Temat przeznaczony na sugestie, wnioski i błędy związane z rozszerzeniem "Formy życia".
Dyskusja: Wersja 9.X - dyskusja
Temat przeznaczony na sugestie, wnioski i błędy związane z rozszerzeniem "Formy życia".
Dyskusja: Wersja 9.X - dyskusja
Ciekawa koncepcja, ale już widzę ten bajzel przy najbliższej aktualizacji, albo konserwacji. O UF nawet nie wspomnę!
Czy to będzie działać tylko na urządzeniach mobilnych czy ogólnie wszędzie rozszerzenie będzie dodane?
To rozszerzenie, które będzie dostępne jako kolejna wersja gry.
Co to jest? Jak to ma działać?
Rozumiem, że mają być nowe budynki i badania/technologie.
Pytania:
Czy Mechy można mieć będąc zbieraczem i uzyskać ich korzyści?
Spostrzeżenia: nowe budynki i nowe badania to dość ciekawa propozycja, zwiększenie procentu z doku również o czym pisałem żeby to wzrosło.
Ruda nie usuwaj ważnych rzeczy i spostrzeżeń!
Ruda tam ciężko się jest połapać jak na razie.
--------------------------------------
Strasznie tego dużo, wiele budynków i badań.
Nie można byłoby tego jakoś prościej zrobić? Jakieś jedzenie, głodzenie ludzi, trochę nie bardzo. Za dużo tego.
Budynki bardzo drogie.
1 lvl drapacz chmur kosztuje:
SPIN DOKTOR proszę zapoznać się z opisem w dziale NiO.
Można samemu potestować i sprawdzić jak to wygląda w praktyce.
SPIN DOKTOR Właśnie o to chodzi GF by samemu sprawdzać
No jeszcze trzeba by dodać rasę "Mamoni". Doskonale współpracują z każdą klasą. Ich specalnym bonusem jest tzw. CreditCards ,która pozwala zamieniać jeszcze szybciej mamonę bezpośrednio na statki, budynki czy badania bez żmudnej technologii pozyskiwania antymaterii . Bo przecież o to najbardziej chodzi w całym pomyśle. Jak zdobyć więcej zasobów od istot zamieszkujących znane nam Wszechświaty...
Kiedy planujecie wgrać aktualizacje na serwery docelowe?
Niestety nie wiemy kiedy GF planuje wprowadzic te wersje gry na live. Jak data bedzie znana to zostanie to ogloszone w dziale z nowosciami.
Niestety nie wiemy kiedy GF planuje wprowadzic te wersje gry na live. Jak data bedzie znana to zostanie to ogloszone w dziale z nowosciami.
Dziękuję za szybką odpowiedź. Myślałem że mi gdzieś uciekło w komunikacji. Pozdrawiam!
No to mnie - dziadkowi - średnio się to podoba na pierwszy rzut oka.
Jak zrobię drugi, to napiszę coś więcej.
Mój pierwszy feedback jest taki, że nie dostałem powiadomienia o deficycie surowców na zakolejkowany budynek w nowej zakładce interfejsu Drobiazg, ale skąd inąd istotny.
No wiec wszystko fajnie pięknie ale nie może być tak że statki będą szybsze w zależności jak zbadassz sobie dany statek. Gra straci element który tak przyciąga czyli możliwość wyliczenia.Chyba że będzie to lepiej opisane niż do tej pory i podane będą czasy poszczególnych statków.np w skanie.
Spokojnie, wszystko da się wyliczyć. Wystarczy zapisać dane w tabelach i znaleźć wzory. Głównie wykładniki potęg poziom^x i porównać wyniki prób wyliczeń z danymi gry.
Spokojnie, wszystko da się wyliczyć. Wystarczy zapisać dane w tabelach i znaleźć wzory. Głównie wykładniki potęg poziom^x i porównać wyniki prób wyliczeń z danymi gry.
powodzenia na speed uni gdzie atak teraz trwa 10 min mniej więcej. Albo to uproszczą i podadzą wartosci w raporcie szpiegowskim albo dadzą narzędzie które to będzie robiło po wklejeniu api raportu.
Na x1 jest to do zrobienia ale speed uni będzie miało problem. Bo na ten moment masz : Napędy klasa gracza i sojuszu. A dochodzi dużo więcej zmiennych .
Też da się ogarnąć. Wystarczy spiąć to w arkuszach. Sam robię podobny projekt, który uwzględnia w arkuszach wspólną zależność T. energetycznej, nadprzestrzennej i plazmowej, ale to osobna kwestia, która nie dotyczy tego wątku. Może podeślij mi na priv dane, które mają być zmodyfikowane i nazwy elementów z gry, które wprowadzają niewiadome wartości. Przyjrzę się im dokładnie i zobaczę czy i co da się z tego obliczyć.
Pierwsze "błędy" jakie znalazłem:
- brak "%" w opisie bonusu od niektórych badań, oraz faktu, że liczone jest to od wartości podstawowych jednostki
- możliwość odpalenia budowy czegoś w formach życia nawet jeżeli jest w tym samym czasie budowa robotów/nanitów (obrazek informuje, że się nie da odpalić, jednak po wejściu w budynek już tak)
- podobna sytuacja z laboratorium i badaniami (czy nawet centrum badan -> technologia form życia) -> można badać w tym samym czasie
- technologia "Stealth field generator" nie zmienia kosztów ani czasu badania szpiegowskiej (mylny opis albo coś nie działa) -> przynajmniej na niskich poziomach nie ma żadnych zmian
- w zakładce ustawień surowców przydałby się podział na zyski czerpane z badań/budynków form życia (tak jak mamy rozróżnienie w przypadku sztabu)
- dzienne wydobycie na ekranie zakupu paczki ma inna wartość pomiędzy planetami (magazyny są wystarczające) -> możliwe, że bonus wydobycia z form życia liczony jest tylko na "aktywnej" planecie
- "Research AI" oraz "Improved Lab technology" nie skraca czasu podstawowych badań
- nie jestem pewien czy ja źle rozumiem, ale ... budynek Metropolis w opisie zawiera bonus do badań ... jednak nie jestem w stanie znaleźć realnego efektu
Dodatkowo w opisie dodatku na naszym forum wkradł się błąd:
Z tego co widzę na testowym serwerze, centrum badań to budynek który jest odblokowany jako pierwszy po bazowych, natomiast pierwszą technologia jaką badamy są "intergalaktyczne sondy" (?)
zapewne Elon dostał ogame w gratisie do kanarka, i się zdziwił jak można w to grac bez opcji strzelanki !
pytanie: nie czy, ale kiedy? będzie można równać z podłożem kopalnie i stocznie w trybie fps,
może nie ma co czekać na kolejne wersje i już to włączyć: schizo apteczki, akumulatory z zielonym płynem do odzysku, gadające satelity, perwersyjne ufo, diskohazard, wspomagane pancerze, zdobyczne jedzenie, wóda z drzewa życia, giwery na bogato i wiele innych, wręcz nieskończoność przed nami i oczywiście skórki !
naprawdę warto było czekać na te fuzje, ...
Dużo bonusów dla ekonomów. Dość spore i to różnych opcji dodawania % wydobycia z różnych nowych rzeczy, np.
na poziomie 10 już aż o 15 %!
oprócz tego są inne bonusy więc jak to wejdzie takiej formie to raj dla eko
Dużo bonusów dla ekonomów. Dość spore i to różnych opcji dodawania % wydobycia z różnych nowych rzeczy, np.
Wytapianie wysokoenergetyczne - zwiększa metal - jako Premia technologiczna form życia
na poziomie 10 już aż o 15 %!
oprócz tego są inne bonusy więc jak to wejdzie takiej formie to raj dla eko
Wiadomo że nie wejdzie w takiej formie. Procent będzie odpowidnio zmniejszony .
Osobiście często bywam na takich Feedback'ach.