Wersja 9.X - dyskusja

• Informacja jaka była podana nie ma konkretnej daty, lecz do końca roku ( TEGO ROKU PODRESLAM :P ) Formy Życia mają się pojawić a wszystkich serwerach, chyba, że pojawi się jakieś przesunięcie.

• Informacja podana przez Ruda jest z 19 października - mamy 28 listopada i ma żadnej nowej / dodatkowej informacji o LF.

Dlatego Majcher się dopytuje i w sumie to podłączam się pod jego pytanie.

Ile jeszcze mamy czekać ?

• Nie mamy żadnej informacji jeżeli chodzi o wprowadzenie LF na pozostałe uniwersa.

Jak tylko dostaniemy jakąkolwiek informacje, naprawdę napiszemy o tym na Forum. ;)

Nie ma sensu pytać... bo tak jak mówię dzielimy się wszystkim na bieżąco.

• Nie mamy żadnej informacji jeżeli chodzi o wprowadzenie LF na pozostałe uniwersa.

Jak tylko dostaniemy jakąkolwiek informacje, naprawdę napiszemy o tym na Forum. ;)

Nie ma sensu pytać... bo tak jak mówię dzielimy się wszystkim na bieżąco.

Ruda gracze na u68 mają już 3 miesięczną przewagę w rozwoju LF, najlepszy gracz ma tam 1,2kk pkt w LF. Taka przewaga jest już nie do odrobienia dla innych graczy na innych uni. Zwłaszcza jeśli z czasem dojdzie do kolejnych fuzji. Jak GF zamierza wyrównać te szanse/straty dla pozostałych graczy? (chodzi mi o oczywiście o pomysł bez kupowania i wydawania AM) :)

• No ale co ma przewaga graczy z uni 68 do graczy z pozostałych uni?

Chyba się doszukujecie za bardzo ;) Inne, nowe uniwersa też mają rozwinięte LF i też mamy wyrównywać szanse? Mają je od początku i więcej punktów w LF niż starsze. I co teraz?:P

Nie mamy wpływu na decyzje firmy, przekazujemy to co dostajemy.

Jak połączą pozostałem uni w tym Kalyke z u68 a to się tam kiedyś stanie to wtedy ma. To jakby na u 68 dali prędkość eko x10 a u nas dalej x8 i teraz pomnóż to razy x tygodni straty u innych i cyk. :D

Strata się robi podobna jak w przypadku dwóch uni o różnych prędkościach eko.

Pytanie czy nie ma żadnej informacji na temat tego jak idą prace nad poprawą tej aktualizacji i wszystkich błędów?

Bo chcemy poprawioną wersje bez tych wieszających się flot itd.

Z błędami niech nie wprowadzają jej lepiej.

Chyba się doszukujecie za bardzo ;) Inne, nowe uniwersa też mają rozwinięte LF i też mamy wyrównywać szanse? Mają je od początku i więcej punktów w LF niż starsze. I co teraz?:P

Nie mamy wpływu na decyzje firmy, przekazujemy to co dostajemy.

Oj Ruda :) u68 to jedno z najstarszych jak nie najstarsze uni. Grają tam niezłe koksy, przy takim eko jakie posiadają, rozwinięcia LF na odpowiedni poziom to zaledwie chwila. A korzyści z rozwiniętych LF są ogromne. Dla przykładu obliczyłem, że przy rozwinięciu na średni poziom badań i budynków LF, moja produkcja wzrośnie dwukrotnie. Nowe uniwersa z LF nie są żadnym wyznaniem dla nas, bo ich eko jest zerowa praktycznie i na tym poziomie LF nic nie dają i jeszcze bardzo długo nie dadzą :lool:

Temat ten zgłaszałem na samym początku jak tylko weszły LF na u68 :)

ps. I tak jak to ujął SPIN DOKTOR ma to znaczenie przy przyszłych fuzjach uni.

• Gameforge zdecydowało, że jedno ze starszych uniwersum dla testów otrzyma LF. Wybraliśmy u68 .. no cóż mogło być to każde inne uniwersum.

Według informacji jakie dostaliśmy LF mają się pojawić na wszystkich serwerach do końca roku, więc tego bym się na razie trzymała. ;)

Obecnie testowane są artefakty i inne prace związane z optymalizacją gry z LF (na pewno u68 jest/było "zachwycone" z pogorszenia się komfortu gry na serwerze).

Ode mnie tak zupełnie prywatnie... zbierajcie surowce by potem szybciej szła rozbudowa LF ;) bo jak wiemy niektóre budynki LF, technologie (zwłaszcza te ostatnie sloty) są potwornie drogie.

Mam nadzieję, że zawartość tej aktualizacji zostanie na tyle zoptymalizowana, że nie będziemy się bujać z zawieszeniem kolejki zdarzeń czy białych ekranów w grze. Bo nawet nowe uniwersa mają z tym problem.

• ciekawe dlaczego wybraliscie u68 pewnie dlatego ze team tam gra ;)

bedziemy sie meczyc z zawieszaniem kolejki budowy badan na nowych uni dalej to wystepuje jak np na kerberosie

• Grotox "Dla przykładu obliczyłem, że przy rozwinięciu na średni poziom badań i budynków LF, moja produkcja wzrośnie dwukrotnie."

100% jesli liczone od postawy a nie żadne dwukrotnie, które faktycznie latwo jest osiagnac za to 200% o ktorych mowisz, powodzenia XD chyba, ze twoje konto w samym eko posiada 5-10mld nie mln pkt. koszty tak szybko Cie zjedza, ze sam sie bedziesz smial z tego co piszesz :D

Paczkomaty bardziej psuja gre a Ci sie nadal beda przejmowac, ze garstka graczy przy potencjalnej fuzji naklepie szybciej trochę punktów - to jest zwykłe złudzenie ale zgadza sie dla tego placzu na forum o niestabilnosc gry i problemy moga to puscic, zobaczymy czy te same osoby nadal beda zachwalaly tak LF XD

• Grotox "Dla przykładu obliczyłem, że przy rozwinięciu na średni poziom badań i budynków LF, moja produkcja wzrośnie dwukrotnie."

100% jesli liczone od postawy a nie żadne dwukrotnie, które faktycznie latwo jest osiagnac za to 200% o ktorych mowisz, powodzenia XD chyba, ze twoje konto w samym eko posiada 5-10mld nie mln pkt. koszty tak szybko Cie zjedza, ze sam sie bedziesz smial z tego co piszesz :D

Paczkomaty bardziej psuja gre a Ci sie nadal beda przejmowac, ze garstka graczy przy potencjalnej fuzji naklepie szybciej trochę punktów - to jest zwykłe złudzenie ale zgadza sie dla tego placzu na forum o niestabilnosc gry i problemy moga to puscic, zobaczymy czy te same osoby nadal beda zachwalaly tak LF XD

Liberta pisałem, że eko wrośnie u mnie dwukrotnie, czyli właśnie o 100 %. Nie wiem skąd Ci się wzięło 200 %, ale ja o tym nie mówiłem xD:ocb:

Na razie śmieje się z tego co Ty napisałeś :lool:

• najlepszy gracz ma tam 1,2kk pkt w LF

Troszkę śmieszłam jak to przeczytałam.

Najlepszy gracz na u68 nie jest najlepszy dlatego że magicznie przez 3 miesiące rozbudowywał konto tylko dlatego że miał paczki za które kupował surowce.

Top1 ma 1,2kkk punktów, ja mam 230kk niecałe. Różnica 970kk.

W ciągu 40 min jestem w stanie zrobić budynki za 22kk punktów. Jakbym miała tylko surowce to czasowo zbudowanie budynków za prawie 1kkk punktów to max 48 godzin.

Budynki którymi tłuczesz punkty budują się szybko.

Rozbudowa konta z budynkami podstawą (mieszkanie, pożywienie, T2, T3) też nie trwa jakoś długo. Ostatnio zasiadałam konto i od zera do moich poziomów trwało ok 3-4 dni. Trzeba mieć tylko surowce. :)

Jakbym grała na innym serwerze to zbierałabym sobie surowce na spokojnie tak żeby po wejściu móc zaraz wydać.

Oczywiście wszystko bez przyspieszania za anty.

ciekawe dlaczego wybraliscie u68 pewnie dlatego ze team tam gra ;)

Kto gra na u68 z teamu?

Bo teamowców to więcej na innych serwerach