Posts by DarthBartek

Zgadzam się z tobą, ale nie do końca. W życiu prywatnym facet z mercedesa, który wyprzedzi mojego passata nie wylewa od razu oleju za sobą abym wpadł w poślizg i wylądował na drzewie. Zobaczymy jaka będzie twoja śpiewka kiedy przy blasku księżyca zapakuje ci się wszystkimi koloniami w układy i poodkręca katalizatory w nocy ;)

Jak dla mnie powinna tutaj zadziałać policja kosmiczna i kolegę grzecznie wyprowadzić na inne UNI, bo tutaj zwyczajnie się marnuje latając za takimi berbeciami. Można mu nawet po przenosinach w ramach zadośćuczynienia uzupełnić bak o pół miliona antymaterii tak aby mógł od razu uciekać na drzewo przed innymi rekinami biznesu. Skoro jest taki hojny tutaj to w grupie śmierci wyblikuje się dwa razy więcej aby tylko przeżyć. Profit ? całe uni będzie zadowolone bo zostanie nam tylko jeden uciekinier z Arkham Asylum, który jak widać chyba nie lata do paczkomatu co 5 minut :)

Tego typu starcia nie przynoszą nikomu chluby :rolleyes: Gracz oddamszybko pojawia się na każdym uni i zawsze ma podobne tłumaczenie, że albo zaspał z telefonem albo awaria Taurona. Pewnie za jakiś czas inny "kolega" odda mu swoje konto i ponownie zobaczymy oddamjeszczeszybciej w podobnie ekscytującym pojedynku :|.

Chciałbym abyśmy doczekali czasów kiedy ogame z automatu przenosi osoby które odstają od innych 25-krotną ilością punktów i pakuje ich do jakiejś grupy śmierci gdzie sobie będą wspólnie adorować, bo taka zabawa dla 90% graczy nie ma sensu - radzę dobrze przemyśleć, bo inni są mniej skłonni wydawać kasę na te całe sztaby dowodzenia i inne artefakty kiedy wiedzą, że zaraz podleci taki Elton John i wystrzeli w nich 100 gwiazd śmierci po 2 dniach od istnienia UNI 8)

Trochę z niesmakiem się takie RW czyta. Z jednej strony jak się patrzy i widzi tyle wpisów to można bić brawo i gratulować wyczucia okazji, w końcu kto lata ten ma, z drugiej jednak strony jak się pomyśli że zbudowanie takiej armii to było kilka operacji blikiem to się trochę grać odechciewa. Sytuacja przypomina taką zabawę na dyskotece, kiedy wszyscy przychodzimy się pobawić przy jednej muzyce, ale pojawia się nagle jakiś gościu który chodzi co minutę do DJ'a i przekupuje go papierosem aby ten puścił jego utwór ?(

Specjalnie zalogowałem się na to forum, kiedy tylko ludzie donieśli mi co się stało. W sumie to rzadkość widywać Valhalle po stronie przegranych :)

Patrząc historycznie na to całe konto, można powiedzieć, że dorastaliśmy razem na tym samym UNI - Mensa (pominę dużą część historii, bo nie każdego interesują machlojki i brudy z mensy), potem połączyli nas z Kalekami i wydawało mi się, że pewne sprawy przycichną. Nic bardziej mylnego, wszelkie pusze, paczki i inne sraczki nadal trwały, niektórym to zbrzydło. Wszelkie zgłoszenia do supportu i te śmieszne bany na tydzień czy dwa to był taki lekki kabaret.

Pamiętam, że pod koniec mojej obecności na Kalekach to konto było mocno pompowane w różne sposoby i chyba była nawet gdzieś mowa o przenosinach na inne UNI. W zasadzie kwestią czasu było to jak Wau wykręci coś bardzo dużego i chyba nawet tak gdzieś w międzyczasie było ? Jednak jak mawia stare przysłowie nosił wilk razy kilka to ponieśli i wilka.

Gratuluję udanej akcji i pięknego rekordu. Kiedyś gdzieś przy piwie jak myślałem o moim dobrym znajomym to chyba nawet sam bekłem, że jego pożegnanie? odbędzie się dokładnie w takich jak opisane wyżej okolicznościach :D

Mam nadzieję, że nie zrazi go to do dalszej gry i gdzieś tam kiedyś powróci, bo życie bez takich antagonistów było by nudne.

Pozdrawiam wszystkich i bez odbioru.

Usagi dobrze Cię rozumiem, ja sobie zawsze poszerzam tą regułkę o możliwość skupowania kont innych graczy w celu przyjęcia innych korzyści (złom/stała farma). A to jak to wszystko jest ścigane i karane to chyba wszyscy dobrze wiemy, dlatego lepiej się nie denerwować i przyjąć taki stan jaki jest bo i tak nic nie zmienisz (przynajmniej na oficjalnym serwerze).

Bardzo fajny zysk, szczególnie to tankowanie, a ludzie znowu o tym kupowaniu ;)

Mamy 2021 rok i przypomnę, że istnieje coś takiego jak -

Pay-to-win (P2W)

Niektóre gry free-to-play pozwalają graczom płacącym za dodatkowe przedmioty i funkcje zdobyć dużą przewagę nad graczami niewydającymi pieniędzy. Takie gry określa się mianem pay-to-win („płać, aby wygrać”).

Jakiś czas temu zadałem sobie trudu aby poszukać w tym całym regulaminie ogame wzmianek dotyczących tego całego skupowania kont itd., to co tam przeczytałem zniechęciło mnie wtedy do drążenia tematu, więc nie czepiam się już takich rzeczy jak ta tutaj.

Pamiętajcie, że zazdrość to jest grzech 8)