Wersja 7.x - dyskusja

• U mnie trochę inny problem, konto przeszło fajnie na cmentarzysko (Universe 300) - i co dalej?

W rogu jest ikonka banu do 2038 (w sumie zleci), ale mniejsza z tym. Wchodzę w Destinejszyn Juniwers Selekszyn, wybieram sobie PL, obok ikonka ładowania i temat się zamyka.

No i co dalej? Czy to wina tego bana ? Pisać ticketa? czy trzeba jeszcze poczekać, jak tak to jak długo?

Wyślij ticketa na kraj i serwer na który chcesz się przenieś.

Dodaj info z którego serwera jesteś.

Jeżeli chcesz wrócić na swój stary serwer - proces przenoszenia musi być zakończony (konto musi być skasowane).

Warunki: konto nie trafi do top20 i serwer ma więcej niż 3 miechy

Logować na tickety można na dwa sposoby:

1. Email i hasłem na stronie: https://ogame.support.gameforge.com/index.php?fld=pl

2. Z dowolnego konta ogame po zalogowaniu:

- u góry klikamy support

- kontakt z support

- pod rozwijaną listą klikamy w "Zmień grę"

- wybieramy gre

- wybieramy wersję językową

i potem standardowo mamy gra/forum/płatność

• Logitech nie zapomnij dodać z jakiego serwera konto trafiło na cmentarz, to przyśpieszy :P

Tak właśnie zrobiłem, dzięki za rady. Zobaczymy ile taki proces potrwa.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Tu akurat jest problemik, bo moje konto trafiło na cmentarz, chciałem je przenieść na inny serwer do pozycji top +/- 40 i co? I... jajco. Że niby skrypt nie pozwala, że za wysokie top, że się nie da. Art udawał Greka w tickecie i skończyło się na tym, że postanowiłem odczekać 3 tygodnie. Niedługo znów wrócę do tematu i zobaczymy, czy się "skrypt" odblokował, czy może to celowe działanie.

"The circus is gone, all that's left is the clowns..."

Robbie Williams "Ego a go go "

• Narzekacie na spam, a sami go tworzycie ;)

Skoro niektórym nie chce się na własną rękę szukać odpowiedzi na pytania bo jest "szlam", to po co bardziej do niego dosypujecie trocin?

To trochę brak szacunku wobec innych osób, które czytają Forum i wypowiadają się na temat.

Upominam, po raz kolejny -> nie wiemy czegoś > mamy od tego świeży, odnowiony dział zadawania pytań.

• Dziś rano ostatnie konta zostały skasowane dlatego....

OGŁASZAM KONIEC CZYSZCZENIA SERWERÓW Z NIEAKTYWNYCH KONT.

Jakby ktoś pytał to nadal spadają konta które uzyskają 60-61 dni OFF. :fgrin::fgrin:

• Latam cały dzień na 6 uniwersach i nic jeszcze nie trafiłem gdzie bez eventu to z 8x na jednym unii wchodzi

Ja tam różnicy w częstotliwości znajdowania anty nie zauważyłem;)

2021-05-09 08:19:23 2844
    2021-05-09 08:19:23 2880
    2021-05-09 08:19:23 2997
    2021-05-09 09:42:47 3204
    2021-05-09 13:14:15 2988
    2021-05-09 13:14:15 3348
    2021-05-09 13:59:55 3096
    2021-05-09 13:59:55 4806
    2021-05-09 18:03:42 3258

Łącznie jak na razie w 82 dzisiejszych ekspedycjach trafiłem na 29.421 anty :)

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• To już od kilku eventów to się dzieje, że nie da się nic znaleźć albo dużo rzadziej niż kiedyś. Zmniejszono szanse i tyle.

Możesz dać jakieś statystyki? :)

Inna rzecz że taki event trwa dość krótko żeby wyciągać jakieś wnioski. Jeżeli jednego dnia (poza event) masz więcej za antymaterię to drugiego dnia (gdy event jest) możesz mieć mniej.

• łatwo wyciagnac wnioski, nie potrzeba info od gf

Nie twierdze że nie możecie wyciągać wniosków jednak człowiek umniejsza wynik jeżeli mu na czymś zależy. Rozumiem że jeżeli wyciągacie wnioski to macie też dokładne statystyki dlatego z chęcią chciałabym na nie spojrzeć. Oczywiście nie interesują mnie statystyki tylko z jednego dnia ale np. ostatnich 2-3 tygodni.

Zefir powinien mieć według statystyk 8 ekspedycji z antymaterią, miał dziś 9 więc ktoś inny będzie mieć mniej, sam będzie w inny dzień mieć mniej.

• Dlczego mielibysmy miec statystyki z wyciaganych wniosków ?

wystarczy grac i obserwowac, do wyciagniecia wnioskow nie trzeba prowadzic statystkich tylko duzo latac na ekspy i patrzec na wyniki.

• Dlczego mielibysmy miec statystyki z wyciaganych wniosków ?

Napisałam w poprzednim poście w pierwszym zdaniu:

"człowiek umniejsza wynik jeżeli mu na czymś zależy"

:fsmile:

Więc chciałabym zobaczyć te dane na których wyciągacie takie wnioski.

• Nie, czysta obserwacja.

Czyli "moim zdaniem", średnie do oceny i wyciągania wniosków.

Krytykujesz moje tabeli itd. ja przynajmniej umiem jakoś swoje zdanie potwierdzić danymi tak żeby każdy zainteresowany mógł je sam podać analizie i wyciągać swoje wnioski.:fsmile:

Moim zdaniem też miałam mało RW jak latałam na ekspedycje. Choć finalnie wyszło mi książkowe 10% jak sobie policzyłam. Tyle są warte obserwacje bez danych których nie macie. :ocb: