smoki, mam pytanie. Czy na uni testowych panuje zasada cmentarza? Zgaduję że nie, ale wolę dopytać, bo mam pewną uwagę dotyczącą tej kwestii.
Zauważyłem, że Bermuda ma tą samą tendencję wypełniania wszystkich ~4,5k pozycji, co standardowe serwery z 9-ma galaktykami. To oznacza, że prawdopodobnie spora większość graczy stosuje nawyki z oficjalnych kont i sporo częściej woli kolonizować ósme pozycje, niż kolonizować na ósemki (z Odkrywcy) i przenosić na - na przykład piętnastki, czy jedynki (zmieniając na inną lub zostając w klasie). Fakt, że to uni najmłodsze już nie jest nie zmienia niczego w problemie i nawet dodawanie kolejnych galaktyk by nie pomogło (a nawet by zaszkodziło). To upierdliwe, bo człowiek chciałby wykorzystać cały potencjał swojej strategii, ale nie może, bo ktoś sobie posadzi kulkę na środku i przestanie się logować. To samo dotyczy idlaków ze średnią poziomów kopalni poniżej ~25... Zawala miejsce...
Nie wiem czy ten feedback trafi do GF na stół i skończy się to tylko na biadoleniu. Nie jest to problem bezpośrednio związany z nową aktualizacją, ale pośrednio - na podanym wyżej przykładzie już tak.
Przy okazji, nie nabijając postu...
Aż tak dokładnie na bermudzie to potrzebują chyba tylko ci ze ścisłej topki