więc tym łatwiej.
Linki do screenów:
Witam.
To ja wypowiem się w imieniu sojuszu [KARTEL] oto kilka naszych głosów. Są to screny z Komunikacji-->Wiadomości sojuszu:
https://ibb.co/X3XZ4tQJa jeszcze dopiszę w imieniu sojuszu KARTEL, że podobnie jak sojusz FedGal - zebraliśmy łącznie 20 głosów na TAK!
Moim skromnym zdaniem (zresztą tak jak wcześniej już tu było pisane) powinna się pojawić ankieta w grze. Niestety, ale na forum zaglądają tylko nieliczni, a są to głównie "flociarze", więc przeprowadzenie tego głosowania tylko poprzez forum mija się z celem.
-
Linki do screenów:
Witam.
https://ibb.co/X3XZ4tQJa jeszcze dopiszę w imieniu sojuszu KARTEL, że podobnie jak sojusz FedGal - zebraliśmy łącznie 20 głosów na TAK!
Moim skromnym zdaniem (zresztą tak jak wcześniej już tu było pisane) powinna się pojawić ankieta w grze. Niestety, ale na forum zaglądają tylko nieliczni, a są to głównie "flociarze", więc przeprowadzenie tego głosowania tylko poprzez forum mija się z celem.
dokładnie tak samo myślę -
Ankieta została rozesłana. Potrwa do 11 października do godziny 12:00
Wraz ze zmianą prędkości ekonomii zostanie podniesiona prędkość badań.