Wersja 9.X - dyskusja

• To też już próbowałem i nie działa

Sprawdzałeś czy nie straciłeś możliwości szukania? Jak ci się badanie nie świeci to nie możesz szukać.

Jeśli liczba populacji spadnie do poziomu poniżej możliwości zbadania czegoś to traci się możliwość jego badania.

Zwiększanie surowca z danego badania, które utraciło się poprzez zmniejszenie populacji również traci się bonusy z wydobycia.

Czyli jeśli mieliśmy bonus z badania zwiększający surowiec, a stracimy możliwość tego badania poprzez zmniejszanie liczby populacji to już nie możemy tego badania robić ani czerpać z niego bonusów zwiększającego surowce. Jeśli znów populacja się zwiększy to znów się wszystko przywraca.

• U mnie wszystko ok, nawet są surowce na kolejne badanie, a i tak się nie świeci. Te nowe funkcje są obecnie dziurawe jak szwajcarski ser, mało co tu poprawnie działa.

• nawet są surowce na kolejne badanie, a i tak się nie świeci.

Ale jak ci się badanie nie świeci to znaczy, że spadła Ci chyba liczba populacji i utraciłeś możliwość szukania. Musisz zwiększyć populacje wtedy.

Chyba, że badanie ci się świeci a ikona wysłania szukania życia w galaktyce dalej ci się nie uruchamia to wtedy nie wiem. Zgłaszaj, że błąd albo sprawdź inne układy. No są błędy dlatego jest to wersja testowa i trzeba opiniować i zgłaszać.

• 1. Sprawdź użycie przycisku "Go!"

2. Czy nie wykonałeś już wcześniej misji na tej planecie? Każdą z planet można odwiedzić tylko raz

• piękny "buk" mi wyrósł.

Przy każdym odświeżeniu planety (przejście pomiędzy planetami, klikniecie podglądu, przejście miedzy zakładami) zawsze zmienia mi ilość metalu na planecie na 1.813... mogę mieć naprodukowane tysiące jednostek a po kliknięciu czegokolwiek zmienia się na 1.813...

Dinozaur, w nałogu od 2005...

u7, u39, Andromeda, Libra, Quasar

• Przy każdym odświeżeniu planety (przejście pomiędzy planetami, klikniecie podglądu, przejście miedzy zakładami) zawsze zmienia mi ilość metalu na planecie na 1.813... mogę mieć naprodukowane tysiące jednostek a po kliknięciu czegokolwiek zmienia się na 1.813...

u mnie tak samo ,ale wszystkie surowce :D, nie tylko metal

/ wydobywa się tylko jak się nic nie klika :D

a po odświeżeniu wraca do wcześniejszego stanu .

dajcie antymaterię jak nie ma wydobycia :D bo nie można nic potestować

• U mnie dzieje się tak z populacją...

Właśnie się przyjrzałem, u mnie z żarciem :D

Ogólnie ta wersja gry po prostu nie działa :D we wszystkich miejscach :D

W stoczni pokazuje mi np. możliwy max. 400 DT a surowców mam na 250 DT :D
    Klikam spawanie stateczków wyskakuje komunikat że "się nie da" mimo że surowce są :D

Zawieszające się badania i budowle to norma :D

Dinozaur, w nałogu od 2005...

u7, u39, Andromeda, Libra, Quasar

• 2. Czy nie wykonałeś już wcześniej misji na tej planecie? Każdą z planet można odwiedzić tylko raz

Każdą planetę można użyć raz na tydzień według tej wersji testowej.

Pojawiają się róże nieścisłości i błędy.

Dodatkowo zauważyłem, że różne rasy mają różny stosunek jedzenia do szybkości tworzenia populacji.

• Liczba populacji jest okej, przycisk Go! nie działa, nieprawda, bo póki przycisk działał, to w moim US odwiedziłem każdą 4-5 razy. Bug leży gdzie indziej.

• lala31 a może to taki Prima Maius u Ciebie?! Bo ja też nic nie mam! :D

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein