Posts by Nerthil

Od Kilku minut na uni Quantum nie da wysłać się żadnej floty na żadną misję z żadnej pozycji

Tyuż przed błędem serwer wypluł błąd 404 Not Found, po minucie czy dóch udało sie odpalić stronę ponownie, natomiast nie dało się wejść na uni (guzik "graj" otwierał kolejną zakładkę lobby)

Po kilku próbach wejścia na uni każda próa wysłania floty skutkuje błędem

Ruda czy coś wiadomo na ten temat?

Aleksiej Łukjanuk?

Zgadza się!

Swoją drogą historia z wypadkiem podczas testów dla mnie jest wciąż niepojęta

Zderzenie czołowe dwóch załóg jadących na zamkniętym, zabezpieczonym do testów odcinku - jak to się mogło zdarzyć? Chyba po prostu Rosja...

Inna sprawa że przy takiej prędkości tylko jedna ofiara to też niezrozumiałe dla mnie, chyba najlepsze świadectwo jak bezpieczne są obecne rajdówki

Toadie zadajesz!

Formuła sprawdzona wcześniej, więc będzie powtórka:

1. Za swój bezkompromisowy styl zyskał przydomek "Rakieta", często porównywany do niekwestionowanej legendy tego sportu

2. Dwuktorny mistrz Starego Kontynenty w swojej dziedzinie, pewnie zmierza po 3ci tytuł i wyrównanie rekordu ustanowionego przez Polaka (choć Polak wszystkie 3 tytuły zdobył z rzędu)

3. Mistrz Rosji, Mistrz Estonii, dwukrotny zwycięzca rundy w Polsce zaliczanej do Europejskiego Czempionatu

4. Podczas testów przed startem w zawodach w 2017 roku brał udział w wypadku, w kótrym ucierpiał wraz z 4 innymi osobami, jedna z nich zmarła w skutek odniesionych obrażeń

Jak się wysyła szybko flotę enterem to wysyła ta flotę podwójnie. haha czyli z szybkością wysyłania koniec, trzeba powoli

nowa wersja lipa

u mnie działa normalnie z szybkim wysyłaniem

Enter pierwszy ekran

Lewy CTRL + Enter drugi ekran, mogę kliknąć nawet znaim się załaduje i flotę wysyła, oczywiście pojedyńczo

Błąd pojawia się raz na jakieś 25-30 wysłanych flot, więc nie jest tak strasznie

W wysyłaniu ekspedycji faktycznie jest jakiś błąd Na 6 wysłanych ekspedycji dwie lecą z innym czasem niż pozostałe. Bardzo się staram już omijać pasek z czasem , przed kliknięciem wyślij sprawdzam czy jest on prawidłowy a mimo to niektóre lecą 2 razy albo jeszcze bardziej wolniej. Już odechciewa mi się je cofać i wysyłać jeszcze raz. Ten zmieniony pasek czasu lotu floty to zamiast udogodnienie jest utrudnieniem wysyłki floty.

Zwróciłem uwagę tak jak Ty na pasek prędkości floty, za każdym razem kiedy flota wyleciała wolniej niż planowo, pasek wskazywał normalnie 100% w momencie kliknięcia "Wyślij".

Więc coś jest na rzeczy...

Dodatkowo, dwa razy zdażyło mi się na pierwszej stronie wysyłki floty klikając "Dalej/Enter" najechać na inne statki, które wysłały się razem z wybraną poprawnie flotą - czyli powtórka z rozrywki kursora nad prędkością floty. Zamiast wysłania 500 pionioerów, polciało 500 pionierów i 100 K dt... Na szczęście weryfikacja czasu, potem statków i szybka zawrotka

- o zgrozo, znowu mi wolno ładują się szpieguj. wczoraj parę razy nie umiałam załadować

nie wpisałem tego do listy, bo od hotfixu z wczoraj, u mnie jest zdecydowanie lepiej, ale nie zawsze.

Pierwsze ładowanie skanów trwa dłużej niż kiedyś, ale sytuacja nie powtarza się regularnie (np. strona 1 ładuje się od razu, strona druga mieli kilka sekund, reszta normalnie; innym razem mieli każda strona szpiegów, znowu innym żadna)

U mnie na stronie wyświetlam 25 raportów, oczywiście z użyciem AGR i bez systemowego szpiegostwa

Pieprzenie w bambus, pokaż dowody :lool:

a wiesz że jak na złość nie potrafię wymusić błędu z najechaniem na prędkości floty który wczoraj wystapił z 20 razy na jakieś 500 wysłanych flot, czyli wcale nie tak rzadko >.<

Za to już raz dziś wysyłka z prędkością 100% zamiast wybraną nizszą się zdarzyła :D

poprawne wysłanie misji Ekspedycji przy użyciu dodatka AGR wymaga naciścnięcia zaznaczonej już misji Ekspedycja. w innym przypadku wysyłka nie powiedzie się (łatwo zauważyć że przed naciśnięciem zaznaczonej misji, ekspedycja trwa... czas dolotu i powrotu z pozycji 16 czyli kilka minut. najprawdopodobniej gra nie przejmuje automatycznego wyboru czasu Ekspedycji mimo domyślnych ustawień misji w AGR)

Jak zauważył Qnick błąd ten występuje tylko w sytuacji, gdy w składzie ekspedycji znajduje się sonda szpiegowska.

jako że sonda to jeden z podstawowych elementów ekspedycji, biorę to jako sytuację stałą :P

Z obserwacji po wczorajszym fixie:

• wysyłanie misji szpieguj na gracza aktywnego zajmuje dwa razy dłużej i praktycznie co drugi raz kończy się błędem niż wysyłanie takiej misji na gracza nieaktywnego
    • podczas wysyłania misji, po kliknięciu guzika "Wyślij" w trakcie mielenia wysyłki, najechanie kursorem myszy na prędkość flotu często powoduje wysyłkę floty z "najechaną" prędkością !!!!!!!!! to jest bardzo niebezpieczne, także polecam weryfikować kilkunastokrotnie i kursorem myszy omijać prędkości (ja już wyrobiłem sobie kilka ruchów myszką omijających to pole szerokim łukiem)
    • zbyt szybkie naciścięcie "dalej/enter" na pierwszej stronie wysyłki floty skutkuje błedem na stronie drugiej
    • poprawne wysłanie misji Ekspedycji przy użyciu dodatka AGR wymaga naciścnięcia zaznaczonej już misji Ekspedycja. w innym przypadku wysyłka nie powiedzie się (łatwo zauważyć że przed naciśnięciem zaznaczonej misji, ekspedycja trwa... czas dolotu i powrotu z pozycji 16 czyli kilka minut. najprawdopodobniej gra nie przejmuje automatycznego wyboru czasu Ekspedycji mimo domyślnych ustawień misji w AGR)
    • pionowe wyświetlanie surowców w wersji mobilnej to żart (co ciekawe poziome wyświetlenie występuje, ale tylko w zakładkach "wiadomości" oraz "czat"
    • wybrana prędkość floty czasami nie działa - po wyborze, zaznaczeniu surowców i kliknięciu "wyślij" pojawia się animacja przeskakująca z wybranej prędkości na 100%, następnie z powrotem na wybraną prędkość, ale flota zostaje wysłana z prędkością 100%
    • EDIT: wolne ładowanie się raportów szpiegowskich, zwłaszcza wczytywanych po raz pierwszy (nieregularne, nie zawsze, nie wszystkich stron)
    • EDIT: Zakładka Wiadomości czasami otwiera się pusta, tzn, pod nagłówkami "Szpieguj" , "Raporty Wojenne" itp jest puste pole - czasami wybór innej zakładki rozwiązuje problem, czasem nie, trzeba wchodzić w Podgląd i ponownie w Wiadomości (odświeżenie strony / kliknięcie w Wiadomości jeszcze raz nie pomaga)
    • EDIT: analogicznie do sytuacji ze zmianą prędkości podczas wysyłania przez najechanie kursorem, w zakładce wysyłki Floty I - najechanie kursorem na inne statki podczas kliknięcia "Dalej/Enter" czasem dodaje "najechane" statki do wysyłanej floty...
    • EDIT: Błąd na stronie wysyłki floty II pod tytułem "Serwer nie odpowiada..." czasami jest do przejścia po ponownym kliknięciu na wybrany wcześniej typ misji - zadziałało tak 50/50 (jakaś analogia do wysyłki Ekspedycji?)

Następne zaobserwowane bugi będę wpisywał dalej jak wyłapię ;)

EDIT: Nie pamiętam w którym poście i kto o tym pisał, niech się zgłośi to dodam wzmiankę bo rozwiązanie jest magiczne!

Podczas farmingu używając AGR działa szybkie przechodzenie między zakładkami i wysyłka używając kombinacji Lewy CTRL + Enter!!!

Przy używaniu tej metody, bardzo mało błędów dziś, nawet jesli na stronie wysyłki floty II wciskam kombinację klawiszy zanim załaduje się wybór - działa to świetnie, szybko i odchodzi ryzyko najechania kursorem na Prędkość floty lub inne statki.

Także ktokolwiek wie kim jest pomysłodawca - dajcie znać.

Zachęcam do dopisywania swoich oraz weryfikacji moich

W jaki sposób to, że Neville zapomniał o świńskim ryju miało wpływ na to, że spotkał dość niezwykłego potwora?

Neuville zapomniał hasła i czekał pod portretem aż pojawi się ktoś i mu otworzy

Na jego nieszczęście byli to Hermiona, Harry i Ron którzy zmierzali na pojedynek z Malfoyem.

Jak wiemy do pojedynku nie doszło, Malfoy doniósł Filtchowi, przed którym uciekająca grupka trafiła do zakazanego korytarza na 3cim piętrze stając naprzeciw Puszka :)

Stawiam, że prawda. Głowa może zadziała jak soczewka skupiająca.

przepraszam za kilka dni nieobecności na forum z otwartym pytaniem :)

Crysis zgadza się, fale z kluczyka wpływając na cząsteczki wody w mózgu zostaną przez te cząsteczki wzmocnione, dzięki czemu sygnał się wydłuży.

Tak samo, a nawet lepiej zadziała spore naczynie z wodą.

Twoja kolej, zadawaj!

To ja wykorzystam okazję:

Teza: Jeśli odległość pomiędzy samochodem a pilotem od alarmu/centralnego zamka jest za duża do ich komunikacji, przyłożenie pilota do głowy wydłuży zasięg sygnału umożliwiając zamknięcie pojazdu.

Prawda czy Fałsz + wyjaśnienie

Niestety brak mi podstaw teoretycznych (a matematycznych już zwłaszcza), ale patrząc na rysunek poglądowy wygląda na to że pozytywne ładunki wody pod monetą i po prawej jej stronie oddziałowują zarówno na monetę, jak i są w oddziaływaniu z negatywnymi ładunkami poniżej oraz przy ścianie naczynia.

Nie wiem jak nazywa się to zjawisko, ale przy uwzględnieniu napięcia powierzchniowego i dążenia do równowagi w układzie, moneta będzie przyciągana i spychana do prawej ściany

La Rinconada?

też szukam w tych rejonach, ale Rinconada nie jest chyba najbardziej na południe wysunięta miejscowością w Peru.

Też to sprawdzałem. Myślałem o La Paz, ale dalej nie pasuje. Tak jak zresztą miejscowości w Azji.

Sorry Virus, przeoczyłęm poprzednie odpowiedzi

La Rinoconda nie jest na pewno najbardziej wysunięta na południe.

La Paz nie jest najwyższy w kraju.

Mała Podpowiedź:

Kraj w którym leży miejscowość administracyjnie należy do jednego kontynentu, geograficznie rozciąga się na dwa, choć czesto mówi się o nich wspólnie.

Oprócz tego Kraj ten posiada kilka innych rekordów geograficznych.

Tarifa nie jest najwyżej położoną miejscowością na swoim kontynencie

U mnie będzie trochę łatwiej

Miejscowość ta jest:

Najbardziej wysuniętą na południe w swoim kraju

Najwyżej położoną w swoim kraju i na tym kontynencie