w sumie ustawilem, ale nie wysyla statkow bo komunikat wyskakuje ze ich nie wybrano, a szablon skonfigurowany takze albo ja cos robie zle albo cos im nie pyklo ![]()
Posts by Khal Drogo
-
-
i gdzie te przyciski do ekspedycji?
-
mld zysku, a ile paliwa na lot poszlo ? tak z ciekawosci
-
No dzis troszke na uni sie cos zadzialo, gratulacje Plazmus, akcja sprawna i ladnie to wyglada

a obroncy 
P.S
Jestes zajebisty Plazmus, wspolpraca z toba to czysta przyjemnosc, co by o tobie na knajpie nie gadali, dla mnie jestes jak brat

-
-
Ja nie wiem, ze im to jest nie wstyd takie gowno wgrac na wszystkie serwery, kiedy maja testowe do jak sama nazwa wskazuje testowania tych ich miernych wypocin, to trzeba byc jakims "specem" IT chyba srednia ocen niedostateczny, zeby to w ten sposob wypuscic. Porazka na calej linii.
-
byla kiedys informacja, ze darmowe relokacje beda tylko przy fuzjach, ale przy wejsciu kont z cmentarza juz nie. przy fuzjach kazdemu sie nie dogodzi w 100%, ale jakas opcja wyboru byla by mile widziana. kazdy jest na swoich uniach bo ich konfiguracja byla dla niego odpowiednia, przymusowa zmiana na uni z drastycznie inna konfiguracja bylo by delikatnie mowiac nie fer.
-
Khal Drogo od jakiego poziomu wzmocnienia kaelshów wskoczył Ci dodatkowy slot na exp?
od 50% wzmocnie klasy postaci
-
-
Dzięki za rady - ogame tracker działa super : )
Wysyłam expy poprzez aplikacje ogame bo rzeczywiście jest bardzo szybko, ale zauważyłem, że pierwsza expedycja zżera mi 300k deuteru a nastepne juz po 30k : /
O co chodzi? To jakiś bug? Jak zmienie planete to tak samo pierwsza flota 300k i następne 30k.
Jest jakiś kalkulator żeby wyliczyć maksymalne zyski z expu?
jest blad w apce ktora chce wyslac pierwsza ekspe na koordy poprzedniej planety na ktorej byles, dlatego po zmianie planety klikasz ekspe ale jak widzisz 300k to zanim klikniesz wyslij kliknij podglad i powtorz wysylanie ekspy, bedzie juz wysylala na wlasciwe koordy za 30k
-
No akcja naprawde robi wrazenie i trzeba przyznac nie tuzinkowy to byl przebieg zdarzen jak wyczytalem z opisu, naprawde naleza sie gratulacje

a obroncy oczywiscie
chodz pewnie nie bedzie 
-
sporo anty znalezionej jest, szczegolnie na promce x9, ale czy by wystarczylo, to nie powiem jednoznacznie, bo zawsze anty mam na koncie i kupuje co potrzeba na promocjach, przez ostatnie 1,5 miesiaca prawie 500k znalezionej
-
Khal Drogo a nie lepiej Cię wyjdą mechy? Mądrzy ludzie podzielili się linkiem do kalkulatora opłacalności: https://docs.google.com/spread…6ufY2M/edit#gid=875491113
U ludzi jest metropolis co daje 0,5% bonusu do techów, u mechów natomiast są 2 budynki: jeden daje 0,3%, a drugi 0,4% (razem masz 0,7%). Im więcej exp i wyżej badania tym przewaga mechów nad ludźmi rośnie.
Sam przez to zmieniłem z Rocktali na Mechy i wróciłem do exp. Mechy mają jeszcze większą przewagę nad ludźmi jak masz planety na 15 pozycji (z powodu dexu) - tak przynajmniej jest w moim przypadku.
ja planety mam na pozycji 8, wiec boos do mety tez jest przyzwoity, a ludzie maja budynki dajace boosty rowniez do eko, wiec wybor u mnie padl na ludzi
-
Mam niestety rocki, ale zmieniam na ludzi i cisne metropolis, bledy z poczatku niestety sa kosztowne i troche czasu zajma z racji deficytu artefaktow. Wiazalem duze plany z systemem telekinetycznego suwu, ale przy tak szybki flotach pokojowych i doliczania owego bonusu do predkosci podstawowej statkow, roznice sa marginalne i nie dadza zadnych korzysci, obecnie na ekspe wysylam dt,pionek, rozpurka i ss, czas dolotu 3min44sek koszt lotu 17tys dexu, koszt czarnej dziury minimalny 37 mln, w przypadku pancka zamiast rozpurki i mt zamiast dt to czas dolotu byl byl 3min 3 sek czyli 41 sek szybciej w jedna strone ale koszt dexu 54tys i koszt czarnej dziury byl by ponad 100mln surowca, do tego zadej rozpurki i niszczyciela z ekspa by nie bylo, wiec dosc znaczaca strata z racji na koszt tych statkow.
to moje badania mniej wiecej podobne na wszystkich planetach
-
Display More
szosty zmysl na 19 poziom bada sie jedynie dobe 5h i 34 minuty a jego koszt to obecnie mniej niz dobowy zysk z ekspow.
Skoro masz zysk dzienny z expów przekraczający w przeliczeniu na sam metal 6kkk surowca, to jaką masz dalszą charakterystykę konta:
1. Ile masz planet?
2. Poziom ulepszonej technologii Sensorów i wzmocnienia odkrycia Kaeleshów?
3. Ile exp wysyłasz w jednej fali?
4. Jaką Twoje uni ma prędkość floty?
5. Czy zrobiłeś również badania na zwiększone znajdywanie flot?
6. Czy ten zysk o którym piszesz zawiera również znajdywaną flotę, czy są to jedynie surowce?
1.mam 16 planet zabudowanych
2. poziom UTS 20, poziom wzmocnienia Odkrywcy 15
3.15 eksp obecnie, gdyz wzmocnienie odkrywcy dalo bonusowa ekspe, bylo 14
4. predkosc flot pokojowych x7
5. tak zrobilem, poziom 20
6. zysk zawiera wszystko flote jak i surowce
dobowo srednio ponad 200 eksp jest puszczonych spokojnie, i nie zajmuje to duzo czasu, poprostu mam taka mozliwosc i tyle, ponizej tygodniowe, kompleksowe zestawienie zysku z eksp
-
predkosc flot pokojowych, napedy, i badania form maja ogromne znaczenie na koncowy sumaryczny wynik ekspedycji, co do szybkosci wynajdywania badan form to zadne skracacze nie sa potrzebne, wystarczy miec kilka labolatoriow w okienkach form zycia na przyzwoitym poziomie i odkrywa sie kolejne levele calkiem sprawnie, zyski jakie wykrecamy z Plazmusiem to dopiero sa po ponad roku konkretnego maksowania konta strikto pod ekspy, sumiennego ich wysylania i ciaglego usprawniania, owszem troche anty zainwestowane, no ale bez przesady. na fotce szosty zmysl na 19 poziom bada sie jedynie dobe 5h i 34 minuty a jego koszt to obecnie mniej niz dobowy zysk z ekspow. wiadomo wszystko kosztuje ale jak mowie , konta byly maksowane pod ekspy ponad rok dosc sumiennie delikatnie mowiac.
-
Ostatnio o to pytałem w tym temacie: FŻ a expy
Znawcy expów to odradzają bo zysk jest mizerny totalnie. Pamiętaj, że bonusy są liczone od wartości podstawowych prędkości statków.
no i wszystko jasne, podziekowac dobry czlowieku

-
Mam pytanie odnosnie "system telekinetycznego suwu" w/g opisu ta technologia "Kaeleshowie odkryli sposób na przenoszenie swoich metafizycznych mocy na napędy niektórych statków. Za pomocą telekinezy mogą znacznie podnieść parametry szybkości floty. Zważywszy na konieczność wysokiego stopnia koncentracji i spokoju ducha pilotów, systemy telekinetycznego suwu znajdują obecnie zastosowanie wyłącznie na statkach ekspedycyjnych."
czyli w/g mojego rozumienia moje ekspedycjie powinny dolatywac szybciej z kazdym poziomem na pozycje 16, ale po skroceniu tego o 4,73% czasu dolotu na ekspedycjie nawet nie drgnal o 1 sek, czy jakas madra glowa moze mi onjasnic jak to dziala i czy w ogole dziala czy moze ja zle rozumuje to badanie, bo wydaje mi sie ze skoro przed badaniami dolot na ekspedycjie zajmowal mi powiedzmy 5 minut i kolejne 5 minut powrot, to teraz ten czas powinien byc krotszy o 4,73% czyli 4 minuty i 46 sek w jedna strone, a tymczasem dalej jest to 5 minut. gdzie tkwi blad w takim razie ?
-
szykuje sie niezle show

-
Narzekanie to podstawowa cecha ludzka, ja tylko stwierdzilem fakt, ze w porownaniu do nagrod jakie byly przez ostatnie lata regularnie, to te sa slabe i tyle. bylo zawsze 20k anty bylo, zawsze pelen pakiet surowcow i zawsze zmiana klasy, a to dosc istotne boinusy niz jakie wysrywy typu osmiornica form zycia zebys sobie skrocil budynek ktory sie buduje sekundy. Ja sie nie ciesze z okrochow rzuconych na pocieszenie, i tym sie roznimy, bo cos co dla ciebie jest sufitem dla mnie jest podloga