Przenoszenie uniwersów.

• Jak w temacie - wiadomo coś o kolejnych przenosinach? Na Quadrantids są obecnie 604 konta, z czego aktywnych maks może 100 optymistycznie zakładając. Trochę słabo. Może wprowadzić jakiś próg graczy, po przekroczeniu którego można się ewakuować na inne uniwersa?

• Przydałoby się skrócić czas oczekiwania do kilku dni, np. 7 dni i najlepiej z pominięciem cmentarza.

Taka opcja urlop ze znaczkiem przenieś na inne uni. :D

Ale za dużo zachodu. Komu się chce coś takiego tworzyć. :D

• A z tego co ja dobrze kojarzę to takiego frykasu to nie maja czasem tylko konta w top 10-15 nie pamiętam dokładnie :D

Ja bym proponował dać taką opcję za 500k anty w sklepie, że możesz się przenieść na dowolne uni które ma nie mniej jak 3 miesiące powiedzmy i raz w tygodniu takie przenosiny by się odbywały, np w trakcie konserwacji.

• Dla przyśpieszenia czasu trwania procedury przenoszenia oraz jej częstości.

Prędzej przyczepiłbym się do przyspieszenia czasu, bo takowy - okres można skracać. Słowo przyspieszenie odnosi się raczej do ruchu w przestrzeni. Oczywiście moglibyśmy dywagować dalej na temat dylatacji czasu, bo tym jest właśnie jego przyspieszenie lub opóźnienie, ale nie ma to zupełnie związku kontekstem wypowiedzi. Co do częstości czy częstotliwości, to raczej to samo, bo nie zakładam że miał na myśli dylatację czasu i jednocześnie pulsację - np. prędkość (częstość) kołowa w ruchu po okręgu.

• Nie można wprowadzać chaosu gdzie wielu graczy chce wybić się na nowym universum a kiedy nie przejdą przez wyścig szczurów to rezygnują z fuzjami podobnie trzeba zapomnieć o tych czasach kiedy gracze z prędkością x1 mieli kilka tys pkt w niespełna 24h bez antymaterii bo to było oszustwo :trollface: oraz trzeba zapomnieć kiedy uniwersum było przepełnione nie można było rejestrować kont na nowo otwartym i że trzeba było szukać kolonii aby doklikac komplet planet do 9ciu :P:fgrin:

• Prędzej przyczepiłbym się do przyspieszenia czasu, bo takowy - okres można skracać.

Holon napisałeś tyle linijek i nie na temat. Rozmowa jest o przenoszeniu kont a nie o dylatacji czasu.

O czasie to nie wiem czy jest sens rozmawiać bo nic o nim nie wiesz. Jeśli czas istnieje to może ,,płynąć'' wolniej lub szybciej. Może być również jednostką przestrzeni a nie miarą czasu itd. To nie chodzi tylko o dylatacje czasu. Czasoprzestrzeń to jedna struktura a ty tego nie rozumiesz. Nie potrafiłeś prostego zadania rozwiązać z teorii względności. :D Tyle w temacie. :closed:

Tak jak napisałeś to nie dylatacja czasu ale kontekst jest o skróceniu procedury a nie samego czasu. Także nie trafione. :D

• Nie wiem czy wiesz ale GF w innej odsłonie swojej gry właśnie wprowadził takie rozwiązanie, że kupowałeś bilet i mogłeś migrować po innych serwerach. A takie przeniesienia odbywały się właśnie między innymi podczas konserwacji serwerów. Nie widzę powodów dlaczego nie miałoby to zostać wprowadzone też tutaj z limitem 3 miesięcznych serwerów - po takim czasie większość się wyludnia i nie ma co robić, więc czemu by nie skorzystać z opcji migracji na inny? A co do żetonów to nie widzę w tym najmniejszego sensu, antymateria z expów leci, więc jeśli komuś by zależało na zmianie serwera to musiałby poświęcić inne zakupy na poczet przenosin.

• Nie wiem czy wiesz ale GF w innej odsłonie swojej gry właśnie wprowadził takie rozwiązanie, że kupowałeś bilet i mogłeś migrować po innych serwerach. A takie przeniesienia odbywały się właśnie między innymi podczas konserwacji serwerów. Nie widzę powodów dlaczego nie miałoby to zostać wprowadzone też tutaj z limitem 3 miesięcznych serwerów - po takim czasie większość się wyludnia i nie ma co robić, więc czemu by nie skorzystać z opcji migracji na inny? A co do żetonów to nie widzę w tym najmniejszego sensu, antymateria z expów leci, więc jeśli komuś by zależało na zmianie serwera to musiałby poświęcić inne zakupy na poczet przenosin.

Niby racja, ale samo przeniesienie planety kosztuje 240.000 anty, domyślam się że przenosiny konta będą kosztować kilka razy więcej, niech to będzie nawet 1.000.000.W jakim czasie chcesz to uzbierać z samych expów?5 lat?

Niby racja, ale samo przeniesienie planety kosztuje 240.000 anty, domyślam się że przenosiny konta będą kosztować kilka razy więcej, niech to będzie nawet 1.000.000.W jakim czasie chcesz to uzbierać z samych expów?5 lat?

Nie no trochę teraz przesadziłeś z tymi latami, ja przez 3 miesiące nie wydając tej anty robiąc jakies 50-70 expow uzbierałem z 200k do tego na evencie z 300k ostatnio wpadło. Chyba troszkę przesadziłeś. A wiem, że są tacy gracze co i potrafią 150 expów dziennie robić, w dalszym ciągu mówię tutaj o kontach bez wzmocnień LF T3 pod anty czy odkrywce, bo takie konta zbierają dużo szybciej. Ta gra zawsze tak działała czy dłużej grałeś tym miałeś większe profity, wiadomo złom jakiś się trafi co Cię cofa w rozwoju, ale działa to tak samo, już pomijając tych co masę anty ładują w grę. A nawet jeśli nie udałoby Ci się uzbierać takiej ilości anty to przecież chyba raz na jakiś czas jakieś łączenie serwerów jest. A kto chciałby się szybciej ewakuować na starsze uni miałby opcję płatną i tak już bardziej się tej gry nie da zepsuć jak jest teraz, więc w czym przeszkoda....