Skąd takie coś masz?
z discorda ogame a juz wam dal Majcher linka (po polsku mam przez tlumacznie w przegladarce :P)
Skąd takie coś masz?
z discorda ogame a juz wam dal Majcher linka (po polsku mam przez tlumacznie w przegladarce :P)
Teraz ewidentnie widać jak duże znaczenie mają te losowe zmiany badania za anty przy tak sporych kosztach budynków.
Widać jakie rasy wykorzystywać do badań na najwyższe poziomy, szukać losowych badań.
A jakie do eko czy budynków.
Spora ilość kombinacji się pojawia.
Jeśli ktoś chce wyższe badania wiadomo jakie rasy się do tego nadają.
Jeśli ktoś chce pod eko tak samo.
tak czytam te tematy pozakladne o tych formach ' pogralem przez chwile gdzie te formy są i dochodze do wniosku ze z ogejma jakieś plemiona sie robia. Kto to ogarnie to ja nie wiem . Kilkunast/dziesieciu maniaków ogejma pewnie tak. Ale ktos kto chce tylko "popykac" na emeryturze w ogejma to szału dostaje....
o ogarnie to ja nie wiem . Kilkunast/dziesieciu maniaków ogejma pewnie tak. Ale ktos kto chce tylko "popykac" na emeryturze w ogejma to szału dostaje..
Do ogarnięcia jest to nawet. Czego nie wiesz? Budujesz domki i żarcie z farny. Populacja rośnie. Budujesz budynki, które przerabiają ci ludzi na T2 i t3. odblokowując badania. Na każdej planecie robi tak samo bo z każdej planety badania się sumują a nie jak normlanie. W skrócie tyle plus budynki bonusowe dla kopalni.
Kto to ogarnie to ja nie wiem . Kilkunast/dziesieciu maniaków ogejma pewnie tak. Ale ktos kto chce tylko "popykac" na emeryturze w ogejma to szału dostaje....
Szału dostają też maniacy, którzy się napracowali przy starej wersji przy zrobieniu rozbudowanych kalkulatorów etc a teraz większość jest do kosza. Mnie tez nie chce się tego ogarniać, przyznam szczerze że prawie nic nie sprawdzałem, a mógłbym być z tych osób najbardziej wkurzonych. Zanim człowiek coś opublikuje po roku dwóch powolnych lecz sukcesywnych prac, musi wszystko zmieniać. Namieszali [ciach] i tyle, ale nie będę narzekał bo doceniam chęć i potrzebę zmian, nawet jeżeli mi się to nie podoba.
To co najbardziej denerwuje to 2 dodatkowe ikony prawie niepotrzebnych zasobów ludzkich i żywnościowych. To powinno być wyświetlane tylko po wejściu w zakładkę, gdzie buduje się formy życia, a tak winna być możliwość wyłączenia tych informacji w każdym pozostałym miejscu, może poza podglądem planety.
Zapytam z ciekawości, czy jak są formy życia, to czy ktoś pilotuje statki, czy latają bezzałogowo? Czasami w raportach ekspedycyjnych słyszy się to i owo.
[mod='Ruda']Wulgaryzm[/mod]
w sumie jak się bawimy już w formy życia, możliwość zabijania populacji i grabieży żywności to stwórzmy oddziały naziemne, np szturmowców i statki mogące te jednostki transportować. Flota wtedy niszczy flotę, a jednostki naziemne niszczą inne jednostki, populacje i kradną żywność
Flota wtedy niszczy flotę, a jednostki naziemne niszczą inne jednostki, populacje i kradną żywność
To już chyba byłby krok za daleko. Zabił by tą grę całkiem.
możliwość zabijania populacji i grabieży żywności to stwórzmy oddziały naziemne, np szturmowców i statki mogące te jednostki transportować
A może wprowadźmy nowy typ misji szpiegowskiej/skrytobójczej? Zawsze można próbować uprowadzić/zabić jakiegoś naukowca czy generała, który odblokuje/zablokuje część technologii...
A może wprowadźmy nowy typ misji szpiegowskiej/skrytobójczej? Zawsze można próbować uprowadzić/zabić jakiegoś naukowca czy generała, który odblokuje/zablokuje część technologii...
To mogłaby robić jedna z jednostek "szpieg", przeprowadzać różnego rodzaju akcje dywersyjne
Tu akurat żartowałem, już widzę boty spamujące sondami konta z czyjeś czarnej listy. Gdyby statki wymagały też pilotów zaraz po ataku flota by się nie mogła ruszyć, czyli byłaby obroną? Wówczas flota na bezludnej planecie czy księżycu leżała by bezpiecznie, a przynajmniej złom z niej nie trafiałby na orbitę. To niezbyt optymalne, ale co gdyby każdy statek do budowy wymagał kliku ludzików przypisanych na stałe przy budowie? To znaczne utrudnienie ale realistyczne, nie żebym rozważał to na serio, ale może GF na to kiedyś wpadnie.
To zabije grę całkiem. Nawet te osoby co grają z sentymentu przestaną w to grać.
To zabije grę całkiem. Na
Tak jak mówiłem, nie biorę tego na serio w ogólności, ale osobiście podoba mi się taka opcja bo znacznie utrudnia kupowanie flot przez paczkomaty, przynajmniej dopóki nie będzie kontenerów z ludźmi. Z powyższym się zgodzę, bo w końcu kto utrzymuje serwery jak nie kilku megalomanów z milionem GS pilnujących "fs" na planecie?