Posts by Khal Drogo
-
-
Liczby i aktorzy tego starcia to naprawde robi wrazenie, starcie na pewno utkwi w pamieci na dluzej :), Gratulacje Balbo bo jest czego, tyle zlomu w reckach to rzadki widok
a obroncy oczywisciec
-
deuter na pz to w dobie form zycia powinno byc podstawowe ustawienie serwera , takze zdecydowanie na tak, co do predkosci pokojowych to x6 bedzie ok
-
push na forum, starego misia na sztuczny miod :), zenada
-
Robi wrazenie, Gratulacje , dobra akcja,
, a obroncy za wieczne fiziowanie odbudowy nie zycze a troche pokory i refleksji nad swoja pycha, ktora zazwyczaj kroczy przed upadkiem
-
czyli powinno dropnac wiecej wedlug evantu a daje smiesznie malo, polowe ledwie, to by sie zgadzalo
-
-
tez zauwazylem znaczny spadek dropow z eksp, az sie odechciewa puszczac, jeszcze jakis czas temu 10-12 mld MSU metalu dobow bylo pewne, teraz, 8 to ledwie standard , zbyt duzo moim zdaniem mam maly dropow typu 18mln 20mln czy 9-10 mln, to jakies zarty biorac pod uwage fakt ze mam prawie 200% bonusa do surowca, 100% do floty i ponad 2029% bonusu do ekspedycji.
-
-
cr-pl-189-bede0edf0fcecd850405505ab4517fd3994bb39d
On 03-12-2024 --:--:--, the following fleets met in battle:
Attacker Obcy
Reaper 1
Pathfinder 1
Espionage Probe 1
Reaper 1
Pathfinder 1
Large Cargo 1.332 ( -6 )
Heavy Fighter 5 ( -0 )
Espionage Probe 0 ( -1 )
Reaper 1 ( -0 )
Pathfinder 1 ( -0 )
Espionage Probe 0 ( -1 )
Reaper 1 ( -0 )
Pathfinder 1 ( -0 )
At these space coordinates now float 14.400 metal, 14.800 crystal and 0 deuterium.
The chance for a moon to be created from the debris was 0%.
The attacker(s) captured the debris.
Summary of profit/losses:
Summary attackers(s)
Metal: -21.600
Crystal: -22.200
Deuterium: 0
The attacker(s) lost a total of 43.800 units.
Summary defender(s)
Metal: -36.000
Crystal: -37.000
Deuterium: -0
The defender(s) lost a total of 73.000 units.
-
ja nie wiem jak czesio to robi ale ma jakis patent na te zlomowania
a obroncy
-
Najwiekszy bojkot to bedzie wtedy jak wprowadza zmiane spolecznosci za anty i kazdy bedzie mogl sie przeniesc gdzie chce, a to w czesniej czy pozniej wprowadza. I to nie gra ani GF wprowadzil ten durny sztywny przelicznik tylko nasze "asy" z Suportu. Bochatersko walcza z problemem (nie znanym w zadnej innej spolecznosci ) ktory sami stworzyli swoimi debilnymi ograniczeniami, a ze u nich jest glebokie przkonanie ze sa nie omylni w swoich super szybkich i "przemyslanych" decyzjach i ani kroku wstecz to niestety tak zostanie i tyle. Tylko idiota jest przekonany bezgranicznie do swojej racji, czlowiek logicznie myslacy zawsze jest pelen watpliwosci. w decyzjach naszego Suportu juz od dawna absurd goni absurd, zakiwali sie we wlasnych debilizmach i nie maja pojecia jak sie z tego z twarza wycofac, dlatego beda w to szli do samego konca, az ktos przyjdzie i zgasi tu w koncu swiatlo.
-
Tak z ciekawości, a takie osoby jak ja? krętacz czy nie?
Zdecydowanie! 25 lat więzienia lub 100 zł grzywny
Sam kiedyś często korzystałem ze skupu, sukces był jak uzbierałem 100kk deu, lepszy przelicznik dostałem.
Nawet planetkę ustawiłem w tym samym układzie co skup był, żeby wymiana była szybka i jak najmniej paliwa na mnie tracił. Wolałem mniejszy przelicznik niż przepalać anty, a i można było do kogo gębę otworzyć
Teraz sam mam +300kk deu na dzień i handlarza wzywam co 1-2 miesiące. Jedynie od sojusznika skupuje deu po 3-2-1, (mogę gorszy bo na PL nie gram), chce go zachęcić do dalszego rozwoju i nie marnowania anty na handlowanie małymi ilościami.
Mam nadzieje że blokada 3-2-1 to jest tylko tymczasowe rozwiązanie, które nie zostanie wprowadzone na innych serwerach xd
na innych spolecznosciach nie zostanie taka durnota wprowadzona bo tylko naszym wladca sie wydaje ze sa tacy tworczy i zajbiscic w swoich decyzjach, ale to w sumie nie ma sie co im dziwic, kazdy idiota bedzie do konca szedl w zaparte ze jest z nim wszystk ojest w porzadku, nawet jak wszyscy w kolo przekonuja go ze jest w bledzie argumetami, to z racji tego ze ma ciut wiecej wladzy to mu sie wydaje ze jego pomysly sa zajebiste no i faktycznie ma racje bo mu sie to tylko wydaje
-
tlumaczenie jest zalosne, "ogolne warunki umowy" tyle ze co nas to obchodzi jak ktos zdobyl surowce, to nie nasz problem, jak ktos zezlomowal flote w uczciwy sposob, to jego starcie i zysk powinien pozostac jego, a jezeli suport w koncu laskawie po miesiacach czekania, i sporej ilosci tiketow w koncu raczyl sprawdzic sprawe, jak juz gracze kerberosa z oszustem sami sie uporali, to jedyna kara jaka powinna byc to kara dla konta co klonowalo flote, tam odpisywac wszystko do 0 i zostawic na wiecznym banie najlepiej. Karanie w tym wypadku Plazmy i Stracha jest bardzo niesprawiedliwe i nie powinno miec miejsca.
-
no faktycznie konkretne farmienia, gratulacje , a obroncy odbudowy, bo na pewno bedzie.
-
Ciezko sie nie zgodzic z postem Zero, caly myk polegal na tym, ze my nie lamalismy regulaminu, a wy nie potrafiliscie do tego dojsc jak to mozliwe, no okazalo sie ze bylo mozliwe, nie bylismy pierwsi ktorzy na to wpadli, jak sie okazuje ale niestety jestesmy ostani
. Czekamy na fuzje i na mozliwosc przeniesienia konta do innej spolecznosci, wtedy z przyjemnoscia przeniose sie daleko poza wszelkie ograniczenia i regulacje ktore glownie sa tylko na poslkim ogame, jakos na innych tego nie ma a i takich problemow tez nie maja. Kupowanie paczek faktycznie zepsulo rywalizacje, i niestety w topce ona juz jest tylko na portfele, bo mozesz byc mistrzem swiata w ogame, ale jak w 5 ma sie mniejsza flote niz top 1 ktory lotnikiem powiedzmy jest srednim to nie ma szans zezlomowania takiego konta, jak juz pisalem wczesniej durna nasza pogon za bycie w topce i wydawanie na paczki zaprowadzila nas w slepy zaulek, na kazdy duzy portfel znajdzie sie wiekszy a na wiekszy , znajdzie sie jeszcze wiekszy i tak bez konca niestety, pozdro dla wszystkich, ale ze smutkiem informuje wszytkich moich handlowcow, ze czasy wymiany mety i dexu na krysie dobiegl konca. Suport na pewno ogarnie ze kazdorazowe klikniecie w handlarza permium da premium przelicznik , ktory od jutra jest jedynym slusznym i prawilnym
-
a poza tym handel na tym polega, ze jeden zyskuje kosztem drugiego, czy ktos sie przejmuje tym, ze moze kupic cos taniej zamiast drozej ? a jak juz tak szkoda blubbera ze traci na handlu, to nie szkoda wam flociarzom np gornikow czy ekspiarzy, czy innych flociarzy ktorzy zbudowali swoje imperia z paczek, tylko tak beztrosko ich okradacie z ich surowcow?? czy to powinno miec miejsce? no przeciez oni traca swoja pieniadze na wasza rzecz, a mogli by nie tracic gdybyscie ich nie atakowali
-
a jak sprawdzic czy wyfarmienie 3kkkk krysztalu z moona reckami bylo pushem czy normalnym farmingiem ? jak to ocenic ? czy mozna uznac ze gracz Blubber jest tak roztargniony i nie zalezy mu na takiej ilosci surowca czy w tym wypadku pieniedzy, ze boztrosko to sobie zostawil bez obrony. dla wielu graczy taka ilosc krysztalu jest czysta abstrakcja, a dla Blubbera to jest nic, wiec jak ocenic czy Gracz blubber przywiazuje wage do przelicznikow jakie oferuje mu sojusznik a jakie handlarz? Mi sie wydaje ze ma to centralnie w d.., ma ochote handlowac w wyznaczonych ramach to to robi , ma ochote zostawic 3kkkk krysi na moonie bez obstawy to zostawia, jego konto, jego surka i robi sobie z nia co chce.
A co do sprawdzania kto ile wydal na gre, niech kazdy pilnuje swojego protfela, odwieczna pogon do bycia w topce zaprowadzila wszystkich w slepy zaulek i jest lament, a wystarczy nie kupowac w ogole anty i sobie walczyc z graczami na swoim poziomie, jak jestes top 400 to sobie poluj na graczy ze swojej polki. kto ci broni i kto namawia cie na zakup anty paczek itp. Nasza wlasna durna ludzka mentalnosc do tego prowadzi bo zawsze chcemy cos komus udowodnic, na zasadzie " kupie samochod na kredyt , na ktory mnie nie stac, zaeby zagrac na nosie ludziom ktorych nawet nie lubie" niestety to wszystko sie do tego sprowadza, ale koniec koncow zawsze na wielka rybe znajdzie sie jeszcze wieksza ryba i tak mozna bez konca. Najprostrzym rozwiazaniem bylo by zdjac wszelkie ograniczenia, ludzie by sie rzucili na wszystko co nielegalne, nasycil by sie rynek miesiac czy dwa , a jak by w koncu ochloneli to sami poszli by po rozum do glowy ze taka gra to slepy zaulek i ze znacznie fajniejsza zabawa byla by jak by flote budowac tylko z farmingow , starc eko czy eksp, a nie z paczek, a anty uzywalo by sie tyle zeby sobie kupic sztab czy uzyc handlarza w grze.
-
jest ograniczenie przelicznikow, 3/2/1 maksymalny 2,5/1,5/1 minimalny i w tych widelkach ma odbywac sie handel
-
zadam wam jedno pytanie. Kiedy w historii Polskiego narodu, jakiekolwiek regulacje i ograniczenia powstrzymaly Polaka przed obejsciem wszelkich obostrzen na niego nalozonych?? Skoro cale wieki zmuszeno nas do szukania rozwiazania kazdego ograniczenia. Im wiecej obostrzen i ograniczen ty Polak byl bardziej tworczy. Wszystkiego nie da sie uregulowac tak aby nie cierpieli na tym inni, to poprostu nie wykonalne. Socjalizm aby wszyscy mieli po rowno nigdy nie zadzialal i nie zadziala. Jedyna naprawa tej gry idzie przez zlikwidowanie paczek surowcow, ale konia z rzedem temu kto przekona GF aby to zrobili, skoro z tego maja najwieksze zyski.