Jeśli patrzysz z punktu widzenia nowo otwieranych uniwersów to może masz rację, bo teoria ma sens
Znowu jednak uważam że jeśli ktoś wchodzi na uni o parametrach flotowych to wszelkie żale o tracenie dobytku są nie na miejscu.
Przy uni ekonomicznym i prędkości floty x1 lot trwa długo, nie każdy ma lotki i nimi operuje (zwłaszcza bez anty), więc i czasu na reakcję jest odpowiednio więcej
Ja jednak patrzę z punktu widzenia starego uni gdzie realia są trochę inne.
Jeśli chodzi o szansę na moonkill mówię o tej wynikającej z kalkulatorów, w praktyce może jest ona trochę wyższa, ale również i zniszczenie GS zdarza się częściej, niezależnie od wyniku niszczenia. Kwestia kalkulacji i pewności czy ryzykuję utratę ~90 GS ściągając moona na ślepo? Czy może wolę lecieć z misją niszcz na prawie pewniaka bo obserwuję gracza i spodziewam się floty właśnie w tym miejscu?
Jeśli chodzi o Silos rakietowy, nie posiadam takiego, bunkruję moony bez wydawania anty. Jak na razie wszystkie stoją, prób ściągnięcia miałem jedną a gram flotą.
Może z punktu widzenia wiecznego flotowca który nie potrafi grać samym eko mam inne spojrzenie, ale jednak wszystko sprowadza się do tego czy pilnujesz konta czy nie.
Ja nie siedzę 24/7 - pracuję, śpię, spędzam czas z żoną, czasem wyjdę z domu, ale konta pilnuję.
Także tak - uważam że nerfienie gry dlatego że ktoś nie pilnuje nie jest wskazane.
Teraz wszystko zależy od tego jak ta sytuacja wygląda na nowych universach o czym nie mam pojęcia i na pewno mieć nie będę - jeśli tam faktycznie zachodzą potrzeby balansowania to znaczy że trzeba je wprowadzić, bo to od nowych uni zależy żywotność tej gry
Mimo to odwołałem się do posta bo wszelkie zmiany wynikające z potrzeby nowych uni, wejdą również na te stare. A jako że na takim gram, to przedstawione pomysły zestawiam z realiami i nijak nie widzę takiej potrzeby.