U mnie zaczęło śmigać, dobrze zlicza - nagrody te same ale zawsze coś
Posts by zara
-
-
Wyprzedziliśmy przyszłość
-
Dzięki Ruda w ten sposób
to wychodzi, że zmiana na plus i to spory
Sam się śmieje z tego pytania ale jak widzę jakieś zmiany odnośnie handlu, anty i tym podobnych cudów człowiek od razu zakłada najczarniejszy scenariusz.
-
A ja z pytaniem czy dobrze panimaju
- Funkcja wymiany surowców u Handlarza będzie odliczać Antymaterię tylko po kliknięciu przycisku "Przywołaj handlarza" i pozostanie do czasu zakończenia handlu lub wybrania nowego surowca.
Rozumiem, ze skonczyla sie wygoda z kliknięciem przelicznika latając na expy aby go podbić i wymienić w dowolnym momencie?
Edit. Tak w sumie czytam to i zastanawiam się czy to w ogóle jest jakaś zmiana
-
Yep, każdy trade to nowy przelicznik, zwykłe RNG, mozesz mieć farta i za jednym rolnięciem podbić do max albo przez kilka dostawać tylko gorszy.
-
I temat tak patrząc powinien się zakończyć na tych 3 przykładach.
- odkrywca - błyszczy na początku, wymaga aktywnej gry - walki z piratami to przeszłość, więc na środkową i końcową fazę dyskusyjny choć bonus z nieaktywnych kusi.
- zbieracz - średnia faza gry, gdy mamy rozwinięte na tyle eko, że kopalnie nam przynoszą dobowo więcej zysku niż wysyłane ekspedycje
- generał - bez znaczenia, masz ochotę, umiesz wykorzystać jego atuty, grasz i masz resztę w nosie.
Nie znajdziesz uniwersalnej klasy na każdą sytuację jeśli chcesz w 100% wyciskać kosmiczną cytrynę, jak wyżej Ci pisali - taki był, jest i będzie zamysł GF. Płać albo korzystaj z darmowych opcji jeśli takowe się trafiają.
Gasząc tę oliwę napiszę, że paczki i promki co chwila robią większą partolę niż klasy gry. Jeśli myślisz o ścisłym top, płać bo za darmo to faktycznie można nie wybierać klasy i sobie grać
-
Powolna rozbiórka tak zwanych agresywnych wegetatorów z Virgo
Jak to mówią kropla drąży skałę
-
Ciężko czasem zapchać +20 slotów bo farming sondami polega na spamowaniu nimi - kąsasz jak rój pszczół więc te 2 - 3 miliony są w sumie w sam raz bo część Ci zawsze zdąży wrócić aby obrać idlaków tym bardziej na 75%
Przed naprawieniem spalania sam na xanthippe spoooro latałem czy handlowałem dexem za pomocą sond robiąc turbo dostawy
aktualnie gdy naprawili ich spalanie autentycznie ani jednego lotu nie zrobiłem, nawet przestałem nimi przerzucać surke. Część znajomych sprzedała część zostawiła w razie w bo na szybki moon zawsze się przydadzą ale nie o tym mowa tylko o ich pojemności.
Trzeba samemu spróbować, jednym się spodoba drugim nie i generalnie sporo w tym temacie prawdy bo przede wszystkim opłacalność zależy od gęstości i 'bliskości' farm.
-
U mnie również brak przelotu z Xhantippe na Kalyke ale szczerze nie spieszy mi się aż tak więc na spokojnie czekam
-
Generalnie zaskakująca wiadomość, generalnie jest dobrze, generalnie jak w przypadku fuzji nigdy nie będzie idealnie ale to będzie najciekawszy okres w oGame.
Igrzyska czas zacząć i się przyglądać co 2022 przyniesie w kosmicznym wirtualnym świecie
-
A u mnie rekord - poprzedni event około 90k anty, teraz ledwo 23k
- częstotliwość ta sama, jednym słowem co event to inne
-
Osobiście nie znam nikogo ale warto pochwalić za opis - te zawsze się miło czyta 'co, jak, dlaczego'
ot esencja starcia.
Niebotyczne cyferki - straty i zyski, bardzo ładnie! Gratulacje dla was wszystkich bo zgrać w tygodniu ludzi i wszystko poplanować to nie lada wyczyn.
Także pozostaje życzyć przetopu i czekać na takie solidne STejki w naszym wirtualnym kosmicznym świecie
-
Kajtek
-
góral
-
mim
-
-
Tematycznie ze spadkiem cen
-
Marchewa87 W pełni się z tym zgadzam i to rozumiem tylko jak widzisz my sobie a GF sobie - kasa, kasa, kasa i te same argumenty - GF daje taką możliwość więc legalnie z tego ludzie korzystają albo moje ulubione 'czemu zaglądasz innym w portfel' i tak ta karuzela się kręci a niemcy spijają sos(metin 2, aion tego przykładem - co trafi pod skrzydła dostaje niebotyczne p2w) nie robiąc sobie nic z tego, że gracz który potrafi zostanie prześcignięty przez tego który wywali więcej w wirtualne statki pompując bez żadnego limitu. Sam od lat ani jednej złotówki nie wydałem( i nie zamierzam z prostego wniosku - nie mam żadnego parcia na topke i nie mam zamiaru wspierać tych świetnych pomysłów za które mogę jeszcze grać a raczej rywalizować i tu znowu wracamy - z tym kto ma większy portfel...
Podsumowując - widząc takie tematy cieszę się, że jeszcze ktoś ma chęć i ochotę z tym walczyć.
-
Marchewa87 znając GF od tylu lat - lepiej późno niż wcale. Mleko się rozlało od czasu botów/rynku/piratów(rynek i piraci byliby świetni - gdyby zostali dopracowani od startu) teraz doszły do tego paczki. One są tylko kolejnym 'etapem', na kolejne 'nowości' nie będziemy pewnie musieli długo czekać więc pozostaje nadal klikać z sentymentu i uśmiechać się pod nosem jak wirtualny świat oddziałuje na zasobność portfela nieudaczników.
-
Od 24.01.2022 godzina 00:00:00 wprowadzamy nowe zasady określające zasady darowizn pomiędzy graczami
Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotnosci punktów ogólnych konta osoby obdarowanej. Tydzień jest liczony od poniedziałku godzina 00:00:00 do niedzieli godzina 23:59:59
Każdorazowo otrzymanie darowizny musi być zgłoszone poprzez system zgłoszeń na stronie support.pl.ogame.gameforge.com/ . Obowiązek zgłoszenia ciąży na obdarowanym graczu.
Dodatkowo zabronione jest aby ilość podarowanych surowców dała obdarowanemu przewagę punktową nad kontem darczyńcy
Zasady te obejmują również rozbijanie flot.
Trzeba przyznać
<brawa> ja już sam tylko czytam i się przyglądam temu co się dzieje bo szkoda kolejny raz strzępić 'ryja' na niektóre zagrywki/zmiany w naszym kosmicznym świecie
ale takie zmiany warto pochwalić - szybko to weszło.
I jak widać warto poruszać takie dyskusje - na pewno ta samowolka stanie się przez ten zapis bardziej upierdliwsza i o to chodziło