Na stronie głównej projektu Infinity jest możliwość pobrania paczki 2.3.9. Paczka obsługuje kilka symulatorów bitwy i w zasadzie po jej instalacji oraz dezaktywacji wersji sklepowej paczki możemy cieszyć się ponownie przekierowaniem na symulator bezpośrednio z raportu szpiegowskiego.
W pierwszym zdaniu zawarłem bezpośredni link do wersji. Po pobraniu pliku .zip rozpakowujemy go, następnie z poziomu chrome wchodzimy w zarządzenie rozszerzeniami. Wyłączamy wersję sklepową 2.3.8, chyba że ktoś korzysta ze starszej to też musi dezaktywować. Następnie na karcie rozszerzenia (chrome://extensions) w lewym górnym rogu klikamy w Załaduj rozpakowane i wyszukujemy wcześniej rozpakowany plik zip i zaznaczamy tam katalog src. Jeśli wszystko zrobiliście poprawnie to po uruchomieniu ogame wchodzicie w ustawienia Infinity (ikona zębatki), na dole znajduje się sekcja Battle simulator
Mam nadzieję, że jakoś pomogłem w tych trudnych chwilach
ps. jeśli ktoś na karcie rozszerzeń nie widzi przycisku Załaduj rozpakowane to zobaczcie czy po prawej nie macie czasami wyłączonego trybu dewelopera.