lordcruserd Ogame Infinity działa też na kiwi i ładnie sumuje ekspy
FŻ a expy
-
- Gra
- lordcruserd
-
-
Dzięki za rady - ogame tracker działa super : )
Wysyłam expy poprzez aplikacje ogame bo rzeczywiście jest bardzo szybko, ale zauważyłem, że pierwsza expedycja zżera mi 300k deuteru a nastepne juz po 30k : /
O co chodzi? To jakiś bug? Jak zmienie planete to tak samo pierwsza flota 300k i następne 30k.
Jest jakiś kalkulator żeby wyliczyć maksymalne zyski z expu?
-
ogame tracker pokazuje ci twoje maksymalne zyski
zakładka
expedition ---> info -- > list of possible finds -
Wysyłam expy poprzez aplikacje ogame bo rzeczywiście jest bardzo szybko, ale zauważyłem, że pierwsza expedycja zżera mi 300k deuteru a nastepne juz po 30k : /
O co chodzi? To jakiś bug? Jak zmienie planete to tak samo pierwsza flota 300k i następne 30k.
Sprawdź czy Ci się planeta zmienia odpowiednio. Ja przeskakując między planetami w aplikacji zawsze klikam np surowce i podgląd żeby odświeżyło zmianę planety do ekspy
-
Dzięki kedziorro69 - miałeś racje, trzeba odświeżać!
Jeszcze jedno pytanie, która promocja na expy na jest najlepsza? Albo ile % najwięcej jest zniżki?
-
Dodatkowe sloty floty i ekspedycji tańsze o 30%
jeśli o to pytasz to kupując na tej promocji jest najtaniej
ofc warto tez anty jeśli kupujesz to wcześniej tez na promce kupić -
jest blad w apce ktora chce wyslac pierwsza ekspe na koordy poprzedniej planety na ktorej byles, dlatego po zmianie planety klikasz ekspe ale jak widzisz 300k to zanim klikniesz wyslij kliknij podglad i powtorz wysylanie ekspy, bedzie juz wysylala na wlasciwe koordy za 30k
-
Jest też opcja że misje transportową klikał z Infinity game, po czym zamiast odświeżyć to kliknął ekspedycje
Wtedy następna misja wczytuje się ekspedycja ale na koordy transportu na planetę cel.
Tak mi się też kilka razy zdarzyło. -
Khal Drogo od jakiego poziomu wzmocnienia kaelshów wskoczył Ci dodatkowy slot na exp?
-
Khal Drogo od jakiego poziomu wzmocnienia kaelshów wskoczył Ci dodatkowy slot na exp?
A jest wgl taka opcja zeby z FŻ uzyskac dodatkowy slot ? Chyba nie bardzo ^^
-
Podobno jest właśnie możliwe, sam sprawdzam to , ale jeszcze nie udało mi się odblokować tego
-
A jest wgl taka opcja zeby z FŻ uzyskac dodatkowy slot ? Chyba nie bardzo ^^
Jest taka opcja, sam Khal Drogo pisał, że wskoczył mu taki bonus. W podglądzie boostów od LF masz procentowe podbicie dla odkrywcy.
-
każdy poziom daje 0,2%
razem musisz uzyskać 50%
pomaga trochę poziom rasy
i takie budynki jak metropolis lub masowa produkcja chipów w zależności jaką rasę masz
ogólnie polecane jest mieć 16 planet i slot 18 na ~14lvl na nich to może się zmieniać w zależności od wymienionych powyżej poziomu rasy czy budynków ale nie znacznie
tak kosztowo wychodzi optymalnie uzyskać dodatkowy slot expedycjii -
każdy poziom daje 0,2%
razem musisz uzyskać 50%
pomaga trochę poziom rasy
i takie budynki jak metropolis lub masowa produkcja chipów w zależności jaką rasę masz
ogólnie polecane jest mieć 16 planet i slot 18 na ~14lvl na nich to może się zmieniać w zależności od wymienionych powyżej poziomu rasy czy budynków ale nie znacznie
tak kosztowo wychodzi optymalnie uzyskać dodatkowy slot expedycjiiDzięki! O to mi właśnie chodziło, potwierdziłeś moje przypuszczenia
-
-
od 50% wzmocnie klasy postaci