Posts by zara

Faktycznie co do galaktyki działa włączenie mobilnej wersji gry w ustawieniach, co do reszty zalicza ale z opóźnieniem kilku godzin jednym słowem nowy event stare błędy ale chociaż tym razem nagrody spoko :thumbup:

Potwierdzam - 'Mania przyspieszania' ten i poprzedni event - zapuszczam pierdółki typu 50 mt, czekam do połowy czasu, klikam zakończ za 750 anty - normalnie zalicza :thumbup:

I idąc logiką GF - przeklinanie handlarza złomu, żeby odzyskać kris z sond bo na uni z ładownością nie są opłacalne... świetne :thumbup: jedyny pozytyw to szybkie moony

tylko znając scenariusz - za miesiąc, dwa, rok - znowu powróci błąd i spalanie będzie takie jak przed jego 'naprawieniem' więc a) trzymaj, fsuj, spalaj dinx b) złomuj i buduj od nowa c) nic takiego się nie wydarzy :beaten:

Tu nic nie jest pewne i to jest najgorsze :ocb: - ktoś powie, super, taktyka się zmienia na bieżąco w rozwoju konta jak miało miejsce w przypadku walki z piratami czy handlu wahadłowym :beaten:. Dziękuje, postoje.

Przytoczę tutaj post Zefira ze starego forum - wszystko się rozchodzi o to ile jesteś w stanie poświęcić czasu na grę + prędkość floty na uni + czy aktywnie farmisz idlaków korzystając z bonusu odkrywcy

nie ukrywam że czuję się frajerem który nie łamie zasad... - dosłownie dwa lata temu to samo sobie powiedziałem :D

"Wtedy na górniczych niech ten współczynnik wynosi 0.5 np, ale na flotowym, zamiast obecnego 1, niech wynosi 2." - i to jest bardzo fajna rozkmina.

Górnikom zupelnie nie nalezy na wojach - powolna, stabilna rozgrywka niewymagajaca poswiecania sporej ilosci czasu za to dla flociarzy parametr 2 by wprowadził jeszcze więcej dynamiki tak jak aktualnie zabawa z prędkościami - floty wojenne x3 pokojowe x6 :D

I jeszcze konczac mysl - swiadome wybory predkosci uni z taka 'opcja', teraz jest cmentarz to spokojnie sobie mozna przeniesc konto nawet jak ktos wpadnie na pomysl, kurcze mam 75847584mln w eko chce pograc flota, no to pyk i lecimy :)

689eaa8760fea.png

I to są właśnie te niuanse :P

Jak Nethril napisał aktualnie można podzielić uni na 3 kategorie flota, ekonomiczne, zrównoważone.

Do wglądu tutaj Lista otwieranych uniwersów wpływ na daną kategorię ma szybkość floty/PZ/ekonomia

Sam bym się czuł pokrzywdzony grając na x5/x6 gdyby takie zmiany zaszły bo w pełni świadomie taką rozgrywkę wybrałem ale na uni z prędkością x1/x2 czy PZ 30% czemu nie, dlatego właśnie czynnik ustawienia uni miałby decydujący wpływ myślę na coś takiego. I to fakt jak skar z kolei napisał - ciocia/mama/tata/deuterówki/pushówki/gsówki a najczęściej drugi laptop/wirtualny system z vpn, internetem na karte i chulaj dusza topke trzymam - na szczęście są to wyjątki tak jak feciarze rzekomo nie boty trzymający akty 24/7 :fgrin:

Zastanówmy się co aktualnie można zrobić aby utrudnić przeciwnikowi grę w 'kulki'

a) UL czy to sojuszniczy czy to swój prywatny prowadzony przez 'kolegów' doładowując za 20 zł anty :beaten: aby pospać chociaż te parę godzin - sam fakt burzenia sobie snu na rzecz obrazków jest dość zabawny ale co zrobisz, taka mechanika jak chcesz się bawić flotą co na dłuższą metę jest męczące i prowadzi do punktu b

b) gra ufsem - wbijasz, dzialasz, zapinasz urlop, powtórz.

Gdyby zwiększyć choćby rozmiar moonów? czy faktycznie wraz ze wzrostem szybkości szanse na spadanie kul podpunkty a/b powiedźmy, że znikają.

W podanym przykładzie A gwarantuje jedynie możliwość obrony floty gdy takie zdarzenie się pojawi. Co do rakiet nigdy nie byłem fanem bunkrów ale czy wybudujesz 40 czy 200 to prawda, żadna różnica.

Nawet niech wymyślą jakiś nowe badanie czy budynek który powiedźmy działa na zasadzie doku tylko tworzy powłokę która dodaje procentowo dodatkową ochronę. Większe floty, większy %, większy koszt.

I tu można się nawet pokusić o to, że również % PZ serwerowego będzie miał na to wpływ. Tylko teraz tak - jak ktoś chce się pobawić flotą na speed x5/x6 i lubi taki styl bo to ma swój urok - szybko, bez zbędnego czekania to będzie pokrzywdzony więc to wymaga głębszych przemyśleń aniżeli na speedzie x1/x2

A tak szczerze, sam teraz się dałem nabrać na rozmyślenia - już dawno przestałem, my swoje, GF swoje a chociażby spojrzeć na forum 'en' kilka nieruszonych fajnych pomysłów.

Niby tak niby nie, jak masz dla przykładu 15 planet a urzędujesz zwykle na 3 - 4 moonach to wprawny gracz zobaczy, że reszta jest nietknięta bo ilość deu stoi w miejscu, niby mozna dokładać, odejmować ale komu się chce. Jest to ewidentny błąd wymagający naprawy :P

t9ZJPq2.png

Dołączam swoją trójeczkę :D bez poprawy, próbowałem na wszystkie możliwe sposoby więc pozostaje jedynie zostawianie wszędzie resztek tak aby nie było wiadomo skąd/gdzie urzędujemy...

z drugiej strony, miłego skanowania i ST tej nocy bo mały % przegląda forum 8)

Jak w temacie, 'szczeli' mnie coś zaraz ;(

Z agr, bez agr całkowicie na czysto firefox/chrome/opera zostaje zawsze 1 deuteru na moonie - niezależnie czym i jaką misję wybieram.

Również coś takiego zauważyliście w tym update czy ja jestem wyjątkowy? :rolleyes2: aby zobrazować to lepiej dt pali 2 deuteru, na moonie jest 2 deuteru - stacjonuje z moona na planete a zostaje magicznie 1 deuteru. Magia :D

Edit. Śmiga, nagle magicznie się naprawiło,

Edit. 2 - jednak nie, znowu zostaje deuter w ilości 1, 2, 3 sztuk

Tak samo lokować surowce we flocie i się jej pozbywać z zyskiem a nie klepać DT'ki czy zastanawiać się jak surkę ulokować aby wrzucić sobie później astro... czy inne tego typu atrakcje. To były czasy :(

Dlatego zamiast rezygnować całkowicie z tego pomysłu dopracować go w ten sposób aby nadużycia nie miały miejsca ewentualnie utrudnić je maksymalnie aby po prostu nie opłacało się ich robić.

Jak? masa jest tęgich głów tylko GF musi chcieć i słuchać graczy a myśleć nad czymś co mooooże wejdzie a może nie wejdzie albo wejdzie ale za 2 lata to trochę 4