Ach, te nostalgiczne brzmienia. Zamykam oczy i czuję zapach wnętrza Poloneza, + dotyk włochatych pokrowców na siedzeniach w moich dłoniach. A obok siedzi ona, z różem na powiekach i mocno bordowymi ustami...
Posts by Brodaty
-
-
Coś fajnego od 80's guy
-
a ja…
Zostało nam jeszcze jakieś 120km to chyba ze dwa na lajciku jeszcze machnę
Pewnie już jesteś na kwadracie, a pierwsze co zrobiłeś po wsunięciu kapci na giry, to sró do kompa. I Łogieeeeejm!!!
-
Mesajah... Szanuję.
-
Fajnej muzy słuchacie. Cała gama brmień i tonów. Nawet rodzimym disco polo nie pogardzę, bo czasem musi być coś na wesoło
A teraz dobry mix old school'owych bitów...
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.""A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki."
~ Friedrich Nietzsche.
-
Chciałem tylko rozładować napięcie. Majówka jest, są święta państwowe. Bądźmy dla siebie mili, jak dla Jezuska w grudniu
-
Wybaczcie, że mój komentarz został pozbawiony wymagającej w kulturze dyskusji konieczności czytania każdego posta, żeby wypowiadać się merytorycznie, ale myślę że ominięcie gównoburzy z powodu wymienionego w pierwszym poście, nie będzie chyba aż taką ignorancją i mogę zrobić off-topowy wyjątek.
Chciałem tylko szepnąć, że reakcja kasai bardzo mnie poruszyła. Urocza reakcja na e-zaloty... I zabawna
-
Tu do kompletu brakuje tylko jednego...
-
Potwierdzam te liczby. Użyłem tylko dwóch pakietów z tego, ale poza tym reszta itemów się zgadza ze stanem w moim ekwipunku.
Móc zachować dwie zmiany klasy na Odkrywcę, posiadając wysoko badania, to spory bonus, w połączeniu z Technokratą i eventem rabatu na czas badań. Właściwie to nieraz zostało tu (i na starym forum) rozłożone na czynniki pierwsze, że bez względu na to, który z trzech stylów gry nam najbardziej odpowiada, to o ile gracz chce ciągnąć jedno konto na stałe, zamiast ciągle zaczynać od nowa, to bezwzględnie trzeba wybrać właśnie Odkrywcę. Chyba że jest jakiś geniusz, który umie pociągnąć grę na liczbie pól planety niższej niż 250. No ale to dygresja, bo wątek dotyczy czego innego.
-
teraz dali 10 milionów antymaterii
Teraz czyli kiedy? Bo od ostatniego postu od Rudej, niczego nie zauważyłem (nawet po relogu).
-
Wystarczyłaby jakaś adnotacja, pisana bykiem, nad tabelkami opisującymi klasy, tak jak to zrobiono z informacją na starym forum, że zostało zamknięte. Schludna czcionka, widoczna, w ramce. Nawet niekoniecznie nad nimi, tylko nawet jako wyskakujące okienko informujące, działające na tej samej zasadzie co np. wysyłanie floty lub budowania, podczas aktywnego odliczania do relokacji planety. Taki argument może przekonać GF, bo bazuje na istniejącym skrypcie.
Co prawda, to nie jest najlepszy moment na zgłaszanie pomysłów, na forum anglojęzycznym, bo jak wiemy, mają teraz na głowie filtrowanie danych od graczy, w celu poprawek testowych, ale jak tylko wprowadzą wersję 9.0, to śmiało. Mi ta opcja do niczego nie jest potrzebna, ale faktycznie, stawiając się na miejscu początkujących graczy, taka pomoc byłaby fair. Na Twoim miejscu napisałbym tutaj, ale tak jakoś za około miesiąc, po obecnym zamieszaniu wokół aktualizacji
-
Zgadzam się poniekąd ze Spinem, ale w zasadzie argument wampka jakoś bardziej do mnie trafia. GF celowo robi takie pułapki, żeby istniały szanse na przepadanie anty (abstrahując - przykładem jest podstawienie przycisku Kup i aktywuj po wykorzystaniu itemów w ekwipunku, gdzie nawet klikając świadomie odpowiednią ilość, może wyskoczyć lag i pyknie o jeden lub kilka drogich itemów za dużo).
Pomijając to, skomentuję rzecz inaczej.
Człowiek uczy się na błędach
Niech pierwszy rzuci kamieniem, kto nie zaczynał gry kilka razy od nowa
-
Najpierw dok, teraz to... Dzizas...
Edit: Nie żebym był złośliwy (bo dałem dislajka w wiadomym wątku i na to wygląda). Chętnie zaproponowałbym raczej doczepienie do eventów jakiejś zakładki, w której gracze sugerowaliby w ankiecie (tak jak w przypadku powstawania nowych uni) jakie itemy ich najbardziej interesują w kolejnych tego typu eventach. Zgłaszanie woli o konieczności dodania konkretnej rzeczy do listy fantów to nic złego, ale nie byłbym taki naiwny, żeby na tyle tysięcy graczy, decydenci daliby coś konkretnego, tylko dlatego, że chce tego jedna osoba, która pociągnie za sobą ewentualnie kilka kolejnych. Życzeniowe podejście, bez sensownego argumentu nigdy nie da oczekiwanych skutków
Ale działaj, powodzenia
-
-
Ruda, proponuję scalić ten wątek z tematem dyskusyjnym. Nie to, że moje chcenie jest tu jakieś arbitralne, bo mam kolokwialnie mówiąc g. do gadania jak ma wyglądać organizacja forum, ale pokornie przyznaję się, że przyłapałem się na cynizmie. Jeszcze nie dawno alarmowałem o merytoryce, a teraz to sam nie wiem czy powinniśmy tu dyskutować o sugestiach poprawek, skupiać się na opiniach, czy co. No bo w sumie w temacie dyskusji, takie sprawy się ze sobą przeplatają.
Pogadać można, z sensem i bez sensu, ale jeśli chodzi o czysty przekaz do GF, to myślę jednak, żeby zostawić tą kwestię na serwerach testowych. Jeśli ktoś nie umi angielskiego, a umi włączyć gulugulu translator, żeby mu strona pykła, to raczej sobie poradzi. Mniej roboty dla teamu, a GF i tak kolektywnie zbierze dane - nie tylko z Polski.
Potraktujmy to jako mój kolejny "feedback"
-
Po pierwsze to (...)
Po pierwsze to nie pisz proszę takich elaboratów, tylko załóż bloga i na nim pisz swoje rozkminy. Jeżeli liczba czytelników będzie odpowiednio przyrastać w stosunku do treści, które chcesz przekazać, na pewno sporo ludzi uzna, że są wartościowe i warto je wziąć pod uwagę. Nie wiem czy chcesz przekonać mnie, nas, czy Gameforge... Zdecyduj sam.
Twój pomysł można omówić w innym temacie.
No właśnie tu do polemiki wtrącę, że jest jeszcze cmentarz. GF nie zgodzi się na coś, co i tak według ich polityki finansowej działa zgodnie z planem. Od paru ładnych miesięcy można grać jednym kontem na dowolnym serwerze i kosić surowce w dowolny sposób. I to za darmo.
SPIN DOKTOR, sporo budynków w drzewkach rozwoju ma dość niskie poziomy minimalne. Myślę, że po fakapach jakie popełniali przy ostatnich wersjach, zostawią to jak jest (bo innego wyjaśnienia nie widzę). Jeżeli jest tak jak mówisz i wziąwszy pod uwagę dwa poniższe fakty, to post, który napisałeś przed chwilą, jest dowodem na to, że GF chciałoby ocieplić swój wizerunek.
Fakt 1.: Z tego co widać, ceny budynków, w minimach drzewek rozwoju są tanie ekonomicznie. Jedno wymaga 40-go poziomu, więc to tylko kwestia czasu poświęconego na redukcję.
Fakt 2.: Ewidentnie widać, że stworzyli coś nowego, korzystając ze starych wzorów. Nie będę tego tu rozwijał, bo w wielu kwestiach widać to na własne oko. Poszli w tanie bonusy (które jeszcze będą podkręcane P2W, żeby jeszcze bardziej dojechać graczy, którzy nie chcą płacić - mi to pasuje, bo ja płacę).
Btw... Oficjalnie chrzczę szósty surowiec Cebulionami!
-
Mogliby kuźwa swoje pomysły przedłożyć w postaci wzorów dla nerdów, żeby było jasne z czym mamy do czynienia. A nie jakieś drogi przez męki. Skrypt to jedno, ale nas interesują realne profity.
W sumie ten post bardziej odpowiada do działu feedback, ale jak znam realia, takie życzeniowe podejście na nic się nie zda. Trzeba by bezpośrednio pisać z Jurgenami, żeby to ogarnąć (żeby cokolwiek ogarnąć).
-
Większego absurdu dawno nie czytałem. Atakuję argument, nie argumentującego.
Na swój dam tyle - to nie idzie w parze z germanskim Geldem. Serwery mają być odseparowane i po to są fuzje robione, żeby zarabiać na noobach w pierwszych dniach powstawania. Na starych uni po fuzjach miałoby to sens, ale po co? W dodatku nie wiem jak wyobrażasz sobie ten cały balans w tym całym buforze. Może nas jakoś olśnisz
-
Nerthil, mógłbyś pokazać problem na liczbach? Kordy możesz zmienić (tzn. przesunąć analogicznie). Byłoby łatwiej się dogadać, bo opisałeś problem z grubsza.
Fak sic, żałuję, że mam teraz mało czasu żeby testować :x
-
To mi się nie podoba. Grafiki nowych elementów różnią się stylistycznie od pozostałych. Obawiam się, że wprowadzenie aktualizacji może trochę potrwać (chyba że ta grafika zostanie jak jest). Lubię je, ale dla "ludzików" chciałbym mieć coś innego dla każdego z siedmiorga typów planet. Jadą na pałę, bo ucząc się na błędach (nie omijając kolejnych), korzystają z tego co już jest, ale jednak. Niby kolejny drobiazg, jednak dla mnie, jako estety, ważny. Chciałbym żeby nasi rozrywkodawcy zrobili kolejnych 7 różnych typów ikon krajobrazu, uzupełnionych o 12 nowych budynków. Taki "cyberpunkowy", metropolitalny moloch fajnie by wyglądał. A naprawdę niewiele trzeba się postarać, żeby ogarnąć jakiegoś grafika.
Kto nigdy nie lubił obrazków, niech pierwszy rzuci kamieniem.