Posts by Nerthil

Jeśli patrzysz z punktu widzenia nowo otwieranych uniwersów to może masz rację, bo teoria ma sens

Znowu jednak uważam że jeśli ktoś wchodzi na uni o parametrach flotowych to wszelkie żale o tracenie dobytku są nie na miejscu.

Przy uni ekonomicznym i prędkości floty x1 lot trwa długo, nie każdy ma lotki i nimi operuje (zwłaszcza bez anty), więc i czasu na reakcję jest odpowiednio więcej

Ja jednak patrzę z punktu widzenia starego uni gdzie realia są trochę inne.

Jeśli chodzi o szansę na moonkill mówię o tej wynikającej z kalkulatorów, w praktyce może jest ona trochę wyższa, ale również i zniszczenie GS zdarza się częściej, niezależnie od wyniku niszczenia. Kwestia kalkulacji i pewności czy ryzykuję utratę ~90 GS ściągając moona na ślepo? Czy może wolę lecieć z misją niszcz na prawie pewniaka bo obserwuję gracza i spodziewam się floty właśnie w tym miejscu?

Jeśli chodzi o Silos rakietowy, nie posiadam takiego, bunkruję moony bez wydawania anty. Jak na razie wszystkie stoją, prób ściągnięcia miałem jedną a gram flotą.

Może z punktu widzenia wiecznego flotowca który nie potrafi grać samym eko mam inne spojrzenie, ale jednak wszystko sprowadza się do tego czy pilnujesz konta czy nie.

Ja nie siedzę 24/7 - pracuję, śpię, spędzam czas z żoną, czasem wyjdę z domu, ale konta pilnuję.

Także tak - uważam że nerfienie gry dlatego że ktoś nie pilnuje nie jest wskazane.

Teraz wszystko zależy od tego jak ta sytuacja wygląda na nowych universach o czym nie mam pojęcia i na pewno mieć nie będę - jeśli tam faktycznie zachodzą potrzeby balansowania to znaczy że trzeba je wprowadzić, bo to od nowych uni zależy żywotność tej gry

Mimo to odwołałem się do posta bo wszelkie zmiany wynikające z potrzeby nowych uni, wejdą również na te stare. A jako że na takim gram, to przedstawione pomysły zestawiam z realiami i nijak nie widzę takiej potrzeby.

Jak w temacie

W wersji mobilnej gry nie działają funkcje usuwania wiadomości (z każdej zakładki)

nie działa zarówno usuwanie pojedynczych wiadomości jak i guzik "usuń wszystko"

przeglądarka Chrome, sprawdzone na Operze i Samsungowej, ta sam sytuacja

Jedyny zgłoszony błąd widzę dotyczący ogólnego problemu z usuwaniem (który u mnie na laptopie nie występuje, mimo włączonego AGR)

Jeśli źle szukałem i ten błąd jest zgłoszony, proszę o Ciach

takie rozwiązanie skończy się szybko i bardzo źle

silne i doświadczone konta zmiotą wszystkich słabych w pył, poprztykają się między sobą co doprowadzi do jeszcze większego pogłębienia różnić w punktach i odejścia wielu graczy nowych czy mniej regularnych

Różnica prędkości universów jest konieczna do zachowania resztek graczy i dania im możliwości wyboru tempa oraz sposobu gry

Już teraz wychodzą sytuacje gdzie gracze po fuzji z silniejszym uni rezygnują bo zaczynali na innych parametrach i w spokojniejszych realiach

najstarszy ślad życia na ziemi odnaleziony został w Australii, pochodzi sprzed 3.465 miliarda lat temu a należy skamieniałych mikroorganizów zachowanych w skale

Statystyka straconych i zniszczonych pkt militarnych jest bardzo przydatna

W tym wypadku natomiast mniej przydatna jest kategoria "zbudowanych pkt militarnych" - tą wartość łatwo policzyć poprzez zsumowanie straconych pkt militarnych i obecnych pkt militarnych

Zamiast "zbudowanych pkt militarnych" możnaby wprowadzić podział według ilości statków, ale szczerze bardziej przydatny byłby podział na pkt militarne we flocie oraz w obronie.

Dałoby to większe możliwości "policzenia" siły floty gracza w zestawieniu z liczbą jego statków

Amazonka?

dopływ Purus?

Most nie wiem Jembatan? :D Nerthil ?

pudło

widzę natomiast że zjadłem jedno dość istotne słowo w pytaniu za co przepraszam:

"Jedyny most drogowy (o znaczeniu transportowym i niepodatności na wylewy rzeki), rozciąga się nad jej największym dopływem, tuż przy łączeniu się obu rzek"

Chodzi o największy dopływ lewobrzeżny

Liczbę statków można wyświetlić w grze po najechaniu na pozycję gracza w rankingu Militarnym ;)

Nie da się posortować po tej ilośći, ale można sprawdzić dokładnie ile statków ma gracz

Zostaniemy w temacie rzek

Nad jedną z rzek (znanej na całym świecie, nadjłuższej na swoim kontynencie) nie wybudowano żadnego mostu.

Choć rzeka ta w niektórych miejsach jest ekstremalnie szeroka, nie to było przyczyną zaniechania budowy nad nią mostów.

Jedyny most drogowy (o znaczeniu transportowym i niepodatności na wylewy rzeki), rozciąga się nad jej największym dopływem, tuż przy łączeniu się obu rzek.

Aby dodać trochę trudności do zagadki, proszę o nazwanie rzeki oraz wspomnianego mostu nad jej dopływem.

Z tego co rozumiem filozofię wprowadzonych zmian to gra własnie ma kalkulowac od razu każda pozycję weryfikując co się na niej znajduje, blokują możliwośc wysyłania floty w "nieprawidłowe" miejsce

Z tego też powodu można było scalić strony wysyłki floty II i III

Jeśli gra Wam muli na chrome, polecam wyczyszczenie ciastek i zmniejszenie dopuszczalnego obciążenia systemu przez tą przeglądarkę.

Ja gram na chromie na laptopie i telefonie, gra działa błyskawicznie, dużo szybciej niż w wersji 7.X

Na dodatek wysyłka floty przy odpowienio wypracowanym systemie zajmuje 2 sekundy (od kliknięcia celu do wylotu), a kiedyś wszechobecne błędy wysyłki teraz pojawiają się sporadycznie

Pewnie będzie za proste ale jedziemy:

W miejscu gdzie rzeka Czarna X łączy się z rzeką Białą X, tworząc rzekę po prostu X ma miejsce zbieg 3 historycznych granic.

Miejsce to dla Polaków symboliczne, często błędnie nazywane Trójkątem, popadło w nieużytek, choć kiedyś było atrakcją turystyczną, zwłaszcza dla sąsiadów z Zachodu.

Obecnie w miejscu tym stoi obelisk, a Miasta ościennie poprowadziły i prowadzą w to miejsce ścieżki rowerowe.

Istnieje również plan na stworzenie tarasu widokowego na nieczynnym moście kolejowym oraz rewitalizacji miejsca.

Jak nazywa się rzeka X i o jakim miejscu mowa?