Posts by zara

A ja troszkę poszperałem i znalazłem ciekawy wpis użytkownika Sazr z anglojęzycznego forum klik

Z racji korzystania z google translate dla szybkości działania tekst nie wygląda 'gładko' ale sens został zachowany

tl;dr reset ludków będzie spalaczem AM - faktycznie taki model ruletki opierajacy się kolejny raz na RNG z 25% szans, że chcemy trafić to na czym nam zależy.

f2p mogą robić to samo tylko muszą czekać, meh nigdzie mi się nie pali ale znowu kto pompuje ten wygrywa.

Potwierdzam im dalej w las ciekawej pod względem kopa do eko. Procenty baaardzo przyjemne, jak tak zostanie to tylko się cieszyć :thumbup: i rzeczywiście odpalić excele bo 8 w takim przypadku będzie bombą :D - czy to zmierza też ku temu aby na starych uni relokować aby przeskoczyć spory kawałek w czasie.

Apokalipsa W punkcie drugim piłem tu do alternatywnego sposobu "Wiem, że mogę sprawdzić w "Zdarzeniach", ale to trochę nieporęczne jeżeli stoi u mnie 5 różnych flot." ponieważ o tym o którym wspominasz autor wie chyba, że czegoś nie zrozumiałem to wybaczcie, przed poranną kawą z racji wolnego.

Haha co raz lepsze fikoły odwalają, żeby się tylko spompować.

Niech team weźmie pod uwagę fakt, jak to mogło wyglądać jeśli nie dokopią się do logowania z innego IP. Niech ta pajacerka się skończy.

Każdy kumaty domyśli się jak, obrazek podglądowy. I tak, wcale nie musi to być bot robiący aktywność 24/7 tylko dla przykładu 5 śmiałków którzy logują sie z innych adresów ale przecież to jeden tylko gra bo ip te same :trollface:

iIRTbrg.png

Powiem wam, ze przestałem nastawiać się sceptycznie jak trochę poklikałem na PTS, spoko to na pierwszy rzut oka rozwiązali - w świecie lotników i ekonomów sporą satysfakcję daje nowa planeta i klikanie obrazków od nowa tym którzy nie startują co chwila na nowym uniwersum a trzymają się swoich kont. Tu, tego będziemy mieć od cholery :D Ci co nie lubią takiego sportu, polecą w zejście z czasem stoczni < sekundy i pewnie zapomną.

Jak nie zrobią z tego maszyny p2w to przynajmniej dojdą jakieś nowe aktywności na koncie z głębszą 'rozkminą' a nie jak było dotychczas, zaloguj, ześlij surkę, poskanuj, fs czy urlop jak nie dzieje się nic ciekawego - to co było przy piratach, składzie floty etc.

Kończę zachwalać bo jak to wyjdzie w praniu znając GF trzeba się będzie pierw przekonać samemu :S

Jo Cię krynca :trollface:

każdy będzie miał swojego pokemona :thumbup: - aktualizacja iście z mmorpg pasująca do stylu mobilnych klikerów nawiązujac do apki(w pewnym stopniu aspekt gry PvE bo jak dotychczas w głównej mierze było PvP i handel), po przeczytaniu całości to taki % dopalacz do aktualnych klas, ciekawe.

Edit. Tylko tu się rodzi pytanie "Gdy zaczniecie kolonizować nowe planety i odkryjecie nowy gatunek, to możecie go osiedlić na danej planecie. W ten sposób uzyskacie dostęp do zupełnie nowych budynków i technologii form życia". - jak to zostanie rozwiązane w przypadku rozwiniętych uni a nie nowych.

haha klimatyczny ten leak - rok 2005 zdjęcie robione telefonem 3mpx i te ikonki 'apki' powklejane wszędzie w menu.

aKhNJW4.png

Brodaty - sporo w tym racji, gracze jedno GF drugie, niby lepiej późno niż wcale(z jakieś 10lat?) z tą apką jeśli pojawi się appstore i google play - takie coś wbrew pozorom się klika choć ilu graczy zostanie z tych co ją sprawdzą z racji specyfiki gry meh niech się GF martwi skoro sporo starych graczy uciekło przez wspomniane bugi.

i08lv1m.png

Podpowiem mu - zdobyłeś w jednym przelocie prawie moje dzienne wydobycie z jednej planety na u68, to konto dla przykładu ma 105 baniek w eko - tragedia? nie sądzę. Lataj, lataj i jeszcze raz lataj.

pakiec22 do '20' czyli 20 wysłanych ekspedycji w us = ile masz slotów na fale tak szybko go zmienisz ale można po prostu przyjąć, że puszczasz 2x14, 2x10, 4x5 albo faktycznie po jednej na planetę :D i tu nie o tyle chodzi, że planeta ma znaczenie tylko po prostu chcesz latać w ten sam us z racji szybkości więc lepiej lecieć 1:1:16 niż 1:2:16 dla przykładu. Jak masz 14 planet w 1 us to nici.

To wszystko trzeba traktować z przymrużeniem oka bo faktycznie aby być pewnym tego, że jest jakaś różnica trzeba byłoby latać przez dłuższy okres czasu i porównać dane z innymi, też im większa ilość graczy tym wnioski konkretniejsze ale jak sam pisałem coś mam częściej i jak widać inni też widzą podobnie.

W teorii przy działającym systemie wyczerpania 'zamulenie' jest, wpływa na to ilość wszystkich graczy latających w dany układ słoneczny.

W praktyce - temat rzeka, bo raz to działa, raz to nie działa mając na myśli wiadomośc z sond temat się kończy na wylataj kilka miesięcy tak i tak i porównaj ale sam mogę napisać, że z własnych obserwacji zmiana układu do 20 tak jak wyżej przynosi znacznie częściej 'coś', niz pustke i opoźnienia. Niby to nadal zwykłe RNG ale jednak - to tak jak zdrapki albo kupujesz 10 w jednym punkcie albo latasz po 10 punktach w mieście i liczysz, że to ta szczęśliwa w którymś będzie :D

Szczególnie interesuje mnie zmiana klasy i ponoć takie coś też w nagrodach może się pojawić, nie? :)

Jak najbardziej.

Na początku event trochę inaczej wyglądał, miałeś różne zadania każdego dnia zachęcające do aktywnej gry(zbiórka PZ, budowa budynku, szpiegowanie itp.) nie tak jak teraz, że wystarczy się zalogować.

Co do częstotliwości - aktualnie co start servera czyli średnio co 2 miesiące i trwa 7 dni. Następny wypadnie pewnie w czerwcu.

Czemu latasz tylko na połowę pojemności?

Nie, nie dają - 1 pionier wystarczy aby był podwojony zysk.

aktualny max to 120.000.000 jednostek metalu więc dobierasz sobie tak dt/mt aby mieć taką pojemność i powinno być lepiej.

No nic Qnick - 'niby człowiek wiedzioł, a sie łudził'

Gdyby nie 3:2:1 to bym zaryzykował patrząc czy nie zmieni widełek wg. opisu nie, next time.

WYE8fUO.png

1. Tylko i wyłącznie sojusz - sprawdzasz ile masz % PZ i dobierasz LM/SS tak żeby było 20%, ugadujesz się z kimś na próby i voila, moment i masz komplet a jak trafisz na event który podwaja szansę na kule to nawet nie ma o czym mówić.

2. Pozostaje handel z graczami w DiD na forum tworzysz temat, dajesz swój przelicznik(3:2:1 max 2.5:1.5:1 min) i w tych widełkach handlujesz - wiadomo im więcej tym lepiej. Co do sprzedaży dexu praktycznie każdy z topki go od Ciebie kupi. W późniejszej fazie warto i tak mieć magazyny na wysoki poziom aby za wylatany z ekspów przelicznik wymieniać sobie surke po maxie.

3. Nawet grając eko warto sobie rozsiać planety co 200us dla przykładu po kilku galach, a nóż kiedyś zachce Ci się farmić, handel to też ułatwia(Rynku gdzie jesteś :().

Widzę, że zdajesz sobie z tego sprawę, że gracza który trzyma wszystko w kupie łatwo zaorać - niektórzy z początku tak robią a potem za anty relokują - tu kwestie pieniężne.

4. zależy od PZ(pola zniszczeń) serwera, szczerze to są takie grosze, ze sam zwykle oddawałem do handlarza chyba, że uni miało z 70% pz.

5. Tu już wchodzi czynnik ludzki, wiele ogarniętych sojuszy pomaga nowym poza progiem - popatrz sobie na sojusze u siebie jakie mają wymagania, zagadaj, napisz jak jest a nóż ktoś 'ogarnięty' się odezwie.

6. Kolonizuj teraz 8 35% boost do mety robi robotę, chyba, że bierzesz opcje 15 pod uwagę i relokację za anty ale po przeliczeniach mała to różnica choć zawsze lepiej wozić dex niż mete z racji objętości :D

Sam jak pisałem wcześniej śmiałem się z tego pytania bo czytałem parę razy i mówię przecież to żadna różnica a tu się okazuje, że jeśli właśnie taki jest zamysł tej zmiany - dla przykładu randomowy handlarz który nam wpadnie z expów dajmy na to właśnie kryształu możemy sobie zmienić na metal lub deuter czy kupiliśmy wcześniej za anty i zmieniliśmy zdanie pozwoli oszczędzić antymaterie to tylko się cieszyć.

Poczekajmy w takim razie na finalne wprowadzenie tej opcji w życie i zobaczymy jak to wygląda w praniu.