Avi to jest popierdzielone zaraz wyjdzie, ze ogame w inny sposób zaokrągla % niż my i ma na to wpływ x do y więc to nie jest 2+2... poszperam na discordzie, moze sie czegos dowiem ^^
Posts by zara
-
-
Nie, nie, wtedy zupełnie byśmy nie mogli wysyłać tych ekspedycji - podajac przykład lece full rocktal, mam okienko od nich zaporzyczone(ludzi) i moge.
Także nie sugerujcie sie tym wyzej, myslalem, ze to bug a to zwykle lagi
Zbierając wszystko do kupy - badania zwiekszaja jedynie predkosc lotu a nie szanse na znalezienie innych ras, nie ma znaczenia z jakiej planety ślesz.
-
Avinashi tak myślałem właśnie, po twojej wiadomości jeszcze raz w swoje kordy pusciłem/układ obok ta sama pozycja i wszystko jest okej więc czas odpowiedzi od serwera mnie zmylił więc wszystko działa prawidłowo.
-
Avinashi okej akcja odwołana, to tylko zlagowane u68
Mrovka czyli wszystko jest w porządku. Odnośnie pytania - dzieje sie tak bo jeszcze zlicza Ci bonusy z budynków przy danej planecie a te jak wiemy nie sumują się globalnie więc w podglądzie planety 'jest tego więcej' analogicznie na moonie ich nie ma więc mamy czysty obraz samych badań.
-
Avi patrzyłem właśnie, autentycznie jest różnica 10 - 15 sekund i szczerze wcale mnie takie bugi nie dziwią
ale dobrze, chociaż wiemy, że tak nie powinno być czyli badania globalne jak najbardziej są.
-
Ale jaja, dzięki Nerthill, sam mam aktualnie dwa okienka wylosowane w niemieckiej ruletce lecąc full rocktal licząc, że to skraca czas lotu wszędzie a tu faktycznie, jedna planeta 29:50 w układzie gdzie mam badanie na 8lvl a druga gdzie mam na 2lvl 30:05 jadąc zgodnie ze stwierdzeniem, że faktycznie wystarczy mieć ich tylko na jednej planecie aby móc odkrywać w przyszłości a reszte olać i brać np. dex.
Powaga, ciekawe czy to bug czy to tak miało wyglądać w domyśle odnośnie które badania jednak działają globalnie a które nie
-
1 - zgadza sie
2 - trzeba miec w pamieci - budynki dzialaja na planete, badania 'globalnie' tak więc nie ma znaczenia planeta z której wysyłasz.
Sam jestem ciekaw wyniku.
-
I takie uderzenia zawsze ciesza oko na forum. Fajne, fajne teraz te stateczki w ogame w szczegolnosci ich ilosc, gratulacje.
-
W tym roku obchodzimy rocznicę OGame w inny sposób, z różnymi wydarzeniami. Mieliśmy aktualizację LifeForms, premierę OGame Mobile, a teraz: Przygodę Commandera Centauriego.
To wydarzenie odbędzie się tylko tutaj (z tego powodu będzie w języku angielskim), składa się z historii podzielonej na 3 części i na końcu każdej części możesz zdecydować o kolejnym kroku Dowódcy Centauri, głosując na 3 podane opcje . Każda opcja odpowiada zniżce lub wydarzeniu w grze, a opcja, która wygrywa, zostanie aktywowana na wszystkich serwerach. Głosowanie odbywa się za pomocą reakcji korespondenta. Tylko reakcje wskazane w każdej opcji będą ważne!!!!
Oto kalendarz wydarzenia:
Publikowanie historii Część 1 - 07.10.2022
Faza głosowania - 07.10.2022 do 10.10.2022
Wydarzenie trwające od 12.10.2022 do 17.10.2022
Publikowanie historii Część 2 - 14.10.2022
Faza głosowania - 14.10.2022 do 17.10.2022
Wydarzenie trwające od 19.10.2022 do 24.10.2022
Publikowanie historii Część 3 - 21.10.2022
Faza głosowania - 21.10.2022 do 24.10.2022
Wydarzenie trwające od 26.10.2022 do 31.10.2022
Ogłoszenie opcji zwycięzcy nastąpi 11.10.2022, 18.10.2022 i 25.10.2022.
-
Tego to jeszcze nie grali
jak można barwną historią ubrać w słowa promocje na dopałki haha
Właśnie! event z anty - nie pamiętam już kiedy był ale pamiętam, że spokojnie po 60 - 100k anty dało się wyciągnąć. Dla f2p świetna sprawa, była...
-
Wielkie dzieki, wszystko smiga jak należy.
-
Panowie i Panie małe pytanie - jak wybrałem powiedźmy dwa dni temu Ludzi a chce zmienić ich na Rocktailów wystarczy odczekać 48h i nie ma debuffa czy to bez znaczenia bo nie wiem czy niepotrzebnie czekam
-
I tu znowu przychodzi z odsieczą rynek - zamiast 'załatać' nadużycia wynikające z handlu wahadłowego tym samym przywracając go do żywych lepiej zapomnieć i do niego nie wracać... ehh
Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda - niepotrzebne statki z ekspedycji, przedmioty, zmiany klasy i przede wszystkim zaoszczędzony czas na dogadywaniu, pilnowaniu, odbieraniu
-
Za każdym razem jak widzę takie dywagacje, pozwolę sobie zacytować tutaj post Zefira. Nie pamietam już czy w tym czy w zeszłym roku był podobny 'rozrywkowy' temat jaki to z kolei generał jest zły. Odkrywca był OP przez piratów ale to już nie te czasy aby cisnąć go za wszelką cenę na late game bo zbieracz jak Ci wszyscy udowodnili, nie ma wcale problemów z energią a cytat niżej pokazuje, czemu jednak
ma on sens.
QuoteEch...
Doba ma 24h. W tym czasie odkrywca może zrobić, nazwijmy tą zmienną literą "X", ekspedycji. Więcej niż te X bez itemków do ekspów w danym dniu zrobić nie może, bo nie starczy mu na to czasu w ciągu doby.
W ten sposób osiąga pewien punkt graniczny swoich możliwości (12 dwugodzinnych fal na prędkości x1, 16 półtoragodzinnych fal na prędkości x2 itd - hipotetycznie zakładamy, że gracz w ogóle nie sypia, bo nie ma na to czasu - jeżeli jednak sypia, to wartość X automatycznie będzie odpowiednio mniejsza przy podanych powyżej wartościach, ze względu na mniejszą liczbę fal wysłanych w ciągu 24h).
W długim okresie czasu (ponad 34.000 ekspów) średni zysk z jednej ekspedycji wynosi około 2.300.000 jednostek deuteru.
W ten sposób można wyznaczyć maksymalny zysk, jaki jest w stanie dziennie wykręcić odkrywca. Będzie to oczywiście 2,3kk * X.
Ten próg zysków z ekspedycji jest nie do przeskoczenia dla odkrywcy. Choćby się wściekł, nie jest w stanie zdobyć w ten sposób więcej surowców.
Tymczasem cierpliwy zbieracz, choć początkowo jego zyski są porównywalnie sporo, sporo mniejsze, niż odkrywcy, z każdą kolejną kopalnią zmniejsza tą różnicę. W pewnym momencie dojdzie do punktu, w którym dzienne zyski z jego kopalni osiągną pułap zysków osiąganych przez odkrywców. Nie zatrzyma go to jednak i kolejną kopalnią uzyska lepsze zyski niż latający jak wariat odkrywca. Ostatecznie los odkrywcy jest przesądzony - będzie stopniowo spadał w Statystykach, nie mogąc dogonić uciekającego mu coraz bardziej zbieracza. Szybkość tego procesu, będzie zależała od wartości właśnie tego X. Ktoś kto robi 40-50 ekspów dziennie zostanie szybciej przegoniony niż ten, kto robi ich 70-80 dziennie. Ale i tu i tu jest to nieuniknione
-
O proszę! u mnie był podobny cykl i w sumie znowu się wróciło do palenia a elektryk przez 2 - 3 lata używania faktycznie był 'mniejszym złem' smak, zapach, węch, kondycja
nowy świat!
To jeszcze korzystając z okazji 'co na grzale'
a raczej ulubiony smak liquidu a nawet i osprzęt(sam pamiętam byłem świrem, druty, grzałki, wiertarki) 'świetne hobby' a człowiek miał w zamyśle oszczędzać
-
-
Ewentualnie wiś nad moonem opóźniając, czasem tak też się udawało zgasić sztuczną inteligencję.
-
-
Jak szczęście Ci dopisze to za 2- 3 tyg. z racji otwarcia nowego serwera pojawi się event - trzymaj kciuki żeby były zmianki
-