FŻ a expy

• Dzięki za rady - ogame tracker działa super : )

Wysyłam expy poprzez aplikacje ogame bo rzeczywiście jest bardzo szybko, ale zauważyłem, że pierwsza expedycja zżera mi 300k deuteru a nastepne juz po 30k : /

O co chodzi? To jakiś bug? Jak zmienie planete to tak samo pierwsza flota 300k i następne 30k.

Jest jakiś kalkulator żeby wyliczyć maksymalne zyski z expu?

Wysyłam expy poprzez aplikacje ogame bo rzeczywiście jest bardzo szybko, ale zauważyłem, że pierwsza expedycja zżera mi 300k deuteru a nastepne juz po 30k : /

O co chodzi? To jakiś bug? Jak zmienie planete to tak samo pierwsza flota 300k i następne 30k.

Sprawdź czy Ci się planeta zmienia odpowiednio. Ja przeskakując między planetami w aplikacji zawsze klikam np surowce i podgląd żeby odświeżyło zmianę planety do ekspy :)

Kedziorro - Rosalind - top 500 - Matrix

Eko Kedziorro - Yin - top 80 - KOK

• Dodatkowe sloty floty i ekspedycji tańsze o 30%

jeśli o to pytasz to kupując na tej promocji jest najtaniej
    ofc warto tez anty jeśli kupujesz to wcześniej tez na promce kupić

jest blad w apce ktora chce wyslac pierwsza ekspe na koordy poprzedniej planety na ktorej byles, dlatego po zmianie planety klikasz ekspe ale jak widzisz 300k to zanim klikniesz wyslij kliknij podglad i powtorz wysylanie ekspy, bedzie juz wysylala na wlasciwe koordy za 30k

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Jest też opcja że misje transportową klikał z Infinity game, po czym zamiast odświeżyć to kliknął ekspedycje :)
    Wtedy następna misja wczytuje się ekspedycja ale na koordy transportu na planetę cel.
    Tak mi się też kilka razy zdarzyło.

• Khal Drogo od jakiego poziomu wzmocnienia kaelshów wskoczył Ci dodatkowy slot na exp?

każdy poziom daje 0,2%
    razem musisz uzyskać 50%
    pomaga trochę poziom rasy
    i takie budynki jak metropolis lub masowa produkcja chipów w zależności jaką rasę masz
    ogólnie polecane jest mieć 16 planet i slot 18 na ~14lvl na nich to może się zmieniać w zależności od wymienionych powyżej poziomu rasy czy budynków ale nie znacznie
    tak kosztowo wychodzi optymalnie uzyskać dodatkowy slot expedycjii

• Khal Drogo od jakiego poziomu wzmocnienia kaelshów wskoczył Ci dodatkowy slot na exp?

każdy poziom daje 0,2%
    razem musisz uzyskać 50%
    pomaga trochę poziom rasy
    i takie budynki jak metropolis lub masowa produkcja chipów w zależności jaką rasę masz
    ogólnie polecane jest mieć 16 planet i slot 18 na ~14lvl na nich to może się zmieniać w zależności od wymienionych powyżej poziomu rasy czy budynków ale nie znacznie
    tak kosztowo wychodzi optymalnie uzyskać dodatkowy slot expedycjii

Dzięki! O to mi właśnie chodziło, potwierdziłeś moje przypuszczenia :)