Posts by nginx

Pod warunkiem że będziesz na niego wyczekiwał... faktycznie tyle ich zbierzesz, i będziesz akurat pod niego ustawiał zabudowę. Bo to wybacz ale troche z dupy tłumaczenie "Można było z eventu.... " ... event to event. Mowa tutaj o czymś zupełnie innym, a jeszcze było by to powiedzmy logiczne co napisałeś gdybyś mógł te 17k artefaktów na koncie trzymać. A jak wiemy nie możesz bo limitu 3600 też nie zwiększą.

CO do środka płatniczego - czyli artefaktów, ma on sens w przypadku tylko tych graczy którzy nie muszą, nie potrzebują bądź nie planują ich użycia na nic innego. W przeciwnym wypadku to takie trochę wymuszanie BYĆ albo NIE BYĆ... albo robię LF albo wydaję na głupoty,.

Mogę powiedzieć od siebie iż próbowaliśmy / próbujemy na discordzie przepchać jakiekolwiek zmiany z tym związane. Ale jedyne co z tego wyszło - to głupi event z artefaktami... głupie itemy... wiadomo o co chodzi. Przy dyskusji dekle z GF powiedziały tylko tyle że nie widzą sensu zmian bo nie można za szybko i za łatwo tych lf robić, a obecny stan rzeczy jest ustawiony / uzgadniany z "graczami" i to gracze zadecydowali o tym ze tak jest dobrze więc żadnych zmian ułatwiających zdobywanie artefaktów czy stawianie LF nie planują i nie będzie. Luźno przytoczyłem wypowiedź pewnego Zera z GF który tak to wytlumaczył.

Wiec... dostaliśmy event z nagrodami za zbieranie artefaktów, ciche nerfy w backendzie i gówniane itemy jak exp do LF czy "paczki artefaktów". Tyle - przynajmniej na razie udało się zyskać co jest po prostu ironią na sugestie / propozycje co do zwięszenia czy limitu lotów dziennego czy samego "magazynu / limitu artefaktów które możesz trzymać na koncie.

Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami. XD

Ameryki nie odkryłeś i niestety - ale to dziala tak jak GF chciało co by działało. Przeniesienie konta na inne lobby - sprzedaż, kupno zamiana skutkuje tym że wszystko się kasuje / zeruje / resetuje. Konta nie idą na inne lobby z osiągnięciami. I taki jest cel tego wszystkiego. Wszystko w jednym lobby bez handlowania / dodawania sobie za darmo osiągnięć co działo się na samym początku a czego skutkiem było przez jakiś czas wyłączenie kodów przekazania. Po to właśnie co byś nie boostował ( głupi dobór słów ale lepszego określenia nie znajduje ) sobie innych kont albo innym kont swoimi osiągnięciami.

Wiem że już pytałem ale muszę się upewnić bo tyle wku....u co dostałem na jishui to szok.

Czy jak usunę konto z serwera sezonowego to skiny/avatary/tytuły zostaną na koncie? wiem że w momencie przekazania znikają.

Czy ktoś już coś takiego robił że kasował konto z serwera sezonowego?

nie zostaną - niestety

Niestety - zostają. KOnto na serwie sezonowym możesz bez problemu usuwać - poprzez odpalenie kasacji konta w ustawieniach. Wszystkie osiągnięcia, skiny, avatary, tytuły zostaja na twoim głównym koncie.

Natomiast co już od miesięcy się powtarza i jest powtarzane - przeniesienie na inne lobby skutkuje kasacją wszystkich avatarów, skinów, osiągnięć etc.

Więc bez problemu można kasować konta na serwerach sezonowych - a wszystko zostanie na głównym ( wiadomo jeśli ma się wszystko w jednym lobby oczywiści - ale to chyba oczywista oczywistość ) .

Raczej to drugie, napisałem i po de mną kolega też - co jest czasowe co nie. Powtórzę - sloty + nowe itemy / boostery do expa. Na starych unii. Reszta wszystko stale. Na nowych unii wszystko jest czasowe.

Trzeba choć odrobine kreatywności wykazać. A nie liczyć że wszystko pod nos podsuną :) Bo nie na wszystko każdy ma jakikolwiek wpływ.

Na nowym unii wszystkie są czasowe.

Na starych - czasowe są sloty i te nowe boostery do expa. Reszta jest stała.

Wszystko jest napisane tam gdzie powinno - w ogłoszeniu eventu.

i7sCOTI.png

Ale tu nie ma żadnej tajemnej wiedzy. To wiedzą wszyscy od dziesiątek lat - bo tak ta gra działa. I nie ma sensu drążenie na siłę tematu i szukanie dziury w całym. Tak jest, bylo i będzie. I nikt nie będzie tego wyjaśniał czy rozpisywał bo nie ma czego. Tu nie ma błędu gry - to jest część tej gry. Gdyby było to błędem - kazdy lądował by już od lat na banie. A ty próbujesz na siłę zrobić z igły widły - taka gra i w taką grę gramy. Akcje / interakcje generują aktywki na planetach czy moonach i będą. I nikt za to karany nigdy nie będzie bo oznaczało by to pozbawienie możliwości grania. Nie ma buga, nie ma błędu - tak gra wygląda i będzie wyglądała.

Drążysz na siłę i brniesz w coś co kompletnie nie ma sensu. Szukasz na siłę jakichś problemów - a gra ma ich znacznie więcej i są znacznie bardziej poważne niż to.

Jeśli uważasz że powinno być inaczej - zwróć się bezpośrednio do osób odpowiedzialnych za kod gry i za jej działanie. Tutaj na tym forum ich nie znajdziesz. Zwróć się do włodarzy tej gry nie do "pracowników na wolontariacie - patrz członków teamu / administracji ogame PL". Ogame to projekt globalny, a PL jest tylko jego małą częścią. Nikt ci tu w teamie nie wejdzie i nie nadpisze kodu gry bo nie od tego są. Od tego są niemiecko - indyjscy programiści, pracownicy Gameforge których jak już napisałem tutaj na forum PL nie znajdziesz. A oni i tak co najwyżej albo cię zleją, albo nawciskają kitu - albo dodadzą do listy TO DO na 2344 rok, bo od tak dawna kwestia choćby tych nic nie znaczących aktywek istnieje i nie jest z nią nic robione.

Ty sobie grasz - to sobie graj, i nie zawracaj sobie głowy aktywkami.

To co opisujesz sugerowało by że nie wolno ci nic budować i ustawiać do kolejki. Jeżeli kolejka generuje aktywki - a jest tak od wielu wielu lat i nic do tej pory nie zostało z tym zmienione, ba, gra ma jeszcze kilka innych bugów które te aktywki wywołuje.

Nie za bardzo widzę sens po prostu tych dywagacji na ten temat, tym bardziej że autorefresh o którym mówisz działa zupełnie inaczej, a kolejkowanie inaczej. Dodatki do przeglądarek - autorefreshe - które są zabronione - generują aktywność w momencie przeładowania strony, ale tylko na planecie na której "zostaniesz". I jest to wywoływane przez "zewnętrzne narzędzie". A nie przez grę.

W kwestii generowania aktywności - aktywki pojawiają się w momencie zakończenia badań lf na planetach, obrona w stoczni to już wiesz, aktywki pojawiają się czasami w momencie zakończenia zwykłych badań na planecie czy losowo nawet i budynków na której to badanie czy budynek odpaliłeś.

Ty rozkminiasz że nikomu nic nie wolno robić w grze - bo powoduje to aktywki na planetach / moonach, i jest to bugusingiem. Gdyby tak było nikt by nie mógł grać. To że nikt nie naprawił tego przez lata i to długie lata - bo tego typu rzeczy są "częścią" tej gry od chyba dekady - albo świadczy że mają to gdzieś albo że nie sa w stanie tego naprawić.

I nic na to nie poradzisz, a oskarżanie ludzi o bugusing bo sobie kolejke ustawili czy badanie - co jest funkcją gry - niestety mija się z celem.

ja już w tym miesiącu miałem 15 na 4.5k lotów ciut ponad wiec... obstawiam ze może się dać :D

Zależy jak to interpretujesz. Event nie zakładał nigdy dodatkowej puli lotów - przynajmniej tak to wyglądało na początku. Bonusowe loty to nie była "extra pula " a jedynie booster na wiecej artefaktów z nich. Więc latając - pobierało z twojej. Jeśli je wylatałeś i jeśli o tym mówisz no to nie latałeś za darmo - tylko za "swoje", nie "za dodatkowe".

Rxecz w tym, że tego nie wylatałem. Nie chodzi mi zresztą o te bonusowe loty, bo to zupełnie co innego. Miałem swego czasu dłuższą przerwę od gry, a loty FŻ i tak się codziennie dodawały (jak wiadomo po 50). Miałem jeszcze ponad 1000 ,,wolnych" lotów wczoraj wieczorem, a dzisiaj nie ma już z tego nic. Na 99% to kolejny bug związany z wprowadzeniem eventu ze sklepem FŻ.

Bardzo możliwe, tym bardziej że od paru dni tych bugów w związku z tym eventem wysypało się znacznie więcej w kwestii nawet przedmiotów z nagród. Jeśli tak jest ze ci po prostu pokasowało a nie latałeś to coś zaś zje ali i teraz pytanie czy będa mieli chęci to w miare sprawnie naprawić.

Zależy jak to interpretujesz. Event nie zakładał nigdy dodatkowej puli lotów - przynajmniej tak to wyglądało na początku. Bonusowe loty to nie była "extra pula " a jedynie booster na wiecej artefaktów z nich. Więc latając - pobierało z twojej. Jeśli je wylatałeś i jeśli o tym mówisz no to nie latałeś za darmo - tylko za "swoje", nie "za dodatkowe".

Miejsca na taki event w grze nie ma i nie powinno być. To samo adekwatnie do tematu - tyczy się przedmiotu na wiecej surowca z expa który bezmyślnie nam zaserwowali. Ilość surowca powinna być tylko i wyłącznie zwiększana badaniami - czyli czasem i uporem a nie kasą czy pójściem na łatwiznę.

Wiadome - badania paczkami robisz, ale to powinno być tylko i wyłącznie generowane z poziomu samych badań / budynków w grze a nie dodatkowymi płatnymi czy też nie - dodatkami czy eventami.

W przeciwnym wypadku tyczy się to ogólnie "zwiększaczy" czy to eventu czy itemu - klasa odkrywcy dla aktywnych przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie.

Analogicznie do tematu wypadało by wtedy dodać event na "9 x więcej surowca z wydobycia" czy "9 x wiecej debrisu na pz" .

Limit dzienny to 150 - bonusowych - w tej edycji eventu, normalnie zapewne 100, które mają dawać więcej artefaktów w czasie trwania eventu. I to nie są dodatkowe loty tylko takie które idą z normalnej puli.

50 po 14stej, to normalny "przyrost" do ogólnego limitu lotów.

Pula 150 - ma dawać więcej artefaktów ale nie są to "osobne / dodatkowe" loty poza licznikiem. Zwał jak zwał. Chyba że tobie liczy inaczej :D

nie da sie miec naraz 8465 artefaktow :) tak samo i zebranie tego to w jeden dzien bardzo ciezko

Chyba ze miałeś jakiś zapas z tych rekompensat jedynei wtedy :) A zebrać\ - tak, cięzko , jak masz zapas lotów spoko, jakoś to wylatasz, jak go nie masz nie jestes w stanie. Tym bardziej że te 100-150 juz\ obecnie co było zbugowane wcale jakoś więcej nie dało, jak bym porównał tak na szybcika z tych 100 bonusowych miałem nawet mniej niż ze 100 nie bonusowych. Obecnie od kilku fal wpada może po 50 artefaktów więc.... kolejny kabaret nam fundują.

A i jeszcze pozostaje dylemat, czy warto w ogóle te artefakty i loty marnować , jeśli masz / miałeś plany zmian czy rozbudowy kolejnych ras to pozostaje pytanie czy jest w ogóle sens tego skoro niedługo i tak to wszystko kupisz za anty. I co teraz z tej perspektywy cenniejsze, artefakt czy jakieś czasowe gówno. Tym bardziej że nic nie zmienią w kwestii limitu 3600 czy limitu lotów jak potwierdzili ostatnio - bo nie może być za łatwo te lefy robić. Luźno cytując wypowiedź tych pajaców na disco.

Ktoś skorzystał z przedmiotów Dopalacz Surowców z Ekspedycji (20%) lub Dopalacz Surowców (15%)??

Przez jaki okres czasu poprawiają ekspedycje/wydobycie?

Oczywiście nie ma takiej informacji przy nich...

Czas na użycie - 7 dni

Czas trwania po użyciu - 7dni.

Dodatkowe korzyści podczas wydarzenia:

• Zwiększona liczba codziennych misji odkrywczych.
    • Większe szanse na znalezienie artefaktów.
    • Dodatkowa nagroda dla graczy z aktywnym sztabem dowodzenia.

Zablokowane całkowicie zdobycie artefaktów. Na 44 misje same nieudane. Nigdy się to nie zdarzyło.

Te 100 bonusowe podobno są zrypane / zbugowane. Czyli coś co GF ma w pakiecie dziennym - wszystko co nowe jest na fali bugów i błędów. Kolejne podobno już lepiej dają\ ale tu zdania są podzielone, jedni mówią ze na 200 lotów zero, a inni - pewnie GFowe opłacane trole - że sypie jak złotem :) Więc ni jak się do tego ustosunkować, trzeba poczekać na jakiś oficjal.

Ale po prostu jesteśmy testerami bugów pewnie.

WYdajesz artefakty za nagrody które pewnie i tak w większości przepadną. Więc pytanie czy nie szkoda czasem na to artefaktów marnować ?? :D Lepiej zostawić, może kiedyś najdzie ochota na zmiany LF - wtedy bardziej się przydadzą. Jeszcze jak by nagrody za sztab nie były czasowe to dobra, da się to jakoś przełknąć... a tak... lipa w luj :) Najłagodniej tak to można określić :)

I trzeba dodać jeszcze jedno - w tym evencie mamy tak wychwalane przez wszystkich itemy "CZASOWE" przecież one tak poprawią komfort gry że ło ja cie nie pieniczę. Wszystko takie super, GF tak super zadbało o graczy ... a znowu event gdzie 95% nagród przepadnie :D