Na planecie Rock tal (wcześniej ludzie) wylosowałem badanie "Enhanced Production Technologies" z rasy ludzkiej. Sytuacja jest taka że na starcie dostałem 4 poziom - taki poziom miałem tej tech. na tej samej planecie przed zmianą ludzi na rock tal. Nie wiem czy to celowe czy błąd.
Formy życia - Feedback
-
-
Szkoda, ze nie ma już nagród na Bermudzie ...
-
Premia technologiczna form życia dodaje bonus do wydobycia z każdym kolejnym procentem w rubryce Life....
Oprócz tego zauważyłem, że również nieznacznie zmniejszyły się koszty kolejnego poziomu budynku mieszkalnego.
-
W badaniu "Depot AI" w szczegółach badania wdarł się im chyba j. niemiecki. W nagłówkach jest: Kosten % i Dauer %.
-
W badaniu "Depot AI" w szczegółach badania wdarł się im chyba j. niemiecki. W nagłówkach jest: Kosten % i Dauer %.
Nie tylko tam - baboli z tłumaczeniami + błędów grafiki jest kilka.
-
Pozamieniane są grafiki budynków Lifeform. Trzeba czytać opisy.
-
A wiecie, że stopień zwiększania kosztów badań zmniejsza się z każdym poziomem badania. Nie wiem czy o tym pisałem. Z budynkami tak bo o tym pisałem wcześniej. Badania dążą do 1 z dwukrotności bodajże. Jak badanie jest 2 razy droższe to kolejny poziom i kolejny jest już droższy tylko o 1,6 potem 1,4 itd.
-
tak właściwie to ja bym jeszcze postulowała o to aby punkty form życia były liczone osobno i nie sumowały się do ogólnych punktów konta
Inna sprawa, jeśli na testowej uni nie można atakować aktywnych graczy to niech dadzą surowce by móc testować, bo idlaki są suche jak pustynia i jeszcze się biją w 10 .... Ruda
-
ała o to aby punkty form życia były liczone osobno i nie sumowały się do ogólnych punktów konta
Będzie się sumowało bo jak inaczej by to wyglądało. Muszą się sumować bo będzie to dość dziwnie wyglądało. To jakby statki z generała się nie liczyły.
Będzie wyszczególnienie odnośnie form życia w statystykach. Fakt sporo się może zmienić w punktacji.
-
ała o to aby punkty form życia były liczone osobno i nie sumowały się do ogólnych punktów konta
Będzie się sumowało bo jak inaczej by to wyglądało. Muszą się sumować bo będzie to dość dziwnie wyglądało. To jakby statki z generała się nie liczyły.
Będzie wyszczególnienie odnośnie form życia w statystykach. Fakt sporo się może zmienić w punktacji.
Niby co się może zmienić? Na lifeformsy też musisz wydać surowce, zmieni się tylko to, ile dani gracze wydadzą na te budynki i techy, równie dobrze mogliby to np. we flotę wpuścić.
-
Niby co się może zmienić? Na lifeformsy też musisz wydać surowce, zmieni się tylko to, ile dani gracze wydadzą na te budynki i techy,
Dokładnie tak jak mówisz ale właśnie na tym polega ten problem i różnica jaka może się pojawić w punktach. Tego problemu obawia się właśnie chyba Avinashi. Ekonomy, którzy inwestują w kopalnie tworzą pkt. a nie koniecznie zaczną rozbudowywać tak bardzo te nowe rzeczy a głównie budynki i tu może pojawić się dysproporcja w punktacjach wielu graczy. Niektórym się może to nie spodobać. Zwłaszcza tym co zależy na statystykach i pkt. \
Ja aż tak w to nie wnikam ale może wypowie się jakiś ekonom, co to zmieni i dlaczego Avinashi się tego obawia. Albo niech sama nam napisze.
To jak z darmowym dokiem, który mógł dać sporo pkt. itp. Może się mylę.
-
nie mam obaw o statystyki bo się nimi nie przejmuję. Po prostu napisałam swoją propozycję ot co. No i dlaczego ekonomy mieliby nie inwestować w formy życia? Tym bardziej, że na tym etapie na jakim jesteśmy dają one sporo do wydobycia. Chyba, że GF to zmieni, ale oby nie
-
Witam Panowie i Panie
To mój pierwszy post na forum
Przy testowaniu Form Życia doszedłem do badania (Rock'tal - Moduły kryształów jonowych. Z każdym poziomem moduły kryształów jonowych zmniejszają zużycie energii robota i zwiększają jego wydajność) czyli pierwsze badania z drzewka dla T3. Na każdy zbadany poziom dodaje +1,2% do produkcji Pełzaczy i teraz (wspomnę że mam włączonego Zbieracza)
Podstawowe wydobycie metalu to 65.413 (28 lvl) przy wyłączonym powyższym badaniu dla T3 premia od pełzaczy których mam 310 wynosi 9.125 i to się zgadza, przy przeładowaniu 150% jak włączę badanie na pełzacze (mam 4 lvl - więc premia +4,8%) to premia od pełzaczy wynosi 9.422 ale to nie zgadza mi się z prostą matematyką gdyż
4,8% od 65.413 to daje 3139 + 9125 = 12264 za dużo (gdyby pełzacze dawały 4,8% dodatkowe do wydobycia głównego)
4,8% od 9.125 to daje 438 + 9125 = 9563 za dużo (gdyby pełzacze dawały 4,8% dodatkowo od podstawowej premii pełzaczy)
Czy ktoś już odkrywał to badania i sprawdzał jak to chodzi u niego.
I drugie pytanie - pełzacze mają ograniczenie do premii max 50% wydobycia podstawowego. Czy badania to będzie rozszerzać możliwości ponad tą wartość. Czyli jak mam teraz 50% na swoim koncie podstawowym bo mam już 1196 pełzaczy które powinny dawać 53,82% a dają tylko 50% to będzie można mieć 50% + (lvl badania * 1,2% * ilość planet) ?
Co może powodować że np. na 10 planetach rozwiniemy to badanie na 5lvl czyli 5 * 1,2% * 10 = 60% czyli w sumie 110% -
I drugie pytanie - pełzacze mają ograniczenie do premii max 50% wydobycia podstawowego. Czy badania to będzie rozszerzać możliwości ponad tą wartość. Czyli jak mam teraz 50% na swoim koncie podstawowym bo mam już 1196 pełzaczy które powinny dawać 53,82% a dają tylko 50% to będzie można mieć 50% + (lvl badania * 1,2% * ilość planet) ?
Co może powodować że np. na 10 planetach rozwiniemy to badanie na 5lvl czyli 5 * 1,2% * 10 = 60% czyli w sumie 110%Sprawdzałem to na becie, limit 50% procent pozostaje pomimo rozwijania tego badania na wyższe poziomy.
-
itti, możesz zarzucić screenem z sekscji Resources settings? Opisałeś liczbami wszystko ślicznie, ale może jak zobaczymy te z gry, to wszystko stanie się bardziej klarowne i przejrzyste. 1196 pełzaczy powinno być liczonych do mocno rozwiniętego eko. Obadaj co masz tam w nawiasie albo wylicz poziomy (kopalni i ekstraktora)*8,8 zaokrąglając w dół. Być może tu wyskakuje błąd, bo nie wierzę, żebyś miał tak nisko kopalnię metalu, a resztę napakowaną.
-
Brodaty - 1196 pełzaczy to ja mam na koncie normalnym na którym gram już długo i tutaj obcina mi premię od pełzaczy do 50% wydobycia podstawowego a powinno dawać prawie 54%.
Na testowym (Bermuda) mam 370.Poniżej zrzut z Ustawienia zasobów na Bermudzie
Tak jak pisałem wcześnie nie zgadza mi się premia od pełzaczy przy włączonym badaniu - Moduły kryształów jonowych na 4 lvl który daje +4,8%, ale z drugiej strony jak napisał Macmicheal
Co może powodować że np. na 10 planetach rozwiniemy to badanie na 5lvl czyli 5 * 1,2% * 10 = 60% czyli w sumie 110%Sprawdzałem to na becie, limit 50% procent pozostaje pomimo rozwijania tego badania na wyższe poziomy.
Jak zostaje limit 50% to to badanie staje się bezsensu na starych Uni gdzie gracze osiągają już tą granicę mając tylko pełzacze.
Według mnie to badanie powinno dawać bonus ponad to ograniczenie nałożone na pełzacze (50%) i wtedy stałoby się ono sensowne.
-
Czy mi się wydaje czy zwiększył się czas budowania budynków i to bardzo, z minut na tygodnie.
-
Tak, dobrze Ci się wydaje, ja dodatkowo mam duże braki prądu na planetach, tak po 4k na przykład.
-
Mam nadzieję, że to jakiś błąd, bo mi anty nie starczy na skracanie czasu budowy
-
Chyba liczba produkcji ludzi na godzinne też się zmieniła na mniej i trochę koszty wzrosły budynków, eh się pogorszyło.
Dłużej wszystko się będzie robić a nie mówiąc o testowaniu teraz. Koniec testowania u mnie. ]