Posts by nginx

Co to za syf wogole .

Mi wszystkie paczki przepadly... jest ivent za ktory place antymateria zeby miec sztab szkoleniowy i wogole nie otrzymuje zadnej nagrody...

W ekwipunku nic sie nie pojawilo jakas zenada wogole co sie dzieje z ta gra...

masz dodatkową kategorię - Przedmioty ograniczone czasowo. Musisz sobie przewinąć. I tam ci dopiero nagrody przepadną - po 7 dniach od odebrania jeśli nie wykorzystasz. W sumie event jest darmowy - nie płacisz za niego, a jedynie decydujesz czy chcesz dodatkowe - za sztab czy nie. To nie jest płacenie za event
    Kp753df.png

Fenrir, uderz w stół a nożyce się odezwą. Czyli jednak zasugerowałeś o kim piszesz czy nie? To przysłowie to takie właśnie szukanie dziury w całym, zamiast dyskusji o Evencie z nagrodami.

Pojawiał się tutaj wielokrotnie argument dotyczący przepadnięcia itemów. Dla mnie to naciągane, bo paczki surowców można zawsze spożytkować choćby na badania FŻ czy dodatkową obronę. Itemy bezterminowe też można aktywować lub nie zatem w obu przypadkach nastąpi przyrost punktów na koncie. Ogólnie przeważa tutaj sceptycyzm co jest w pewnym sensie uzasadnione. Normalne że część przyzwyczaiła się i trudno im się pogodzić ze zmianami. Wielu wskazało także że trzeba poczekać z ostateczną oceną wpływu bieżących zmian. Proszę Was: szanujmy swoje odrębne i często przeciwstawne poglądy, w porządku?

Wpływy bieżących zmian są takie, że itemy przepadają bez możliwości ich użycia.

A dlaczego - bo zdecydowana większość nie będzie kupowac paczek i anty tylko po to co by na siłę coś ustawić do budowania czy badania żeby móc ich użyć. To samo tyczy się np zmiany klas. Tak jak piszesz, czasowe paczki jeszcze się zużyje, natomiast cała reszta idzie do wywalenia - po prostu przepadnie. A ty sobie dalej graj bez monitora czy stopami jak tam wolisz. Na 300 kontach. Bo to co piszesz jasno pokazuje idiotyzm i brak jakiejkolwiek logiki a jedynie próbę skontrowania i skompromitowania słusznego narzekania i słusznych argumentów przeciwko tego typu nagrodom. Bo to nie są nagrody - to jest dla większości graczy po prostu zwykłe NIC - bo jak itemy po określonym czasie znikną - to zostanie po prostu jedno wielkie NIC a nie "nagrody".

A zamysł tego jest taki co by własnie wymusić podświadomie na ludziach wykup paczek i na siłę stawianie / budowanie /badanie w celu użycia co by nie zniknęło a zarazem pozbawienie ich czegoś "za co nie trzeba płacić" a można było sobie uzbierać i w odpowiednim dla siebie czasie użyć.

Obecnie można też zaryzykować i powiedzieć że jest to przygotowanie do wprowadzenia - za anty zapewnie też - nowych itemów. Pretekst że niby mają one być w eventach tylko, ale kwestią czasu będzie jak pojawią się nirmalnie do zakupu o ile część z nich takowa już na starcie nie będzie. Co z kolei doprowadzi do wysrania klas odkrywcy która stanowiła swego rodzaju boost dla graczy f2p / low spenderów na margines bo zrobią z niej klasę p2w poprzez boostery, wzmocnienia i inne dziadostwa które planują wprowadzić.

Więc jak ci płaca za pierdzielenie głupot - nie obrazaj innych bo gówno masz pojecia o tej grze. A jedynie zachowujesz sie jak ruska maszyna do trolowania w sieci.

Część z tych opisów wygląda tak że czytając zapewne luźny przekład można się spodziewać że jak to wejdzie to zamiast zwykłych paczek z limitem czasu w evencie ludzie zaczną dostawać losowe - i każdy inne jak to przystało na ogame czyli jeden dostanie paczke z 1h wydobycia drugo z 24 a normalne jedynie kupować :D Więc oszczędność - gdybając sobie luźno - pójdzie na maxa i ba będzie jeszcze czasowa :D

Co do reszty - czekamy kiedy te wszystkie dopałki wejdą do sklepu bo że wejdą - trzeba być tego pewnym. GF już ma mokro w pampersie na myśl o tym jak się\ wszyscy w sklepie na to rzucą i ile na tym zarobią :)

Cieszmy się że dali terminu ważności na rzeczy które są już w ekwipunku, oj chyba i to będzie xd

W zasadzie od początku tej gry gracze mają wrażenie że gra chyli się ku końcowi, a jednak nadal ma się całkiem nieźle :kawa:

Gameforge - Challenge Accepted :trollface:

Edit: ja bym chociaż dał wybór - mocna nagroda ale ważność 7 dni lub słaba bezterminowa. Np. taki newtron 2h vs 24h - kto bada zgarnie 24h, kto chomikuje bierze 2h.

No to b było nawet spoko, ale myślę że nie o to im chodzi. Tutaj kwestia jest tylko i wyłącznie kasy. W tej chwili - przykładowo u mnie - ale pewnie i 99% graczy praktycznie wszystkei nagrody przepadną. Głównie boostery na budynki, badania floty. Nikt na siłę nie jest w stanie tego użyć więc i sensu większego nie ma w robieniu tego ani nawet kupowaniu sztabu jak kiedyś tylko na ten event. Boostery na surę, ok, jeszcze sie poodpala ale to o chu* robić tak czy siak. Więc teraz bedzie trzeba kupować za anty bo za frajer już nie uzbierasz. I to jest właśnie cel.

Przykładowo chomikowało się skracacze na budynki lf pod zabudowę nowej planety, teraz już albo bedzie trzeba je kupować albo skracać za anty albo budowac dłużej. Więc te dauny z GF po prostu zagrały kartą idioty - i zrobiły z nas idiotów. I z siebie przy okazji, bo manipulują w ten sposób podświadomie.

Nie dla 7 dniowych nagród, śmiech na sali, chyba że nagrody będą dostosowane dla danej klasy bo co ja zrobię na zbieraczu ze slotami ekspedycji +3 na 30 dni ?

Możesz przyczynić się społeczeństwu Ogame i samym tuzom z GF i przetestować czy poprawnie znikają po upływie okreslonego czasu 7 dni :) Tak co by nie okazało się że część ludzi z jakiegoś powodu dostanie je perm a część z limitem czasu :D OD taka mała sugestia jak pomóc biednym niemieckim developerom z Indii ulepszyć tą grę :D

O to im chodzi, jeszcze jak wydasz na to anty żeby zdążyć w te 7 dni - tym bardziej będą się spuszczać z podniecenia. Takie jest założenie tego cyrku.

Jak widać wygrała opcja nr 2- odebrałem nagrodę skrócenie czasu budowy budynków o 6h i mam tylko tydzień na to, żeby to wykorzystać

ta informacja pojawiła ci się dopiero po odebraniu nagrody?? Czy widziałeś ją już wcześniej? U nas są inne nagrody z tego co widzę

Ta informacja pojawia się po odebraniu nagrody, więc warto odbierać nagrody na koniec eventu.

Nie wiele to i tak zmienia , i tak będą ograniczone czasowo i tak. Więc..

pożyczył na odbudowę floty

Nie istnieje takie pojecie w zasadach tej gry. Nie ma pożyczania surowców, czy to na odbudowę czy to na zabudowę czy na waciki. Nie ma pomocy na odbudowę po złomie. Jedynie Darowizny. Teraz wszystko zależy od podejścia teamu. Ale pożyczyć to możesz mnie kilo cukru jak mi braknie a nie surowce w grze z terminem na oddanie.

u0fz407.png

Zbliża się nowy event i pojawił się tam ciekawy zapis:

Ostrzeżenie: Wszystkie przedmioty dostępne podczas eventu są tymczasowe (z wyjątkiem Sztabu, jeśli jest jedną z nagród).

Oznacza to, że czas na ich użycie jest ograniczony. Jeśli czas upłynie, a przedmiot nie zostanie aktywowany, zostanie on usunięty z ekwipunku.

Dobrze rozumiem, że jeśli np. odbiorę dopalacz jako nagrodę i nie wykorzystam tego w odpowiednim terminie (jeśli tak to jakim?) to mi on przepadnie?

No kurde na to wychodzi... Czemu to ma służyć? Sam mam z 1200 zachomikowanych przedmiotów i nie podobają mi się te zmiany.

Można wywnioskować z dodatkowej kategorii z ekwipunku że moga to być jakieś nowe nagrody, nie wiem przykładowo - badanie jakieś, czy budynek , i dadzą powiedzmy 7 dni na ich użycie, co by zmusić ludzi do kupienia anty i paczek w celu podbicia przed odpaleniem nagrody ( taka mała fantazja ) ale zapewne tak to będzie wyglądało.

ale po co Wam artefakty jak już wszytko macie rozwinięte?

Choćby nawet po to co by sobie np zrobić kolejną rase na wszystkich planetach - bo przy robieniu tego na czysto - za pierwszym razem musisz ustawiać badania od zera , artefaktami właśnie. Później przy zmianach już masz ustawione. Ale co by nie trwało to rok - artefaktów trzeba od ciula.

"Zawsze jesteś w gotowości" - na 99,99% to ten zleakowany dotyczący (wtedy) 365 dni bez urlopu/nieaktywności, ale skoro dostał go teraz, to oznacza, że zmieniły się warunki (bo nie minęło 365 dni od wprowadzenia osiągnięć). Tylko pytanie na jakie, skoro nie wyskakuje to teraz większej liczbie osób.

Hmmm, to też bym dostał, bo nie biorę urlopów i loguje się codziennie. No chyba, że liczy dni na każdym koncie w lobby i sumuje.

Albo policzyło dni ogólnie, a nie od wprowadzenia osiągnięć. Bo tak by to np w moim wypadku wyglądało.

Troche chyba cię fantazja poniosła z tymi ilościami. Ilość założonych kont nie oznacza ilości graczy. Nowe uni to kilka stówek na starcie - mówiąc tylko o PL , z czego połowa przynajmniej to multi, boty etc. o 2-3 tygo zostaje kilkadziesiąt.

Najstarsze Unii - po fuzji nie mają nawet tylu aktywnych . Ale masz dużo racji tak samo nie podważam w żadnym wypadku tego co piszesz.

Bardzo mnie cieszy, że zawiązała się koalicja "Nie dla X2 wojennych".

Z dywanu na podłogę spadli proponujący takie rzeczy.

Nie bądź taki hop do przodu bo ci z dołu zabraknie. Na Quasar też się nam odgrażali, wygrazali że nic nie przejdzie, nic nie bedzie nic się nie zmieni... a jak się okazało że jednak ankieta przeszła mimo "koalicji" to do dzisiaj żadnego na forum nawet nie widziałem więc :D :D

fajnie by było zobaczyć jakies statystyki ile konto zostało zmigrowanych na poszczególne uniwersa docelowe, odliczając idlaki. Wtedy można wysnuć jakieś wnioski po fuzji. Kerberos zapchany idlakami, w pierwszych 4 galakatykach z świecą szukać wolnej planety na pozycji 8, ale w 8 i 9 galaktyce coś sie znajdzie.

Jak tam na u68? Czy Rosalind?

JEszcze w 8 i 9 znajdziesz, ale też już jest cięzko tym bardziej jak nie robisz uli albo nie chcesz mieć wszystkiego w jednej gali. Tutaj raczej w przypadku kerba nie ma co zliczać bo była to fuzja jednokierunkowa dla 2 zapchanych unii.

Hehe a co oznacza odpowiednio wcześniej ;) zazwyczaj przed fuzja jest dyskusja i proponuje brać w niej czynny udział ale to co my powiemy i co team zarekomenduje a to co i kiedy zrobi GF to dwa różne światy...

To wszyscy wiemy. A inteligentny człowiek domyśla się, że dalsze ruchy również są rozplanowane. I byłoby miło gdyby można było się na to jakkolwiek przygotować.
    Czy na przykład aktualne uni docelowe może stanie się Exodusem. A śmiem przypuszczać, że to jest realne. Takie Kalyke połączyłoby się z 68 bądź Rosalind.
    Zwłaszcza, że część uni czeka dość długo na jakiekolwiek odczuwalne ruchy. A skoro nie ma ruchów to chociaż jakiś plan mógłby być w pewnym stopniu przedstawiony.

Aż do ogłoszenia fuzji w tym roku nikt nie zakładał scenariusza ze ktoś ruszy Quasar i Quantum... Tymczasem zbili je w kupę , wydupczyli na Kerberosa i zrobili tam po prostu orgię, gdzie tysiące idlaków zapchały wszystkie gale a ilość pozycji do zasiedlenia można policzyć na palcach jednej ręki. Pominę już fakt że wiekszość czeka aż dodadzą jeszcze z jedną - dwie gale żeby jakoś sie to rozładowało, to zakładanie że jakieś uni bedzie , zostanie lub stanie się docelowym przy kolejnej fuzji mija się znacząco z celem bo nie da sie tego przewidzieć.

Gracze jedno, pierdu pierdu zachęcają do propozycji, później okazuje się że ktoś i tak ma to w dupie i zrobi po swojemu więc... Wydaje mi się że to sie po prostu mija z celem. Nie mamy na to żadnego wpływu. Choćby nie wiadomo jak się zapierać - oni i tak to zleją i zrobią po swojemu.