Ankieta - prędkość floty

• Cześć,

Mam pytanie głównie do moderatorów Ruda  smoki  Panda Na kalyke pojawiła się ankieta odnośnie zmiany prędkości. W opisie ankiety mowa jest o "flocie pokojowej", a w samej opcji głosowania "prędkość flot cywilnych".

Moje pytanie jest na co w końcu głosujemy? Bo prędkość floty pokojowej a cywilnej jeśli dobrze pamiętaj to dwie różne rzeczy? Gracze mając takie sprzeczne informacje mogą źle zagłosować.

• W konfiguracji uniwersów są możliwe 3 niezależne prędkości:

prędkość flot pokojowych (Peaceful Fleet speeds)

• prędkość flot wojennych (War Fleet speeds)

• prędkość flot obronnych (Holding Fleet speeds)

W ankiecie sformułowanie "Peaceful Fleet speeds" zostało przetłumaczone na "cywilnych"

Niestety nie mam wpływu na to tłumaczenie

• smoki dziękuje za odpowiedź :)

1) Prędkość floty pokojowej odnosi się do opcji "stacjonuj" i "transportuj", nie zależnie od składu floty?

2) Czym się charakteryzuje prędkość floty obronnej? Chodzi tutaj np o czas lotu sojusznika z misją "zatrzymaj"?

• 1) Prędkość floty pokojowej odnosi się do opcji "stacjonuj" i "transportuj", nie zależnie od składu floty?

Chodzi tutaj tylko o rodzaj misji, a nie rodzaju statku

Floty pokojowe: misje transportuj, stacjonuj, kolonizuj oraz ekspedycja (tylko czas lotu, bez zatrzymania)

Floty wojenne: misje atakuj, szpieguj, ACS, zbieraj, czas odliczania teleportera i niszcz
    Floty obronne: misja zatrzymaj (obrona ACS)

2) Czym się charakteryzuje prędkość floty obronnej? Chodzi tutaj np o czas lotu sojusznika z misją "zatrzymaj"?

Chodzi tylko o czas lotu. Czas stacjonowania u sojusznika jest taki jak sobie ustawisz..

• Spokojnie sojuszniku Grotox

Miejmy nadzieję, że nic się nie zmieni :), nie powinno, zbyt wielu starych graczy co lubią klasyczne x1. Nie wiem co za troll lobbuje za podwyższeniem speed, przecież jak Ci się nie podoba to możesz poprzez cmentarz przenieść się na szybkie uni, proste. Ot cała historia.

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Spokojnie sojuszniku Grotox

Miejmy nadzieję, że nic się nie zmieni :), nie powinno, zbyt wielu starych graczy co lubią klasyczne x1. Nie wiem co za troll lobbuje za podwyższeniem speed, przecież jak Ci się nie podoba to możesz poprzez cmentarz przenieść się na szybkie uni, proste. Ot cała historia.

No dokładnie, ja wolę pozostać przy x1 :D