Neuville Longbottom
Posts by Nerthil
-
-
Ile może minąć od ostatniego pytania, żeby ktoś mógł zadać pytanie ??
Pzdr
Minęło tak dużo czasu że możesz zadawać pytanie bazily
-
Zaintrygowaliście mnie tym zdjęciem na tyle że odpaliłem google
Było więcej niż warto!
Jako że nie mam pomysłu na pytanie, nie podaję odpowiedzi
-
To u mnie z eventu mamy tak:
Łącznie 165 ekspedycji (fale po 11)
Trafienia anty:
13 razy
Suma:
48 714 Antymaterii
Ostatnia fala co ciekawe wyleciała i doleciała po północy (czyli już dnia 21.01. więc po evencie) a przyniosła jedną zwiększoną ilość antymaterii
-
W necie napisali, że chodzi o wieloryba, humbaka.
Polują także na rekiny nawet na żarłacze.
No po nitce do kłębka
Chodzi dokładnie o rekiny - najczęściej Żarłacze Białe, ale również inne gatunki stojące jak dotychczas uważano na szczycie łańcucha pokarmowego, pozbawione naturalnych wrogów.
Naukowcy zaobserwowali wyrzucane na brzeg ciała tych ogromnych ryb pozbawione jedynie poszczególnych - precyzyjnie usuniętych - organów, najczęściej była to wątroba, w niektórych przypadkach też serce lub jądra. Zaskakujące dla naukowców było to że często w tych rejonach nie obserwowano wcześniej orek, ewentualnie sporadyczne przepłynięcia.
Dalsze obserwacje najczęściej prowadziły do pojedynczego osobnika lub pary orek, które odwiedzały daną lokalizację, rozprawiały się z rekinem, a następny wracały setki lub tysiące kilometrów do swoich normalnych terenów łowieckich. W jednym przypadku dane z nadajnika orki wskazywały na dziwny rodzaj poruszania się w obszarze - tak jakby zwierzę zaatakowało rekina a następnie wykrwawiało swoją ofiarę goniąc ją aż do jej śmierci. Ślady na ciele ofiary sugerują jedną - dwie rany zadane przez orkę, najczęściej w miejscu z łatwym dostępem do następnie wyciągniętej wątroby czy też serca.
Tutaj poruszony wcześniej przykład walenii również jest ciekawy pod kątem ataku orek - młode walenie najczęściej są topione przez orki, a następnie za posiłek służy jedynie język walenia - reszta pozostaje nienaruszona, tak jakby utrata krwi walenia w tym przypadku była niewskazana, odwrotnie niż w przypadku rekinów.
Trochę się rozpisałem ale temat dla mnie niesamowicie ciekawy
Jako że prawidłowa odpowiedź to dzieło Toadie oraz SPIN DOKTOR - pytanie zadaje jeden z Was
-
Z tymi innymi układami to ponoc sciema - było gdzies na forum pisane o tym. Ja wale wszystko na jeden ten sam koord.
Przyznam szczerze że moja wiedza na temat eksp pochodzi głównie z czasów gry 5.x i 6.x
Jako że nie gram Odkrywcą to nie zgłębiałem tego tematu zbytnio
Widziałem gdzieś że pojawiały się informację o "dziennym limicie" pozytywnych eksp - może kwestia "wyczerpania układu" została zmieniona na ogólny dzienny limit dla konta?
-
Chodzi o orki i płetwale błękitne (lub inne wielkie fiszbinowce)?
Połowa się zgadza - chodzi o Orki które (być może od dawna, choć obserwacje na ten temat pojawiają się dopiero od kilku lat) wykazują bardzo precyzyjne zachowania łowcze w stosunku do pewnego gatunku (czy też typu, raporty w zależności od regionu dotyczą już kilku gatunków) drapieżnika szczytowego.
Wraz z poszerzeniem badań na ten temat być może wspomniany wyżej gatunek przestanie być nazywany drapieżnikiem szczytowym właśnie ze względu na bycie ofiarą Orki.
Na ten moment jednak obserwacje tych ataków są sporadyczne oraz zależne od lokalizacji.
Warto dodać że polowanie to jest dość szczególne, nosi znamiona brutalnego intelektu tych ssaków oraz kończy się nietypowym obejściem z ofiarą.
-
U mnie skład floty ekspedycyjnej (z racji na klasę) jest niezmienny i prosty:
1 Niszczarka
1 Sonda
1-10 Pionków
500-1000 DT
Raczej wszystkie poprzednie eventy działały u mnie "poprawnie", a przynajmniej widziałem różnicę na plus w ilości znajdowanych przedmiotów czy częstotliwości przywożonej anty
Zobaczymy jak będzie teraz bo pierwszy raz odpaliłem boostery ekspów
Oczywiście każda ekspedycja lata w innym układzie dla maksymalizacji szans na pozytywny wynik
-
Dodam od siebie dwa grosze:
Klasa: Generał
Ekspy: 5 standard, od wczoraj lata 11
Przez ostatnie trzy dni anty wpadła mi dokładnie 2 razy, średnio wysyłam 5-7 fal w na dobę
Na razie od startu eventu (3 wysłane fale) bez trafienia
Wrzucę podsumowanie po evencie, może ktoś będzie w stanie połączyć Klasę i ilość eksp z "modelem" eventu który jak na razie jest kompletnie niezrozumiały dla społeczności
-
Przytoczyłeś ciekawy przypadek, ale to nie bohater tej zagadki
Nie bez znaczenia jest słowo "łowca" w linijce:
staje się ofiarą innego łowcy, wcześniej nie podejrzewanego o agresje wobec tych zwierząt
-
Powszechnie przyjmowano że pewien gatunek drapieżnika szczytowego nie ma żadnych naturalnych wrogów i nie stanowi konkurencji dla innych gatunków (może oprócz człowieka)
Od pewnego czasu natomiast na całym globie naukowcy obserwują przypadki kiedy ten gatunek (oraz inni przedstawiciele tej gromady, stojący na szczycie łańcucha pokarmowego) staje się ofiarą innego łowcy, wcześniej nie podejrzewanego o agresje wobec tych zwierząt. Wyjątkowym dla naukowców jest sposób polowania na tych "topowych" drapieżników oraz efekt takich łowów.
O jakiego drapieżnika chodzi i jakie zwierzę podjęło się tak skutecznej choć brutalnej eksterminacji poszczególnych osobników tych drapieżników?
-
Jeśli chodzi o gatunki było to około 85% gatunków
-
Zdecydowanie chodzi o Wymieranie ordowickie
Aczkolwiek rozbłysk gamma jest tutaj wymieniany jako jeden z kilku możliwych czynników
-
Klasa: Generał
Ekspy: kilka fal po 7 dziennie w ciągu eventu
Wyniki: - codziennie po 2-3 przedmioty
Standardowo 0.5-1 przedmiotu na dzień
Qnick byliśmy grzeczni i dla nas event działa
-
graty kosmicznego tankowania
-
Nalimko bezlitosny...
Sojusznikowi SzO i lepszego budzika!
-
Aaaa, to wiele wyjaśnia
Dzięki bardzo za podpowiedzi BogusWallior i Avinashi
Niestety nie mogę zainstalować no-name ani ruskiego oprogramowania, więc pozostaje mi czekać na magiczny dzień AGR na telefon dla Opery lub Chrome
-
normalnie na telefonie w przegladarce mam agr
teach me master
Jaka przeglądarka? Skąd i jak ściągnąłeś?
Ja korzystam z chrome i nie było opcji dodać AGRa na telefonie
-
W antigame to w ogóle nie wyskakują te dymki
Ale nigdy nie spodziewałbym się, że komuś mogą przeszkadzać te "dymki" nad ikonami.
na komputerze to może nie, nie wiem bo mam antigame i nie wyskakują, ale na telefonie akurat jest irytujące. Ale tak mi się wydaje, że kiedyś właśnie nie wyskakiwały te dymki
zainstalowac musisz agr na tel i nie bedzie dymkow
Skąd / Jak instalujesz AGR na telefon?
-
U mnie zdanie Szał przyspieszenia zaliczone:
Szał przyspieszenia
Ukończ natychmiast zlecenie budowy
Wykonanie: budowa statku, skrócenie o połowę i następnie zakończenie od razu