Posts by zara

Nie, nie, wtedy zupełnie byśmy nie mogli wysyłać tych ekspedycji - podajac przykład lece full rocktal, mam okienko od nich zaporzyczone(ludzi) i moge.

Także nie sugerujcie sie tym wyzej, myslalem, ze to bug a to zwykle lagi :thumbup:

Zbierając wszystko do kupy - badania zwiekszaja jedynie predkosc lotu a nie szanse na znalezienie innych ras, nie ma znaczenia z jakiej planety ślesz.

Ale jaja, dzięki Nerthill, sam mam aktualnie dwa okienka wylosowane w niemieckiej ruletce lecąc full rocktal licząc, że to skraca czas lotu wszędzie a tu faktycznie, jedna planeta 29:50 w układzie gdzie mam badanie na 8lvl a druga gdzie mam na 2lvl 30:05 jadąc zgodnie ze stwierdzeniem, że faktycznie wystarczy mieć ich tylko na jednej planecie aby móc odkrywać w przyszłości a reszte olać i brać np. dex.

Powaga, ciekawe czy to bug czy to tak miało wyglądać w domyśle odnośnie które badania jednak działają globalnie a które nie :ocb:

W tym roku obchodzimy rocznicę OGame w inny sposób, z różnymi wydarzeniami. Mieliśmy aktualizację LifeForms, premierę OGame Mobile, a teraz: Przygodę Commandera Centauriego.

To wydarzenie odbędzie się tylko tutaj (z tego powodu będzie w języku angielskim), składa się z historii podzielonej na 3 części i na końcu każdej części możesz zdecydować o kolejnym kroku Dowódcy Centauri, głosując na 3 podane opcje . Każda opcja odpowiada zniżce lub wydarzeniu w grze, a opcja, która wygrywa, zostanie aktywowana na wszystkich serwerach. Głosowanie odbywa się za pomocą reakcji korespondenta. Tylko reakcje wskazane w każdej opcji będą ważne!!!!

Oto kalendarz wydarzenia:

Publikowanie historii Część 1 - 07.10.2022

Faza głosowania - 07.10.2022 do 10.10.2022

Wydarzenie trwające od 12.10.2022 do 17.10.2022

Publikowanie historii Część 2 - 14.10.2022

Faza głosowania - 14.10.2022 do 17.10.2022

Wydarzenie trwające od 19.10.2022 do 24.10.2022

Publikowanie historii Część 3 - 21.10.2022

Faza głosowania - 21.10.2022 do 24.10.2022

Wydarzenie trwające od 26.10.2022 do 31.10.2022

Ogłoszenie opcji zwycięzcy nastąpi 11.10.2022, 18.10.2022 i 25.10.2022.

3W8F3AK.png

Tego to jeszcze nie grali :D jak można barwną historią ubrać w słowa promocje na dopałki haha

Właśnie! event z anty - nie pamiętam już kiedy był ale pamiętam, że spokojnie po 60 - 100k anty dało się wyciągnąć. Dla f2p świetna sprawa, była...

Panowie i Panie małe pytanie - jak wybrałem powiedźmy dwa dni temu Ludzi a chce zmienić ich na Rocktailów wystarczy odczekać 48h i nie ma debuffa czy to bez znaczenia bo nie wiem czy niepotrzebnie czekam :/

I tu znowu przychodzi z odsieczą rynek - zamiast 'załatać' nadużycia wynikające z handlu wahadłowego tym samym przywracając go do żywych lepiej zapomnieć i do niego nie wracać... ehh

Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda - niepotrzebne statki z ekspedycji, przedmioty, zmiany klasy i przede wszystkim zaoszczędzony czas na dogadywaniu, pilnowaniu, odbieraniu ?(

Za każdym razem jak widzę takie dywagacje, pozwolę sobie zacytować tutaj post Zefira. Nie pamietam już czy w tym czy w zeszłym roku był podobny 'rozrywkowy' temat jaki to z kolei generał jest zły. Odkrywca był OP przez piratów ale to już nie te czasy aby cisnąć go za wszelką cenę na late game bo zbieracz jak Ci wszyscy udowodnili, nie ma wcale problemów z energią a cytat niżej pokazuje, czemu jednak ;) ma on sens.

O proszę! u mnie był podobny cykl i w sumie znowu się wróciło do palenia a elektryk przez 2 - 3 lata używania faktycznie był 'mniejszym złem' smak, zapach, węch, kondycja :D nowy świat!

To jeszcze korzystając z okazji 'co na grzale' :D a raczej ulubiony smak liquidu a nawet i osprzęt(sam pamiętam byłem świrem, druty, grzałki, wiertarki) 'świetne hobby' a człowiek miał w zamyśle oszczędzać :D

Miło poznać!

Czy jest Stachu w domu? 2

a tak na poważnie ulubiona kawa/yerba/tytoń - o ile gustujesz w takich 'klimatach' :)