Posts by Qnick
-
-
Czy PZ w danym układzie:
Znika po jakimś czasie?
Kumuluje się z kolejnymi ekpedycjami tego samego gracza?
Kumuluje się z innymi ekspedycjami innych graczy?
1. Nie
2. Tak
3. Tak
-
Możesz pokazać jakiegoś screena?
Wyłącz wszystkie dodatki.
To tooltipy blokują, u mnie najczęściej na telefonie (bez dodatków) na kompie mam mega dużą rozdzielczość i zawsze znajdę kilka pikseli do kliknięcia.
-
A czy jakbym nie mam wybranej klasy to pojawia się złom w gali ?
Złom się pojawi, ale tylko z włączona klasa odkrywcy zobaczysz ile.
-
W moim przypadku więcej wyciągnę z idlaków. Ale to każdy musi sobie sumiennie przeliczyć co dla niego jest opłacalne.
-
To uniwersum ma pół roku, więc mimo wyludniania i patologii pewnie "nie prędko"...
-
Klasa zbieracz, uniwersum Weywot. Czy 417 DT to nadal maksymalna liczba, która pozwoli na osiągnięcie wystarczającej liczby punktów ekspedycji (25k) dla najlepszych łupów?
Tak.
Zwiększę zyski, wysyłając większą flotę?
Dla zwiększenia łupów (x2) warto dodać pioniera o ile takowego udało Ci się znaleźć na ekspedycji. Większa ilość DT/MT nic nie da.
Dalej wysyła się ekspedycje na 1h, bo więcej nic nie zmieni?
Tak.
Znalazłem po prostu niedawno jakiś wątek, w którym ludzie się chwalili zyskami rzędu 12 milionów surowców z jednej ekspedycji, przy wysłaniu ponad tysiąca DT.
To zarezerwowane dla klasy Odkrywca.
-
Oraz pamiętaj, że aby konto się nie skasowało trzeba mieć zakupioną antymaterie
To też idzie obejść. Wystarczy podczas eventu ze zwrotem wydać antymaterie, a ta którą GF zwraca traktowana jest jako zakupiona.
Nie zmienili tego już?
W ostatnim evencie jeszcze "działało", gdyż nie dokonywałem zakupu anty a najeżdżając na ikonkę mam informację "Kupiona 18750".
-
Oraz pamiętaj, że aby konto się nie skasowało trzeba mieć zakupioną antymaterie
To też idzie obejść. Wystarczy podczas eventu ze zwrotem wydać antymaterie, a ta którą GF zwraca traktowana jest jako zakupiona.
-
Czy co się zmieniło w rangach? Widzę, że kilka idlerków, które farmię dostało bandytę.
też to zauważyłem, ale idlak którego farmie nie dostał bandyty, a "Władcę układu" (złota ramka)
-
Dobrze, mogę dodawać daty o ile takowe zgłosicie, uważam, że wpisanie samej godziny, która jawnie jest podana nie ma większego zastosowania. Proszę też pamiętać o podaniu uni.
Uniwersa owszem się zmieniają ale licytator jest zawsze taki sam... można wpisywać ewentualnie 2, można nawet uczynić 1,2, i 3 miejsce.
Ogólnie uważam, że rekordy powinny dotyczyć walki pomiędzy licytującymi, nie jednorazowego kaprysu jednego gracza, tu odpowiedzialność za dane pozostawiam tym, którzy je przekazują również w kwestii uczciwości.
Dodałem datę i uniwersum w swojej wrzutce.
-
-
hmmmm dziwne... na Nekkar jest gracz o nicku "ebola" i nie musiał zmieniać nazwy
-
Art będzie w poniedziałek
Teamowcy gdy są nieobecni mają wpisaną datę w profilu.
A Pacz! Dzięki za informację. Czy ta opcja była dostępna na starym boardzie?
-
Po takich ekscesach to będzie dobrze jak do lata coś się ruszy. Jeśli dalej jest problem to znaczy, że to nie jest coś drobnego i nie chcą powtórki takiego bałaganu. Więc teraz potrzeba będzie trochę czasu za nim uruchomią kolejną turę.
Nawet to dobrze, niech najpierw dopracują i zlikwidują błędy całkowicie a dopiero wtedy uruchomić resztę fuzji.
Lepiej poczekać dłużej żeby było już bez tego typu błędów.
Oj tak, stworzenie skryptu "skopiuj informacje z bazy A do bazy B, przy okazji sprawdzając kilka ifów" to rocket science, które przekracza możliwości specjalystuf z GF.
Za darmowe owoce + wpis do sprawozdania z praktyk też by ci się nie chciało pracować
ciap wiesz może do kiedy Art ma urlop?
Może po powrocie naszego COMA dowiemy się na czym aktualnie stoimy...
-
Excela trzeba ściągnąć
A mi działa na arkuszach gulugulu po pobraniu .xlsx
Powoli zabieram się do łączenia Twojego cuda z moim tajnym karkulatorem
yyyy a prawa autorskie?
Jakieś tantiemy?
-
GF uznało ze UF zakończyło się powodzeniem, miała wyjść dziś poprawka która wkoncu przywróci konta które sami zepsuli i co ?? Ciiiiii, może zapomną... Ciiii nic nie mówimy...
Poprawka ma się pojawić o 14:00 jako, że na oficjalne info GF będziemy czekać, więc daj znać czy zmieniło się coś na twoim koncie po wgraniu poprawki.
-
-
no i aby mieć pełny przepływ informacji, zwłaszcza od Art , trzeba śledzić discorda...
-