Dzienną produkcję chyba dziabnąłeś, ale mimo wszystko zawsze miło przytulić 22kkk
Posts by ZetaTech
-
-
Display More
Wystarczy grać aktywnie i odbierać z nagród i artekwariatu na zmiane, zachacaja tak do sztabu, a to mniejsze zlo niz kolejne p2w.
Ale cierpliwości... z czasem wprowadzą

Zawsze można spróbować kliknąć przedłużenie

Dziwnie tanie

-
Frustrujące jest to, że nie ma tutaj jakiejkolwiek odpowiedzi. A na swoje zgłoszenia dostałeś jakąś odpowiedź? Może przynajmniej "prosimy o cierpliwość pracujemy nad rozwiązaniem problemu"?
-
Jesteśmy teraz na innych Uni, uważam że to jest spoko, ale czasami sobie klikam to forum i zaglądam tutaj, patrzę jak Ci idzie.
Taki syndrom sztokholmski albo coś podobnego mam chyba.
-
Naprawdę byłem przekonany ze to oczywista ironia
Okazuje się, że los również bywa sarkastyczny
-
Średnio normalne. Pomijam kwestię boosterów - bez nich expy działają znacznie gorzej niż przed ich wprowadzeniem do gry , i wyniki są znacznie gorsze porównując do czasu kiedy tych itemów w grze w w ogóle nie było. Ocena nie tylko moja. Wzrost pustych o około 5-6%, znacznie mniej surowca, przy dość pokaźnym poziomie badań. Natomiast same itemy działają jak im się chce. Czasem wcale, a czasem jak by im się nie chciało - albo coś nie do końca momentami łapało. Choć tutaj jest różnie.
Zgadzam się, ja od czasu wprowadzenia tych dopałek ekspedycji też zauważyłem wyraźny spadek zwożonych surowców i flot, niezależnie od składu ekspedycji.
Inna sprawa, że gram odkrywcą, a ta klasa wyjściowo ma bardzo duże ułatwienia i generalnie jest nieproporcjonalnie mocniejsza, przynajmniej przez pierwsze parę lat gry. Pytanie czy grający innymi klasami też zauważyli takie osłabienie?
-
Hej
Jak wybiorę handlarza złomem 83% to musze skasować flotę w ciągu tygodnia, czy handlarz zostaje bezterminowo do dnia, kiedy go nie wykorzystam?
-
EDIT: Dzięki styrta, moje niedopatrzenie, źle przeczytałem, już wszystko jasne
-
Display More
Czołem,
Chcę podnieść temat do dyskusji by podnieść prędkość flot pokojowych.
Wiadomo, że prędkości eko nie podniesiemy, a na podniesienie wojennych jest bardzo dużo przeciwników, ale może warto by się zastanowić nad podniesieniem prędkości flot pokojowych.
Zwłaszcza, że właśnie klepnięto przyspieszenie ich na kilku uni z x2 na x4.
Ostatnia fuzja nie zmieniła dla nas nic, ale jak możemy się domyśleć to przez to, że większe fuzje przed nami.
A myślę, że w interesie znaczącej większości działałoby podniesienie jej do x3 lub x4.
W przyszłości zapewne czeka nas fuzja albo z uni 68 albo z Rosalind.
Dobrze byłoby wiedzieć, jakie są nastroje graczy i w którą stronę większość chciałaby dążyć.
Jako głównie górnik i ekowiec jestem za.
Temat co jakiś czas odtwarzany.
Niemniej jednak, Mroczny, należy zapytać flociarzy jak im to wpłynie na fs'y. Ty nie masz się co martwić, jesteś top1 eko bardzo daleko za innymi, duża część twojej floty to chyba gs (nie wiem, nie skanowałem, po punkach i osiągnięciu wnioskuje). Szybsze floty pokojowe to kosztowniejsze fs'y, co w ostatecznym rozrachunku już nie wygląda tak różowo. Trzeba robić ule, żeby zaoszczędzić, mniejszy rozrzut planet, mniejsze możliwości manewrowania.
Zresztą szczerze powiedziawszy jak patrzę na to uni to mam wrażenie że szybsze zwózki spowodują ostatecznie tylko szybszy przyrost bunkrów. Czy będziemy mieli pokojowe x2, czy x6 to niespecjalnie wpłynie na dynamikę gry. Ludzie będą się tylko rzadziej logować i klikać te setki tysięcy wr. zmiana prędzej osłabi niż wzmocni, bo zniechęci do budowania flot.
Ale jakby zrobić rewolucję obrona na PZ 15% to już by było coś. Ale bunkrownicy klikacze raczej na to nie pozwolą.
-
https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7254648#post7254648
A jednak mieliśmy rację z początkowym sceptycyzmem.
I to jest akurat dobry ruch, jakby jeszcze zdjęli kaganiec lvl 100 max form życia to tacy ciułacze-klikacze jak ja mogliby znowu trochę się ucieszyć
-
Moi mili, kochani początkujący gracze którzy uważacie że ten event Wam pomoże, już śpieszę Wam z wytłumaczeniem jak działa mechanika gry i dlaczego pomoże Wam tylko spuścić hajs z konta. Z perspektywy gracza, który dołożył do gf cegiełkę 100, no może 200 ziko łącznie, więc nie jakieś wielkie paczkowanie.
To, ile sury dostaniecie z paczuchy zależy od tego jaką macie produkcje, a nie czy macie dużo statków, grawitony na 5lvl czy wielkiego siusiaka. A więc.
1) Klasa zbieracz, sojusz handlarze, budujemy pełzacze, podbijamy badania na wydobycie lf, upewniamy się że mamy racjonalnie wysoki lvl plazmowej, fuzje off, stawiamy satelity, ładujemy dopałki energii i podkręcamy pełzacze.
2) Bierzemy dodatkową zmianę w pracy. Za hajs z nadgodzin kupujemy dopałki 40% i wbijamy je na wszystkich planetach, oczywiście geolog i sztab dowodzenia musi hulać też.
I teraz możesz sobie zjechać na ręcznym i otworzyć te jakże wypaśne trzy paczki dexu które dostałeś na event.
Ale wbijesz za to punktów, o stary, a jak miałeś fantazję i ciśniesz ze sztabem to jeszcze ci wchodzą dwie pełne paki, mamma mija jesteś jak mario na dwóch grzybkach.
Także możesz sobie teraz wzmocnić punktozę o tyle, co w ciągu dnia wydusisz z ekspów jak je regularnie puszczasz na odkrywcy z kilkoma badaniami lf na ekspy.
Także warto było.
A garba i tak mieć będziesz to bądź trochę bardziej garbaty ku chwale Reichu żebyś spuścił trochę kasy niemiaszkom, oni ci za to dadzą parę obrazków więcej. Wydrukuj sobie screena i powieś, bo jutro obudzisz się z rwą kulszową za te nadgodziny, wywalisz na IP albo SOR, jak cie będzie bolało jakby ci rekin nogę odgryzł, zapomnisz odebrać fs, zezłomuje cie paczkomat i tyle twoich wybryków.
-
Wiecie co, żeby nadal w 2025 roku postulować, że jak nie będzie antymaterii, to będzie zajebiście i w ogóle, to trzeba ostatnie 20 lat spędzić w śpiączce, bo inaczej się tego nie da nazwać.
Ogame to model gry, który śmiało można nazwać DINOZAUREM. Gdy przeglądarkowe bardzo szybko straciły na popularności, gdy pojawiły się alternatywy, ale najważniejsze jest to, czego wymaga sama gra: to nie gracz dopasowuje grę do siebie, to gracz musi się dopasować do gry. Profil samego gracza się bardzo zmienił, my tutaj obecni nie jesteśmy już dzieciakami, nastolatkami czy studenciakami, którzy mogli zarywać nocki, żeby wykręcić parę procencików, mamy prace, mamy rodziny i po prostu mamy znacznie większy wybór rozrywek, które nie wymagają od nas takiego angażowania się, z ryzykiem, że przez głupie zaspanie straci się dorobek kilku lat gry.
Lepiej się tego nie dało ująć moim zdaniem. Kiedyś świat ograniczał się do szkoły, kolegów i Ogame (chociaż to drugie i trzecie często szło w parze).
Większość z Was moim zdaniem myli przyczyny ze skutkami. Ogame staje się coraz bardziej dysfunkcyjne (nieprzestrzegany regulamin, oszustwa, kupowanie kont, zawieszone floty i nierozliczone starcia przez przeciążenie silnika, push antymaterią). Ale to, że jest nas tutaj coraz mniej i coraz mniej zaangażowanych nie wynika z tego że Ogame "się psuje" (zobaczcie jak słabo radzą sobie inne przeglądarkowe gry freemium), tylko po prostu z tego że mamy życie które angażuje nas bardziej niż gra. Jak mam do wyboru klikać skany w durnej grze, a bawić się z dzieckiem to wybór jest oczywisty.
Z dzieciństwa związanego z grami zostało mi trochę czasopism, płyty z grami. Komputer z XP'ekiem umarł nieodwracalnie. Tak samo jak większość forów i gier online w które grałem (serwery nieczynne, społeczności martwe). Ta gra to jedno z niewielu miejsc w których mogę pobyć ze swoim wewnętrznym dzieckiem, razem z innymi, w życiu które od rana do wieczora non stop wymaga ode mnie odpowiedzialności, dojrzałości, żelaznej dyscypliny i ciągłego udowadniania że na coś zasługuję.
Także mimo że jest kulawa i niektórzy ludzie to świnie to jeszcze na trochę tutaj zostanę. I myślę, że wielu z Was jest tutaj z podobnego powodu, tylko trochę nie wypada dobijając do 40 mówić "będę grał w grę"
-
Ze względu na fakt, że te zezłomowane pance Bluesa w dużej mierze zostały wyspawane na prochach moich znajomych z poprzedniego serwera jestem tym bardziej zadowolony, że teraz zmieniły właściciela.
Ale ostatecznie zarobiło GF, bo nasza owieczka do golenia już otworzyła szeroko kieszenie i na ten moment punktów ma nawet więcej niż poprzednio.
Maciek po statystykach starcia widzę, że obrona była na planecie. Jestem bardzo ciekaw, jak dorwałeś paczkomata? Napisz ze dwa zdania co tam się wydarzyło.
-
Na Xuange na wybór klasy sojuszu poszło 400k anty, rozumiem że serwera to nie obchodzi i jak chcę od nowa swój sojusz to na Kalyke muszę zakładać i sypnąć znowu kasą na klase sojuszu?
-
Witam wszystkich.

Generalnie nie wojuję, także, jak mawiał klasyk, "To mały krok dla ludzkości, ale dla karła normalny".

Wziąłem paru graczy pod lupę, z czego buners pracując jak dzielna pszczółka zbierał surkę z idlerów. Jako że miałem dokładnie taki sam plan na spędzanie wolnego dnia uznałem że muszę coś z tym zrobić. Poleciałem tym co akurat było wolne. Rezultat wyszedł następująco:
Dnia 03-07-2025 17:01:54 następujące floty spotkały się w walce:
Agresor ZetaTech [EMERYCI]
________________________________________________Mały transporter 240.455
Krążownik 49.246
Okręt wojenny 19.538
Pancernik 15.756
_________________________________________Obrońca buners
________________________________________________Mały transporter 24.642
Duży transporter 44.025
Krążownik 1.000
Recykler 1.020
Sonda szpiegowska 18.000
Satelita słoneczny 882
Wyrzutnia rakiet 14.063
Lekkie działo laserowe 10.000
Ciężkie działo laserowe 5.000
Działo Gaussa 1.000
Działo jonowe 1.000
Wyrzutnia plazmy 500
Mała powłoka ochronna 1
Duża powłoka ochronna 1
_________________________________________Po bitwie...
Agresor ZetaTech [EMERYCI]
________________________________________________Mały transporter 232.891 ( -7.564 )
Krążownik 49.058 ( -188 )
Okręt wojenny 19.503 ( -35 )
Pancernik 15.755 ( -1 )
_________________________________________Obrońca buners
________________________________________________Zniszczony!
_________________________________________agresor wygrał bitwę!
Agresor przejął:
0 Metalu, 0 Kryształu i 21.485.899 DeuteruAgresor stracił łącznie 37.893.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 892.679.000 jednostek.
At these space coordinates now float 259.287.500 metal, 256.353.900 crystal and 4.217.400 deuterium.
The defender gain a wreckage field of 53.600.000 metal, 50.936.000 crystal and 630.000.
Agresor przejął łącznie 21.485.899 jednostek.Szansa na powstanie księżyca 20%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 238.794.500
Kryształ: 239.344.900
Deuter: 25.312.299
agresor zyskał łącznie 503.451.699 jednostek.Podsumowanie obrońca
Metal: -413.220.000
Kryształ: -353.442.000
Deuter: -42.336.899
obrońca stracił łącznie 808.998.899 jednostek.Z tego co widziałem na przestrzeni dni obrońca daje sobie radę - teraz się bardzo pilnuje, a w ramach odbudowy przypakował 1kkk na planecie w obronę.
Także mam nadzieję że nie spocznie na laurach i po fuzji powalczy gdzieś indziej 

-
-